İnsan bir konuyu güvendiği için anlatıyor, günün birinde karşısına çıkarılsın diye değil. Öfkeyle söylenen birçok söz unutulabilir ama emanet edilen bir bilginin tartışmada koz olarak kullanılması daha kalıcı bir iz bırakabiliyor. Kimi bunu affedilmez görürken kimi sonradan gösterilen pişmanlığa ve değişen tavra bakıyor. Böyle bir olaydan sonra güvenin yeniden kurulup kurulamayacağını sizin için ne belirler
Bence tartışma sırasında daha önce güvenerek paylaşılan özel bir konunun karşı tarafı kırmak, suçlamak ya da üstünlük sağlamak için kullanılması önemli bir sınırı aşar. Bir ilişkide paylaşılan özel şeylerin, tartışma anında bir koz haline getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan bazen sinirle düşünmeden konuşabilir ama yine de karşılıklı saygı ve güvenin korunması çok önemli. Böyle bir durumda asıl mesele sadece söylenen söz değil, kişinin kendini güvende hissettiği bir şeyin kullanılmış olmasıdır. Bu yüzden böyle konuların açıkça konuşulması ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğine inanırım.
Benim için bu, güvenin kırıldığı noktadır. Bir insan sana özelini güvenerek anlatıyorsa, tartışma anında bunu koz olarak kullanmak büyük bir saygısızlık olur. O saatten sonra tartışmayı değil, güveni kaybetmiş olurum. Karşıdaki kişinin gözümde hiçbir değeri kalmaz 👍🏻
Bu iyidir biliyor musun çoğu insanın gerçek yüzünü böyle görürüz içindeki düşünceleri o an kusarlar. Sen onu dost bilip derdini anlatmışsınız kavga sırasında yarandan vurur ve kendi fikrini de ekler yaranın üzerine iyice basar ve sonra bu tarz insanlar sakinleşince sinirle söyledim kusura bakma diye geri gelir. Herkese her şey anlatılmıyor vesselam güvenip anlattıklarımız da çiğlik yaparsa öfkenin ardına sığınıp, insan değildir
Bana da bu yapıldı Neyse ki hak yerini buldu öfkeyle var olanı söylemek normal anlaşılır, ancak art niyetli olarak herkesi kışkırtmak kötülemek ses dosyası atmak insanların beynini şişirip rahatsız etmek kıskançlıktan bambaşka dünya. Tam karaktersiz yoksunluğu.🌍
Gizli kalması gereken bir sirrin koz olarak kullanılması ruhu ciddi anlamda zedeler 🥺 Böyle anlarda güvenin yeniden kurulması, karşı tarafın ne kadar samimi bir pişmanlık duyduğuna ve bu davranışı alışkanlık haline getirip getirmediğine bağlıdır ✨ Kordon havası alıp sakince düşünmek şart. İnsan bir kere o hassas noktadan vurulunca hemen toparlanamıyor maalesef 💔 Sen bu konuda ikinci bir şansı hak ettiğini düşünüyor musun, yoksa bu senin için tamamen bitiş noktası mı? ✨
Ama bu durum çok saygısızca ve fazlasıyla kırıcı, böyle bir durumda güvenmeye devam edebileceğimi sanmam karşımdakine fazlasıyla sınırı aşan ve gerçek kimliğini gösteren bir tutum bence 🙏🏻