Sosyal anksiyetem yuzunden insanlardan kaciyorum ama arkadas da istiyorum, neden boyle oluyorum?

Hiç arkadaşım yok, sosyal anksiyetem var ve benim hayatımı mahvetti. En son 2022 yılında arkadaşlarımla dışarı çıkmıştım, o zamandan beri doğru düzgün arkadaşım olmadı. Çok küçükken de insanlarla arkadaş olmuyordum. Örnek vereceğim, corona dönemi okullar uzaktan eğitimde, okul grubundan bir kız yazıp knk olalım mı demişti, hayır demiştim. Ya da yine corona zamanı, daha yeni okullar yokken o zamanki en yakın arkadaşım bana seni özledim yazmıştı, cevap vermemiştim. Yine ilkokul arkadaşım bana defalarca yazdı, aradı, cevap vermedim. Ortaokuldaki arkadaşlarımla da yazın hiç konuşmazdık, yazsalardı cevap vermezdim, hala da öyle, yıllardır aynıyım. Yine ortaokuldan bir arkadaşım yazdı geçenlerde, bakmadım. Bugün nedeni ne olabilir, kendimi insanlardan uzaklaştırıyorum ama şu an en çok istediğim şey ise arkadaşımın olması. Ama arkadaş edinmek çok yorucu geliyor, onlarla konuşacağım zamanı dizi filmlere ayırıyorum, rahatsız oluyorum biri bana yazınca ama insanlarla konuşmak, dışarı çıkmak, eğlenmek istiyorum.

Sosyal anksiyetem yuzunden insanlardan kaciyorum ama arkadas da istiyorum, neden boyle oluyorum?