Kizim buyudu 16 yasinda kendini koruyabiliyor. Ben 39 yasindayim. Bunca zaman hic evlenmedim hayatima kimseyi almadim, hep kizimla ilgilendim. Simdi is yerimde biri var, ve ondan etkileniyorum. Yinr asla kizima yaklastirmam ama soyle yapsam mantikli mi? Dini nikah yapip adamla arada sirada gorussem? ama yine asla kizimla muatap etmesem
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kimse, kimsenin yaşadığı duygularıda, zorluklarıda yaşamadan anlayamaz. Siz benzer şeyler yaşadığınızı söylüyorsunuz. Birbirinizi anlayabilirsiniz. Düşündüğünüz çözüm şekli hiç şık değil. Biri bana böyle bir önşartla gelse kusura bakmayın ama hemen defederim. Ne diyecek adam çevresine bunu nasıl izah edecek. Eşim, bir sapıklık ederim diye beni kendi evinde istemiyor mu diyecek. Özür dilerim kardeşim açık konuşacam şimdiden kusura bakmayasın. Bu şekilde bir birliktelik imam nikahınıda kıysan, gazetelere ilan verip sağır sultanada duyursan adın kapatması olacak. Çevrenin bakış açısı değişecek, arkandan konuşulanlar canını sıkacak, birileri herhangi bir konuda konuşurken seni görünce susarlarsa, seni konuşuyorlar sanıp üzüleceksin. Ne kadar saklarsan sakla bir süre sonra kızın duyacak ve sana güveni sarsılacak. Karşı taraf içinde zorluklar olacak ve ir gün elini kolunu sallayarak gidebilmenin rahatlığında sen alttan alırken o üst perdeden çalacak. Madem o arkadaşta sizin gibi hak düşüncede ve elinde istese yapacak imkanlar varken yapmıyorsa bence güvenilir biridir. Evet her türlü sapık var ama namuslu insanlarda var. Kızınızında ergen olsa da aklı başındadır illaki. Her beşer gibi duygularınız var ve yükselmeside normal. Bu baskı ve korumacı yapınız sizi saçma çözümlere itiyor. Bence meşru ve resmi bir adım atmalısınız. Allah korkusu olmayana mehir olsa ne olur, olmasa ne olur. Resmi nafakasını ödemeyenler çoook. Yanlış bir insanla evlilik yapmış olabilirsiniz, belki yanlış bir insan değildi ama birbiriniz için yanlıştınız. Sonuçta sebep her ne ise birmiş gitmiş. Bu negatif deneyim daha doğru insanı bulmanızda pozitif bir etkiye dönüşecektir. Kalple aklın aynı noktada buluşamıyorsa demek ki halen güven sorunu var. Güvenmediğinle adım atma. Nasıl sizin duygularınız size istemediğiniz çözümleri çözüm gibi gösteriyorsa aynı şey karşısı içinde geçerlidir birde böyle değerlendir. Umarım mutluluğu yakalarsın sevgiyle kal emi
01 Yorumla
Soran11 aymerhaba , degerlendirmeniz icin yine de tesekkurbederim. Ama o onun cocugu degil, onunla ayni cati altinda yasamak zorunda degil, pnu tanimak zorunda degil, onunla konusmak zorunda degil, ona merhaba demeknsorunda degil. O onun icin bir yabanci. Yani dini nikah kiydi diye, bu hakki elde etmiyor. Herkes kafasindan bir ibare cikarmis, kimi muta nikahi yazmis, sizde kapatma. muta nikahibsüreli (mesela 1 gecelik, 1 kC gunluk 1 haftalik vb. kiyilan bir nikah ve duyurulmuyor; ben dini nikahin tum sartlarini sagliyorum. Siz de kaoatma denissiniz, kapatma benim bildigim birini eve alip kapatiyorsun.. ben onunla ayni evde bile yasamauacagimki bjnun ornekleri cok, tayin sebebiyle ayri yasayanlar vb. Demek istedigim hic biridgil dupe duz dini nikahki bu suc degil. Ben cok kucuk bir yerde yasamiyorum. Onun cevresinin hakkimda konusmasi yanki yaoacak turden degil. O nasil kabul ediyor demissinjz.. ona tabiki bu sekilde soylemiyorum, kizimin asla duymamasi gerek cunku hassas bir cocuk, ogrenirse toparlamakta zorlanirim bu tek sartim diye soyledim. Ona sapik muamelesi yapmadim. Ama dedigim gibi yaklasamaz konusamaz muatap olamaz, bu benim kirmjzi cizgim, once Allahin bana emaneti, masum bir evlat gelir erkekten once.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)11 ayBende kızım 8 yaşındayken ayrıldım. Ama seni çok iyi anlıyorum onu koruma iç güdüsü herşeyden önde. Yinede sende bir kadınsız libidon hislerin ihtiyaçların var o yüzden güvendiğin biriyle görüşmekten çekinme. Sonucta bu hayat senşn ve mutlu olmaya hakkın var canım
20 Yorumla
Yıllarca kızın için kendini geri planda tutmuş olman çok anlaşılır, ama senin de bir hayatın ve duyguların var. Yine de böyle bir ilişkiyi gizli yürütmek yerine hem kendine hem kızına karşı daha açık ve sağlıklı bir yol düşünmek daha doğru olabilir.
00 Yorumla
Çok güçlü bir duruş sergilemişsin kızını korumak için fedakarlık yapmışsın bu kolay değil. Ama unutmaman gereken şey şu Sen iyi oldukça kızın da iyi olur. Kendini ihmal etmek onun geleceği için bir çözüm değil.10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne kadar fedakâr bir anne olduğun belli! ❤️ Kızını her şeyin önüne koymuşsun, ama unutmamalısın ki senin de hayattan alacağın mutluluklar ve kendine ayırman gereken bir zaman var. Duygularını sorgulamakta ve hayatına birisini almak istemekte gayet haklısın.
Ama bu aralar sırf "mantıklı mı?" diye bir karar almayalım olur mu? Şöyle diyeyim, hem kendini hem de kızını düşünerek sakin ve temkinli bir adım at. Acele etmek yerine, o kişiyi iyice tanımak, güven kazanmak çok önemli. Dini nikah gibi düşünceler yerine, daha çok duygularını tart ve birbirinizi tanıma sürecine odaklan.
Unutma, anne mutluysa çocuk da mutlu olur. Dünya senin attığın adımlarla güzelleşiyor! 🌟00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
29Cevap
11 ayAsla kızınla muhatap etmeyeceğin biriyle dini de olsa evlilik mi düşünüyorsunuz? Güvenmediğiniz biriyle yani?
02 Yorumla
Soran11 ayBu devird ebabaya bile guven yok
- 11 ay
Bilemiyorum hayatına alacağın insana sorgusuz sualsiz güvenmelisin gibi geliyor bana. Etkilendiğiniz kişinin çocuğu var mı yaşı kaç peki? 🤔 Dini nikah ve arada bir görüşme dediğinize göre haberi var ve razı sanırım.
Merhaba, aslında bahsettiğin tam bir evlilik yaşantısı olmayacak, sadece ilişkiyi zinadan çıkarmış olacaksin
028 Yorumla
Soran11 aySadece ayni evde yasamayacagiz ve birikimlerimiz ayri olacak
Soran11 ayDinen neden evkilik degil?
Soran11 ayAnlayamadim ne demej istediginizi. Dini nikahin tum sartlarini saglayacagiz. Dini nikah kiyilinca da dinen evli sayiliyorwunuz
Soran11 ayHangi ayet hangi hadis te belirtilmis ayni evde yasama ayni yatak ayni oda? Rica ediyorum uydurmayin
- 11 ay
Uydurmak mı, hanımefendi benim öyle bir derdim yok, dilediğiniz gibi yaşayın, ama kendi yaptığınızı normallestirmek için bir çabanız da olmasın. Araştırın lütfen, hiçbir ayet ve hadis açık şekilde her konuyu anlatmaz, ama yorum yapan alimlerin görüşlerini uygular insanlar. Bakın buda bir görüş 'Kocanın eşinden uzun süre ayrı yatması caiz olmaz. Eşlerin birbirinin cinsi ve hissi yönlerinden yararlanmaları haklarıdır." Evlilikte ayrı yatakta yatmak dahi hoş görülmez iken, siz evleri ayrı kullanacaksiniz
Soran11 ayHicbir ayet ve hadiste belirtmezken siz nasil boyle bir yorum yapabilirsiniz ki...
Soran11 aySizde ayet veya hdislerde yazmayanlari dinimizde evlilik boyke olmali diye yorum yapiyorsunuz kendi fikrinizi belirtiyorsunuz.
Soran11 ayHangi ayet ve hadis diyorum cevap vermiyorsunuz. Din alimleri diyorsunuz. Bakin, ben eger ayette yazilanlari kendi cikarima gore yorumlasam dedigini dogru ama oyle bir durum yok. Dinen evlenmenin sarrlari var ve ben hepsini gerceklestirmekten bahsediyorum.. sizin soylediginiz evliligi bozan sebepler degil.
- 11 ay
Bakın, ayetlerde her şey açık açık belirtilmez, tıpkı namazın nasıl kılınması gerektiği gibi, dosdoğru kılın der ama secde şöyle rükû böyle olacak demez, bunu bize hadisler ve yorumlar anlatır, peygamber efendimizin evlilikle ilgili birçok hadisi var, evlilik birlik demektir, aile olmak demektir, siz aile bireylerinin ayrı yaşamasını ne derece mantıginiza sigdiriyorsunuz, islam mantık dinidir
Soran11 ayHadisleri soyleyin, ama sahih hadislerden bahsedin
- 11 ay
youtube.com/shorts/JSfOFQxr9CA?si=baPEdJ0fH_8fmiLT izleyin bunu , peygamber efendimizin ayrı yatmakla ilgili en bilinen hadisini sende duymussundur
Soran11 ayAyri yatanlarin nikahlari duser demiyor. Bakin turkiyede ayri sehirlerde calisan pek cok karikoca var.
Soran11 ayDini kendine gore yontuyorsun dediniz.
Soran11 ayBakin, dinen ben yanlis bir sey yapmayi dusunmuyorum. O yuzden dini nikahla evlenmeyi dusunuyorum. ortalik zinadan gecilmezken beni elestirmeyin lutfen ve benim genc bir kizim var, elin adamini (esim olacaksa bile) kizimla ayni catiya sokmayi dusunmem. Hem gunaha girmek istemiyorum, bir yandan da 14 senedir susturdugum duygularim var, ve kizimi buyutmusum, gencligim cope gitmeden az da olsa ikinci bahari hissetmek istiyorum. Beni elestirmeyin lutfen. yapabilecegimin en iyisini yapmaya calisiyorum kul olarak ve anne olarak
- 11 ay
Ben yanlış anlasildiysam özür dilerim, dediğim gibi yargılamak, elestirmek hakkım da değil haddim de değil, siz dinde benden ayet, hadis istiyorsunuz, ben bir alim ulema değilim, dinin boyutlarını tam anlamıyla yaşayan biri de değilim, sadece mantık yürütüyorum, kızınizi koruma ic gudunuzu de çok iyi anlıyorum, dürtülerinizi ve ihtiyaçlarınızı da çok iyi anlıyorum ve gerçekten bunları yaşamak hakkınız, 14 yıldan bahsediyorsunuz. Ben nikâh düşer demiyorum, ama evlilik kavramına uygun değil diyorum mantıksal olarak. Ama gerçekten yine söylüyorum sizi yargilamiyorum ben ve tekrar özür diliyorum
Soran11 ayRica ederim... Ben de yanlis anlamis olabilirim. Sizd ekusura bakmayin.
Soran11 ay@AyseBella muta nikahi degil.. duyurulacak onun ailrsi komsulari vs bilecek. Yani onun evinde kendi duzenim olacak. mehir alacagim.. ve diger sartlar tamam.. muta nikahi ne alaka
Soran11 ayTeskekur ederim.. niyetim hem kizim hem p kisi icin temiz. O kisi ile de yurutebilirsek olerde kizim evlenince resmi nikah yapabiliriz ve kizima duyurabilirz. Ama su asamada degil.
Gizli Üye(36-45)11 ayGayrimeşru ilişkiden iyidir ama kendini adama altın tepside sunmuş olursun. Dilediği zaman seni bırakıp dilediğiyle evlenebilir, seni ekebilir. Dini nikahın "şahitlik" şartını da unutmamak gerek tabi :)
013 Yorumla
Soran11 ayEvet bence pek cok erkek bunu ister. Resmi nikah baglayiciligi yok. Ama nikahin duyurulmasi gerekir dini de olsa, akrabalarina ve komsularina duyurmasini isteyecegim, bir de mehir isteyecegimki birakinca cani yansin az da olsa.
Cevap sahibi11 ayYani madem bir dini nikah yapacaksın, usulüne uygun olarak yap. Bir zevk için yaradanı kandırmak gibi olmasın sonra, bedeli ağır olur. Aslında tüm evlilikler bu denli kolay ve basit olmalı ama çeşit çeşit adet ve usüllerle, saçma sapan geleneklerle evliliğin b*kunu çıkardık ak😒 Nesil evlenmekten soğudu😒
Soran11 ayO nasil söz. Benim istedigim zina yapmamak, Allaha karsi utanilacak bir sey yapmamak. o yuzden dini nikah diyorum. Zaten dini nikahin sartlarini yapmayi dusunuyorum farkindwysaniz, şahitlik, duyurulmasi, mehir. Tek benim kizim ve bilmeyecek ve kizimla oldugumuz eve yaklasmayacak, ben hergun veya sık sık isten sonra onun yanina da ugrayacagim.
Cevap sahibi11 ayHayır, usulüne uygun yaptığın sürece sorun yok demek istedim sadece, ki zaten senin de niyetin bu yönde olduğu için sorun yok. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, herif çok şanslıymış valla kıskandım açıkçası🙂 Ömürboyu sürdürmek istediğim tarz ilişki😊
Soran11 ayAma ondan ailesine ve komsularina dini nikahli da olsa evlendigimizi duyurmasini isteyecegim...
Soran11 aySiz bunu da yaparmiydiniz
Cevap sahibi11 ayGerçek bir evlilik gibi evleneceğimiz için bunu duyurmak da zor olmasa gerek🤷♂️ Yaşım gereği zaten ailem de beni desteklerdi.
Soran11 ayYasiniz kac ki
Cevap sahibi11 ay38, siz de sorudan anladığım kadarıyla 39'sunuz
Soran11 ay39 ve o da 50
Cevap sahibi11 ay50 nedir ya? Ben yaşıtınız sandım🤦♂️
Cevap sahibi11 aySizin şehir neresiydi?
Cevap sahibi11 ayMerhaba, nasılsınız?😊
Şimdi bu adam yüksek oranda cinsellik için seni kullanmaya çalışacaktır da dini nikaha yanaşır mı soru işareti bana kalırsa
030 Yorumla
Soran11 ayIkimizde doktoruz. Oyle cinsellik amaciyla kullanacak olsa etrafinda onlarca genc kiz var emin olun
Soran11 ayOnun yasi 50. Sanki elmanin iki yarisi gibisiyz. Ayni yerde calisiyoruz. Ayni seyleri yasamisiz, ayni seylere guluyoruz. Sanki diger yarim gibi. O da zinaya karsi. Dini nikahi da , onun etrafina duyurmasini isterim is haricinde. Yani onun evine girip cikarken komsularinin vs bilmesi gerekir. Ama o benim zoelime yaklasamaz, yani kizima ve evime. Bunlari kabul ederse ne ala.
Soran11 ayBir de dini nikah onun avantajina. Yani resmi baglayiciligi yok. Nafaka derdi yok ayrilirsak vs vs. Sadece ondan bahsettigim seyleri ve komsularina nikahi duyurmasini isteyecegim, akrabalarina da. Bunun yaninda ayrilirsa az da olsa cani yansin diye 3-4 bilezik mehir isteyecegim
Soran11 ayBence o yonden suphe yok. ondan 12 yas gencim, hala guzelim, 50 kiloyum. O 100 kilo civari. Ve kosusturmaktan hayatina kimseyi alamadi yillardir benim gibi ve zinaya karsi oldugundan
Soran11 ayBakalim gorecegiz.. eger olmazsa da ayriliriz.
Soran11 ayBakalim bakalim. Ama kizim evlenene kadar asla resmi nikah dusunmuyorum ve kizimla tanisamaz.
Soran11 ayEvet, baska ne olabilir?
Soran11 aySadece ben degil o da kisa bir evlilik yapmis ve zinaya karsi oldugu icin hayati a kimseyi almamis.. dedigim gibi elmanin iki yarisi gibiyiz ve is yeri. de yillardir tanidigim saygi duyulan biri. Ikimizde birini gercekten sevmek istiyoruz bence. Ikimiz icin de digru zaman belkide simdi... ne olacak gorecegiz
Soran11 ayNe zaman kadin oldum ki.. yani sadece 2 -3sene evli kaldim, onda da uyum yaoamadigim biriyke o da yurumedi. Sonrasinda hep kendim anne oldum. Kizimi koruma buyutebilem derdine dustum. Kalbim o lada rkirildi ki kimseye o sansi vermedim. Bu kiside de kendimi gordum biraz. O da basari, nasil basardi bilmiyorum gercekten. En azindan yillardir tanidigim birive yine de yanlis yaparsa mahkemelerle ugrasmadan ayrilabilecegim.. bakalim gorecegiz:))
Soran11 ayDaha yeni bosandigimda annem, hemen evlen, şu kisinin oglu var vs diye soylediginde aglamistim hatirliyorum. Bir 2 yasindaki masum kizima baktim. kiyamadim. Anneme de dedim kizim evlenmeden evlenmeyecegim. Annem de uzuldu oyle deyince ben. Ama ben kendime verdigim sozu tutrum. kizim dunyaya gelmeyi istemedi, ben getirdim ve kendi derdime dusup kizimi riske atmayi dusunmedim. Sonucta risk risktie. Ben bu adami da yaklastirmayi dusunmuyorum ve herseyim kizima kalsin istiyorum, o yuzden evlensem bile ilerde ona gore onlem alip evlenmehi dusunurum
Soran11 ayBeni yemege davet etti. Haftaya icin soz verdim. Bakalim henuz konusmadim, trpkisi ne olur onu da bilmiyorum. Ama hayir diyecegini sanmiyorum. Gorecegiz
Soran11 ayBen doktorum soylemistim sanirim. Is yerimde geciyor tum gunum zaten standard giysi malum. Isten sonrada bu 14 senedir eve geliyorum dogruca. Aslinda cok guzel biriyim. yillardir kimse beni gormesin istedim acikcasi o yuzden hep silik giyindim. Yani dikkat cekmeyen renkler, sadece tonlar.. duz genelde spor ayakkabi.. hafif makyaj.. ama ilk defa bu adami begenmeye basladigimdan beri daha hos giyinmeye basladimki kizim bile farketti.
Soran11 ayVeya yeniden kadin oldugu hatirlamaya baslamak.
Soran11 ayMuhtemelen:)
Soran11 ayO da ayni sekilde, daha ozenli gormeye basladim onu
11 ayEvladınız varken zor bu işler
Yani güvendiginiz biri olsun ve ksinlikle cocugunuzla aynı ortama koymamaya özen gösterin04 Yorumla
Soran11 ayBen bu konuda cok hassasim o yuzden 14 senedir hayatima kimseyi almadim, kizimla muatap etmedim. Bu kisiyi tanistirmayi dusunmuyorum, o da tanisacagim diye tutturacak biri gibi durmuyor, eger tutturursa da ayrilirim ama muatap etmeyi dusunmem. Neticede kizim genc bir kiz artik. Cocukkende muatap etmedim gervi
- 11 ay
Yani ayrılık sonrası cocuk olunca zor oluyor
Sonucta piyasada bu kadar manyak varken bu işler günden güne zorlaştı Haklısınız
Birde yanlış anlamayın herkes cocuklu biriyle aynı evde yasamayıda çok kabul etmiyor Bunu kadında erkekte yapıyor Birde şimdiki kuşak çok farklı bir şey söylendiginde konu çok başka yerlere gidebilir O yüzden zor bir seciminiz var
Soran11 ayDedigim gibi omceligim hep cocugum oldu. Olmasi gereken de bu, anneler icin. Hele simdi, mumkunati yok. kolay degil hicbir sey, ama bir yandan da yillardir unuttugum hisleri yeniden hisseder gibi oldum. Yine de net degilim, her an uzaklasabilirim. Bakalim.
- 11 ay
Yani sizde haklısınız
İnsan arıyor istiyor
Yalnızlık zor
Ne diyim bol şans😉
11 ayDini nikah yapıp manitası olmak ne kadar mantıklı dışardan gören senin imam nikahlı oldugunu bilmez
05 Yorumla
Soran11 aySadece amacim zina yapmamak. Zinaya karsiyim. Onun cevresi duyabilir dini nikahi ama kizima asla yansimamali bu durum.
- 11 ay
O kadar düşünüyorsan git evlen bu adam kalkıp Senin kızını mı sarkıtılık yapacak öyle güvenmediğim birisi uzak dur adamdan
Soran11 ayValla hicbir erkek turune guvenmedim guvenmem de.
- 11 ay
O zaman konusma o adamla
Soran11 ayO da olmuyor. Yillardir ilk dwfa etkilendigim kisi
Aslında şimdi işiniz daha kolay daha rahat olur her şey sizin için👍
00 Yorumla
11 ayO zaman denemelisin. Artık senin de mutlu olmak hakkın. Gereken fedakarlığı yapmışsın
00 YorumlaMantıklı. Ama bence resmi nikahta dinî nikâh kadar önemli.
00 YorumlaKızını muhattap etmeyeceğin adamla dini nikahla evlenmek (!) neden? Kızını korumak ile paranoya arasındaki ince çizgiye dikkat. Adam o güveni vermiyorsa sen de evlenme...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 aySırf zinadan kurtulmak için dini nikah mi yapmak istiyorsun?
00 Yorumla
11 ayabla şurada kalmış 3 5 senen. sonra çökeceksin. yumurtlaman bitecek. alacağın zevk bitecek. ne istiyorsun zevk senin.
018 Yorumla
Soran11 ay35 yasinda gorunuyorsun? Ben de 39 um
- 11 ay
ben 40 da intiharı düşünüyorum. benim yaşım da yaşamım da önemsiz artık. günleri sayıyorum.
Soran11 ayKac yasindasin
- 11 ay
36 olmuşum. 3 4 sene var. sonra bitiş çizgisini çekeceğim. planladım kafamda.
Soran11 ay:(( yapmayin.. hayat guzel her zorluga ragmen. bakin ben anlatsam yasadiklarimi aglarsiniz.. ama direniyorum
- 11 ay
ne mezunusun neden okumadın?
Soran11 ayOkumadim mi? Doktorum ben.
Soran11 ayOzelden kimseyle yazismiyorum
- 11 ay
Doktor. Eee hayat senin doktor.
- 11 ay
major depresoyon nedir biliyorsun demi doktor. doktor hanım. o işte hayatımı mahveden şey.
- 11 ay
evlenirim düşünmüştüm. sen benim kadar kafa eskitmedin okuma da. en fazla uzmanlık almışındır. 10 sene ya da 12 sene.
Soran11 ayGecmis olsun
- 11 ay
teşekkürler. doktor çekmek boş işler. süresi dolan gidecek. doldum hissediyorum. Ve sen şu an bir kurumda çalışıyorsun. ben de çalışıyorum sen 90.000 tl en kötü ben 50.000 tl. çevremde ilkokul mezunu 100.000 alıyor. hak mı sence
- 11 ay
doktor evlensene benimle. ama ben bir bebek daha istiyorum ve sigara içki hayatında olmayacak. ne olursan ol baş tacı ederim.. çocuk iş belli olmaz ama sigara ve içki kırmızı çizgim. ne dersin=
Soran11 ayHayat guzel. Size tavsiyem tedavinizi olun. Herkesin kismeti kendine bu dunyada, baskalarina imrenmeyin veya kucumsemeyin. Bu dunya boyle. Sizin sinavinizi ben bilemem benim sinavimi siz. Belki köyde ciftcilik yaparak sadece uretimiyle gecinen kisi daha huzurlu ve mutlu hayat yasarken, paralar icinde yuzen kisi mutsuz olabilir. Gonuller Allahi anarak ancak huzura erer. Hayata sımsıki sarilin. Ben oyle yapmaya calisiyorum. Evlilik teklifiniz de beni guldurdu. Bu hayatta ben sevdigim kisiyi buldum diye umuyorum, soruma bakarsaniz anlarsiniz.
- 11 ay
Anladım. şimdi. mutluluklar dilerim. evlilik mi? ciddiyidim. ciddi idim yani. mutluluklar. yaklaştırmak da korkmayın. o kız size ait değil bir gün başkasının gelini olacak. bir gün de toprağa ait olacak tıpkı sizin gibi benim gibi. Bu dünya da fazla bana ait demeyin tavsiyem. Tedavi için mi? acılara alıştım. yaşıyorum. bir gün sonlarndırma hakkım var. olabilir. kafam atıyor hepsi o kadar basit
Soran11 ayKizim benim degil Allahin. Ama onu korumaya calismak benim gorevim. Bunu yapmaya calisiyorum.
- 11 ay
İnanç bitti doktor. Millet der ya Allah bağışlasın. İyi geceler.
11 ayArada sırada goruşsem derken 🤔 cinsellik olarak mı
00 Yorumla
11 ayKızınızın yanına yaklaştıracak kadar güvenmediğiniz biriyle evlenmeyin..
00 YorumlaDini nikah yapmaktaki amacınız ne
026 Yorumla
Soran11 ayZina yapmis olmamak
Soran11 ayEvliligin sartlarini yerine getirecegiz. Yani sahit, mehir, duyurulma vb.
Soran11 ayEvlilik zinadan kacmak icin yapilmaz mi zaten
Soran11 ayCocugumla ayni eve hicbir erkegi sokmak istemiyorum. Ha o evlenir gider, o zaman uygunsa dusunebilirim.
- 11 ay
Ne alaka yani onu anlamıyorum evleneceğin kişiye güveniyorsun demektir insan güvendiği kişiye canını emanet edebilir gerçi neler yaşadığını bilmeden yorumlamakta doğru değil Peki çocuğuna bunu söyleyecekmisin ve evlendiğin kişi hep yanında olmak istemeyecekmi? Yani aldatılma falan olmazmı diyorsun
Soran11 ayCocugum asla duymayacak bu durumu , eger yururse iliskimiz , ilerde kizim evlendikten sonra soyleyebilirim. Ben hicbir erkege guvenmem. Babana bile guvenme lafi bos degil, bu mantiktayim.
Soran11 ayAdam 50 yasinda, yani aldatacagini sanmiyorum
Soran11 ayBakin evliligin amaci tabiki yuva kurmak ayni evde oturmak hayati paylasmak ve zina yapmamis olmak. Olmasi gereken bu. Ama her iliskinin sartlari farkli. Kimisi evleniyor ama esi tayini cikaramadigi icin yillarca baska sehirde kalmak durumunda kaliyor. Kimisi esi asker, nadiren geliyor vb. Bizimde sartlar farkli. Benim bir kizim var ve ona guvenli bir hayat vermek benim gorevim.
- 11 ay
Elbette öyle ve bu nedenlerden bağımsız siz kendinize bir yol seçmişsiniz seçtiğiniz yolu yargılamak veya yadırgadım haddime değil mantığa uymuyor demek istediğim bu sizin kurduğunuz ilişki tamamen cinselliği rahatça yaşamak üzerine ve burada dini kendi düşüncenize göre kullanıyorsunuz siz ve teşekkür ederim samimice cevap verdiğiniz saygı çerçevesinde devam edebildiğimiz için
Soran11 ayVe f*ck mantigi demissin ama evliliklerin de %75 i belki cinselliktir.
Soran11 ayAlakasi yok. Ozaman herkes dini ve evliligi cinsellik icin mi kullaniyor. Yapmayin lutfen.
Soran11 ayMuta nikahi cinsellik icin BELIRLI BIR SURE ICIN kiyilan nikahtir. belirli sure?
Soran11 ayAyrica muta nikahinda duyurulma yoktur
Soran11 ayBen dini nikahin tum sartlarini yerine getiriyorum.
Soran11 ayMuta nikahi demeyin o halde biliyorsanniz.
Soran11 aySiz ayri evlerde yasamaya mi takildiniz?
Soran11 ay"Evliliklerde cinsellik o evliliğin %70" esra ezmeci
Soran11 ayHayir suanda googleda evliliklerim yuzde kaci cinsellik ile ilgili anket var mı diye baktigimda ilk karsima cikan bu oldu ve o hanimefendi psikolog eminim verilere dayandirmistir aciklamasini. Ikincisi ben de acikladim, muta nikahini muta nikahi yapan suresidir yani belirli bir sure icin muta nikahi kiyiyorlar ve duyurulma uok. yani nikahin sartkari saglanmiyor benimkinde ise tamamen saglaniyor dinen. Ve sizin yaptiginiz bence kendi dusuncenizi burada empoze etmeye calismak. Dini nikah diyorum ve sartlarini sagliyorsam dahasi var mi.. neyse size de gule gule
Dini nikah ne için
00 Yorumla
11 ayKızın yetişkinliğe yatkın. Oturup konuşabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayKendine iyi birini bul evlen sonuç seninde ihtiyaçların var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayAdam kaç yaşında ve evli mi?
03 Yorumla
Soran11 ayEvli degil tabiki.
Cevap sahibi11 ayYaşı kaç ve mesleğiniz ne?
Cevap sahibi11 aySustun
Gizli Üye(30-35)11 ayİşin çok zor gerçekten nasıl oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayÇok saçma bir düşünce yapısı
00 YorumlaResmi nikah yap bence
01 Yorumla
Soran11 ayAman kalsin
O kızın başına üvey baba getirme de naparsan yapo
06 Yorumla
Soran11 ay24 yasimdaydim ayrildigimda. bunca zaman getirmedim sence bu saatten sonra getirirmiyim? Ancak kizim evlenince resmi olarak evlenirim ben de.
Soran11 ayOzaman bile saibeli. Yani kizima birinin gozu kaysa o gozu oyacak durumda bir anneyim. Belki ozaman da evlenmem
Soran11 aySaolun... her cabam onun icin, her birikimim onun icin. Rabbim kaderini guzel yazsin
11 ayDevam böyle calisiyrimsun
00 Yorumla
11 ayzamanı geldi canım
00 YorumlaCanın istiyorsa evlen
00 Yorumlaabla evlen gitsin
00 Yorumla
11 ayOlabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayCinsellik yaşamak için mi sadece
00 Yorumla
11 ayKolaylıklar dilerim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 409 cevap paylaştı.
11 ayBüyütmeye devam et
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Esimden ayrıyım. Kızım 2 yaşındayken ayrıldık. Kızımı koruyabilmek için evlenmedim. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler