Feminizm'i bitiryorum çünkü sadece kadın üstündür projesidir?

Feminizm “sadece kadın özgür” algısı da gerçeği çarpıtıyor.

Feminizm, kadınların “istediğini giyinme, istediğini yapma” özgürlüğünü savunduğunu iddia ederken, aynı özgürlüğü erkeklere tanımıyor ve toplumda/Devlette erkekleri “ikinci sınıf” gösteriyor. Bu, açık bir çifte standarttır.

1. Giyim özgürlüğünde çifte standart

Feminist söylemde kadın açık giyinirse (mini etek, crop top, bikini) bu “beden özgürlüğü” ve “özgürleşme” olarak alkışlanıyor. Ama aynı kıyafeti bir erkek giyerse?

Toplumda “ahlaksız”, “erkeklik dışı”, “sapkın” diye linç ediliyor.

Sokakta, plajda, sosyal medyada tepki çok daha sert: “Erkek adam öyle giyinir mi?” algısı hâkim.

Flört araştırmalarında bile erkekler partnerinin giyimine karışmayı daha normal görürken, kendi giyim özgürlükleri kısıtlanıyor.

Kadın için “özgürlük” olan, erkek için “toplumsal linç” oluyor. Feminizm bu çifte standardı hiç dile getirmiyor; sadece kadın özgürlüğünü tek taraflı savunuyor. Erkekler de aynı bedensel özgürlüğe sahip değil.

2. Eğitim ve devlet desteğinde erkekler önemsizleştiriliyor

Resmi veriler tam tersi bir tablo çiziyor:

YÖK 2025 verileri (en güncel):

Toplam yükseköğretim öğrencisi: 6.837.313

Kadın: 3.634.091 (%53,2)

Erkek: %46,8

Kadınlar yükseköğretimde erkekleri geride bıraktı. Lisans düzeyinde kadın oranı %52,4’e, ön lisans %54,4’e, doktora %51’e yükseldi.

TÜİK 2024 verileri:

25-34 yaş grubunda yükseköğretim mezun oranı: Kadın %48,9 – Erkek %41,1

Ortalama eğitim süresi: Kadın 8,8 yıl – Erkek 10,2 yıl (erkekler hâlâ daha uzun eğitim alıyor ama destek almıyor).

Devlet desteği ise hâlâ sadece kadın odaklı:

Şartlı Eğitim Yardımı (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı):

İlköğretim: Kız öğrenci aylık 300 TL – Erkek öğrenci 270 TL

Ortaöğretim: Kız öğrenci aylık 450 TL – Erkek öğrenci 390 TL

YKS’de 34 yaş üstü kadınlara ek kontenjan (pozitif ayrımcılık) var; erkekler için yok.

Sığınma evleri, burslar, kampanyalar “kız çocukları” ve kadınlar için özelken, erkek çocuklar için eşdeğer program yok.

Yani feminizm “kadınlar eğitimde dezavantajlı” diye bağırırken, kadınlar artık üniversitede çoğunluk ve devlet onlara ekstra destek veriyor. Erkekler ise “önemsiz” ilan edilip desteklerden mahrum bırakılıyor.

Sonuç: Feminizm kadın özgürlüğünü tekeline alarak erkek özgürlüğünü yok sayıyor ve Devleti de cinsiyet ayrımcı politikalara itiyor. Gerçek eşitlik, her iki cinsin de aynı özgürlüğe ve desteğe sahip olmasıdır. Kadın istediğini giyer, erkek de giyer; kız çocuğu desteklenir, erkek çocuğu da desteklenir. Çifte standart bittiği gün gerçek feminizm başlar – şimdiki haliyle feminizm, eşitlik değil, “kadın üstünlüğü” projesidir. Veriler ortada.

Güncellemeler
2 ay
Evet artık toplum uyanmali
Güncellemeler
2 ay
Femizim adı altında erkekeri savunamazsiniz eşitlikten bahsedemezsiniz o zamana bizde maskulenizm adı altında savunlaim siz kızları doğru oluyormu bu hiç ya eşilik değil feminİzim bir cinsiyeti üste çıkartmaktır
Feminizm'i bitiryorum çünkü sadece kadın üstündür projesidir?