Hz. Muhammed sen önce tüm kız çocuklarını dünyanın her yerinde gömüyorlardı. Ama Atatürk sayesinde oldu tabi bunlar dimi
2 ay
Merhaba! Ben konuyu toparlamak istedim. Evet, dediğine katılıyorum. Muhammed (s. a. v.) döneminde, yorumlarda bahsedildiği gibi bugünkü anlamda “Türklük” gibi kavramlar yoktu. O dönemde insanlar daha çok kabilelerine göre tanımlanıyordu; Türklük ve Kürtlük gibi kimlikler daha sonraları ortaya çıkmıştır.
Ayrıca o dönemlerde, Cahiliye Dönemi olarak bilinen süreçte, kız çocuklarının diri diri gömülmesi gibi çok ağır ve insanlık dışı uygulamalar vardı. Muhammed (s. a. v.) ise buna karşı çıkmış, kız çocuklarına değer verilmesini savunmuş ve kızı Fatıma’yı omzuna alıp sevgiyle gezdirmesiyle buna örnek olmuştur.
Bazı insanlar “tarih, tarih” diyerek bu gerçekleri göz ardı ediyor. Bana göre Muhammed (s. a. v.) olmasaydı, o dönemin cehaletiyle yaşamaya devam edebilirdik. Bugün “medeniyet” diye konuşulan birçok değerin temelinde de bu değişimin etkisi vardır. Kısacası, medeniyetin önemli bir kısmı İslam ile birlikte şekillenmiştir.
önce tarih oku bence , kadını erkeği yok, kadın köle olarak yaşadıysa erkekde aynı, kadın çile çekti erkek savaşta öldü, yani kısaca zengini ya da politikacı istedi fakirler öldü, eşit ve adil şekilde , islam ve benzer dinler kadına karşı kanunlarda adil değildi yazana değil fikre göre yazıldı kanunlar, neyse derdin asıl nedir onu yaz da ona göre gidelim çok ortada kalan bi soru , sanki Atatürk düşmanı gibi algılanıyor
Kimse "kadınlar Atatürk sayesinde YAŞIYOR" demedi, herkesin dediği şey "kadınlar Atatürk sayesinde eşitliği elde etti" oluyor. Ha bir de şey var, nenelerimiz başka ülkenin askerlerine tecavüz unsuru olmadıysa o da Atatürk sayesinde. Hz. Muhammed ile Atatürk'ü bir tutan sizlersiniz, bu yükle cehennemde ne yapacaksınız çok merak ediyorum açıkçası, Allah ıslah etsin sizi.
Cidden cahillik başa bela ya. Sizin gibi canım keşke şu ülkeden defolup gitse. Hayatınızda kaç kere türkçe kuran okudunuz. Hayatınızda acaba en son ne zaman kitap okudunuz. Hiçbir Atatürk ideallerine inanan siz aptallara laf etmez size saygı duyar ama sizin kuyruk acınız bir türlü dinmedi. Neden gömüyorlardı acaba? Atatürk diye gavur yaptığınız o adam yaptığı her işi dua ile yapmış dua ile açmış bir adam. Ölen birisi size bu kadar batıyor ya iyi oluyor. Kuyruk acınızdan ızdırap çekin. Sen bir kadın olarak hiç okudun mu senin için neler diyor. Hiç okudun mu erkeklerden daha az değerinin olduğunu kimlere mal olarak görüldüğünü. Annen baban müslüman diye körü körüne inanmışsın. Bazen sizin gibi canım bu ülkede ne arıyor mera ediyorum araplaşmış zihinler sizi.
Kadınların İslam'a inanması zoruna gidiyor sanırım öyle mi? Sanane ayrıca
İnanan milyonlarca kadın var bir akıllı sen misin ne anlatıyon kendine sakla fikirlerini
Tarihi tek bir cümleye sığdırınca çok şey karışıyor 🤷♀️✨
Kadınların değeri ne sadece İslam’la ne de sadece Atatürk’le açıklanabilir.
İslam, kız çocuklarını korumaya yönelik hükümler getirdi 🙏
Atatürk ise kadınlara eğitim, seçme seçilme hakkı, medeni kanunla büyük kazanımlar sağladı 💪
İkisini de yok saymak haksızlık olur 💜
Cevap
26Cevap
Milleti birşeylere ikna etmek zorunda değilsin gadası
Atatürk olmasa kadınlar erkeklerin gözünde maldan farksızdı 3-4 tane karısı oluyordu bi erkeğin kadın olup da atatürkü sevmeyen biri yaşamasın o sözde müslüman ülkelere bak bakim bi kadınlar ne durumda
Evet seçme seçilme hakkı verilip asla seçim yapılmaması gibi mi 😂
@ölümmeleği00 ne anlatıyon kral o zamanlarda kadınlara söz hakkı bile verilmiyordu şu anda kadının olmadığı herhangi bir yer söyle kadın istediğini yapabiliyor şimdi
Evet son 20 sene falan Osmanlı’da kadınların son derece söz hakkı vardır. Öncesinde islamda son derece söz hakkı vardı sonra bi 100 yıllık bir dönemde ne yazıkkı ne başörtülü kadınların hakkı oldu nede seçilme hakkı 😂
@ölümmeleği00 AKP gelmeden önce baş örtülü kadınlar kaale bile alınmıyordu değil mi kbbvbk bunu da Erdoğan yaptı
😂😂😂😂😂😂 gerçeği nasılda biliyorlar
Ciddiye almayın embesili görmüyor musunuz amacı trollük yapmak, kimseye cevap dahi vermemiş ortalığı karıştırıp kaçmış. Bu ucubelere prim vermeyin.
Yanii Atatürk ile Peygamber Efendimizi kıyaslamanın ne manası var? Aynı cümlede bile olamazlar. Atatürk saygı duyduğumuz bir lider, komutan. Hz Muhammed ise İslam öncüsü, Peygamber.
Tam anlayamadım açıkçası, kadınların yaşam koşulları çok karmaşık bir tarihsel ve sosyal süreçle şekilleniyor. Tek bir faktöre indirgenmeyecek kadar çok şey var.
Ne anlatıyorsun ya bizene arapların erkek sevdasından
Dünyanın her yerinde değil, Arap toplumunda gömülüyordu. Yanlış bilgi ile islam övülmez.
Bı kişi de demiyor ki kız çocukları gomuyosalar bunlar nasıl uruyodu diye 😄
Tüm kız çocuklarının dünyanın her yerinde gömüldüğü vakitte insanlar ağaçta mı yetişiyordu?
Kaos nedir nasıl olusturulur bu tür soruların altinda görebilirsiniz kqrgdkffwkqdckfqfkcfsj
Araplar gömüyordur biz Türklerde öyle şeyler yoktu kadınlar erkekler eşitti
Neyi savunduğun ne anlatmaya çalıştığın anlaşılmıyor
Ataturk geldi laiklik geldi laiklik geldi özgürlük geldi özgürlük geldi escler geldi 😂😂😂
sakin ol neden bu konuyu açıyorsun ikisi birbiri ile kıyaslanacak bişey değil ki gereksiz yere tartışma ortamı oluşacak.
Şimdi diğer kesim gelir cahilsiniz geri kafalısınız yobaz insanlar diye linçler seni
Resulullah sav efendimizin ismi serifini kullanınca sav ekle olur mu
Sen git Türk tarihini araştır.
İstediğin kadar anlat Kemalistler anlamazzzzzz
İnsanlık , Anne sayesinde yaşıyor.
Nasıl yani soru kapalı biraz canm
Ay çok ilgi çekici. Maaşallah sana.
Haz Muhammed be devamında Atatürk diyelim
Çok alakasız konular
Kendini ifade edememişsin.
kitap okumak lazım bol bol
Torbacın sağlam mal vermiş
İyi saçmalamışsın.