“Bu konuda kimseye güvenemiyorum; en çok anneme açılabiliyorum.”
2 ay
Sorunlarınızı kimseye anlatmayacak şekilde yetiştirin kendinizi, anne de olsa bilmemeli biz unuturuz ama onlar unutamıyor. Eşinle otur konuş neden tartışıyoruz? Neyi paylaşamıyoruz? De. İki yetişkinsiniz mutlaka bir yol bulursunuz.
Hay ağzına sağlık
Sıkıntını birisini anlatmak zorunda mısın evlisin Sen evin kadınısın evin içerisinde olup bitenler evin içinde kalır neden evin dışına taşımanın çabası içerisindesin annen ya da bir başkası neden anlatıyorsun senin hiç mahremiyet anlayışın yok mu ben bunu Çok sağlıksız buluyorum Ne derdin varsa eşinle çözeceksin oturarak konuşarak çözülemeyecek noktaya taşındı ise ilişkiniz boşanacaksınız Bu kadar basit mahremiyetinizi dışarıya aktarmayın
Sorunları paylaşmak derken fikir al, ama yakın bildik tanıdık kimseyle böyle bi muhabbete asla girme, maksat içini dökmek rahatlamaksa eğer seni tanıyıp bilmeyen ulaşamayan biri olabilir, buda sanaldan biri olabilir ama asla kendinide ifşa etme, bu konular öyle basit değil
Aslında aileden birine eşinle ilgili problemleri danışmak pek iyi sayılmaz. En iyisi terapistle konuşmak ya da ikinizi de tanıyan ama 1. derece yakın olmayan sır tutabilen yaşça büyük gerçek bir tanıdık dostla. O da zor bulunur. Problemler eşler arasında konuşulmalı. 3. kişilerle değil. İlişkinize farkında olmadan zarar verir bu durum. İnşallah çözersiniz.
Eşle yaşadığın sorunları paylaşmak çok hassas bir konu 💔 Güven duygunun sarsılması da çok anlaşılır bir durum. Anneni seçmen kalbinden geldiği için doğal ama annen bazen taraflı bakabilir.
En sağlıklı seçenek genelde tarafsız biri oluyor. Güvendiğin bir terapist ya da ilişki danışmanı bu noktada en doğru adres olabilir 💬🧠✨
Cevap
59Cevap
Eşin ile problemleri ya da aile problemleri kimseye anlatılmaz. İnsanlar boş bogazdır. olur olmadık zamanda agzından kaçırır. gerek yok. ailesine dönük yaşayan insanların evliligi yürüyor knka hiç öyle deme , Sen iyi niyetle anlatırsın ama herkesi kendin gibi zannetme , Sen iyi niyetle anlatırsın ama o farklı anlayabilir, yorumlayabilir. Ben olsam kimseye anlatmam ha siz iyi insanlara güvenip anlatıyorsunuz cidden
Bence annene anlatma çünkü tecrübe olarak annene anlatırsın okey çokda iyi dinler ama. Sonra barışırsın sen unutursun annen unutmaz çocuğuna yapılanı ve herzaman damadına ön yargılı kinli olarak. kalır en ufak seni üzüntülü gördüğünde hep korkuyla kalacak
Eşinle paylaş anlamazsa boşan sana yazık anlaşılmdığın bir ilişkide olmak eziyet olmalı
En güvenilir kişi, seni yargılamadan dinleyecek ve doğru destek verecek kişidir. Anne iyi bir seçenek olabilir, ama gerekiyorsa bir terapist veya ilişki danışmanı da tarafsız ve sağlıklı bir şekilde yardımcı olur.
En doğru insan profesyonel birisidir.
Anlattıklarınızı objektif ve bilimsel bir temelde değerlendirecek bir bakış açısına sahip olmalı.
Psikolog / Yaşam ve ilişki koçu iyi bir seçenek olabilir…
eşle yaşanan sorunda 1. muhattap eş. Aile içi aile içinde kalmalı, eşle sorun çözülemiyorsa aileden en yakınlar, olmuyorsa diplomalı dinleyiciler. Olmuyorsa ayrılık. Aman o benim arkadaşım falan hikaye. Mahrem mahrem kalmalı.
Kız kardeşin ablan varsa onunla konuş. Yoksa da arkadaşına anlatabilirsin. Bu arada eşinle sağlıklı iletişim kuramıyorsanız ayrıl gitsin Divorce is coming..
Hiçkimse gerekirse burdan birini bul anlat ama yakınndan kimseye anlatma örnek annene anlattın annen nefret eder ama sen devam edersin
Hatta bir kadına anlatman daha iyi olur ama aklı başında burdaki erkekler seni eşinden soğutur
Hiç bir kimseye anlatma geri döner başına bela olur ben yaşadım ve gördüm
Eşiniz ile olan sorunlarınızı kimseye anlatmayın özellikle aile bireylerine çift terapistine gidin
Sakın yakın arkadaşınla konuşma annenlede herşeyi konuşma tanımadığın biriyle konuşki ileride seni tehdit menfaat saglıyamasın
Ailefen herhangi birine kesinlikle açmamalısın hiç tanımadığın biri veya psokoğa paylaş ama yakın arkadaşa aileye kesinlikle paylaşma
en doğru seçim annen , ve arkadaşın, ama onlar taraf tutacaktır , gpt ye danış bence ona anlat tarafsız cevap veriyor
bence en doğru kişi annen olmalı, sana güveniyor ve senin için iyi şeyler istiyor, annenle konuşmak senin için en iyi seçim gibi görünüyor
Bence seni yargılamadan yabancı bir dinleyen psikolog olabilir
Bu konuda konuşacak en yanlış kişiyle konuşuyorsun
Bence bu konuyu içinde tut annene bahsedersen üzülür başkasına söylersen menfaati için kullanır
Buradan çok az tanıdığın evli bir başka kadın daha objektif olur sana
Knkuzun büyük bir ayna al yanına otur ve konuş en doğru insan kesinlikle ona guvenebilirsin ahddgh
tanımadığın bir erkek ya da kadın cinselliği de annene anlatamazsın çünkü
Çok zor bir durum da bence eşinizle konuşsanız daha iyi olur. Olmadı bir doktora danışabilirsiniz
Bence yabancı dizi tanımayan birisiyle dertlesin daha iyi tanıdık dedi kodu yapabilir
Yani yakın çevren olabilir güvendiğin arkadaşların kimseyi bulamazsan bende dinlerim yargılamadan
sanaldan dert ortağı bol tanımadığın anlayışlı birine açıl
yakın çevrenle paylaşma bence bir süre sonra sana karşı koz olarak kullanabilirler
Bence bir aile terapisti bayana kimseye hele ailene hiç anlatma daha kötü olur geçmiş olsun sorun ne
En dogru kişi eşin ancak düzelmiyorsa onun annesi ile konuşabilirsin ya da tsrsfsiz olabilecek biri
Kendi aranızda halledilmeli bu sizin özeliniz sonuçta
Kimseye anlatma. En akıllısı sensin
Hiç kimse karakter olsa evin içini kimseye anlatmazsın
Seni tanıyan birine anlatma. sen unutursun onlar unutmaz
tanıdığın birine anlatma buradan birine anlat
Kimse. Aile hele asla
Bana anlatmak istersen dinlerim
annene hiç açılma bence
Güvenilir biri de olur
Apontane ilerlesen nasıl olur
Eşinin eski sevgilisine açıl
Sanırım eşin olabilir
Benim o doğru kişi 👍🏻
Mesela ben. Çünkü seni tanımıyorum
kımseyle konusulmuyor burada dert yanıyoruz sadece
Doğru kişiyi bulmus sun
Ne sorununuz var ki
Annen bence yanlış kişi
Annene de anlatma bence
Evet açıl annene
İlişki uzmanı
Herkese aç ama sakın sosyal medyaya açma derim.
Tanımadığın biri bence
Anne en güvenilir kişi
Anlatmak istersen dinlerim..
1. yakınlar.. kötüleme yapmaya meyilli oluyor bilgi açısından.
mahkeme
Psikolog?
Ne sorun var
Kocan
Buyur
Ben olabilir
Yeterli değil mi
Güvendiğin biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?