Yahudiler secilmis millet mi?

Yurt disina gitmistim is yok kalacak yer yok? Bir Yahudi. yardim etti bana kokenleri Adana.. yillar once gocmusler ama cok aksanlida olsa Turkce biliyorlardi.. Sansa tanistim ve bana yatacak yer ve is buldu.. bana Adana ile ilgili sorular sordu. Dedesinin goctugu yerden oldugum icin. Muhabbetler falan derken bir gun konulardir acildi bana Yahudiler, lerin. Tanri tarafindan secilmis insanlar oldugum soyledi.. ben bir sey demedim dinledim..( is bulmus kalacak yer bulmus.. ayip denen bir sey var sessizce dinledim..).. Simdi soru bu. Tek tanrili dinler onlarin. Abraham. dedikleri Ibrahim peygamberle basliyor. bu bir ikincisi dunyada her ulkede varlar ve control etme pozisyonlarinda veya zengin. Posizyonundalar.. sizler ne dusunuyorsunuz. ben bildiklerimide ekledim.. Tanri tarafindan. Secilmis. olduklarini dusunuyorlar... ve dunyanin her ulkesinde varlar ve maddi ve siyasi olarak ust yerlerdeler. Cogunlugu Boyle..

Güncellemeler
+1 yıl
Turkceyi dedikleri cok iyi konusuyordu ama torunlarinda cok secilmis aksan vardi. Torunlar uc. Dil biliyorlardi. Ibranice Turkce ve ingilizce
Yahudiler secilmis millet mi?