Resmen erkek dini kadının hakkı hep yarı yarıya bu nasıl bir dindir bu dine cidden gerçek diyebiliyor musunuz kadınlar olmasa ne yaparlardı acaba
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin sürekli kadınlara inmiş gibi davrandıkları için böyle düşünüyorsun, din adamları falan onların sadece kadın, kadın şunu yapmasın şöyle olmasın falan, islam tüm insanlığa inmiştir ve herkes eşit derecede sorumludur
310 Yorumla
Soran+1 yılBak güzel kardeşim ben hocalara da hadislere de inanmıyorum dini de onlardan öğrenmedim açıp Kur'an'ın Türkçe mealine ve tefsirine baktım eşit olan hiç bir bok yok açık açık diyor bazı bazılarını bazılarından üstün yarattık diye madem öyle şeytanın baş kaldırması haklı o zaman çünkü şeytan yıllarca onun kulu olmuş ya hani kendini üstün görebilirdi o zaman değil mi dininiz çelişki ile dolu
Cevap sahibi+1 yılBen de dinini tamı tamına bilen bir müslüman değilim, bunlar çok derin ve yoruma açık konular, ben sadece kendi gördüğümü söylüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@PALTAZAR Aynen öyle, ama bizim din adamları sürekli kadınları hedef aldığı için dinden soğuyan ve böyle düşünen insan çok
Soran+1 yıl@PALTAZAR erkek dini diyedir
Soran+1 yıl@PALTAZAR Ama kuran da yazıyor açık bir şekilde erkeğin kadından üstün olduğunu ve kadınların korunmaya muhtaç olduğunu
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
+1 yılKadınlarında hakkı var. Mesela açık giyinirse tecavüz edebilirsin diye ayet yok ama bazı dindarlar bu algıda olduğundan dinden soğutabiliyorlar.
130 Yorumla
Soran+1 yılZekaya bak anasını JWJSKWKSKWKSWKOSWKSKWKSKWKWKWKEK KANKA ZAHMET OLMUŞ YA OLSAYMIŞ BİR DE
Soran+1 yılVerdiğin örnek bile IQ seviyeni kanıtlıyor
- +1 yıl
Kanka kendini zorla guldurmeye calisma. Ben ornek verdim sadece ama anlayana.
Soran+1 yılGülünecek tek varlık sizsiniz ayrıca noktalama işaretlerini kullanmayı bilmiyorsun zorlama bu kadar verdiğin örneğe bak bir zeka avcısı seni
Soran+1 yılVerdiği haklar neymiş bir saysana
- +1 yıl
Gizliden sallayarak duygusal mastürbasyon mu yapiyorsun derdin ne? Cumle sonuna nokta bile koymadan yazim yanlisi mi ariyorsun
- +1 yıl
Dedigim sey su; Dindar insanlarin geneli dini carpittigi icin boyle algi var.
Islama gore sen prenses gibi sevilmeyi hak ediyorsun. Eşin seni uzdugunde gonlunu almak zorunda mesela
Soran+1 yılMax müslüman zekası eli bir tarafında gezen daha çok senin gibi tipler ama sen bilirsin bu arada yazım yanlışı aramıyorum girdiğin tribe nazaran öyle yazdım senden daha iyi bildiğim kesin
Soran+1 yılLan bana ayet göster haklar diyorum sana bana prenses falan filan diyorsun şaka mısın
Soran+1 yılHa doğru dinini bilmediğinden gidip bir kere bile açmamış Türkçe mealini
- +1 yıl
Niye bu kadar kudurdun? Kotu bir sey yazmamistim gorusumde. Evrime mi inaniyorsun yoksa inege mi tapiyorsun bilemem ama sorunlu sorunlu hareketlerin var. Dine gore tacizi tecavuzu hak etmezsin. Sevgi ilgi altin vs hepsini hak edersin.
- +1 yıl
Kizim elimde kuranla mi geziyorum? Ac arastir dediklerim yalan mi degil mi gor
Soran+1 yılKudurduğumu nereden çıkardın özürlü senin gibi Arap masalına inanmıyorum diye ineğe mi tapmis oluyorum
Soran+1 yılDini skrm dine göre olmasa bile insani olarak kimse haketmez zaten ben sana ayet çıkar göster diyorum bana saçma sapan örnekler veriyorsun çünkü hiçbir şey bilmiyorsun dinin hakkında örnek vermekten acizsin
- +1 yıl
Kudurmasan normal bir goruse "zekaya bak" yazip da zorla gulmeye calismazsin.
Inanmazsan inanma, ben mi kavrulucam ateşte. Ben olanı soyledim. Inanip inanmamak sana kalmis. Hadi iyi aksamlar.
Soran+1 yılElinde Kur'an kitabıyla gezmene gerek yok bu arada gerçekten inanmış olsan zaten bilmiş olurdun ama bilmiyorsun kendinle çelişiyorsun destek al
- +1 yıl
Manipuleni kendine sakla.
Ayet ayet ezberimde olmasi gerekmiyor. Saydigim seylerin dinde oldugunu biliyorum. Okuduysan sen de biliyorsundur 🤷♀️ - +1 yıl
Dine göre kocan seni uzdugunde gonlunu almak zorunda. Bir zorlukla karsilastiginda korumak zorunda. Dine gore sevgiyi ilgiyi hak edersin.
Soran+1 yılBen erkek sevmek zorunda değilim
Soran+1 yılLezbiyenim bir erkekle evlenmek falan da istemiyorum korunmaya da ihtiyacım falan yok ve eğer ki Müslümansan ayet ayet bilmek zorundasın neye inanıyorsun sen o zaman gerçekleri söyleyince manipüle oluyor tabi
- +1 yıl
Gercekler benim soylediklerim?
Okursan gorebilirsin. Erkekle evlenip evlenmemek de senin kararin.
Soran+1 yılKitabın da erkekle evlenmeyip kadına aşık olursam sopayla dövülmem emrediliyor ayrıca sen ayet bile söylemedin hangi gerçek tam olarak
- +1 yıl
Sen de ayet soylemiyorsun. Evet dine gore yaptigin cok yanlis bir sey. Ama hur iradene karisamam. Dine gore lez olman bile bir sinav. Kendini tutar, bastirir da kizdan uzak durdugun anlar sevap alabilirsin. Dogustan tek kolu olmayan birisinin isyan etmemesi gibi buyuk bir sey.
Soran+1 yılİstediğin ayet olsun bekle hemen yazıyorum sana
Soran+1 yılNisa 11 - 12 mirasta adaletsiz
Soran+1 yılŞahitlikte erkek ve kadını yine bir tutmuyor bakara 228 - 282
Soran+1 yılKadının cariye olması falan Mearic: 30), (Nisa: 24-25), (Muminun: 6), (Nur: 33)
Soran+1 yılDaha ister misin
- +1 yıl
Sahitlikte bir tutmamasi bizi eziklemekten kaynakli değil. Bizler daha duygusal canlilariz. Reglken, hamileyken, lohusa donemindeyken inis cikislarimiz oluyor. Bu gibi durumlarin etkisiyle kabul etme durumuna istinaden 2 kadin isteniyor orada.
- +1 yıl
Cok es alinmasina da ben karsiyim mesela. Zaten dinimiz de BUNUN DOGRU OLDUGUNU SAVUNUR. Eskiden kadinlar cok ezildigi ve ekonomik ozgurlugu olmadigi icin KORUYUP KOLLAMA amaciyla bu durum cikmis.
Zaten hepsine maddi manevi yetmedigi surece bu bir secenek bile olamaz. Sofraya cesit koyar gibi eş yedekleyemezler.
Kadına yarım veren kadını yarım gören ayeti ispatla sana şu an 50bin lira atacağım. Herkes şahit olsun. Hadis değil ayet paylaş benimle
113 Yorumla
Soran+1 yılHadise inanmıyorum ben bekle atacağım sana
Soran+1 yılNisa 11-12 git bak
Soran+1 yılAynı şekilde kadının kapanması bile olay
- +1 yıl
E tamam iki eşin varsa üçte ikisini ver diyor. Tek eşin varsa yarısını ver diyor işte ne istiyorsun hepsinin mı istiyorsun. Boşadığınız karınızı bile imkanınız varsa 45 gün yanınızda tutun zarar görmesin diyor. Kapanma olayı tamamen bir sınav. Allah diyor ki şöyle kapanacaksın sen kapanmam sen kimsin dersen cezası ona göre öbür dünyada çekeceksin. Nasıl ki okula giderken müdür diyor ki 9da okulda olacaksın sende esssssek gibi dokuzda okulda oluyorsun çünkü kuralları var okulun. Öyle düşün
Soran+1 yılNereden uydurdun bunu öyle bir ayet mi ayrıca nasıl bir sınav bu gözlerim açık kalıyor sadece sebep ne erkekler azmasın diye JWJSJWİSUWUWJWİSİWİSJWİSJ Senin ben aklını s.
Soran+1 yılAllah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli gibi (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, (ölünün) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. (Mirasçı) tek bir (kadın) ise (mirasın) yarısı onundur. Al
Soran+1 yılErkeğe iki misli
Soran+1 yılAyrıca bana tecavüz etmesinler diye veya bana bakıp azmasınlar diye kapanmak zorunda değilim hani gözlerde tesettür vardı
Soran+1 yılÖlüm olan bir şey her türlü öleceğim ama en azından bir masala inanmadan öleceğim kanıt sunamayıp kuyruğun sıkışınca ölüme bağlıyorsun
Soran+1 yılAllah'ı red etmiyorum Allah var inanıyorum ama İslam'a inanmıyorum kanıt sun diyorum hâlâ boş boş konuşuyorsun çünkü kanıtın yok
+1 yılSorun islamiyette değil müslümanım diyenlerde aşko
11 Yorumla
Soran+1 yılSorun hem İslamiyette hem müslümanlar da Müslüman insanlar en hakiki pislik bana taciz edenler hep müslümandı dinli İmanlı sözde ama müslümanlar ne yaparsın
Ve sen buna itiraz edince sana en çok kadınlar saldıracak :D :D
01 Yorumla
Soran+1 yılNeye itiraz etmişim
+1 yılHangi kaynaklardan araştırdın da islamiyeti bu kanıya vardın?
05 Yorumla
Soran+1 yılKur'an
- +1 yıl
O zaman daha iyi oku, yanlış çıkarımlar yapmışsın.
Soran+1 yılNe çıkarımı sabır yazan şeyden nasıl bir çıkarım yapabilirim
Soran+1 yılDinde mantık aramayın diyen ayet bile var gelmiş yanlış çıkarım diyor
- +1 yıl
Sen o ayetleri kendince yorumlamışsın işte.
Dini bütünüyle değil de bir parçasıyla alırsan öyle olur tabi.
01 Yorumla
Soran+1 yılBütünüyle baktım zaten dinini senden iyi biliyorumdur
Gizli Üye(18-24)+1 yılTamam anladik musluman degilsin en musluman olmayan sensin anliyorum. Bari saygi duy be kadin.
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır duymuyorum
Cevap sahibi+1 yılEe napican peki
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslam olmasa köle mal yerine konuyordunuz haklarınız oldu işte sen nasıl görmüyon
222 Yorumla
Soran+1 yılNe JSJSJWJSWJJSKWKSSW
Soran+1 yılAraplar da vardı o yalnız Türk tarihi boyunca asla böyle bir şey olmadı aksine İslam'a geçmeden önce türk kadınları yönetici bile oldu arapsan bilemem seni tabi
Cevap sahibi+1 yılSadece araplarda mı var sanıyorsun? Dünyada kadınların konuşma hakkı var mıydı?
Soran+1 yılSadece Araplarda var başka ülkelerde yoktu seçme ve seçilme hakkı yoktu onlarda İslam ülkeleri hâlâ şu an yok ehliyet bile alamıyorlar
Soran+1 yılTürk tarihine git bak ama İslam öncesine bak bakalım var mı kadına haksızlık
- +1 yıl
İslam kadınları köleleştirme üzerine kurulu arap masallarından ibaret bir dindir. git arap ülkelerinedeki evliliklere bak hepsinin 4 tane karısı var ve siyah çarşafla hapis tutuluyor erkeğin sakalını helal olup kadının saçının haram olması
Cevap sahibi+1 yılBende Türküm evet Türk tarihinde kadında var tamam ama dünyanın genelinde kadınlar nasıldı sen geç arap toplumunu
Cevap sahibi+1 yıl@1930laringenci 4 tane karısı olmasinin bir sıkıntısı yok önemli olan hepsine eşit davranabilmesi, ne var kardeşim 4 karısı olmasinda adam zengin imkanı var kadınlarda razı size ne oluyor?
- +1 yıl
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
Soran+1 yılSabır cidden sabır ulan o zaman tam aksine senin dinin benim hakkımı sınırlamış oluyor ben neden senin yarın kadar miras alıyorum sebep ne
Soran+1 yılBu arada cevap yazma iq seviyeni çözdüm max müslüman
Soran+1 yılSaçma sapan örnekleme verme ayet göster ha bu arada o zaman bir kadının 4 erkekle evlenmesin de hiçbir sorun yoktur eminim ki
Cevap sahibi+1 yılBir kadın 4 erkekle evlense çocuğun babası belli olmaz
Soran+1 yılBunda bir sorun göremiyorum olabilir sonuçta evliler
Cevap sahibi+1 yılBir erkek evlenirken eşine mehir veriyor kadının mehir hakkı var senin bundan haberin yok sanirim ama kadın evlenirken bir şey vermiyor o yüzden mirasta erkeğe fazla verilmesinin bir yanlışı yok
- +1 yıl
Kanka ciddi ciddi hayal ettim JSLANALSJAK çok zevkli olurdu kadın için 1 er tane esmer sarısın kumral zenci sösklajskw
Soran+1 yıl@1930laringenci geri kafalı birine geri kafalı cevaplar vermek gerekti baksana yine çevirdi konuyu
Soran+1 yılMihiri bildiğime göre erkekler karısı hariç başka kadınla evlenirken falan veriyordu ama JWJSKWKSKWKSWKOSWKSKWKSKWKWKWKEK
Cevap sahibi+1 yılÖyle bir şey yok sallama dalga mı geçiyorsun
Cevap sahibi+1 yılKIZIM BİR SKM BİLDİĞİN YOK BURADA AHKAM KESİYORSUN DELİRTME ADAMI TEK TARAFLI İSLAM DÜŞMANISIN SİNİR OLDUM HABİRE ASAGİLİYON DÜZGÜN CEVAP VER
Soran+1 yılNasıl yok tefsirde öyle diyor ama 😔😔 daha bugün okudum hatta
- +1 yıl
Bunlari görmezden gelicen bu ülkede valla kdjalajslsj ekle beni arkadas olalim
Gizli Üye(18-24)+1 yılİslamiyette kadina verilen deger hangi dinlerde verilmiş onu söyler misin ya da İslamiyet kadına nasıl bir kısıtlama getirmiş
05 Yorumla
Soran+1 yılDiğer dinler de aynı bok ama İslamiyet de aynı hiçbir farkı yok aynen çok hak vermiş erkeğin mirasının yarısı falan kocasına itaat etmezse dövmesini
Soran+1 yılKadının her yerini örtmesi şoku yoksa erkeklerin şeyi kalkar diye bir de sözde gözlere tesettür inmiş gözlerine tesettür inseydi kadınların kapanması da olmazdı
Cevap sahibi+1 yılYa internetten okuma ya da şöyle diyeyim şarlatan hocaların ağzıyla konuşma sen önce bir aç kuranı oku orada sana peygamberlere iman der en basitinden örnek vereyim hz Lut un karısı ona iman etmemiş ve karşı gelmiştir peki Lut as peygamber olduğuna inaniyor musun bu birinci sorum imanın varsa neden karısını dovmemis sonraya gelelim diyeceksin ki Kur'an dan sonra peki peygamberin hangi hadisinde eslerinizi dövün var bulamazsın aksine tüm sahih hadislerde kadını yüceltir hizmetçi gibi görmez en basitinden hırkasını isteyeceği zaman hırkami verin bile denemis aksine isteyeceği zaman sanki hava biraz serinledi mi diyen bir peygamber
Cevap sahibi+1 yılBak bu dediklerin bile o şarlatan hocaların ağzıyla konusmandir çünkü o sarlatanlar erkeklerin uyması gereken kuralları demezler mesela Cübbeli Ahmet hoca ile dalga geçerler bi açıklamasında erkeklerin saçının açık olması haramdır diye ve senin gibi internetten bunu izleyenler haliyle dinden soğur çünkü merak edip açıp o sohbetin tamamını dinlemez
Cevap sahibi+1 yılAma senin gibi ucube yaratıklar sırf dini kötülemeye calismak için sacma sapan davranıyor işte senin gibi yaratıklar boşuna yanmasın diye islam dini inmiştir gel aklini başına al ve müslüman ol müslüman ol müslüman ol ben görevimi yaptım seni islama davet ettim bundan sonra sana kalmış ister lagam faresi gibi yasa6ister kraliçe gibi ama sen lagamda Yahudilerin hristiyanların pislihiyke bogulmak istiyorsun beni ilgilendirmez
+1 yılSanki dine gore yasıyor bu millette konisuyosun bos bos
22 Yorumla- +1 yıl
Dinini dinsizden ögrenirsen bu sekilde konusman normal
Soran+1 yılDini Kuran'dan okudum ama sen bilirsin
+1 yılKuranı okuyup bir şey anlamassan iyi bir dindar eğer anlarsan ateist olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle daha açıklayamıyorlar bile bilmiyorlar çünkü ama Müslümanlar JWJSKWKSKWKSWKOSWKSKWKSKWKWKWKEK
Zaten İslamiyet de kadınlarla erkeklerin eşit değil eş olabileceklerinin en güzel kanıtı
18 Yorumla
Soran+1 yılEdebiyat yapma ayet çıkar
Soran+1 yılAyrıca ya bir erkekle eş falan olmam ben
Soran+1 yılKendin de dininin erkek dini olduğunu kabul ediyorsun
Soran+1 yılUğraşma o zaman boşuna sen de kendinle çelişmeye devam et Müslim
+1 yılÇok zekisin keşke ölsen
02 Yorumla
Soran+1 yılKes lan arap
- +1 yıl
Tamam
+1 yılBen inanmıyorum zaten
10 YorumlaDeğil mi
10 Yorumlaİslam en çok kadına değer veriyor
113 Yorumla
Soran+1 yılHadise inanmıyorum dininizin kitabı hadis değil Kur'an
Soran+1 yılHadisleri Muhammed mi yazdı kafaya bak çıldırıyorum bu nasıl cehalet JWJSJWİSUWUWJWİSİWİSJWİSJ
Soran+1 yılNamaz kılmıyorum ben deistim
Soran+1 yılAyrıca namaz o dönemde diğer insanlara gösterilerek gelmiştir hadis ile bir tutma
Soran+1 yılBenim dinle sorunum falan yok gerçek olduğunu bana ispatla sadece ispatla yemin ederim müslüman olacağım
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası