Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok üzüldüm Allah yardımcın olsun. Bekara kadın boşamak kolaydır derler insanlar boşanmayı kolay sanıyor ama çocukla baba evine dönünce işler değişir her ailenin dinamiği, hayat görüşü alışkanlıkları farklıdır işte bazen baba evine de sığınılmaz. Sırf bu yğzden mutsuz evliliğine katlanmak zorunda kalan çok kadın var bu ülkede. Ama senin bir şansın var o da mesleğinin olması. Çalış ve evini tut. Kendini de çocuğunu da kurtar ordan kim ne derse desin. Yoksa senin çocuğunun da psikolojisi bozulur öyle bi ortamda
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAşağıda bir yorumunu okudum daha cok üzüldüm ve sinirlerim tepeme zıpladı. Kadın çocuğunu almış kendine ev açmış ne güzel yaşayıp gidecekken, abuk sabuk bi herif kapıya dayanıp rahatsızlık vermiş ve komşular da rahatsız olmuş ve sonunda ailesinin yanına dönmek zorunda kalmış işte… Gerçekten bu ülkede dul olacağına canın çıksın nerdeyse. İtinden kopuğundan başını kurtaramıyorsun böyle. İnsanlar ne kadar acımasız ne kadar vicdansız. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları
Soran+1 yılevet maalesef.. ben cok yoruldum.. gercekten,,, naoacagimi bilmiyorum artik. kizimi ben isteyken bana karsi dolduruyo4 annem.. buna sasirilmaz cunku babama karsi da bizleri doldururdu, korkardik. Ben de her aksam kizimla konusuyorum, annem anneannenin dediklerine bakma, seni canimdan cok seviyorum diye.. ama cocuk korkuyor. Yani bu nasil vicdanszilik diyecegim ama annnem narsist, vicdan da aramamak gerek. Ne yapacgimi sasirmis durumdayim. Resmen kadin bizim aileyi d3ki ailesine cevirdi. Yasi gelen herkesin evlenmesi gerekli , nefis diye birsey var. Annem buan firsat vermiyor. Benim 44 yasinda abim var hala bekar, 36 yasinda dige rabim burnundan jormon soluyatak dolasiyor evde. Yani normalden uzaklastirip delirtmeye calisiyor herkesi ayni evde. Bugun 36 yasinsaki abim, bana düt yok seni, vs diye laflar soyledi dondum kaldim. bu nokataya geldik. gecenin bir vakti dag basindaki hastanede kucagimda kizim karanlikta diger abim arabadan atti beni. arabada oturuyorum , abim diyorki arka koltukta senin gibi. bi. f. hiseyi gormeyecegim acida otur diyor kizimin yaninda.. abilerimin kafasi iyice gitti. 6 senedir ayrildim. ayrilali, kizim ev is odakli yasayan bana bunlari soyluyorlar.. ama gucsuz gordukleri icin.. daha neler neler de.. artik bi coUm bulmaliyim.. kizima da ayni tavirla yaklasmaya basladilar.. 6 yasindaki cocuga annesi kilikli d3diklerine gore baska sekilde davranmayacaklar ilerde. ama maalesef ayri eve de cikamiyorum... ne yapacagimi sasirdim..
Cevap sahibi+1 yılSen bir anne olarak herşeyden önce evladını düşünmelisin ve o çocuk o ortamda harcanır. Onu oradan acilen çıkarman gerek. Tımarhaneden farksız bir ortamda büyüyor yazık günah. Ya evleneceksin ya da ayrı eve çıkacaksın gerekirse kendini yırt yine de çık oradan. Helal süt emmiş güvenilir iyi birini bulursan evlen hiç düşünme. Babası nerede çocuğun? barışma durumunuz yok mu ailenden kötü mü onun yanı🙁
Soran+1 yıldusunuyorum zaten, dusunmesem evlenirdim hemen.. yani aklimin yettigi bu.. ama bu seferde annemlerin kotu davranislarina maruz kaliyoruz. Ben de ne yapacagimi sasirdim. Helal sut emmis kisi mi var , cok guzel degilim, bana gelen ya parama gelir ya cocuk tacizcisi falan olabilir. Bir de yillardir artik boyle narsist bi annenin elinde bildigin deli gibi bakiyorum, bunu kac kisi soyledi is yerimde. Psikologida gittim, para tuzagindan baska birsey gelmedi. Annemden kurtulmam gerek ama elim kolum bagli. Babasi ile barisma durumumuz yok. Yillardir eger ona cocukla ortamimizi yansitirsam, cocugu saniyesinde alir diye korkuyla ona hic yansitamadim. Ordaki ortam da eger yansitirsam cocugu alir, vd annesine birakir. Annesi de ikinci este ve malese adam cocuk tacizciliginden suclu bulundu, ceza aldi zamaninda..
Soran+1 yılyani ne tarafa tutunmaya calissam elimde kaliyor
En İyi Cevaplar
Bende meslek sahibiyim bende boşandım benim çocuğum çok çok küçük yeni boşandım bir yıl oldu bende ailemin yanında sadece ann var türlü zorluklari bende yaşıyorum bende evlgi şu an için düşünmüyorum yediğin türlü hakaretlerin aynısını erkek kardeşinden annemden bende yedim evladım için sustum benim de geçinmek zor küçük çocuğum bakıcısı bilmem kaç milyar ister kirası şusu bişi derken çıkamadım ağrıya enazindan bı yıl daha bekleyip enazindan çocuğum buygur bende yanımda götürürüm bakıcı masrafın olmaz çocuğumda kalmaz aklım diye sabrediyorum sizi oyuzden en iyi anlayacak biri benim sizin evladınız büyümüş okula kreşe gidebilir küçük biyermis zaten memursaniz tayin isteyin evlenmek zorunda değilsiniz çocuğunuzla bı hayat kurun oda çok etjileniyordur bu durumdan eminim bana göre sizin avantajınız çocuğunuzun biraz daha büyük olması. Benim bakacak kimse yok annemde. Başka oyuzden çekiyorum sabrediyorum onlar artık değişmez bunu kabullendim kulak ardı ediyorum çok muhatap olmuyorum sabrediyorum bı sene sonra ağrıya tadinicam evladimla şu an aynı evin içinde bile ayrı bı dünya gibiyiz çocuğumla umarım sizde kendi yolunuzu çözersiniz en kısa sürede evet ortam kötü ama unutmayın Allah buyuk...
13 Yorumla
Soran+1 yılevet beni en iyi siz anlarsiniz. Ama ben sanirim 1 adim daha yipranmis asamadayim. Cunku ayri eve cikmayi da denedim. Inanin dul ve cocuklu birini kadinlar eslerinden kiskandiklari icin istemiyorlar apartmanda, erkekler de ihtiyacimiz oldigunu dusunmek gibi sapik bi algiya dusuyup faydalanmaya calistiklari icin rahatsiz ediyorlar.. Ben kisa bi sure sonra eve donmek zorunda kaldim. Bu ulkede yalniz kadina cocuguyla yasama sansi verilmiyor. Ya birini bulacaksiniz siginacaksiniz, ki o da cocuga her pisligi yapabilir, ya da aile evinde eziyet goreceksiniz.
Benim ailemin yayinda olayim cocuk guvende olsunu sectim ama onlarda muhtac oldugumuzu bildiklerinden dalimiza bindiler. Allaha havale diyorum..
Soran+1 yılAllah razi olsun
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Annen okumuş bile olsa bağnaz biri kardeşlerin dediğini sana söyleme cesareti gösteriyorlar ise kusura bakma beyin olarak namussuz düşüncelere sahip kişilik de insanlar. baban da sanıyorum olaya dut yemiş bülbül edası ile bakıyor. Elim bir durum onların söylemine göre kendini sat para getire gelmiş gibi bir durum var yanlış mıyım?
03 Yorumla
Soran+1 yılbabam vefat etti yillar oldu.. Annem narsist biri, duygu yok. Maddi durumu yerinde, emekli 1. derece devlet memurlugundan. paraya ihtiyaclari yok.. ama beyin olarak dediginiz gibi annem bagnaz. Kardesleriminde dengesi bozuldu. Normalde o yasta kisilerin evli yuvalarinda cocuklariyla ugrasiyor olmalari gerekirken, biri calismiyor, digeri kafasina bir kulaklik sabahtan aksama kadar dil ogrenmeye calisiyor.. bastirildiklari icinde bence dengeleri bozuk.. Annem hepimizi bu sekikde gormeye bayiliyor. Anne bak gor eserlerini dedigimde de, babalari deli, cocuklari da deli ne beklenir yazik bana diyor. Babam deli dedigi de babam makina muhendisiyfi kamudan emekliydi vefat ettiginde.
kardeslerim biri bana tecavuz etse, basima bu geldigi icim gukecek insanlarki apartmanda yasiyoruz o laflqri komsulara duyurarak soyluyorsa demekki amaci bu.. ne yaoacavimi sasirdim cidden
Soran+1 yılparaya ihtiyaclari yok derken, benim paramk da almaktan geri kalmiyorlar. evin pek cok masrafini tek ben oduyorum, annem ve kardesim maasi biriktiriyor kendine surekli biseyler aliyor, yillardir benim biseyim llmadi
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Ailede kız çocuğu en önemlidir. Tabiiki her evlat kıymetli ama kız zarif nazik sevimli çocuktur. Hele birde başına kötü bir şey gelmiş kız cocugu daha çok özel ilgi ister. Hadi anne ayarsız erkek kardeşlere ne demeli. Allah yardım etsin. Durumun üzücü
02 Yorumla
Soran+1 yılannem onlarinda dengesiyke oynadi.. heo basrolde kendi olsun istedigi icin, kimseye yuva kurdurmadi, bizlerle bu yasta dalga gecip oturuyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. ulen bizde derdimiz var sanıyoruz insanlarda ne dertler var gerçekten yazdıklarını okudum üzüldüm yaaa. bir aile çocuğuna bu tip bir baskıyı nie yapar ne geçiyo eline anlamak mümkün değil. kızcağız sana çocuğu ile sığınmış kol kanat gerip destek olacağına olmadık işkenceleri yapması ne kadar üzücü. yani bizim elimizden bişi gelmez ne yazıkki ama sen kendin için yapabiliceen tek şey var durumun varsa eğer işe girip çalışma hayatına başlayıp ailenle yollarını ayırman gerekiyo başka türlüsü zaten yaşanılabilir değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Nasıl bir Ailen var anlamıyorum. Allah sana sabır versin. İnsan torununu sevmez mi? aklım almıyor. Hoş aynı durumu bende yaşadım çocuklarımda. Çok şükür onlarında eline vermedim de, çocuklarımdan da vaz geçmedim.
Güzel kardeşim Allah yâr ve yardımcın olsun inşallah
12 Yorumla
Soran+1 yılsaolasın. en iyisini yapmissiniz.. ben de evladim icim dayaniyorum. Allah ona omur saglik mutluluk versin
+1 yılÇok üzücü. Böyle kişiler gördükçe özellikle böyle kadınlar gördükçe içim parçalanıyor. Mecbur-muş gibi geriye kaç sene daha bırakmayı düşünüyorsun. Birde soyu bitmiyor bunların evlenmemeli bazı insanlar evlenememeli ya da üreyememeli. Sizi ve daha bir çok kadını-erkegi bu duruma düşüren aile kafalarından sistemin ta kendisine , dinle inşa edip psikolojik tüm tramvalara sürükleyen bunların sonucunu çocukla iyileştirmeye çalışan tüm insanlığı kınıyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılben mi evlenmemeliydim
- +1 yıl
Size demedim.
Soran+1 yılannem benim okumus birisi, ama hasta narsist.. cocjklarini mahvetti, babama karsi bizleri doldururdu, babami eve bizim sayemizde baglardi. Tehlikeli bir kadin.. anne hepimizi mahvettin diyorum, bana deli babanizin deli cocuklarisiniz diyor.. Hepimizi bosatti, bosanmayan bir abim var, o da 8 senedir annemle yuzyuze gorusmuyor yuvasini nozacak diye.. annem normal degil. hep cirkeflik pislik var. Ben evden ayrilio kendime ev tuttugumda dul oldugum icin aileler rahatsiz oldular, ata erkil bi toplum. maalesef. Sonra dondugumde de eziyet ederken bana, senin kavga ettigin eski komsunu da sahit tutarim, deli oldugunu ispatlayip cocugunu yurda gobderirim diye tehdit ediyor ve hic acimaai yok cocuguma.
Sorun sende. Madem bir mesleğin var. Al başını terket şehri. Başka şehirde çocuğun ile yaşamaya popişin yoksa şikayet de etmeyeceksin. Evet kırıcı konuştum farkındayım. Lakin madem mesleğin var. Ne xikime o karaktersiz itlere katlaniyorsun ki. Çocuğuna yazık ediyorsun her şeyden önce.
09 Yorumla
Soran+1 yıldoktoram bitmek uzere, az birsey kaldi. Doktora aonrasi arastirmaya basvurup ulkeden gitmeyi dusunuyorum. Burada baska eve cikmayi denedim , maalesef bir kadin ve kizini apartman sakini bunyesinde barindirmadi.
Soran+1 yılfarkli mi olacak? İstanbul'a kizimla tasindim diyelim. Maasimi yetistirebilecekmiyim? Kiralar yuksek, sonra kres okul parasi, onu da gectim yine farkli mi olacak? bi apartmana tasinacagim, illaki anne kiz yasadigimizi dolayisiyla benim dul oldugumu anlayan bir serefsiz cikacak ve rahatsiz edecek. bizim İstanbul'da kimsemiz yok. Bulundugum yer kendi memlekerim olmasina ragmen bunlar basima geldi. Yurtdisini su sebeple istiyorum, evlilik kalmamis, dolayisiyla dul kavrami yok, bu kadin dul diye mahallenin namuslu ergenleri gencleri veya amcalari yardimseverlik yapmaya kalmiyor. Cumlelerimdeki aciyi umarim hissetmisisnizdir
Soran+1 yıldoktoram iktisat
- +1 yıl
Ben empati özürlü değilim
Hayatımı anlatsam, acindan utanirsin
Ne kimsenin acısı daha hafif
Ne de yurtdisinda çimler daha yeşil...
Bilakis; herkesin derdi kendine ağır
Her ülkenin meselesi kendine has...
Alnında dul olduğun yazmıyor
Senelerden beri farklı şehirlerde yalnız yaşıyorum
Ne komşudan Ne de apartmandan..
Hiçbirisinden şikayet almadım...
Ama ben erkeğim tabi
Sen kadınsın tabi
O yüzden bütün it kopuk seni bulur
Siz kadınlar asla ama aslaaaa ciğeri beş para etmez tipleri Mıknatıs gibi çekip bulmazsıniz.
Aslaaaa hem de...
Her neyse
Kafana göre takıl
Soran+1 yılalnimda dul yazmiyor mu.. bir apartmana tasin, kizinla yalniz. Sence insanlar aptal mi? anlamiyormu, eve kocasi gelmeyince? cocukta var yaninda, anne diye sesleniyor sana. Bir ay duruyorlar ikinci ay da sonra en basidinden kapi komsun kim oldugunu anlamaya calisiyor. neyse dediginiz gibi yasamayan zor bilemez.
Soran+1 yılama kimsenin acisiyla kiyaslayamam. Ben sadece bunaldigim anda actigim bi soruydu. Kimseye acitasyon yaomadim, lutfen yanlis anlamayin
Bence kendine evlenmek isteyip istemdiğini sor sonra ama ailene yakın olması uzak olsun farklı şehir istemiyor sanda iş bulup ayrı eve çık derim ama sorunlar hiç bir zaman bitmez ailen sana baskı yapıyor evlen ama ailene yakın kalma Allah yardımcın olsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bi insanın en mutlu olabilicegi ortam sadece kendine ait bi ailesi olmasidir, tm Anne baba kardes hala teyze vesaireler olabilir ama Kari koca ve cocuklardan olusan bi aileniz varsa ve mutluysaniz sizi yikabilicek bi güç yok,
Dunyanin en zor iși Anne liktir hem Anne hemde eve bakmak daha zorudur Burdan tüm by durum da olan annelerimize rabbimden güç kuvvet ve bereket diliyorum
00 Yorumla
+1 yılBence kızın küçükken karşına iyi biri çıkarsa evlen onu babası bilsin bu şekilde sığıntı olacağına hiç olmazsa evinin hanımı olursun.
Bende boşanmış üç kızı olan biriyim ama kızlarımla yalnız yaşıyorum ve kimseye minnetim yok şükür.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçekten çok üzüldüm durumuna. Kadın sığınma evleri var oraya başvurdun mu? Acilen o evden çıkman gerekiyor çünkü. Çocuğun böyle bir ortamda büyümemeli. Böyle insanlarla yaşamak eminim çok zordur.. Allah yardımcın olsun. Maalesef tımarhaneye kapatılması gereken psikopat bir ailen var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılSenin kendine güvenin yok, ortalığı yık yine boyun eğme. Böyle de hayatın cehennem nasıl olsa, çalışıyorsun da kimseye ihtiyacın yok, şehir değiştir yola çık gerisi gelir ama boyun eğme, sil anneni... Öyle birine zaten anne de denmez, deme...
016 Yorumla
Soran+1 yılkalp ritim bozuklugumda var tedavi goryorum, cesaretim yok yeniden bambaska sehirde baslamaya..
- +1 yıl
İşte bunlar hep bu yaşadıkların yüzünden. Daha çok şey çıkar bu hayatı yaşamaya devam edersen
Soran+1 yılaynen.. kalp ritim hapi kullaniyorum. onda bile dalga geciyorlar korkutup korkutup
- +1 yıl
Senin o evden ayrılmayacaktan başka çözümün yok. Kendini ellerinle ölüme sürükleme. O evden çıkıp rahatladiginda neden daha önce yapmadım diye kendine çok kizacaksin, sil onları hayatından...
Soran+1 yılbaska secenek goremiyorum.. Yani birakip gitsem, erkek egemen bu toplumda yasadim ve gordum, rahat birakmiyorlar.. ne ya0acagimi sasirdim
- +1 yıl
Bunları okudum verdiğin cevaplarda. o eve mahkum olup yavaş yavaş zehirlenerek ölmek mi, yoksa olmadı deyip burada olmazsa başka yer deyip savrulmak mı. Tercih senin...
Soran+1 yılkucakta cocuk olunca cesaret kiriliyor, riske atmamaya calisiyorsun.. disarisi daha beter bunu da biliyorum
- +1 yıl
Evet ama mesela annenle görüşmeyen abinin yakınında bir ev tutup onun varlığından destek alabilirsin mesela başlangıç için
Soran+1 yılo istemiyor.. onunla konustum daha once, kurtulabiliyorsan kurtul o aileden dedi, ama maalesef kendi esinin ve cocugunun sorumlulugu ona yetiyor, baska sorumluluk istemiyor
- +1 yıl
Bu yüzden zaten onun olduğu yerde ev tut dedim onun evine yerleşecek değilsin korkmasın pislik. Zaten çalışıyorsun kimseye yük olacak değilsin. Hangi şehirdesin ve abin hangi şehirde yani büyük şehir olması gerekmiyor sadece mekan değişikliği de ona, böyle abi ve aileler olmaz olsun ama kimseye ihtiyacın yok. Kendine güven ve yola çık devlet desteğini savcı polis desteğini istersin gerekirse. Kades uygulamasından kullan vs güvenlik için ama ob eve mahkum olup kendini daha fazla yıpratma lütfen.
Soran+1 yılmaalesef.. abim de yillardir manipulasyonlardan sonra kurtuldu, ve hicbirimizi gorup yeniden hatirlamak dahi istemiyor. O da ayri alem.. Ben şu soyledigini aynen soyledim, aynis ehre tasinayim, arada bir gelip komsulara karsi gorunursun dedim , hayir sen yüksün, düsmeyecektin, dul cocuklu kadini abi de tasiyamaz dedi. Git eski kocana yalvar dedi. Yani o da bizi hatirlamak istemuyor. ekstra sorumluluk asla istemiyor. Ben kendimi zor tasiyorum diyor.
Soran+1 yılbeynim patlayacak gibi... yani , bir cozum bulunacak insallah..
- +1 yıl
Zaten kimseye ihtiyacın yok dediğim gibi devlet seni korumak zorunda. boş ver hepsini o zaman izini bile kaybet. Devletden yardım istersin gerekirse. Kades indir kimsenin seni rahatsız etmesine izin verme. Çalıştığın yerde ya da bu durumda belki Allah sana el uzatacak seni koruyacak birini de gönderir belli mi olur, sen sadece o evden iyice kafayı yemeden çık. Allah garibin yanındadır sahip çıkar merak etme. Böyle de olsa yavaş yavaş ölüyorsun o şekilde belki daha bile iyi olur. Onlardan kurtul. Her gün ölmektense bir gün ölmek daha iyidir. Allah yardımcın olsun...
Soran+1 yılkizimi bilinmeze surukleyemem. her yolu dusundum denedim.. cikis yolu bulamadim..
Ne şerefsiz it kopuk dolu ortalik. Alip basimi gidemem. Cekmekten baska carem yok maalesef. tek bir umudum var o da bitirmek uzere oldugum doktora. Yurtdisi doktora sonrasi arastirma burslarina basvurmayi dusunuyorum. Tek kurtulusum bu sanirim.. sessizce ayarlayip gitmem gerek baska da yol yok gibi- +1 yıl
yurt dışı da olabilir git de nereye gidersen git ama oralarda da it kopuk olmayacak mı. Bunu da düşün. İnşallah bir yol bulursun bir an evvel
Soran+1 yıldaha iyi gibi. burada den3dim. asagida yorumlarda okuyabilirsin.. ayri eve de ciktim. burada yalniz dul kiziyla yasamaya calisan kadini rahatsiz ediyorlar. O yuzden o ihtimali eledim. Avrupa belki daha iyidir, yasamadan bilinmez. Ama orada en azindan dul kavrami yok, herkrs bekar. tek sans bu goruyorum. o da cok zor
+1 yılEkonomik özgürlüğü olmayan yurdum kadının kaçınılmaz sonu budur
Okuyun kızlar okuyun
Okuyamayanlar da bir iş sahibi olsun
Elinizde bir meslek olsun, ne kocaya ne ana babaya muhtaç olmayın12 Yorumla
Soran+1 yılben calisiyorum. Benim tum parami aliyorlar.
- +1 yıl
Cümleye ekonomik özgürlüğü olamayan kadın diye başladım
+1 yılnazil zulum ya uzuldum desftek olmalari gerkirken nasil aklim almiyor
11 Yorumla- +1 yıl
bakarmsin
+1 yılAnneye bak hele ya.. okumuş ama boşuna okumuş evladına dstek olacağına zulüm ediyor...
10 Yorumla
+1 yılMeslegim var diyosun. Bu demek oluyo ki o evden cikip kendi hayatini kurabilirsin. Gerekirse abilerinden de fiziksel siddet gordugun icin sikayetci olacaksin.
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm. Ne kadar tuhaf insanlar. Hayatı çekilmez hale getirmek için birbirleriyle çalışıyorlar sanki. Allah yardımcın olsun. Umarım yakında bir çıkar yol bulursun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hay Allah ya kötü bir durum iş bulup küçük bir eve çıkmalısın hem kiranı öder hem çocuğuna bakarsın kendi ayakların üzerinde durmaya çalışmalısın başka çaren yok ve hatta kızını ver babasına Allah büyük takma kafana oturur zanamla
00 Yorumla
+1 yılKızını alıp , büyük bir şehre tasinabilirsin mesleğin varsa madem rahat gecinirsin neden katlaniyosun ben olsam dakka durmam
00 YorumlaKendi hayatını neden kurmuyosun? Sen bir bireysin. Çalıs ev tut yaşa dilediğin gibi bu senin hayatın ya bu nasıl esirlik buna nasıl katlanılır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYuh yani anne boyle yaparmi evladina bu ne bicim anne.
02 Yorumla
Soran+1 yılnarsist biri. hep basrolde olmus hayato boyunca, kaynanayi istememis huzur evine gondermis, babami , bizim sbebeimizle kuklaya cevirmis, bizi babamiza katsi doldururdu.. boyle deisik bir kadin.. hepimizin yuvasiyla oynadi.
- +1 yıl
bence sen bir sekilde uzaklas oradan kadin siginma evinemi anne cocuk evinemi artik nereye gitmek istersen yoksa kafayi yersin orada sen bu ne ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılDuadan ziyade Sosyal Hizmetler İl/İlçe. Müdürlüğü'nün kapısını tıklatmanı tavsiye ederim.
Eşinle olan ilişkini resmiyete dökmeni bir de, gerek velayet durumu gerekse tazminat hakkı bakımından.04 Yorumla
Soran+1 yılsosyal hizmetler? cocugumu almalari icin mi
Cevap sahibi+1 yılBir şey diyemiyorum ama bu zorluğu devlet desteği olmadan aşabileceğine ihtimal vermiyorum.
Üzücü bir durum 😔
Soran+1 yılmaalesef :(
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Allah yardımcin olsun. İşkence zulüm görüyorsan kadın sığınma evlerine sığın hiç olmazsa iyidir
04 Yorumla
Soran+1 yılkadin siginma evleri kadin dusurmeye calisan ajan kadinlarla dolu diyorlar..
Soran+1 yılbirkac gun izin veriliyor kadin siginma evinde.. ya sonra
+1 yılMerhaba ablacım yazdığın herşeyi okudum yüce rabbimden sana sabır diliyorum. her şey yoluna giricektir benimde hayatımda zorlu dönemler oldu. İstediğin zaman dertleşmek için yazabilirsin abla
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir mesleğin varsa çalışmaya başla ve onlardan kurtul. Bu tek kendine değil çocuğuna da büyük bir iyilik olur. Kendini düşünmüyorsun bari onu düşün. O cehaletin içinde büyümesin çocuğun.
00 YorumlaÇok uzuldum senin adina, umarim yollun bundan sonra açik olur. Çok büyuk bir dert başinda. Allah her zaman yaninda ve her zaman guç vericidir. Bazi defterler obur tarafta odenilir. Hep iyi niyetinle kal.
03 Yorumla
Soran+1 yılsaol.. Allah razi olsun.. doktoram bitmek uzere, birkac aya. tek umudum o, yurtdisinda doktora sonrasi bursu bulmaya calisacagim
Soran+1 yılsaolun... umarim yurydisi arastirma bursu elde edebikirim.. tek umudum diyebilirim kizim ve benim icin. umarim basaririm. cok zorluklar yasatilar bana. ksten geliyordum, kizimla ilgileniyordum, gece o uyuduktan sonra da kucagima labtobu alip tez yaziyordum. Annemse isigi gorup kapimi acip, " bacagini ayira ayira bilgisayarda zaman geciriyorsun, puh sana deyip cikmististi bi gun.. herkes doktora tezlerine ailemin destegi icin tesekkurler diye yazmislar, ben, aileme ragmen basardim, sukurler olsun Allahima yazmak istiyorum ama yazmiyorum.. Bunu da hic soylemeden sessizce basarip gitmek istiyorum b
Büyük bir şehirde iş ayarlamak dışında çareniz yok madem mesleğiniz de var
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun ne diyim ki Allah bildiği gibi yapsın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGelde boyle annenin elini ayagini öpme. Zor ama bence calismalisin calissan eve para getirsen annnen de abilerinde sana tapar
01 Yorumla
Soran+1 yılcalismama ragmen bunlari yasiyorum :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok zor durum. Hani evlensen o ayrı dert kimin ne olduğu belli değil bu devirde kızına zarar gelebilir. Yani ne diyim umarım gönlünce olur
01 Yorumla
Soran+1 yılsaolasin
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden bosandiniz bilmiyorum çok geçmiş olsun inşallah güzel günler sizi bekliyordur..
ama ben de eşim ile sorunlar yaşıyorum çözemiyorum üstesinden gelemiyorum yaşlarımiz sizden küçük ☹️
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılKırtul o evden kendine yeni bir sayfa aç. Mesleğim var diyorsun. Bir çocuğun var bakarsın sonuçta
00 Yorumla
+1 yılAllah ailecek size sabır versin senin için yapabileceğim bir şey varsa söylemen yeterli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAnan artistik yapıyor erkek egemen toplum oluyor. Senin ananın kaşarlığı toplumda bir sorun yok.
00 Yorumla kendi ayaklarının üzerinde dur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞehir değiştir o zaman başka küçük şehire git veya ilçeye bir iş bul küçük bir ev onlar çekilir mi ya her gün
01 Yorumla
Soran+1 yılo ladar cesur degilim.. macera hele cocukla bilinmez macera benim icin cok zor
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Benim de 1 kızım var kızımla yaşıyorum aynı kaderi paylaşıyoruz müsaade ederseniz tanımak istiyorum seni lütfen
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah ayrdimcin olsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinden neden ayrıldın? Mümkünse tekrar barış. Bazi adamlar senin kizina iyi babalik yapabilir. Herkes kötü değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcınız olsun
11 Yorumla
Allah yardımcın olsun, zor bir durum
15 Yorumla
Soran+1 yıl:(
Soran+1 yılcalisiyorum... ama ailem rlimden aliyor
+1 yılElbette dua ederim💐 inşallah yeriniz huzur umut mutluluk dolu olur🙏🏻Ama bence mutlaka oradan gidin bilemiyorum imkanlarının nelerdir ama uygun koşullar oluştuğunda bir an önce gidin...
03 Yorumla
Soran+1 yılgitmem sart.. bunun farkindayim. hastaneye saat 20 gibi gitmemiz gerekti kizimla. O saatte heryer karanlik ve hastanenin acil servisi dag basinda. Otobusler var ama evle otobus arasi da mesafe ve gece de otobusler duraklar bombos oluyor. Erkek kardesime soyledim arabayla gotur diye, goturmedi. arkamizdan kiskis siritarak bakti. eve 21. civari gelince de baslarina birsey geldi mi diye siritarak bakiyordu. Her gun aoartmanda, koca istiyorsun, seni düt birini ariyorsun diye bagiriyor, sabahin korunde saat 7 de evden cikiyorum hava karanlikken, sokaklar bombos, basima birsey gelmesini umuyor tahminim. Yani bu ev rezalet evine dondu iyice.. saygi yok.. baska sansim yok.
- +1 yıl
Ne kadar zor bir durum tek başına mücadele vermek... Allah yardımcın olsun.., bana mesaj atabilirsiniz dilediğiniz zaman.
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışacaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabam ve kardesimde bu şekilde ortada kaldı kimseye guvenemedigi için gel seni babamla tanıştırayım pamuk gibi bir adam
00 YorumlaEkonomik özgürlüğü olmayan kadınların sonu maalesef bu. Boşanıp aile evine bir de çocukla dönmek kolay değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılKadin sığınma evi hayatını kurana kadar en iyi seçenek gibi görünüyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallah yardımcın olsun kımseyı kımseye muhtac etmeıusın hersey aıle dıyorlayaa yasamayaz bılemez
00 Yorumla
+1 yılEderim. Allah yardımcınız olsun
20 YorumlaÇok üzüldüm. Yapabileceğim birsey varsa konuşalım lütfen eklersen seni dinlemek isterim 🙏
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılRabbim Hızır aleyselamı yardımına göndersin
01 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun
04 Yorumla
Soran+1 yıldenedim ama dul ve cocuklu damgasiyla paran bile olsa inanki kolay degil.
Annenden nefret ettim
00 Yorumla
+1 yılİçim karardı bu nasıl soru ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek kardeşin kimle onu yapacaksın diyor anlamadım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılTek çaresi var
00 Yorumla
+1 yılBoşandıqdan neden evlendin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. Dik durursan onlar olmadan da yaşarsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. O çok zor bi durum ya
00 Yorumla
+1 yılÖzelden mesaj atarmisin
01 Yorumla- +1 yıl
Lütfen sadece bir şey söylicem uzatmicam
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m +1 yılÜzüldüm 😞
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de aynı durumdayım ne zormuş ana evi
02 Yorumla
Soran+1 yıl:(((
Cevap sahibi+1 yılÇok dertliyim yazacaktım da gizlisin
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden işe girip çalişmiyorsun?
09 Yorumla
Soran+1 yılcalisiyorum. Ama maalesef yasadigim yer kucuk, ve ayri eve cikmayi da denedim. Tek kiz cocuguyla yasama firsati vermiyor komsular. mecburen dondum.
Cevap sahibi+1 yılKomsular nasil karisiyor anlamadim. Cocugu krese verip işine gidebilirsin. Komsulara ne?
Soran+1 yılburasi kucuk bir yer, kres imkani bir tane. Oraya verdim zaten. Tasindigim apartman 4 katli, hepsi aile. burada bekar yasayan yok. birkac ay sonra, biri rahatsiz etmeye basladi. Ben tam isten cocugumu alip geldigim vakip kapinim onunde oyalanmalar, sonra artti kapimi calmalar, bir karisi gelini bizim apartmandaydi, kadinlar satasmaya basladilwr. kapimi calmaya basladi adam, ailemin yanina donmek zorunda kaldim
Cevap sahibi+1 yılEv değistir, heryerde öyle olmaz. Ayrica adami tersle tehdit et. Savciliga sikayet edebilirsin adami da kadinlari da
Soran+1 yılsikayet etsen ne oluyor.. ayni evde kalamazsinki bir daha.. İzmir'de daha yakinlarda dul ve kiziyla yasayan kadin, karsi komsusu kadinla tartisti diye komsusunun kocasi dovmus kadini, okumussunuzdur belki. Ve maalesef inanki durum tam da bu.. kadin kiskaniyor, kocasini kiskirtip saldirtiyor
Cevap sahibi+1 yılBurasi hukuk devleti canim, avukatin yoksa hakkini arayamazsan herseyi yaparlar. Hakkini ararsan da onlari mahvedersin. Ezik olani herkes ezer unutma. Sen cesur ol başin dik olsun, herkes önunde eğilir
Soran+1 yılkadin savciliga sikayet etmis, ona ragmen adam gene karsisina cikip kizi ile ilgili tehditler yapmis...
Benim basima gelen olayi anlatayim. Adam rahatsiz etti, ben de adami tersl3dim, adam kapima dayandi, polisleri cagirdik, polisler zor ayirdi. Karakolda polisler, " bundan bisey cikmaz deyip vazgecirmeye calisti sikayetten, hicte birsey cikmadi gercekten..
Cevap sahibi+1 yılCikmaz demesine bakmiycan, uğraşmak istemiyorlar
Soran+1 yılinanki zor, benim hicbirsey cikmadi... ben sikayetimden vazgecmedim... adamin umurunda olmadi, efelene efelene dolastigina eminim
Gizli Üye(25-29)+1 yılDua ile olmaz bu işler. Aileden uzak ol
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne