İslamdan Önce ve Sonra kadın?

Benim anlayamadığım: Hani birileri diyor ya islam kadını yüceltti değer verdi. tamam ok. ama şu da var. islamiyetten önce bildiğimiz iki kadın var ki bunlar güçlü ve zengin kadınlar. biri hint. mekke lideri ebu sufyanın karısı hint. kadın hükümet gibi. yeri geliyor kocası kadından korkuyor. sözü kanun. kocasından dolayı demeyin kadının kendi güçlü. dediğim gibi yeri geliyor ebu süfyan karısından çekiniyor. ikincisi de Hz Hatice: tek başına ticaret kervanı sahibi bu günün kavramlarına uyarlarsak iş kadını. kocası yok zenginlik kendinin. ticaret kervanlarını kocası falan işletmiyor. Sonra Peygamberimizle evleniyor. bu iki güçlü kadın cahiliye döneminde oldukça güçlüler. başka kadınlar da var ama en bilinenleri bunlar. ama islamiyet döneminde müslümanlardan böyle kadınlara nedense rastlamıyoruz. güçleri kudretleri vs. hep kocalarının gölgesinde kocalarının babalarının erkek kardeşlerinin yönetiminde. acaba islam kadını özgürlerştirdi güçlendirdi mi yoksa mevcut gücünü elinden alıp erkeklere mi verdi. ben bunu merak ediyorum. bu konuda fikri olan var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
He bir de kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir toplumdan bu güçlü kadınlar nasıl çıktı. kızların gömüldüğü doğrudur. e bu kadınlar da var. bu nasıl oluyor.
Güncellemeler
+1 yıl
islamiyetten önce cahiliye döneminde anlatılan olaylarda hep birilerinin tek eşi var. ebu süfyanın, ebu cehilin, ebu lehebin, ammar bin yasirin annesi de tek eş. sonra Hz. Hatice ölene kadar Peygamberimizin tek eşidir. Peygamberimizin annesi de tek eş islamiyetten sonra kadınları millet 2şer 3er almaya başladı. bir de işin ilginç tarafı islamiyetten önce cahiliyede genellikle hep erkek kölelerden bahsedilir islamiyetten sonra da yoğunlukla cariyelerden yani kadın kölelerden. bunlar da çelişkili?
İslamdan Önce ve Sonra kadın?