Eşimle yaşadığım problemi nasıl çözebilirim?

Merhaba arkadaşlar, özellikle evli olan ya da boşanmış kişiler tecrübelerini veya gözlemlerini yazarlarsa sevinirim konuya direk gireceğim. Ben 3 yıllık evliyim, annesi ile yaşıyorum eşimin, ayrı eve çıkmak istemiyor. artı çalışmıyor da (tam 3 senedir) kayınvalidem bize bakıyor. Çalış dediğim de kızıyordu bana istemiyorum çalışmayı diyordu, ben çalışırım o halde diyordum tamam diyordu ama işlere başvurduğum da ise güzel teklifler dahi alsam hep mani oldu bana. Ben işe girmeden sen girme dedi. tamam dedim ama 3 sene oldu. Onu da geçtim ailemle görüşmüyor, yani görüşse bile çok soğuk. Ama ben annesiyle 3 senedir yaşıyorum ve zerre ses etmedim canım mıyım ben diyorum kendime? Ben 1-2 aydır kafamda bitirme sürecini yaşıyorum boşanmak için. Ben kitap okumayı çok severim, geçenler de 280 tllik kitap alışverişi yaptım. O da malum ekonomi durumları belli, bir kitap en az 70-80 tl. Bana laf yaptı bir kitaba bu kadar verilir mi diye. Ben de düşünüyorum günlerdir ya benim başka hiç bir istediğim olmadı ondan, ne düğünümüz oldu,3-4 altın vardı onları sattırdı bana aman dedim aile olduk satalım iyi geçinelim diye düşündüm, ne 3 senedir gezdik. Bakın gezdikten kastım bir kere balayında dandik bir yere gittik ama 1 gün kaldık ve döndük. Onun haricinde yürüyüşe bile çıkmadık. Neymiş parası olmadan gezmeyi bile seviyormuş. Aşkım illa para olması önemli değil canım sıkılıyor dibimizde sahil var evde içtiğimiz kolayı, birayı ne boksa artık orada içelim bi kere dedim kaç defa. Yok halim yok, yok kıçım ağrıyor vs bahaneler. Bunaldım cidden. Şimdide yıllardır görüşmediği arkadaşı vardı 2 aydır onunla buluşuyor arkadaşıyla görüşücek bugünde. Dayanamadım dedim, daha önceden hayatında olmayan bir arkadaşın şimdi ortaya çıkıyor buluşalım diyor tamam diyorsun, ama ben sana paraya gerek yok sadece bir elini tutup yürüyüş yapıp hava almak istiyorum dediğimde hayır diyorsun dedim. Eşimde; e ama çocuk boşanıyor eşinden destek gerek hayatım dedi. Sonra güldü dedi ki tamam bakarız çıkarız belki. Çıldırıcam cidden. Ruh eşim, dinlediğimiz müziklerden tutun, zevkimize kadar. Ama çalışmaması ve ayrı eve çıkmaması ve bazı dengesiz hareketleri bana boşanmamı düşündürtüyo. Siz ne diyorsunuz? Fikriniz nedir.

Eşimle yaşadığım problemi nasıl çözebilirim?