Eşimle yaşadığım problemler ne yapmalıyım?

Arkadaşlar eylülün 5'inde evlendik eşimle aşk evliliği yaptık zaten seviyorduk. Ailelerimiz Ankarada ben üniversite için Eskişehire gelmiştim eşimle bankada tanıştık zaten oda bankada çalışıyor ben okulun bitmesini istedim bitirdim çalışıyorum öğretmenim. O şekilde planladık ve evlendik. Düğün günü malum gerdekte birlikte olamadık düğünümüz Ankaradaydı yorgunluk felan filan derken öyle yattık uyuduk ertesi günde eşimin arkadaşı kaza yaptığını duyduk eşim oraya gitti sonrada zaten ben regl oldum ondan sonra annem rahatsızlandı hemen Ankaraya gittik ameliyat olması gerekiyordu baya zor günler yaşadım duygusal anlamdada.. Eşim kayınvalidemde yani kendi annesinde kaldı bende kendi annemde uzun süre anneme bakmak zorunda kaldım.. Bu zamana kadar karı koca olamadık yaklaşık 2,5 ay oldu hala birşey yok.. Ben annemin bu hastalık sürecinde çok yıprandım kendime gelemedim.. Kayınvalideme gittiğimde eşimi görmek hemde kayınvalidemlere ayıp olmasın diye.. Orda baygınlık geçirdim hemen görümcem ve kayınvalidem dedi kızım hamile misin acaba diye.. Çok utandım.. Sanki karı koca oldukta hamile kalacam ha sinirlenmedim değil.. Yok anne tansiyonum düşmüştür felan dedim geçiştirdim.. Şimdi evimize geldik.. İkimizde istiyoruz karı koca olmayı ama arada bir utangaçlık var artık bu beni olumsuz etkiliyor sanki iki yabancı gibiyiz konuşurken bile utanıyoruz hani ilk sevgili olduğumuz dönemler olur ya böyle kibar utangaç tavırlar aynı öyleyiz çok üzülüyorum lütfen bir akıl verin saygı çerçevesinde rica ediyorum :( çok uzun oldu özür dilerim hakkınızı helal edin :/ teşekkür ederim.
Eşimle yaşadığım problemler ne yapmalıyım?