İslamiyet kadını erkeğe eşit kılmıştır ki, bu durumu en güzel örnekleyen Peygamber Efendimiz (S. a. v) dir. Kur'an kadını eşine emanet eder. Ama bazı kimseler bu emanet durumunu yanlış anlayıp farklı yerlere çekiyor. Emanetten çok, sanki cariye gibi görüyor. Osmanlı döneminde kadınlara saygı duyulurdu onlar evin güneşi sayılırdı. Dövülmezdi, kötü söz söylenmezdi. Çünkü Kur'anı bilen insan böyle davranırdı. Biz kitaptan uzaklaştıkça kadın o özel yerini tekrar kaybetti. Ataerkil bir toplum olduğumuz için de iş çığırından çıktı. Erkektir ne yapsa haklıdır mantığı kadını arka plana attı. O yüzden artık öyle kadınlar kalmadı. Miras bile erkeğe 3 kadına 1 paylaştırıldı. Böylece kadını cahiliye döneminde ki yere getirdik. O zaman recm edilen kadın şimdi sokak ortasında öldürülür oldu. Yani aynı yere döndük. Çok eş konusuna gelirsek İslamiyet çok eşli bir din değil. Kadının yetersiz kaldığı yerde eşinin rızası ile ikinci eşe izin veriyor. Ve her ikisine aynı derecede muameleyi emrediyor. Tabi bunu da sulandıranlar çıktı kadını bir eşya gibi gören zihniyet alıp satmaya ikiyi üçü almaya başladı. Eşinin rızasını almadan ikinci ile evlenirse öteki eşinin hakkının üstüne kalacağını bilmeyip iyi bir şey yapar gibi kumaydı şuydu buydu bir sürü şey çıktı. Yani anlayacağın bu İslamiyet ile alakalı değil. Bizim Kur'an-ı Kerim'e uzaklaşmamız ile alakalı. Böyle bir soruyu sorduğun için ne desem az bu zamana tam isabet olmuş.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ablacım. :) Öncelikle islamiyetten önce kadın diyoruz da.. Sonra kadın nasıl oldu.. Ona bakalım.
Özgürlük.. Özgürlük bizim beynimizde yarattığımız bir olgudur. şu an biz özgür olduğumuzu söyleriz. Çıkıp kafamıza göre hiç bişey yapamıyor olsak da (genele nazaran konuşuyorum. Benim herhangi bir sorumluluğum yok) özgürüz deriz.
Kadının özgürlüğü.. İslamda hemde? :) Şaka mı? Kadınların şu an bile özgürlüğü yok ki.. Az evvel erkek kardeşim sevgilimi dövdü diye bir soruyu yanıtladım.
Bu mudur özgürlük. Sevdiği insanla ilişki yaşayamayacak kadar mı özgür olmak özgürlüktür? Yoksa kadının hapsedilmemiş olması mı özgürlüktür? :)
Hayır. Bir kadın bir erkekle aynı statüde değilse özgür falan değildir gözümde. İslamiyet de hiç bir özgürlük getirmemiştir benim araştırmalarıma göre.
Kölelik ve cariyeliği kaldırmamıştır islam dini.
Kadınların yüzüne vurmayın demek midir özgürlük?
Kadınların çarşaflar içinde gezmesi midir özgürlük?
Bir kadının sırtından sopayı.. Karnından bebeyi eksik etmeyeceksin demek midir özgürlük. Sorarım burdaki mantıklı insanlara...
Çölde yaşayan bir toplum için bunlar özgürlük olarak sayılmış olabilir 1400 yıl öncesi için :)
Şimdi?15 Yorumla- +1 yıl
işte bende bunları diyorum
- +1 yıl
1400 yıl önceki arap coğrafyasındaki hint bu günkü pek çok kadından bile daha özgür ve daha kudretliydi.
- +1 yıl
1400 yıl öncesine bakmayı bırakmalıyız. artık kafayı kullanıp insanlığımızın gereği neyse onu yapmalıyız.
Kadın ve Erkek cinsiyeti İNSAN dediğimiz varlığın iki cinsidir. İkisi de aynı miktarda insandır :)
Özgürlük verilmiş mi? Sanmam. Verilecek mi? Umarım.. Ama ümit var mı? Bu kafayla yok :) - +1 yıl
iyi özet geçtin :)
ıslam kadını yüceltti erkekler egemen olmak icin kadını alcatti neredeyse her erkek evlendiğim kadın bana baksın hizmet etsin kafasında olduğu icin böyle anneler "aslan oğlum " "kalkckiz sofrayı topla" diyerek yetiştirdiği için malum buda etki ediyor. Kuranı yanlış yorumlayıp kadinlar bize ittat etmeli diyen birçok din adamı var ve buna inanan larda. Günümüzde ıslam bu yüzden böyle görünüyor ama asli boyle değil.
01 Yorumla- +1 yıl
he bak o konu doğru
islama göre ev işi her türlü iş erkeğin görevidir.
+1 yılGomulen kiz cocuklari?
Peki yuceltmeden anlasilan sadece sosyal statu sahibi olmak mi?220 Yorumla- +1 yıl
tamam onları inkar etmiyorum.
zaten insanlık dışıydı kızların gömülmesi
ama bu dediğim konularda hayli kafamı karıştırıyor
he bir de kızların diri diri toprağa gömüldüğü bir toplumdan bu güçlü kadınlar nasıl çıktı - +1 yıl
Bu konuda cok yorum yapamiyorum ama bunu dusunecegim. Bilgi sahibi birinin yorumlamasi daha uygun olur.
Hz Hatice Huveylid'in kiziydi yani babasi zengindi. Varlikli bir aileden geliyor olmasi belki onu boyle yapti. - +1 yıl
@hoşafınferyadı Bide kızlar canlı canlı gomuluyorsa bu adamlar bilmem kac tane kadını nerden bulup evleniyordu
- +1 yıl
Muhakkak hepsi gomulmuyordur. Aksi halde erkeklerde olmaz kadin olmazsa.
- +1 yıl
Bende onu diyorum işte bunun oranı nedir ve soruda olduğu gibi statü nerden geliyor
- +1 yıl
KırÇiçeğiGibiMasum tamam evet büyük ihtimalle babasından kaldı ama kendi başına işletiyordu. tüccardı. ayrıca zengindi. erkek kardeşi ya da kardeşleri varsa hiç adları bile yok. ayrıca belki de islamiyetten önce sanılanın aksine kızlara daha fazla miras hakkı düşüyordu.
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız onu da geçtim zaten islamiyetten önce cahiliye döneminde anlatılan olaylarda hep birilerinin tek eşi var. ebu süfyanın ebu cehilin ebu lehebin ammar bin yasirin annesi de bildiğim kadarıyla tek eş. islamiyetten sonra kadınları millet 2 şer üçer almaya başladı. bir de işin ilginç tarafı islamiyetten önce cahiliyede genellikle hep erkek kölelerden bahsedilir islamiyetten sonra da yoğunlukla cariyelerden yani kadın kölelerden
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız
O kadar detayli bilgi sahibi degilim. - +1 yıl
Yuceltmekten ne anliyoruz onu da düşünmek lazım bu da önemli
- +1 yıl
Aslında bütün dinlerde böyle din gelince bir sekilde 2. Sınıf insan kavramı ortaya çıkıyor bu da benim kafamı karıştırıyor @hoşafınferyadı
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız aynen. yahudilikte kadın üstün ( kadın da sadece anne olarak) islamiyet ve hristiyanlıkta erkek.
- +1 yıl
Ama bir siniflama yapılmış dimi @hoşafınferyadı
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız evet işte.
ama yine de incilde bile bir kadın peygamberden bahseder
bizimkiler kadından imam bile olmaz diyor - +1 yıl
Ya bizimkilere bakarsan kadının babası ölüyor cenaze namazını kildirmiyolar @hoşafınferyadı
- +1 yıl
Siz yuceltmeyi statude ariyorsunuz problem bu?
Peygamber, iskadini mi olmali illa kadin onu yuceltmesi icin.
Peki annelik yucelik degil midir? - +1 yıl
değil
annelik özel bir durum değil.
afedersin bacağını açan herkes anne olabilir.
ayrıca anne masum kadın değildir. birileriyle birşeylşer yapıp daha da ileri gidip çocuk doğurmuş kadındır. evli iken.
ayrıca annelik insana özgü birşey değil
ben bu kadını anneye indirgeyip sadece buna değer verme olayına gerçekten sinir oluyorum.
anne olmayan bekar bir sürü kadın var.
hayır biz kuluçka makinası gibi sadece annelikle mi yücelicez.
ben katılmıyorum - +1 yıl
Anneliği bu kadar basite indirgemeye ise ben katılmıyorum.
- +1 yıl
basite indirgemiyorum
ama gereksiz yere yüceltilmeside beni biraz rahatsız ediyor
hatta alınabiliyorum
özellikle kırsal erkeklerle kadın erkek mevzusu açıldığında hemen başlıyorlar kadın çiçektir.
kadınlar anne oluyo anne kutsaldır cennet anaların ayakları altındadır
bu kadar mı yani
iyi de aga
anne olmayan evli bile olmayan kadınları gömdün attın şimdi.
o yüzden bu muhabbet hoşuma gitmiyor - +1 yıl
Dediğim gibi ablacım, biraz daha bilgi sahibi olmak gerek bu konuda.
- +1 yıl
ok canım :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılVar tabiki araştırdım..
islamiyetten önce zengin kadınlar vardı evet ama zengin olmayanlar ise köle idi parasını verip alan isterse öldürebiliyordu bu kadınlar aşağılanıyordu zenginler tarafından hor görülüyordu her türlü pislik işi yapıyorlardı zengin erkekler bir geceliğine kullanıp istediğini yapıyordu bu kadınlara..
kız çocuklarını doğar doğmaz topraga gömüyorlardı..
islamiyet ise kadını çok farklı konuma getirdi peygamberimiz kadınına kötü davranan erkeğe lanet etmiştir..
günümüzde kadınlara şiddet uygulayıp hor görenler Allahtan korkmayanlardır..
islamiyeti doğru anlayan erkek kadınını baş tacı eder..013 Yorumla- +1 yıl
doru diyorsun da
aynı şekilde erkek köleler de vardı. erkek köleleri de kimse başının üstünde taşımıyordu. hatta Bilali Habeşi köleliğe isyan etti. o zamanın arap coğrafyasında kölelere ne kötü muameleler ediliyordu ki isyan etti ve isyan ettiği için ne büyük işkencelere maruz kaldı ve mucize denecek şekilde hayatta kaldı. köle durumu erkek köleler içinde aynıydı kadınlarda bir fazlalık cinsel istismardır. belki erkeklere de yapılıyordur bilemeyiz. belki de hiç yapılmıyordur. - +1 yıl
islam insan olmamızı emrediyor birbirimize güzel davranmamızı aslında yazacaklarım bu konu hakknda cokta mobilden yazlmyor 😊
- +1 yıl
ok anladım
ılımlı yaklaştığın için agresif davranmadığın için teşekkürler. öünkü bu konularda insanların sabrı ve anlayışı pek yok ve çoğu kişi saldırgan davranabiliyor
sağol kardeşim. benle aynı görüşte olmamana rağmen efendi gibi cevapladın
teşekkürler :) - +1 yıl
@hoşafınferyadı anlattığım şeyi söylüyorsun işte :) kadına özgürlük diye birşey olmadı. 1 erkek 4 kadın alabilir.. gücü yetiyorsa bakabilecek durumu varsa ve diğer eşlerinin rızası olursa gibi şartlar koşarak alabilir diye bir safsata çıkarmış bir din :) Nasıl bir özgürlük bu..
Ben gayet tanıyorum 4 erkek değil 14 erkek idare edebilecek güçte ve iradede kadınlar var bu dünyada. Onlara da özgür olması gerekmez mi? Kadını niye böyle bir duruma sokuyor madem özgürlük?
Özgürlüklerin hepsini erkeğin eline bağlı şekilde vermesi.. Kadınınların; erkeklerin istediği kadar özgür kalması.. Hatta kısaca söylemek gerekirse Kadınlar erkeklerin evcil hayvanları gibi.. (abartı gibi gelebilir ama.. resmen budur)
Saçma bence. - +1 yıl
rica ederim islamın bize emrettiği bir hususta bu efendi olmak görüşlere saygı duymak bende teşekkür ederim anlayışınız icin
- +1 yıl
Kensai islam 4 kadın al demiyor onu sehvet düşkünü ırz düşmanı olanlar uyarladı islama..
- +1 yıl
benim okuduğum kitapta allahtan korkun kadına sahip ckn iyi davrann diyor kuranda..
- +1 yıl
islamda 4 kadın şu şekilde var: aralarında adalet sağlayacaksan
sonraki ayette bunun neredeyse imkansız olduğunu söylüyor ve sizin için 1 tanesi daha yayırlıdır diyor
ama evet gerçekten o s. ksomanyaklar bunu kendilerine çekmiş.
erkek kafası kendine göre yorumlayıp ha bir kadın stoğu yapmış. cübbeli ahmet gibi kafalar işte :D
yok bu millete kadın islam alimi lazım
birde islamı kadınlar yorumlasın bakalım bu imamı bilmemne ler gibi mi yorumlıycaz
bu yaştan sonra ilahiyatmı okusam acaba :D :D :D - +1 yıl
bir cok ayeti bir araya getirir isek eğer kadının ne kadar değerli bir varlık olduğu anlaşılır kuranı iyi araştrmak gerek 1 kadın 1 erkeğe kafi ben bu kanıya varďım..
- +1 yıl
evet orası doğru ama kuranda kadının boşanma hakkı yok. itaat etme zorunluluğu var ve mirastanda 3 te 1 hissesi var. yani tamam evet muhteşem reform şeklinde kadınlarla erkeklerin eşit olduğu alanlar var ama bunlarda var. islamı bilince bir kadın bekar kalası geliyor.
- +1 yıl
kadın erkeğin her istediğine itaat etmek zorunda değil bununda bahsi geciyor bosanma hakkı ise erkek mehir verirse oluyor..
- +1 yıl
ayrıca kadın erkekten şu şekildede boşanabiliyor kadın erkekten ne almşsa geri vermesi gerek takı vs mobil olmasa acklaycı cevap cokta neyse ben yatmaya gider hayrlı geceler..
- +1 yıl
evet bu mantıklı
+1 yılCennet analarin ayaklari altindadir diyen bir dinden bahsederken daha iyi dusunmeliyiz.. en azindan bir defa miras hakki bile yoktu kadinin islamdan once.. bir erkege dort kadin yoktur islamda... o dediginizin adi ac acikta kalan esi olmus cocuklariyla ortada kalmis kadina bunun erkegi var denilerek sahip cikmaktir ve sartlari vardir!! Mesela esin rizasi! siz sonradan insanlatca degidtirilen seylere itibar etmeyin. islam boynuzsuz okocun boynuzlu kocdan alacagi boynuz hakkini teslim etmis dindir...
01 Yorumla- +1 yıl
tamam islamda annenin yeri büyük. her dinde öyledir. ama kadınlar annelerden ibaret değildir ve kadının statüsü sadece annelik de değil. tamam çocuk anneye değer vermek zorunda ama baba kız evlada bir erkek kız kardeşine ne kadar değer veriyor, adam karısına ne kadar değer veriyor, toplumun kadına verdiği değer ne? benim sorgum bu. miras hakkı. evet hep derler ki cahiliye döneminde miras hakkı yoktu islamiyetle geldi. bu aslında bana inandırıcı gelmiyor. neden biliyor musun: Bir Hz. Hatice gerçeği var. kadına miras yoksa nasıl Hz hatice zengin oldu. bu da var. İslam ulemaları tarafından bence bu konuların gerçek anlamda aydınlatılması ve gerçek anlamda büyük islam alimi kadınların çıkması lazım ortaya.
Islamiyetten önce kiz cocuklari diri diri topraga gomuluyordu. Evet iatisnai durumlar var. Bir kere her cocuk degilde ilkten sonrakiler gomuluyordu galiba o konuyu net bilmiyorum. Ama islam kadini soyle yuceltti. Cennet annelerin ayaklari altindadir dedi peygamber. Hamileyken ya da dogum esnasinda olan kadin sehit kabul edildi direk cennetlik yani. Burda kadina saygi kavrami ortaya cikti. Ortunme olayi farkli bir konu iffet korumayla ilgili olsa da gunumuzde farkli bir boyut kazanmis durumda. Mesela hirrem sultan da dunyanin kaderini etkileyen bir kadindi buda islamdan sonra. Ve bunun bilinmeyen bir suru ornegi vardir. Bugün arap ulkelerinde de bir sürü is kadini var.
018 Yorumla- +1 yıl
hürrem bu olayı tırnaklarıyla kazıya kazıya başardı ama. ve hürrem gerçekte müslüman kültüründen gelen bir kadın değil. çok güçlü bir kadın ama yine de kraliçe olarak tahta oturup ülkeyi yönetmiş değil. etkinliği ve yetkinliği olmuş ama tam olarak resmi anlamda değil. osmanlı hanedanında kraliçe kavramı malesef yok. kadınlar yasal olarak devlet işlerinde söz sahibi değil. bir takım entrikalarla işlerini hallediyorlar.
şu anda arap iş kadını ben pek görmedim. arap prenseslerinin kraliçenin bile esamesi okunmuyor. hatta arabistanda kadın hayvandır diye fetva çıktı malesef. islamda bir reform şart bence dostum - +1 yıl
kız çocuklarının toprağa gömülmesi olayında da evet, çoğunluğu tek eşli, kadınların etkinliği ve yetkinliğinin olduğu cahiliye topluluğunda kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi de büyük bir muamma
- +1 yıl
Arabistanda kadin hayvandir diye bir fetva cikmamistir ona inanmam. Çünkü iş geregi arabistana gittigim oluyor ve gayet modern bir ulke. Oyle bilindigi gibi carsafli gezmiyor millet. Sadece mekke ibadet ve harem bolgesi oldugu icin orda kapanmak zorundalar. Ayrica kadinlarin zaten devlet yonetiminde olmamasi gerekiyor. Yaratilis geregi kadinlar entrika sever. Isleri güçleri ask mesktir. Sen hic bisey icad eden kadin bir mucid ya da dunya da olumlu iz birakmis bir kadin gordun mü? Bati ulkeleride dahil yani. bir kere islamla ilgili hic birsey bilmediginiz icin bize empoze edilen fikirler hemen bizi cezbediyor ve sorguluyoruz. Aslinda bilmedigimizden cok fazla hata yapiyoruz. Velhasil su anda herkes özgür. Kadin özgür.
- +1 yıl
yahu her yerde haberi çıktı. kadınlar hayvandır diye fetva çıktı. sayrıca benim de hacca giden çok tanıdığım var. kimse mekkede medinede açık kadın görmemiş ciddede falan yasağı yokmuş ama oradada açık gezen yokmuş. arabistanda bir kaç sene önce bir kız yurdunda yangın çıktı itfyeciler erkek diye kızzlara dokunamadılar diye diri diri yanıp öldü çocuklar
kadınların araba kullanması hala tartışılıyor.
nasıl kadın fıtratına aykırı. işte zihniyet be dostum. kim demiş bunu. erkekler hiç entrika yapmıyor dimi. dünyayı çeşit çeşit entrikalarla sömüren amerikanın başında hep kadın başkan vardı dimi. kadın mucit fazla çıkmadı çünkü kadınlara hep engel olundu. avrupada da öyle oldu kadınlar dünyanın her yerinde son 50 60 yıldır özgürleşti kibunda feministlerin katkısı var ve o feministler de öldürüldü. şimdiki dünyada evet kadınlar daha özgür. türkiyede de öyle ama anca özgür yeni yeni. tamamen eşit değiliz hala. işte bu fıtratçı zihniyet yüzünden malesef. devlet yönetebiliriz askerlik yapabili - +1 yıl
yapabiliriz her şeyi yapabiliriz. başarıyla da yaparız.
türkiyeyi hep erkekler yönetti entrika diz boyuydu. bir kadın başbakanımız oldu tansu çiller. o erkeklerden fazla hangi entrikayaı yaptı. osmanlıda kadınlar entrika yapıyordu evet. çünkü aktif olarak ülke yönetemiyorlardı da o yüzden. kimi snneliğini kullanıyordu kimi dişiliğini ama hepsi de ülke yönetimine karışmadı krışanı bir elin parmağını geçmez. - +1 yıl
Mekke ve medinede harem bolgesi oldugu icin orda kapanmak zorundalar. diger yerlerde degil. Cidde de kapali kadin gorebilirler tani burda gordugun gibi. Ama mecburi değil. Oyle bir fetva cikamaz çünkü islama aykiri. Bunun bir algi operasyonu oldugunu düşünüyorum. Yani cok sık gittigim bir yer kulaktan dolma söylemiyorum anliyormusun. Ayrica kadini kucumseyen yok sadece yaratilis ve yapi belli. Ben bir tane kadin gormedim daha kandiramayacagim. Kadinlar duygusal varliklardir dolayisiyla ulke yonetemezler. Yonetirler ama basarili olamazlar. bir kadin mucid cikti da ona emgel mi olundu? Bak kucumsemiyorum altini çiziyorum kadinlar duygusal yaklasir konulara erkekler mantiksal. O nedenle herkes bildigi isi yapabilecegi isi yapmali. Tabiki kadinlara saygimiz var olmalidirda ama kadinin yeri belli erkegin yeri belli. Kadinin yapabilecekleri belli erkegin belli bu bir yaratilistir bu bir doganin kanunudur
- +1 yıl
ben bu yer olayına inanmıyorum. esas erkekler duygusal. erkeğe baldırı bacağı gösterdiğinde yaptıramayacağın şey yoktur. hangi makam mevkide olursa olsun. bunun tarihdeki en büyük örneği kanunidir. gavur bir köle kız nereden nereye geldi. baltalı olayını hiç saymıyorum bile. esas erkekler mantıksız. ya erkeksi zaaflarına yenilirler ya el altından erkekleri tutarlar. al hakimler 13 yaşındaki kıza 30 kişi tecavüz ediyor erkek hakim beraat ettiriyor. mucitlere yazarlara çizerlere gelince. bu geçmişte icad edilen şeylerin mucitlerinin hep o söylenen kişiler olduğunu mu düşünüyorsun. kadının adı yoktu. kadın icad etse kocası o icatla çıkar. kimse kadını önemsemez. şimdi bile zor önemsenirken o zaman nasıl önemsenecekti
vala hiç de duygusal değiliz. iş başa düşsün taşı öyle bir gediğine koyuyoruz ki dünya değişiyor. tarih değişiyor. - +1 yıl
Ya iste hep burda yaniliyorsunuz. Orani burani gosterince biz kanmiyoruz, kanmis gibi yapiyoruz sadece hepsi bu. Ha icimizda asalaklar var o ayri. Hersey isimize geldigi kadardir. Daha fazlasini yaptiramazsiniz. Kanunide bir cok seye goz yummustur isine geldigi olcude. Akilli bir adam olmasaydi osmanli en iyi donemini o zaman yasamazdi. Kadinlar olarak su asagilik kompleksinden vazgecin. Seviyoruz sizi
- +1 yıl
ya tabi ki adam cihan imparatoruydu. dünyayı yönetiyordu
ama onu da başını döndüren hürrem yönetiyordu.
o çirkin kadın.
dişiliğini kullanıp kanuniyi esir etti
yahu pargalıyı boğdurttu. - +1 yıl
bu da mı kanuninin işine geliyordu
- +1 yıl
ok peki tamam. yatıcam birazdan :)
hadi iyi geceler :) - +1 yıl
o diziyi hiç izlemedim
diyorum ya.
- +1 yıl
hadin iyi geceler
- +1 yıl
sevcen tabi başka türlüsü totoşluğa giriyor :D
- +1 yıl
:D :D
Diğer konusunda 803 cevap paylaştı. Güzel bir çalışmanız olmuş, bunun için teşekkürler. Paylaşımınız galiba alıntı ya da toplama. Bu konuda birden fazla kaynaktan faydalanmanız daha saglıklı olur. İslamdan önce evet cariyeler ve erkek köleler var. Bir erkeğin birden fazla kadınla evliliği yok isede kadın cariyeleri var. Bazı toplumlarda ise güçlü olan Kadınların da köleleri olduğu yazılıdır. İslam sonrasında nefis ya da sekülerizm'e ters olan yaşam tarzı benimsenmiş ama, peygamberimizin ehlibeyt soyunun çok eşliliği vardır. Peygamberimizden sonra genel olarak kadınlar değersiz ya da öne çıkartılmamıştır. İslamiyet sonrasında ve öncesinde durumlar farklı daha fazla bilgi İslam Tarihi kitabında var.
02 Yorumla- +1 yıl
yok alıntı toplama değil. benim bilgi ve fikirlerim. ben bu soruları kendi kafamdan başka hiç bir kaynakta bulamadım. önce kendi kafamda sordum sonrada burada. keşke ir yerlerde olsaydı. yıllardır iyi kötü bir cevap bulurdu bu sorular. keşke olsaydı. biz müslümanlar sormayı sorgulamayı bilmiyoruz sıkıntı burada malesef.
+1 yılİyyiiicene sacmalamışşın. Gol 1: bir kere vahsinin hayatını oku kitaptan korkup kacmayın okuyun ogrenin vahsinin sevgilisi vardı tabii oda köleydi uhud harbinde hz hamzayı sehit ettiği için hind kndisine vaad ettiği altın ve özgürlüğü verdi ancak önce kölelikten cıktıgı için sevgiliyle arası bozuldu sonra sevgili ondan önce müslüman oldugu için evlenemem deyip ayrıldılar. Ayrıca reci kuyusu vakasından sonra (tarih olarak uhud savasının hemen sonrası ) zeyd bin dessine ra nın idam edilmesi olayını az oku arastr cahil kalma. Orada kadın köle cocugu gonderiyor ustura ile eyvah diyor öldürür bu. Yani kadın köleyi sen duymadım deme yalan söylüyorsun
08 Yorumla- +1 yıl
ya tamam vardı yok demiyorum. ama daha çok erkek kölelerden bahsediliyor. islamdan önce erkek kölelerden fazla bahsediliyor kadın kölelerden az. hatta bir çok erkek köle çeşitli sebeplerden azat ediliyor. islamdan sonra da kadın köleler çok var. ayrıca vahşi de sonradan müslüman olmuştu ve Peygamberimiz onu görmek istemediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Amcasını şehit ettiği için.
- +1 yıl
Bu 2: Verdiğim örnekteki kadın birincisi azat edildi ikincisi peygamberimiz köle olan hanımıyla evlendi. Ümmete annelik serefi kazanmış sen yoktu diyorsun :) yukarıda yok kadınlarda diyorsun. Ayrıca erkek köle var bunların karısı yoksa nasıl hizmet ediyorlar nasıl cocukları oluyo buna yok demek mantıklımı yawu :)))
- +1 yıl
Kıvırtıp niye erkekten cok kadından az bahsediliyo diyorsun sacmalamk yerine tamam hatalıyım desen olmazmı :)
- +1 yıl
Ya arkadas cakma uyduruk hürrem sultan kkösem sultan dizileri izleyip oradan padisahları eleştrip sonrada burada islam snrası kadınlar ezlen erkekler egemen diyorsun. Bu dediğin olmadı baska argüman bul derim :)
- +1 yıl
Mekkeyi medineyi biliyonda oranın atalarının ismail as dan geldiğini bunun annesi sare hatunun hz ibrahimin ilk karısı hz haceri biliyonda cok evliliği islam cıkardı diyon?
- +1 yıl
Ebu cehilin ebu lehebin filan tek karısı vardı deme vallahi gulerler sana değiştir :)
- +1 yıl
islamiyetten önce ''genellikle'' hep erkek kölelerden bahsedilir dedim. bir şeyi kıvırdığım yok.
senin anlattığın örnek bir örnektir. kasç erkek köle azat edildi kaç kadın köle azat edildi. evli kadın köleyse kocasıyla beraber azat edilmiş olabilir. ama tek cariyeyse kaç tanesi azad edildi acaba ve islamiyatten sonra carriye sayısı kaça yükseldi? - +1 yıl
ben o dizilerden hiç birini izlemedim.
Ne yüceltmesi demokrasi kadını insan statüsüne yükseltti. Bunun dışında söylenenlere değer verme sen. İran şeriat kadının yerine bak. Suud şeriat kadın köle. Ama Avrupa, İskandinavya buralar demokrasi ve kadının yerine bak ve karşılaştır çok basit bir algoritma aslında.
10 Yorumlaİslam değil ataerkil düzen kadını eve hapsetti.
Yobazlar rezil uygulamalarla kadını sardı sarmal adı paketledi ev robotu haline getirdi.231 Yorumla- +1 yıl
iyi de burada tarihi bir süreç var
şimdiki dünyayı demiyorum islamdan önceki kadınlarla sonraki kadınların arasındaki farkı diyorum ve o ilgiç geliyor bana - +1 yıl
Bu erkekler neye dayanarak yaptı bunları islamdan çıkardıkları yorumlara tabiki
Şunu kabul etmek gerek biyerde bir aksaklık var - +1 yıl
@zamandançalanhırsız evet güzel bir konuya geldin
zaten belki de sorun bu
islam hep erkeklerin tekelinde oldu
kadın din alimleri yetiştirmediler
islami ilime kadınları hep mesafeli tuttular
tabi bu durumda islami yorumları hep erkekler yaptı ve kendi nefislerine göre yaptılar. - +1 yıl
Tamam bunu anlıyorum da hiç mi yok doğru yorum yapan hepsi aynı
- +1 yıl
Peki sen bir yanlış yorumu duzelt örnek olarak @filofobik
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız eğer İslamcı uygulayanlara bakarsanız ateist olursunuz. O kadar rezilce ahmakça hurafeleri din diye gündeme getiriyorlar ki. ben kitabı oku ve kendine göre yorumla derim ama tüm mevcut imajlardan bağımsız değerlendir. yine inanmazsan saygı duyarım. islamda hüküm allaha aittir biz her halta ahkam kesemeyiz.
- +1 yıl
Yanlış yorumladılar demekte ahkam kesmektir sonucta yorum bu herkesinki farklı olabilir o yüzden biraz supheci olmaktan zarar gelmez bence @filofobik
- +1 yıl
Katiliyorum @filofobik
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız gerçekten. kadın din uleması yok.
hint müslüman oldu keşke o bu işlerle ilgilenseydi en azından bir gelenek oluşurdu. kadın erkek herkes islam alimi olabilirdi erkeklerin tekelinde olmazdı bu işler.
gerçi hint de büyük hatalar yapmış bir kadın. o da ayrı bir konu. - +1 yıl
@zamandançalanhırsız birde adam maşallah müslüman:)) ama görsen heran kavgaya saldırmaya hazır. oysa İslam hoşgörü emreder. kolaylık gösterir. senden sadece yapabildiğin kadarını ister ve günahın birebir karşılığı sevabın bire on karşılığı vardır. ama yobazlar her şartta gizli tutulması gereken ibadeti uluorta ifşa eder ibadet etme yeni dışlar baskılar. İslam dayatmaz yol gösterir ve yaparsan ne ala der seçimi sana bırakır. ben bir inanan olarak inanmayanla sohbet ederim ezbere dışlamak yerine. inanmamak senin seçimin ve seni bağlar. bu kadar basit
- +1 yıl
Kadin din alimi nerden olsun müslümanların bir araya gelip toplumsal sorunları konuşması için düzenlenen cuma namazı kadına yasak boyle bir mantık olurmu ya direk toplumun yarısını yok sayıyor @hoşafınferyadı
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız o cuma namazında bile sonda iki cümle edilir hutbe kısmında. ama rezil yobazlar bunuda değiştirdi ve ortada anlamsız ajitasyon dolu upuzun metin okuyolar. görsen imamlar ilkokul çocuğunun şiir okuması gibi zırvalıyorlar birde ajite ediyorlar ağlak ağlak. yav İslam böyle bişey değil. hep korkutma var hep
- +1 yıl
Bu din ogrenilmesin diye bir sürü dalevere çevrilmiş zaten mesela adam diyoki abdestsiz kurana dokunanassin peki müslüman olmayan biri nasıl araştırma yapıp din degistirsin veya inanmaya başlasın bunun gibi bir sürü mantıksız uygulama var @filofobik
- +1 yıl
filofobik benim kafadasın, bilinçlisin, inanıyorsun ama yobazca değil. bu tarafını sevdim :)
- +1 yıl
Bende öyleyim o kadar yazdım bir iltifat alamadim :) @hoşafınferyadı
- +1 yıl
Neyse en iyisi okuyup araştırıp en önemli nimet olan aklımıza güvenmek olacak heralde @filofobik
- +1 yıl
Aklın yolu bir.
Dünyaya öğrenip araştırmak için geldik ve bize verilenler hep keşfetmemiz için. dokunma görme duyma vs
Ama herşey yasak herşey ayıp amannn saçın görünmesin. yav kainatı alemleri yaratan bilmediğimiz sistemleri yaratan gücün işi yok senin saçınla ilgilenecek. oldu... kapatıyosun ya oranı buranı hooop cennete gitcen. hıhı gitcen al bakk - +1 yıl
:) güzel muhabbet oldu arkadaşım
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız yok değilsin demiyorum
filofobik i yobaz sanıyordum daha önceden.
beni şaşırttı o yüzden öyle söyledim.
tabi ki sen de çok aydın bir insansın - +1 yıl
Sakaydi ya :)
- +1 yıl
@zamandançalanhırsız :)
- +1 yıl
filofobik bir yorumunda ehli sünnetim falan gibi bir şey söylemiştin
bende dedim heh bulduk cübbeli ahmetçi yi vatana millete hayırlı olsun diye düşünmüştüm :D
ama hiç de öyle çıkmadın :)
Bir söz vardır yanlış hatırlamıyorsam H. Z Muhammed SAV efendimizin sözüydü. Kadın sözü dinlemek küçüklük değil, emanetine sahip çıktığının göstergesidir diye. Yani sanmıyorum bunun islamiyet ile ilgili olduğunu.
01 Yorumla- +1 yıl
o zaman islamın hep erkeklerin tekelinde kalmasıyla açıklayabiliriz bu durumu belkide. imamı rabbani var imamı raziye yok. imamı azam var imamı azize yok. belki de bütün bu patlayan dikişler bu yüzden. kadınlar ilimde islama yaklaştırılmadı. islam ilmi tahsil etme sana ne söyleniyorsa onu yap dendi ve islamı erkekler kendilerine göre yorumladı işte belki de dediğim gibi o patlak dikişler bundan oldu
+1 yılSadece bu değil ki Türk kadınının haline bak devlet yönetme yetkisine sahipken islamdan sonra 2. Sınıf insan konumuna düşmüş bu işlerde bir terslik var ya bize anlatılanlar yanlış ya da islam da tahrip edilmiş
15 Yorumla- +1 yıl
aynen
yani hint.
yahu ebu süfyan oranın yöneticisi ama karısı hintten o bile çekiniyor. kadının ağzından çıkan kanun. ebu süfyan bile bozamıyor.
ama hint müslümanlığı kabul ettikten sonra esamesi okunmuyor.
onun da başka bir kadının da. - +1 yıl
pardon aklım bir an arap kadını hinte gitti. türk kadınını diyordun dimi
- +1 yıl
O da olur önemli olan neden islamdan sonra kadının gücü ve saygınlığı azalıyor
- +1 yıl
evet ben de onu sorguluyorum
yani kronolojik olarak baktığımızda bilimel veriler bunu gösteriyor. - +1 yıl
Sadece bu değil mesela islam gelince kadın yahudilik gelince israilogullari jaric herkes ikinci sınıf insan olmuş. Hristiyanlik gelmiş insanın gunahla doğduğu söylenmiş illaki bir sekilde bir siniflama yapılmış insanlar arasında
Diğer konusunda 623 cevap paylaştı. Birileri kafanı bulandirmis sende burda başka birilerinin kafasını iyice bulandirma..
Cevabı burda bulamazsin kimse alim degil..
Biraz araştır işine gelmezse baska bir din arayabilirsin!
İslam teslimiyettir !04 Yorumla- +1 yıl
kimse kafamı bulandırmadı
araştırdım dostum çok araştırdım
zaten bana öyle ehli sünnetim deyip cübbe giyip yönlendirilenler lazım değil çok sabit fikirli onlar
benim daha tarafsız kişilere ihtiyacım var tartışabilmek için.
vala buralara ilahiyatçılar takılıyorsa ve bu konularda yorum yaparlarsa çok mutlu olurum - +1 yıl
başka bir din aramak ne demek ya.
müslümanım ben
ve dinimi tam anlamıyla mantığıyla kavramak istiyorum - +1 yıl
yahu neler var. sırf karısını beğendiği için öldürülen adamlar var. esir kadınlar var. islamdan sonra cariyelik çoğaldı gibime geliyor. mal mülk verip azat etseler ya da ne bileyim başka şekilde sahip çıksalar da olabilirdi. cariyelikden daha iyi çözümlerde olabilirdi belki.
- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların gücü zaten Kabile dağıldıktan sonra erkeğin eline geçmişti. Tayfa birlikleri ile resmen bitmişti
10 Yorumla
+1 yılBu hayatta en çok güldüğüm kişiler, İslam kadınları yüceltti, yüceltiyor değer veriyor diyenlerdir. :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZengin zengindi fakirler gomulurdu
Zenginlik dunya hayatindan ibaret ahirette para gecmiyo00 YorumlaMuhammedin tek eşi hatice değildi
09 Yorumla- +1 yıl
Hz Hatice ile evlendiğinde Hz ölene kadar tek eşti. o öldükten sonra çok eşi oldu. he Hz Hatice varken bir de cariyesi maria dan bir çocuk sahibi oldu diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam
- +1 yıl
Mısırlı Maria (meryem) cariye olarak muhammede hediye edildi fakat o eş olarak benimsedi.
Çünkü kimse cariyelerden çocuk peydahlamazdi.
Muhammed her gece bir eşinin yatağına girerdi.
Bir gün aysenin sırasında mısırlı Maria ile ilişkiye girdi aysede kendi yatağında ve onun gününde bu durumu görünce kavga çıkardı ve Muhammed de cariyeligi kendime haram kılacam diye öfkelendi sonra vahiy geldi allah bir öfke karşısında kendine haram kılma sakin yapma dedi.
Yani peygamber bir insan olarak beşer olarak insandan farksız bir mahluk değil cinsel arzu ve dürtüleri zekleri vardı.
İlk basta olgun fantezisi, sonra çocuk fantezisi.
Hatice yaşça büyük idi ayşe ise çocuk idi.
- +1 yıl
evet bunlar da tartışılır konular.
peygamber olan birinin insani zaaflardan arınmış olması gerekir.
Hz İsa bekardı mesela ve bilinen bir kadın da yoktu hayatında. maria magdeneladan bahsedilir ama onun da bir kesinliği yok.
Gerçekten islam tarihinin gerçek ve bilimsel anlamda ( rivayet boyutunda değil) ciddi ciddi araştırılması gerekiyor. çünkü şu an bize anlatılanlar enteresan şeyler. - +1 yıl
bu yobazlarla mı
cübbeli ahmet gibi tiplerle mi
çok zor o reform.
- +1 yıl
bu gibi armutlar yüzünden son yıllarda ateist oranında patlama oldu
millet bakıyor
din bu mu dindar bunlar mı
yok kalsın diyorlar - +1 yıl
yok
ben müslümanım
ama kafamda oturmayan parçalar var
onları bulmanın peşindeyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılislam hak din işte kurcalayıp durmayın
12 Yorumla- +1 yıl
Tam Cübbeli :)
- +1 yıl
evet hak din bişe demiyoruz. bir itirazım yok. ama anlatılan şeylerde bir mantık hatası var.
Doğru
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne