Eşimle çok severek evlendik. Öyle ki kırılmasını üzülmesini hiç istemezdim istemiyorum da. Fakat son 1 senedir fazlasıyla bana karşı değişti tavır olsun hal hareket olsun. Eşim ve ben günü çalışmakla geçiriyoruz ikimizde yoruluyoruz e tabii 3 yaşında bir çocuğumuz var. Haliyle anlayışlı olmaya çalışıyorum fakat ben anlayışlı oldukça onun bu kadar umursamaz olması beni zıvanadan çıkartıyor. Tartışma esnasında hafif ağzını bozuyor. Geçmişimi açıyor ben evlenip ayrılan biriyim eşim de öyle. Fakat her tartışma da bunu dile getirmesi yüzünden dün ilk defa cevap verip bana öyle söylüyorsun ama benden farklı diyince almasaydin evlenmeseydin cevabını veriyor. En çok sevdiğim en çok sevildiğini yerde yara veriyor ne yapacağım arkadaşlar?
Eşiyle problem yaşayanlar bunun üstesinden nasıl geliyorsunuz?
Çift danışmanına gitmenizi öneririm. Böyle sorunlar öyle hop diye bir akıl ile çözülmez, hatta çok derin muhabbetler gerektirir. Anlaşamıyorsanız hakem olsun size çift danışmanı.
Biraz zaman tanıyın. Üç ay gibi... Bakın hâlâ aynı ise, neden böyle davrandığını bulmaya çalışın. Bu arada size yatakta da soğuk veya mesafeli ise şüphe etmeden takibe alın.
Bence dönemsel bir durum olabilir. Ya da sevgi kelimeleri kullanmadığınızdan hırçın olabilir.
Erkek adam koca olduğu kadar hoca da olmalı, kadını yönlendirebilmeli. Acele etmeden ve onun gibi davranmadan biraz zaman verin. Bu arada onun sevdiği birini de araya sokabilirsiniz. Dertleşmek suretiyle öğrenebilir belki sebeplerini.
Ama lütfen diş kovuğunu doldurmayacak konular için boşanma gibi bir konuyu akla getirmeyin...
1
21 Yorumla
Soran
+1 yıl
Söyledikleriniz de haklısınız. Velakin bu durum 1 senedir bu şekilde ilerliyor. Yatak konusunda aklına gelirse Veya kendi isterse ben istediğim taktirde yorgunum saat gece yarısı oldu gibi bahaneler uyduruyor. Birgün konuşmaya çalıştım Hayatım bu günler de çok değiştin bir sorunun varsa bunu lütfen söyle küçük sorunların bizi yıpratmasına izin verme dedikçe tamam diyip hemen ardından tekrar başlıyor. Bazen öylesine iyi oluyor ki anlam veremiyorum bazen hiç tanımadığım insan haline dönüşüyor yine anlam veremiyorum. Açıklama da yazdığım gibi ikimiz de evlenip ayrılan bireyleriz daha akıllı davranması gerekiyor diye düşünüyorum
Çok yıpranmış ise biraz ayrı kalın. Siz geçici olarak bir yerde yaşayın. Özlem duygusu ve bu arada yalnız kalması sebebiyle belki ne yaptığını fark eder ve size karşı haksızlık ettiğini fark eder.
Allah'ın emaneti hanımlar ve aşırı duygusal/aşırı hırçınlık gösterebiliyorlar.
Bu arada siz de kendinize bir hobi edinin, aklınızda bu sorun devamlı yer etmesin.
Düşünceniz güzel, her iki tarafta iki kere evlilik yapmış ve her ikisi de dikkat etmeli artık. Ama hanımlar biraz "bu erkekler bizsiz yapamazlar" algısında yaşıyor ve bazı durumlar yaşanınca akıllanıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor.
Eşinizi seviyorsanız onun için herşeyi yapın, çabalayın. Gerekirse psikiyatri tedavisi için beraber gitmeyi önerin.
Çok yerinde ve makul konuşuyorsunuz velakin sorun öylesine basit şeylerden çıkıyor ki inanın engel olmasam küçücük kıvılcım büyük bi ateşe dönüşecek. Eşime gerçekten çok seviyorum kalben ruhen kaybetmek istemiyorum duygusal biriyim evet fakat suda bir gerçek önce yaşadığım evlilik beni çok yıprattı bağırma sesi tartışma artık kaldıramıyorum. Zor şeyler yaşadım oda öyle fakat ilk başlarda kadir kıymet bilip sormadan umursamaz olması beni zıvanadan çıkartıyor. Bide 3 tane arkadaşı var onlar aklına giriyor eşim biraz saf gibi onların yaptığı yorumlara inanır. Bir keresinde tartıştık onlara anlatmış arkadaşları bana geri kafalı biri ağzıma sövmuş ama ne tepki nede başka birşey vermemiş sadece eşimde geri kafalı olduğumu onaylamış.
Ailesi ile aranızda samimiyet varsa bu konuda annesini gizlice bilgilendirin. Anne eşimi kaybetmek istemiyorum ama çevresinde onu yanlış yönlendiren arkadaşları var ve seninle dertleşmek istedim. Bu sorunumuzu sana anlatmış gibi görünmeden bana yardımcı olmanı istiyorum deyiverin.
Bu arada gönlü ruhu bir saf hanım bulduğunuz için de Allah'a şükredin. Böyle hanımlar gökte aranılan yerde bulunmayanlardan.
Bence sorununuz çözülür. Hiçbir kadın ilelebet arkadaş aklıyla hareket etmez.
Bu arada siz de biraz kısasa kısas yapmanız da fayda var. Aşırı merhamet etmek bazen ters teper.
Mesela o salondayken siz odaya geçin. Yan yana gelmeyin. Sohbet etmek istediğinde suskun ve kırgın davranın. Biraz erkek çocuğu rolüne soyunun. Yemek haricinde yan yana gelmeyi azaltın. Bakalım yaptığı hatayı anlayacak mı?
Annesi çocukken dövdüğü için annesiyle arası iyi olduğu söylenemez kaldı ki elle tutulur bi problem olmadığı için ailesini bu konu da rahatsız etmekte uygun olmaz. Kısasa kısas konusunu gelince bi ara aynı sorunlar yine baş gösterdi belki akıllanir diye hiç yapmak istemediğim birşeyi yaptım yatağa ayırdım günlerce salon da yattım bir akşam güzel yemekler yapıp barışma teklif etti sana kızgın değilim sadece kırgınım birbirimize zaman tanıyalım dedim Elinden gelen herşeyi yaptı affettim diyince güldük eğlendik 1 hafta sürdü ya sonra yine aynı çocuğu bağırma derim sürekli yapar bıktım der hayır neyin eksik neyden bıktın diye sorunca verdiği sebepler akşama kadar çalışıyorum yorgunum e ben seni anlıyorum sende beni anla huzursuz ev ortamı istemiyorum inanın ailem konu eşimden açılınca hep över ve artık eşimin bu övgü dolu sözleri hak ettiğini düşünmüyorum. Kırıldım artık ya ne yapacağım onu da bilmiyorum saçma sapan ötesi sebeplerden tartışma çıkmasından yoruldum artık
Pes etmek biz erkeklere göre değil. Hz. Ömer karısının eziyetine nasıl dayandıysa biz erkeklerde öyle dayanmalıyız. Her ne olursa eşinize sevginizi kalbinizde azaltmayın. Bu bir imtihandır geçer. Kadın sever, sevdiğinden tiksinir, sonra yeniden sever ama erkek öyle değil. Sildi mi biter. Onun için siz eşinizi sevmeye kalbinizden devam edin.
Tek çare kaldı. Her iki tarafta birbirine haz etmediklerini yazarak karşı tarafa iletsin. Bazen yazılı davranış biçimi etkili olur.
Ve bu yazıda sonuç bölümü şöyle olsun. Bu maddelerden biri veya birkaçı yapılırsa kendinizce ceza konulsun. Bu ceza aranızdaki saygıyı bitirecek cinsten değil artıran cinsten olsun. Mesela ben ceza olarak yemek ısmarlama, hafta sonu tatili için bir yere gitmek ve bedelini ödetmek, ya da küçük bir şeylerden mahrum bırakma. Mesela cep telefonunu 6 saat kullanmamak gibi...
Bunun mümkünatı olmadığını söyleyebilirim eşim kendisini geliştirmemiş okulda öğrendikleri ile kalan bir insan tabii bu konu da eşimi hor görmüyorum fakat bazen cep telefonuna o kadar dalıyor ki herşeyi unutuyor bunu yapmamısı gerektiğini defalarca söyledim fakat sonuç hiçbir zaman değişmedi. Ben yaklaştıkça kaçtı o yaklaştıkça aptal gibi ben gittim.. Geçen hafta ilk evre hasta olduğumu söyledim moralim bozuk doğruu düzgün yemek bile yemiyorum ve eşim halen moralimin neden bozuk olduğunu merak edip sormadı. Ben aslında verdiğim onca emeğin altında yığılıp kaldım
Boşanma evresine çok yaklaşmışsınız. Dediğim gibi o halde ayrı kalın bir müddet. Herkes biraz düşünsün. Gördüğüm kadarıyla mantıklı ve izan sahibi bir eş ve erkeksiniz. Bence o da sizi kaybetmekten korkmalı. Korkmuyor ise başka çare kalmıyor. Ama lütfen pire için yorgana kıymayın. Boşanmak en kolayı sadece siz bütün yöntemleri deneyin, olmuyor ise zaten vicdanınız rahat boşanacaksınız. Ben 2001'de evlendim, 2010'da boşandım ve bir kez olsun boşandığım için pişman olmadım. Kişiye her türlü yaklaşım sergiledim ama olmadı. Herkes çok şımartmışsın dedi ama kaybeden ben olmadım.
Sizin için üzüldüm siz olgun ve mantıklı düşünen bir insansınız bu belli. Fakat şu var dün akşam bir tartışma çıktı bıktım naraları atmaya başladığında ise eğer gerçekten bıktıysan dava açabilirsin dedim git kendin aç yanıtını verdi. Yani önceden Beni kaybetten korkan insan gitti yerine hiç tanımadığım bir insan geldi.
Estağfurullah, öyle olmaya çalışıyorum diyeyim. Teşekkür ederim...
Anlaşılan sizi çantada keklik gibi görüyor. Yani ne yapsam da boşanmaz düşüncesinde. Biraz daha sabredin, fırsat verin yeniden. Ama bunu onun için değil kendiniz için yapın. Olmuyor ise boşanmadan evvel ki ayrı kalmayı deneyin. Bence siz bu işin altından çıkacak güçte ve zekada birisiniz. Başaracağınızı düşünüyorum. Akıllı erkekler her zaman bir çıkar yol bulur. :)
Düşünceleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Eski eşimle sorunlar böyle başlayıp boşanma kararı almıştım. Yerinde bir karar olmuştu pişmanlık Yaşamadım fakat bu tür şeyleri yeniden yaşamak inanın zor geliyor ben çok birşey istemedim yalnızca mutlu huzurlu bir yuva istedim. Evlenirken inanın tekrar düğün yaptım mutlu olması için elimden gelen herşeyi yaptım diyebilirim bizim Türk insanların da algı vardır. 2. Evlilik düğün olmaz altın alınmaz gibisinden fakat ben herşeyi eksiksiz içinde ukte kalmasın diye yaptım anlayacağınız yine çok sevdim diye bir yenilgiye daha uğradım. Artık yoruldum uğraşmak istemiyorum inceldiği yerden kopsun demekte olmuyor ne yapacağım onu da bilmiyorum söyledikleriniz güzel şeyler fakat uygulamak eşimle ilgili zor bir konu oluyor
Dünya imtihan dünyası. Allah bizi sebepsiz kul olarak yaratmadı. Bir zahmette bin rahmet vardır. Boşverin, hayat zindan gibi yaşanmaz. Siz gönlünüzü Allah'a emanet edin, sırtınızı Allah'a yaslayın. Bir bakmışsınız her şey bir anda değişmiş. Evlilik güzel bir beraberliktir ama bazen sorun çözmek için çokça fırın ekmek yemek gerekir. Profesyonel yardım almayı da çözüm maddeleri arasına alabilirsiniz. Sizin gibi hemcinslerimi gördükçe bendeki adamlık duygusu daha da artıyor. Demek ki yalnız değilim diyorum. Bilmiyorum ama içimden bir ses eşinizle sorunlarınız büyümeden çözülecek diyor. Böyle afaki konuşmayı sevmem ama sizdeki duruş ve güçlü oluşunuz bunu söyletiyor. Gurur duydum sizinle. Çünkü aynı pencereden bakan sayısı azalmış erkeklerdeniz. Allah nasip ederse siz çok yakın zamanda sorunların üstesinden geldim diyeceksiniz. Böyle bir rahatlık var içimde...
Şimdilik izninizle.
Dertleşmek isterseniz devam ederiz. Ama lütfen hemen boşanmak yok, biraz sabır...
Güzel dilekleriniz için anlayışlı ve yardımsever olduğunuz için teşekkür ederim. Eşimle konuşmaya sorunları düzeltmeye çalışacağım zaten aklımda boşanmak gibi bir düşünce olmadı olamazda fakat eşimin onur kırıcı sözleri inanın ona olan kırgınlığımın ötesinde tavsiyeleriniz dinleyeceğim en azından pişmanlık yaşamamak adına. Ne kadar ömrüm kaldı ne kadar daha ayakta kalabilirim bilmiyorum önümüzde ki haftadan itibaren zorlu bir hayat maratonu beni bekliyor hastanesi tedavisi bir sürü dert eğer ki eşimle aramızda sorunlar düzelmeyecek bir hal alırsa tedavi olmayacağım en azından kızımın aklında iyi bir baba profili çizerim büyüdüğünde saygı duyar onu bırakmayı seçmediğimi anlar.
Hayırlısı olsun... Siz bu andan itibaren olumlu olumsuz hiçbir şey düşünmeyin. Ona da bir şey demeyin. Zaten bu haliyle size mutluluk veremiyordu, siz de hastasınız. Medeni davranış sergileyerek hiç bir şekilde kötü duygu durumuna evrilmeyin. Size iki sürprizim var, ya böyle bir insanla bir müddet sonra nasıl evli kaldım düşüncesi içinde olacak ve kurtulma hissi yaşayacaksınız ya da o kişi bir müddet sonra size geri dönecek ve istiyorsanız geri birleşeceksiniz ama bu sefer dönen o olduğu için bazı şeyler değişmiş olacak. Üzülmenize de gerek yok. Evladınız var, size gülerek bakan :) İçimden bir ses ikincisinin olacağını söylüyor. Yani eşiniz size dönecek ama bu beklentide olmayın. Biraz kendinize vakit ayırın ve seyahate çıkın. Hiç beklemeden hem de...
Artık düşüneceğim tek birşey kaldı oda evladım. Dün geceden itibaren evden ayrıldım. Onun için biten birşeyin bende devam etmesinin anlamı ne yazık ki kalmıyor. Bundan sonrası için sadece tedavime yönelerek hayatıma devam edeceğim ölmez sağ kalırsam yapmak istediğim herşeyi yapacağım ama yok tedavi başarısız olursa zaten herşey bitmiştir. Hasta olduğumu konuşma esnasında söylemedim. Ayrılmak isteyen birinin artık hakkımda bilgi sahibi olmasını da istemem.
Boşanmışlığı da, sevip de sevilmemeyi de çok iyi biliyorum. Kaderimiz aynı. Ben de hastayım, malulen emekli edildim. Ama yeni bir gün çok güzel havadis ile başlayabiliyor. Biraz sabır ve metanet... Bu arada telefonla dertleşelim isterseniz sohbet etmekte bir sakınca görmüyorum...
Biliyorsunuz bu benim 2. Evliliğim idi. Çok severek evlenmiştik ama durup dururken böyle olması da ayrı bir dert fakat önemsemiyorum her niçin benden vazgeçtiyse umarım mutlu olur... Çok isterdim fakat telefonu kapatacağım 15 20 gün insanlardan uzak kalmam da fayda görüyorum. Dün gece evden ayrıldıktan sonra yola çıktım karadenize geldim yayla da kalacağım kafamı dinlemek istiyorum net düşünmek için her yıkılmışligın ardından yaptığım en iyi şey bu oluyor.
Ben de bu üzüntü ile iki kere bel operasyonu geçirdim. Sol bacakta kuvvet sorunu var. Astsubaydım. 26 yılın sonunda emekli ettiler. Aslında üzülmeyecek işlere üzülmüşüm, kendimi boşa yormuşum.
Bence en doğrusunu yapmışsınız. Güzelce dinlenin. Geçmişi değil yarını ve ne yapacaklarınızı düşünün. Hatta tanışma fırsatı olursa beraber yurtdışına da gideriz. Ben bir çok defa bu süreçte çıktım gezdim. Derler ya tebdil-i mekanda rahatlık vardır diye, çok faydasını gördüm. :)
Astsubay olmanıza çok sevindim. İnsan hayatı imtihandan ibaret başımıza neler geleceğini bilmiyoruz. Çok geçmiş olsun diliyorum. Bu süreçte insanlar dan uzak kalmak verdiğim en doğru karar çünkü kimseyi kırmak gereksiz yere istemiyorum. Yurtdışı benim için hayal olur zira maddiyat ve tedavi buna şu an izin vermez.
Bı kadın çalışıyorsa zaten ondan pek bişey bekleme. İstediği zaman istediğini yapabileceklerini sanıyorlar. Ve çalışırken bir sürü erkekle muhattap oluyorlar
2
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çalıştığı yerde sadece bayan çalışıyor yalnızca müdür ve patron erkek
Sanırım sizde haklısınız fazla yüz verdim ama insan sevince farklı oluyor ve ben bir kez daha sevgime yenik düştüm. Kimse kırıldığımı veya neye kırıldığımı anlamadı sanırım değişimin vakti geldi veya herşeyi silip atmanın
Herşeyi sil at demiyorum çocuğunuz var üzülüyorum ama kadınlar özgürlüklerini eline aldığında değişirler artık farklı olurlar. Ona böyle devam ederse ayrılma kararı alacağını söyle bakalm ne tepki verecek sadece denemek için diyorum
Biz sevdiğimiz için saygı duyduğumuz için bu şekilde ilerlemek istiyoruz çünkü benim için sevgi önemlidir fakat şunu anladım ki ben bir kez daha sevgime yenilip orta da kaldım...
Senin nasıl bir beyin israfı olduğun yazdığın kelimeden belli.. Cahil, cibiliyetsiz, işe yaramaz yaratık ağzın ruhun beynin o kadar çirkin ki midemi bulandırdın sabah sabah
Düşündüğünüz için gerçekten minnettarım. Fakat sevgi herşeyin üstesinden gelir umuduyla savaşmak istiyorum. Biz kolaylıklar içinde evlenmedik türlü zorluklar kabullenişler yapmak zorunda kaldık. Fakat 4 yıl önce ki insanla şu an ki eşim arasında uçurumlar fark var. Buna hangi neden sebep oldu bilinmez. Bir tartışmamızı arkadaşlarına anlatmış. Birtanesi geri kafalı biri ağzıma sövmuş ikisine de tepki sıfır. Oysa ki eşim hakkında yorum yapanın dersini veriyordum. Önceliği arkadaşları olmuş ben olmam gerekirken.
Kendini geliştirmediği konusunda hem fikiriz çünkü lise den sonra herhangi bir aktivite yapmamış inanın lunaparka bile ben götürdüm diyebilirim. Yalnış şu bir gerçek saf gibi her denilene kanan inanan bir yapısı var fakat bu bizi yıpratıyor kaç defa da söyledim önemsemedi geçen hafta hasta olduğumu öğrendim hala söylemedim belki kendi anlar dedim anlamadı şimdi söylemeyi de düşünmüyorum çünkü bana hasta olduğum için değil sevdiği için yaklaşsin istiyorum
Kötü düşünmek istemem ama zamanla aşarsınız ya belki de ailsel kaynaklıdır bir insan ailesinde ne görüyorsa onu uygular boşuna dememişler bi insan 7 sinde nasılsa 70 indede odur belki de hep böylesi gizledi gerçek yüzünü
Öyle olmuş olsaydı anlardım. İlla ki açık verirdi. Fakat onda ki değişim son bir senedir mevcut annesi sürekli iyi olmamız konusunda telkin de bulunuyor babası da öyle fakat zerre yaprak kımıldamayor. Karışık bir durum artık anlam veremez oldum
Öyle diyorum zaten bu akşam son bir kez daha konuşacağım oldu oldu olmadı inceldiği yerden kopsun artık. Kendi sağlık sorunum ile uğraşmak aynı zamanda stres içinde uğraşmak yorar beni
Bizim konularımız konuşma aşamasıni çoktan geçti ne kadar konuşsam da birşey fark etmiyor ki 2 gün düzelse 3 gün yine aynı. Bir ara belki aklı başına gelir diye ayrı yattım onda bile dünya bahane uydurdu hayır aldatsam ne bilim daha ileriye gitsem iyi ben mi olurum anlayamadım ki.
3 yaşında bir kızım var onun günahına nasıl girerim baba sevgisinden onu nasıl mahrum bırakırım ayrılmayı şuanlık düşünmüyorum çözüm yolu değil en azında kızım için dayanmak istiyorum. Nasılsa yaşadığımdan kol yaşamam. Ama en azından kızım yanımda olur akşamları eve geldiğimde baba demesi tüm yorgunluğumu alıyor. Sabah 6.50 evden çıkıp akşam 22 de gelen insanım
Benim artık psikolog bir durumum yok önümüzde ki haftadan itibaren zorlu bir hastane maratonu beni bekliyor ilk evre hastayım geçtiğimiz hafta öğrendim eşimle durumu hala Söylemedim zaten beni kırmaktan çekinmeyen birisi ile bu konuyu paylaşmam.
Sırf hasta olduğum için bana karşı yumuşaması düşündüğünden değil acıdığı için olur. Oysa ki beni sevdiği değer Verdiği için yaklaşmasını isterim. Yaşadığımız hayat inanın çok kısaymış. Sevdiklerinizin kıymetini bilin çünkü bazen çok geç olabiliyor.
Al karşına konuş olmuyorsa terapistte gidin o da olmuyorsa... :(
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama terapist kendini geliştiren insanlar için daha avantajlı bir durumdur.. Kendini sabit bırakın insanlar için sadece deli doktorundan ibarettir.
Ah bir bilsem ona göre hareket ederim fakat onu da bilmiyorum. Ayrıca sevgi eksilmez ki ya biter ya devam eder. Araya niçin ve neden soğukluk girdi bulamıyorum
Aslında böyle değildi son 1 yıldır değişti kendi de evlenip ayrılan bir insan ama ben bunu her tartışma da kırılmasın diye söylemiyorum fakat niyeyse o beni üzmekten kırmaktan çekinmiyor
Dostum ama şunu söyle sadece evlilik kolay olan bir şey değil ufak tefek kavgalarla evliliğinizi yıpratmayın yani sen onu biraz zaman tanı zamanla düzeleceğine inanıyorum
Sorun şurada ben artık hiçbirşeye inanmıyorum farklı bir tavsiye alırım umuduyla soru açtım fakat yaptıklarımın hemen hemen aynı tavsiyeler verildi.
Bundan önce ki tartışmada babalık yapamadıgımı söyledi ulan ben sabah 6.50 de evden çıkıp akşam 22 de geliyorum geldiğim yorgun Ve argın oluyorum o halde bile size vakit ayırmak istiyorum ama olmuyor o tartışma sonrası yatağı ayırdım günlerce yalnız yattım günler sonra gelip kendi çağırdı oda ihtiyacı için ben çok birşey istemedim huzur sevgi hepsi bu
Büyük ihtimalle istemiyor yani artık bende onu düşünüyorum.. Bir başkasımı var diyeceğim ihtimali yok çünkü telefon takip altında olsa fark ederim sadece bana karşı bir değişikliği var daha doğru evine karşı bazen kızımı bile bela olarak görüyor ikimizde çalışıyoruz belki dönem dönem yorgunluk olabilir diyorum ama yine benim iyi niyetim rol oynuyor alperen beyin tavsiyesi vardı onu deneyeceğim oldu oldu olmadı aynı evin içinde iki yabancı gibi yaşamaya devam edeceğiz.