eşimden şiddet ve kötü davranışlar gördüm sevgim saygım kalmadı. Uyuşturucu, alkol ne derseniz var. Zaten ailemin isteği olmadan evlenmiştim 7 aylık süreçten sonra ailemin yanına dönmeye karar verdim ve gittim, boşanma davası için ücretsiz avukat talep ettim ve ailemin yanındayken hamile olduğumu öğrendim ailem istemediler, aldırmamı istediler ben de böyle bir şeye cesaret edemedim zaten bir kere böyle bir deneyişim olsa da başarısız oldu şu an ailem beni istemiyorlar tamamen yalnız kaldım mecburiyetten eşimin yanına döndüm 3 aylık hamileyim destek istiyorum ailemden ama bana sırtlarını döndüler gidecek yerim yok çalışmıyorum manevi olarak da maddi olarak da zor durumdayım yine de çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışacağım. Para biriktirip ayrı eve çıkmak istiyorum ve boşanma davası da açtım şu anda eşim alkolik babası ve akıl hastası annesi olan bir evde yaşatıyor beni maddi manevi çok kötü durumdalar. Bu hayattan kurtulmak istiyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Sığınma evine gitmeyi dene ailenden umudu kes insan değillermiş.
Öyle düşünüyorum Mor çatıya gitmek istiyorum
Kesinlikle yardımcı olacağım bir şey olursa olurum :)
şu an ailemden maddi destek alıp yola bile çıkamıyorum normalde bu gece yola çıkacaktım biriktirdiğim param vardı o da bitti şu an da. Yarın beni çağırdılar mor çatıdan daha önceden konuşmuştuk. Ne yapabilirim bu konuda aileme ulaşıp para isteyebilir miyim durumumu anlatsam gideceğimi söylesem. Bir kaç eşyam da orada kalmıştı zaten
Ne kadar lazım?
1000-1500 lira
Biletini keserim sorun değil
Teşekkür ederim ama sadece biletle bitmiyor
Sen bilirsin aklın da bulunsun.
Ne şiddeti yaa? Lütfen karakola gidip şikayette bulun 👍
Şikayetlerim var boşanma dilekçesinde de yer alıyor
Off off ya. Bir kadına el kaldırılır mı ya.. bu aldığın raporları mutlaka kullan mahkeme de 👍
Cahil ve odun erkekler yapıyor işte
Peki bunu nişanlılık döneminizde hiç belli etmedi mi size?
Kaçarak evlendik..
Maalesef
İnanamıyorum yaa. Adam nereden , nereye gelmiş 😡
Yaşanan yaşandı artık ne yapabilirim
Kesinlikle haklısın tabii ki. Saygı duyuyorum buna. Ama mutlaka hızlı bir şekilde boşanmalısın. Böyle yürümez asla çünkü.. sadece delil topla devamlı , çok çok işine ysrayacak onlar.. tazminatını ve nafakanı da yüksek tut lütfen 👍 devlet onu zorla çalıştırır ve yine de ödetir o parayı, sana.. 👍
1 milyon maddi 1 milyon manevi tazminat istedi avukatım bir de 15000 tl de nafaka. Maddi durumu yok ama hakim verir mi? şu an da ne yapacağım konusu var ayrılık konusunda şüphem yok ama gidecek yerim yok ailem istemiyor benim de maddi kazancım yok gebelikte iş bulup çalışmakta zor bir de 0 dan başlamak. Hamilelik her şeyi altüst etti yoksa hayatıma bakacaktım.
Tazminatta pazarlık olacaktır. Ama nafakayı o rakkamdan kesin alır. Hatta onu bebekten dolayı daha yukarı çeksin. Ayrıca karar aldır sana yaklaşamasın boşandıktan sonra. Bebeğini görme hakkı var ayda 1 defa o da. Şu ana kadar evlilik boyunca aldığınız bir toplu iğne bile ortak malınızdır. Gayrimenkuller - araba - onun kurduğu iş hepsi ortak. Eğer bunlar var ise avukattın senin rızan olmadan satılamaz kararı çıkarsın. Tüm takılar kadınındır eşin onlara el süremez. Bence bir akrabanı seç sana çok çok yakın olanını ve onunla yaşa 👍 bebeğin iyice büyüyene kadar yani.. rşin bebeğe bakmak zorunda zaten. Sana ayrı , bebeğine ayrı nafaka vermek zorunda 👍 büyük geçmiş olsun diyorum. Bu adamdan kurtulman en güzel yapacağın hareket hem senin için hem de bebeğin için. Ayrıca İkinizin sağlığı sizlerin en büyük hazinenizdir. 👍
İlgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim öyle yapacağım. Akrabalarımla aram yok fazla çünkü kaçarak evlendim ya ailemle de pek görüşemiyorum o yüzden akrabalarım da bana mesafeli. Yine de deneyeceğim a
Bir de dava çekişmeli olarak açıldı evlilikte 1 yıl dolmadığı için bu süreç ne kadar uzar bilginiz var mı?
Rica ederim, ne demek her zaman sorabilirsin aklına takılan ne varsa. 🙏 eşine çok çok kızdım gerçekten kusura bakma lütfen. Ne şiddeti taa hamile bir kadına hemde.😡 çekilmeli davalar uzun sürüyor bu aklında olsun lütfen. Zaten mahkemeler 5 ay sonrasına gün veriyor genelde. 2 sene belki 3 sene de sürebilir. O çünkü şimdi boşanmamak için diretecek ve ben karımı çok seviyorum diyecek. Yanında çok sevdiğin çok güvendiğin birisi olsa çok güzel olur bir akraba veya çok çok iyi bir arkadaş. 👍 hatta eşin kiranı bile ödemek zorunda , hamilesin çünkü..👍
Öyle bir insan değil kira paramı ödeyecek olsa evli iken bizim kira paramızı öderdi ama sorumsuz bir insan olduğu için sürekli evlerden çıkıp ailesinin yanına yerleştirdi
Sen hiç merak etme lütfen. Mahkeme ona öyle bir ödetir ki 👍 ama acıma sakın lütfen. Hapis kararını duyunca şoka girer o , korkudan. 👍
Peki ailemin davranışını nasıl buluyorsunuz? Hamileliğim için beni kabul etmemeleri, onun çocuğunu taşıyorum diye. Bile bile beni bu ortama terk ettiler ya alacaksın bebeği ya da gelemezsin istemiyoruz dediler. Zaten bir kere denedik kürtaj işlemini ama yapamadık doktor işlemi yapmaktan vazgeçti Türkiye'de eş izni zorunlu bir tek orasıyla anlaşmıştı ailem oda olmadı. Velhasıl aldırmakta nasip olmadı ileride fikirleri değişir mi bilmiyorum ama beni engellemiş ailem bunu görünce bende engelledim sonra engeli kaldırdığını gördüm ama ben kaldırmadım..
Onlar da çok çok hatalı. Ileride anlayacaklar bu hatalarını ama. 👍 bebeğine bir zarar verme lütfen , onun ne suçu var ki? O hiçbir şeyden habersiz. Senin olayın çok kötü bir şans sadece. Bence sen de kaldır engeli 👍 şu an yardıma çok ihtiyacın var çünkü.. politik düşünmelisin bu aralar.. 👍
Çok kırıldım o kadar yardıma ihtiyacım varken engellemelerine şu an da öfkem geçmiyor konuşmak bile istemiyorum. Çocuğuma kıymak hiç bir zaman istemedim o yüzden olmadı zaten. İnşallah ileride güzel şeyler olur..
Çok haklısın tabii ki.. moralini hiç bozma. Tabii ki bebekler bereketi ile gelirler daima. Emin ol ki zamana ihtiyaç var. Hepsi düzelecektir bunların. 👍🙏
Aldırma oluyorsa gerçekten mantıklı bir şey
Vakti geçti
O zaman bir an önce kendine kalacak yer bulman lazım ama şu da bir gerçek çocuğa bakabilmek de kolay değil
Kesinlikle mor çatıya gitmeyi düşünüyorum
Hiç zaman kaybetmeden git ileride bir iş bulur çalışırsın
Öyle yapacağım gitmeye yol param bile yok şu an onu ayarlamaya çalışıyorum yarın için. Çağırdılar beni
Devlete git sığınma evleri var
Şartlar kötüymüş. Telefon ve dışarı çıkmak yasak.
Kocanın yanından iyidir
Evet
Şu anda ne durumdasın
Benim haddime değil ancak niçin evlendin.
Hata ettim
Elimden bir şey gelsin isterdim ancak öğrenciyim, maddi imkanım dahi yok. Açıkçası sanaldan akıl vermek de mantıklı değil. Hikayene tam vakıf değilim çünkü. Ne yapabilirim bilmiyorum. Devletin sığınma evleri var ancak ne kadar uygundur bilmiyorum. Umarım bir işin, mesleğin, diploman veya yeteneğin vardır. Umarım her şey senin için çok güzel olur.
şu an bir işim yok hamileyken çalışmakta pek mümkün değil. Mor çatı var İstanbul da oraya gitmeyi düşünüyorum
Ümit ederim güzel bir hayatın olur. :)
Umarım
Yaşın da çok genç, eğer gerçekten 22 isen. Aynı yaştayız. Boşanma davanı açtın mı?
Evet açık
Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama aynı evin içinde bir problem çıkmasın?
Anlamadim
Kocanın evine döndüğünü yazmışsın ve alkolik olduğunu. Bu adam boşanma davası açtın diye sorun çıkarmasın veya "Madem ayrılıyoruz burada işin ne?" demesin?
Afedersin babası öyleymiş. Yanlış hatırlamışım da yine de sorun çıkarmasın demek istedim. Veya ailesi bir şey yapmasın?
Ayrılmak istemiyor ki zaten bağımlı bir insan kopamıyor benden. Ben kurtulmaya çalışıyorum şu an
Bi kere kaçsam uzağa gitsem kurtulurum gibi geliyor ama maddi ve manevi desteğe ihtiyaç oluyor işte aile böyle yapınca zorlanıyor insan
Nerede yaşıyorsun
Nerede yaşıyorsun?
Neden reddetti
Çocuğu istemediler