Kötü yorum vs yazanlara da içimden çok sövdüm haberleri olsun🤗
Yeni evliyim, ailemden uzakta gurbet hayatına nasıl alışırım, eşime duygularımı nasıl anlatmalıyım?
Kötü yorum vs yazanlara da içimden çok sövdüm haberleri olsun🤗
Yeni bir hayata başlamak, özellikle aileden uzakta ve “gurbet” duygusuyla, düşündüğünden daha ağır gelebilir. Bu çok anlaşılır bir durum; hem evlilik gibi büyük bir değişim hem de alıştığın çevreden kopmak aynı anda oluyor. Bu yüzden kendine “neden zorlanıyorum?” diye yüklenmek yerine, bunun doğal bir geçiş süreci olduğunu kabul etmek önemli.
Gurbet hayatına alışmak biraz zaman ve bilinçli çaba ister. Günlük küçük rutinler kurmak (örneğin sabah yürüyüşü, haftalık bir alışveriş günü ya da kendine ait bir hobi zamanı) bulunduğun yeri “geçici” değil “yaşadığın yer” gibi hissettirmeye başlar. Ailenle düzenli ama dengeli iletişim kurmak da önemli—çok sık konuşmak bazen özlemi daha da keskinleştirebilir. Bunun yerine belirli günler konuşmak ve o arada kendi hayatına odaklanmak daha sağlıklı olur. Ayrıca bulunduğun yerde küçük de olsa sosyal bağlar kurmaya çalışmak (komşular, kurslar, etkinlikler) aidiyet hissini hızlandırır.
Eşine duygularını anlatma kısmı ise en kritik nokta. Burada çoğu kişinin yaptığı hata, duyguları bastırmak ya da biriktirip sonra patlamak oluyor. Bunun yerine daha sade ve açık bir dil kullanabilirsin. Örneğin:
“Ailemi özlediğim zamanlar oluyor ve bu beni biraz yalnız hissettiriyor.”
“Bazen buraya alışmakta zorlanıyorum, senin desteğin bana iyi geliyor.”
Bu tür cümleler suçlayıcı değil, paylaşım odaklıdır. “Sen beni anlamıyorsun” gibi ifadeler savunma yaratır ama “Ben böyle hissediyorum” demek yakınlık kurar. Eşin senin aklını okuyamaz; ne hissettiğini bilirse sana daha doğru destek olabilir.
Bir de önemli bir denge var: eşin artık senin en yakın ailen. Bu bağı güçlendirmek için birlikte küçük ritüeller oluşturabilirsiniz—haftada bir birlikte dışarı çıkmak, evde film gecesi yapmak gibi. Bu hem evliliğinizi güçlendirir hem de gurbet hissini azaltır.
Yeni evliliğin getirdiği o tatlı heyecanın yanında gurbetin burukluğuyla baş etmek gerçekten duygusal bir denge istiyor. Alışma sürecinde en önemli adım, "ev" kavramını yeniden tanımlamaktır; artık ailenizin evi değil, eşinizle kurduğunuz o yeni yuva sizin güvenli limanınız. Bu süreci hızlandırmak için yaşadığınız şehri keşfetmeye küçük yürüyüşlerle başlayabilir, evinize ailenizi hatırlatan ama sizin zevkinizi yansıtan objeler ekleyerek aidiyet duygunuzu güçlendirebilirsiniz. Unutmayın ki özlemek çok insani bir duygu; kendinize bu hissi yaşamak için izin verin ama içine hapsolmamaya çalışın. Eşinize duygularınızı anlatırken ise suçlayıcı değil, paylaşımcı bir dil kullanmak işin anahtarıdır. "Beni anlamıyorsun" ya da "Burada çok mutsuzum" gibi ifadeler yerine; "Şu an ailemden uzak olduğum için kendimi biraz yalnız ve hüzünlü hissediyorum, senin desteğine ve şefkatine her zamankinden daha çok ihtiyacım var" şeklinde yaklaşabilirsiniz. Ona bu durumun onunla değil, sadece bir alışma süreciyle ilgili olduğunu netleştirmeniz, eşinizin savunmaya geçmesini önler ve size daha sıkı sarılmasını sağlar.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ya yorumdaki arkadaşlar ne kadar boş yapmışsınız herkesin kendi hayatı kendi zorluğu var kimse dert yarıştırmasın burada bizene diyenler cevap vermek zorunda değilsiniz uygulamanın amacı bu ya hani klavye delikanlılığı yapması kolay gerçek hayatta da böyle şeyler söyleyebiliyor musunuz acaba çevrenizdekilere yazık gerçekten insan olmayı öğrenin biraz güzelim sende takma bunları isteyen evlenir isteyen evlenmez tabiki başta zor gelir çok normal bir şey bu ama alışırsın zamanla buradakilerin çoğu amaçsız boş insanlar zaten kendi hayattaki acılarını sevilmemelerini buradan çıkartmaya çalışıyorlar yazık
Elinize kolunuza sağlık kadın dayanışması işte 🎀🙏🏻
Çok normal bir durum: hem evlenmişsin hemde herkesten uzağa gitmişsin. İnsan boşluğa düşüyor ayrı eve çıkınca bile. Eşinle bol bol vakit geçir ve duygularını eşinle paylaş anlamaya çalışsın seni. Benim eşimde evlendikten sonra sürekli ailesine gitmek istiyordu 2 kişi yemek yiyemiyor diye. Zamanla alışıyor insan. Ama eşinle vakit geçirmek çok önemli. Umarım zamanla alışırsın
Yeni evlilik hem çok güzel hem de duygusal bir süreç 💫 Kalabalık aileden çıkıp uzaklara gelmek kalbini sızlatması çok normal, bunda garip hiçbir şey yok 🥺💛
Eşine sakin bir anında “Ailemi özlüyorum, biraz duygusalım, sen yanımda olunca rahatlıyorum” diye içtence anlat 😊 Böylece hem seni daha iyi anlar hem de aranızdaki bağ güçlenir 💕
Cevap
48Cevap
Gitmek zordur bazen. Sana üniversite dönemimde söz edeyim. Kendi şehrimden giderken böyle otogardan çıktım içime bir hüzün kaplamıştı dakikalar geçtikçe şehir arkamda kaldıkça. Yol boyu düşündüm. Yeni gittiğim şehre üniversite için çevreye baktım alışmaya çalıştım.. arkadaş ortamı derken birtık daha kolay oldu tabi bir hafta iki hafta rutine girdi ara ara evi özlüyordum tabi.
Tatil zamanı Eve gittim direk. Sonra yine dönerken yine hüzün ama bu defa karşılaştığım duygu şuydu üniversitenin olduğu şehre gelince bir mutlu da olmadım değildi ilk defa ki o hüzün yoktu.
bir süre sonra alıştıktan sonra kendi evime gideceğim zaman üniversitenin olduğu şehre şöyle bir dönüp baktım içime bir hüzün kapladı.
yani iki şehirde benim olmuştu ama iki şehirde benim değildi artık
Eşinle paylasmayacaksin da kimle paylaşacaksin o da senin gibi aynı duygular içerisinde hayat gailesi geçim derdi derken oteliyor belki ama içten içe o da aynı şeyleri hissediyordur bunu paylasman onun da hoşuna gider elbet gönül rahatlığıyla aç konuyu o senin hayat arkadaşın sonuçta herşeyi konuşmalısınız
1 hafta olmuş daha, kendine yüklenme. Gurbet zor iş, herkesin başına gelir bu hisler. Eşinle konuşmaktan çekinme, “ailemi özlüyorum, biraz zamana ihtiyacım var” de, anlayışla karşılar. Birlikte küçük ritüeller oluşturun, mesela akşam çayı için. Telefonla ailenle sık görüş ama onlara özlem duymak da normal. Bir orman yangını gibi yakıyor için için, zamanla kül olacak hisler. Yalnız değilsin. Her yeni evli benzerini yaşar. Bugün yarın alışırsın. Dert etme.
Bu durum çok normal ben de evlendim gurbete geldim. Ailemi, ortamımı, çevremi özlemem çok normal bunu eşimle sohbet ederken dile getiriyorum. O da istediğin zaman aileni ziyarete gidebilirsin diyor ama her zaman gidilemiyor hem o da nezaketen diyor. Buraya alışmak istiyorum sürekli memlekete gidersem bu süreç saçma bir hal alır. O yüzden geldiğim yerde çevre oluşturmaya, alışmaya çalışmak en iyisi.
Nerede yaşıyorsun?
hayat arkadaşın artık o senin, her şeyi olduğu gibi paylaşmalısınız ikiniz de birbirinizle. belki yardımı olur belki olmaz burada amaç paylaşmak sadece. alışma kısmına gelecek olursak da, yeni evli olduğun için şu an çok zor geliyor olabilir, zamanla illa ki alışacaksındır ama.
Evlendim daha başa ona gidemeden gurbete gittim ve eşimşi gereği biz gittikten sonra 2 hafta evde yoktu çok zorlandım ama aşıştım geceler ışıklar açık otururum saolsun komşular yardım etti elimde farkındaydı memlekete göndermekstedi ama ben alışayım diye kalmak istedim ve başardım 7 yıldırda gurbetteyim
Bende alışırım demi yani eşim akşam geliypr sabah gidiyor ama kimsecikler yok ikimizden de güvenemiyoruz
Güvenirsin eğer kimseyle arkadaşlık yapamazsan daha da zorlanırsın ve neden givenmiyorsun ki
Ya 1 haftalık evliyim dediğim gibi iki mahalle öteye kalmaya gitmedim üniversitede okumadım birden gurbete geldim
Burada biraz insanlar garip daha doğrusu apartmandakiler ondan
Anladım lojman da mı kalıyorsun sende
Yoksa normal apartman mı
Normal
Kendi memleketin olmayan yere alışmak zor olur kültürüne falan herşeyine zorlanacaksın elbet ama sabret benden tavsiyr almak istersen sormak istediğin varsa sorabilirsin
Özelden konuşalım istersen
Olur
Çıktım
İstek atılmıyor
Neden ki
Bilemedim şey soracaktım alışma sürecinde eşiniz garipsedi mi ağladığınız oldu mu başlarda
Tekrar denese ne mesaj değil arkadaşlık isteği at
Hayır garipsemedi daha çok destek oldu
Sen benimle geçen konuşan ve engelleyen kişisin demi eşi astçker olan
Eşim asker değilki
O zaman neden ekleyemedin beni
Neyse önemli değil
Eklemeyi bilmiyorum
Hayırlı olsun, ömür boyu mutlu olun inşallah🥰🌺
Garipsemez, o da aynı duygular içinde olabilir.
Zamanla çevre edinirsin orada da üzme kendini
Evlilik gurbet hasretlik demektir zamanla alışırsın. Daha güzel günler gelecektir
Yeni olduğun için şu an alışma sürecinin başındasın biraz sabretmelisin.
Mutlu bir evliliğin varsa bunlar hiç problem olmamalı. Alışınca daha rahat olacaksın.
Evin kontrolü annede değilde sende olmuş oluyor artık sen bireysin. her şey mükemmel olacaktır zamanla.
İyi düşün iyi olsun:)
Evlilik insan hayatında dönüm noktası olur. Artık yeni hayatın böyle olacak 👍 yavaş yavaş yeni komşular edineceksin, belki ileride çocuğun olur. Tekrar kalabalık bir aile kurarsın ve mutlu olursun inşallah.
İlk zamanlar yadirgarsin normal arkadaş çevresi edinmeye çalış bence evde mutlu musun ona bak derim..
Ponçik O senin eşin diğer yarın. Eşinle iletişim kuramayıp sokaktaki insanla mı iletişim kurmayı düşünüyorsun? Elbette söyleyeceksin bütün düşünceni yalnızlığını hayallerini sıkıntını derdini... Ona söylemeyip başka kime söyleyeceksin?
Genelde ilk zamanlar bosmus gibi gelir ama sonradan alışınca evine gitmek ister insan sigamaz eski evine düzen değiştiği için sende rahat edemezsin binadaki arkadaşlarını doğru seç yeter
Keşke eskiye dönebilsem.. 10 yılkık evliyim başlarda sabır edip dayandım, güçlü durmaya calıştım ama çok yıprandım... Yeni bir elti gelin geldi şimdi ağladı zırladı annesinden uzak dıye yapamadı... Adam ona kıyamadı evini annesıne yakın taşıdı... Şimdi bn ağlayıp zırlasamda ne yazık ki eşimin gözunden ilk günki gbi narin nazık degılım artık ve bir yerlerine bıle takmıyor... Bnce yol yakınken ağla zırla... Boşuna sabır etme bn gbi.. İleride değer vermıyor erkekler böyle şeylere
T. akipp atar mısın lütfen
Saçmalamayın ağlayıp zırlamak nedir? Bilerek evleniyor insan sonradan eşine sıkıntı çıkarmak anca evliliği zedeler.
Duygularını olduğu gibi söylemekten çekinme, karşındaki kişi zaten senin ne hissettiğini anlamak ister. Yeni bir yere alışmak zaman alır, hüzünlü olman çok normal.
Aynısını yaşadım eşime ne arkadaşım var ne kimsem diye yakınıp aklıma gelen hikayeleri sohbeti açar anlatırdım en sonunda bağırım hayatın beni ilgilendirmiyor diyene kadar öyle kimsesiz kaldım ama belki eşin anlayışlıdır ama bu yanlızlığa çare olarak ne yapabilir bilmiyorum ha birde kendi kafa dengin var mı varsa iyi yoksa yanlızlık büyüyor
Doğrusu eşini de üzersin, bence söyleme. Zira artık yuvan başka bir ev. Evet, ailelerimiz önemli fakat ayrılamayacak seviyede bağlı isenizde ona göre evlenmeli idiniz. Hobiler edinin, kurslar vs vs
Kendisi de bu hisleri yaşıyordur ya da ailesinden daha önce ayrılmışsa hissettmiştir bence çok rahat bir şekilde konusunu açıp hislerinden bahsetmelisin
Evli biriyim bunu senin anlatmana gerek yok. Hal ve tavırlarından eşinin anlaması lazım. Fakat 1 hafta çok kısa bir zaman seninde bu durum da olmaman lazım
İkinizde devlet memuru musunuz tayinden dolayı mı geldiniz çok zor bir durum alışmaktan başka çareniz yok maalesef psikolojik destek almayı düşünebilirsiniz daha 1 hafta olmuş alışmak için zamanınız var eğer alışamazsanız taşınmayı düşünün
Eşine duygularını elbette anlatmalı o da ona göre aksiyon alır ailen yanına gelir kalır sen biraz gider kalır birlikte sana destek olur
Eşin arkadaşın olsun sakın kimseyle dertleşme sonradan başın ağrır hangi şehirden hangi şehire gittiniz
Bana evlenip anamdan babamdan ayrıldım diye ağlayanlar çok komik geliyor, başıma bişey gelmicekse 😄😄😄 evlenmeyebilirdin mesela, öngörülebilir bir durum bu 😄
Komik gelmesi senin biraz kıt kafalığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum kalbi olan inanlar anneden babadan hertürlü ayrıldığında hüzüne kapılırlar anne baba sevgisi özellikle çok görmüş kızlar
Bu kaç yaşına gelirse gelsinler aşılmayacak bir durum çok şükür yuvamı yurdumu buluyorum ama her mutlu şeyin acı şeyi vardır 1 kişiye hasret kalmamak için o kadar kişiye hasret kalıyorum senin gibi ne bilsin…
Kıt mı ahahahah 😄 ok Einstein, odana git ve yastığına sarılarak ağla o zaman 😄😄😄😄 ne diyelim sana, kocana da söyle, o zaman yürü ananın evine desin haklı olarak 🥰 1 kişi 2-3 kişi falan diye karşılaştırıyorsan, senin evlilik olmamış ablası üzgünüm ☺️ sen kendi aileni kuruyorsun hiç bir çocuk üst soyundan sorumlu değildir, onlar senden sorumlu bunu unutma, ben evliyim çocuğum var tabi ben ne bilem ahahah iyi güldürdün akşam akşam beni teşekkürler 😘
Dediğini yaşaman dileğiyle
Ben 14 yaşından beri uzağım kendilerinden, arayım iyi olduklarını bileyim yeter, sağlıkçıyım senin durumun klinik bir vaka, haberin olsun, psikolojik destek al bence çünkü burada kim ne derse desin bu durum asla normal değil
Pokkmu vardı evlendin babayin evinde duraydinya sevişecem diye gurbet cekiyon
Noldu evde mi kaldın Yanlız öleceksin bu pislik zihniyetin yüzüne sen nasıl doğdun acaba?
Hayatın kuralı bu bu cevabını görmek istemiyorum diye silerdim de ibrete böyle köpek alem olsun die kalacaksın kokuşmuş
Ahahaha ne gocunmuş kıyamam banane len naparsan yap
İsmin karakterini analiz ediyor salçalı kalça nedir 34-38 yaşında biri için içler açısı ülkenin gelişmeme sebebi rezil
Allah kocan olacak safa sabır versin iyi düşürmüşün bu çeneyle
Sen 31 çekmeye devam et daha erken ahahahahahaahhaahahahhaggagagag
Senin çeneni dinleyeceğime osbir çekerim olmadı keser atarım la 🤣🤣🤣
Kes at zaten bir işlevi yok puhahahaahah
Öyle deme onunda canı var ablası oda bir insan sonucta
Ya özür dilerim valla kızgın bir anima denk geldi sana patladım cevrenle uyum sağlama konusunda uyuyabildigin kadar çok farklı odalarda uyu mesela salonda bir saat kestir mutfakta başka odada bu çok işe yarar
tamam
KENDİNİ SİKTİRMEYE ERECEK KADAR AKLIN VARMIŞ.. ACINACAK HALDEYİM DEMİYOSUN DA SANA AYKIRI OLANLARA PİSLİK Mİ ATIYOSUN SIĞIR
HAYATIMIZDA KURALLARI BİZ KOYARIZ ya kuzum... SEN KİM OLUYOSUN DA MİLLETE KURALI ÖĞRETİYOSUN
Banami diyorsun anlamadimki
Hayır hayır herşeyini paylaş seni anlasın destek olum birbirinize 🌼
Yeni evlilik hem çok güzel hem de duygusal bir süreç Kalabalık aileden çıkıp uzaklara gelmek kalbini sızlatması çok normal, bunda garip hiçbir şey yok..
Ablamda aynısını yaşamıştı zamanla alışırsın eşine de durumu söyle ben yalnızım burada arkadaş aile yok bana bı sure eşlik et de yardımcı olur bence zamanla komşu iş arkadaşı vs olur alışır gidersin
Alışırız zamanla iyi ki whatsap var. Arada bir gör
Anlatmana gerek yok, onun anlıyor olması gerekir zaten
Dostum esin en yakın arkadaşındir da al karşına duygularını anlat
Yav aileciysencevlenme otur babanin dizinim dibinde
Evlenip herkesten uzakta yaşamak isteyen ben, bence deyiver Allah yar ve yardımcın olsun
Konuşmak iyi gelir sana konuş bence kaç yıllık evlisin ama zamanla insan alisiyor
Böyle hissetmen gayet normal eşinle bunu paylaşarak onunda hislerini öğrenebilirsin.
Gurbete alışmak zordur maalesef bu bir süreç... kendi oyalanacak şeyler bulman gerek
Çok güzel ifade etmişsin aynı şekilde eşine anlatabilirsin
Anlatma. Gariban gibi durursun gerek yok. Alışırız problem yok havasında ol.
Bize yazdığın gibi anlat işte biz anladık onun bizden iyi anlaması lazım
Geçecek bu günler. alişacaksin. komsulardan arkadaşın olacak.
Aileni görmeye git birazda kal. ya da onları getir şehre alışınca
Bende aynı idim zorlukları illa ki var ama zamanla alışırsın
Esinin sana bunu hissettirmemesi gerekir. Birbirinize olan baginizi artırın.
Gurbet derken, Türkiye dışı mı? Dil sorunu var mı diye soruyorum.
Eşin seni evde uzun süre yalnız bırakmamalı. Birlikte kurslara yazılın ya da orada iş bul ve adapte olmayı hızlandır
orada zaten en yakın arkadaşın şuanda eşin ona anlatacaksın tabiki
Zamanla alışırsın. Daha 1 hafta olmus evleneli. Komsularindan ya da çalışıyorsan işlerinden arkadaslar edin.
Normal böyle durumda yanlız hissedersin bence garipsemez garipsenecek birsey de değil anlatabilirsin eşin e duygularını zamanla alışırsın bu arada
Ama çevre yapmaya çalış
Söyle. Kötü bişey değil normal. Olur öyle. Merak etme ama alışırsın. Eşin iyi anlayışlıysa zamanla beraber halledersiniz herşeyi sıkılmazsın.
Yeni evlisin burada ne işin var nasıl bir kişiliksiz sen ya
Burası açık platform ve eşim bu uygulamayı kullandığımı biliyor burada kendime has sorular soruyorum kimseye flörtöz yaklaşmıyorum kişiligimi sorgulamak sana kalmadı hoşttt köpek 🐕
Düzgün konuş lan sen suçsuz günahsız hayvanı ağzına alma varos kaşar seni
Biyerlerin yandı sanırım
Sana mı kaldı yar…mmmm
Erkeksin lan sen top
Hadi arkana baka baka git güle güleeeeeeeee yanıkkkk
Soruyu ciddiye almayın arkadaşlar bu erkek!
Soruyu ciddiye almayın arkadaşlar bu erkek
Bunun gibi kaşar cevapları görmek istemiyorum yapayım barrriiii
Soruyu ciddiye almayın arkadaşlar bu erkek!!!
Yav ne anlatıyorsun be ablam deli mi ne çattık Taktı plak gibi
Soruyu kimse ciddiye almasın gece gece sktrcen belanı
Almadılar şimdi 😆😆😆😆
Hislerin normal, zamanla alışacaksın. Biraz zaman ver kendine
Gurbet zordur. Eşine anlat. Arada ziyarete git aileni
Tabi zor bir durum, kendini de bu sakinliğe yalnızlığa alıştırmaya çalış. Yaşqdığın şehirdeki etkinliklere gidebiöirsin. Eşinle konuş. İşten gelince gezmeye çıkabilirsiniz
Başka kiminle dertleşebilirsin ki… Eşim olsa, böyle bir derdi olsa, bana anlatmasa ve bunu bir şekilde öğrensem anlatmadığı için üzülürdüm.
Dürüstçe ifade et içinden geldiği gibi anlayış gösterecektir göstermezse zaten sıkıntı yol yakınken bir kez daha düşün derim
SEN KENDİNE Bİ AKIL DOKTORU TUTSANA... HİÇ FENA OLMAZ.. EN AZINDAN Bİ DENE AKIL DOKTORU TUTMAYI..
Ne alakası var kanka birde kadınsın utanç verici
Lan canım!!! Kadın sensin ben değilim... herkesi kendin gibi mi sanıyosun... ben kızım... sen taşıyosun o kadın denilen iğrenç tabiri
Kız demek için fazla yaşlısın ahahahahah
Yeni evliliklerde bu sürekli olan bir şey zamanla alışırsın sadece fazla kafaya takmamaya ve alışmaya caliş
Abla bence açık ol eşin seni anlayacaktır bu çok normal çünkü bende bi kadınım onlar değil biz anne babamızdan ayrılıyoruz
bulunduğun ortama alışmalısın
Eşinin anlayışlı birisi olup olmadığı önemli burada
Biraz sabırlı ol. esin ile sohbet ederek asarsin
Valla benzeri vaka gordum iyi yonetemezsen bilinçli sekilde sonu iyi bitmez ve bu adama da çok bagli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?