Burda birçok Üyenin yazdığı yoruma katılıyorum, Adam akıllı araştır sonra yargıla. Kadın doğduğunda Babasına Cennetin kapısını açılır. Evlendiğinde Kocasının imanının yarısı tamamlanır. Anne olduğunda ayaklarının altına Cenneti koyan bir Dindir İslam.
Peygamber Efendimiz (sav) 23 yıllık peygamberliği süresince, İslam’ın kadına verdiği önemi bizzat davranışları ile ortaya koymuştur. O’nun şu sözü konuya verdiği önemi apaçık ortaya koymaktadır. “İman bakımından en olgununuz, ahlakı en güzel olanınızdır. En hayırlınız da kadınlara güzel davrananınızdır.”
mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Namusa ve mala hainlik edenlere, her kanun, ağır ceza vermektedir. İslamiyet, kadınlara çok kıymet verip, çok acıdığı için, hain olanlarını, kanun pençesine düşürmeden önce, hafif vurmakla ıslah edilmelerinin de, tecrübe olunmasını emretmektedir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.) [R. Nasıhin]
Dini bilinçsizlikler yüzünden, Allah korkusu olmadığından, Sanki yarının garantisi varmış gibi yaşamaktan.. insanlar psikopatlaştı.. Adamlar hanımlarını dövüyor kesiyor öldürüyor, bunlar beş vakit namazını kılan insanlar mı? Hayır, Müslümanım deyip, Kelime-i şehadetin anlamını bile bilmeyen insanlar
şimdi islam kadına hiç değer vermiyor değil lakin verdiği değer teoriden öteye geçememiş. yani pratikte pek de bir değeri yok. 3 5 kuru lafla kadınla tatmin edilmeye çalışılmış gibi geliyor bana. uygulamada, günlük hayatta islam toplumlarında istisnasız kadınlar hep geri planda. şimdi muhammed zamanında kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini kötülemiş ve yasaklamış, bu güzel bir davranış. ama ben şahsen bunu kadınlara olan sevgisinden dolayı yaptığını sanmıyorum. yani düşün; ben kızımı diri diri toprağa gömdüm, şu da gömdü, bu da, o da yani böyle böyle kadın kalmaz. eee, kadın almazsa erkek cinsel ihtiyacını nasıl karşılayacak. ben bundan ileri olduğunu düşünmekteyim
Hz hatice kervanlari olan zengin tuccar bir kadindi Şu an ki arap tolumunu birak dunya icin bile ust duzey bir kasin bu kizlarini diri diri topraga gomen bir toplumla bagdasiyor mu... daha gecen senelerde kadinlara araba surme hakkini verenlerle bagdasiyor mu
Ben çok da bilgili değilim bu konuda, ama duyduğuma göre kadınlar ve erkekler ayrı namaz kılacak diye bir şey bile yokmuş, ve benim fikrimce bu devirde kuran çok yanlış yorumlanıyor, yalancı sünnetler de var, bu yüzden insanlar değişik değişik inançlara sahipler. Bunun yanı sıra, mesela Hz. Muhammed zamanında kadınlara hep danışılırmış karar alınacağı zaman, fakat o vefat ettiğinde oylama yapılmış halifelik için, kadınlara oy bile kullandırtmamışlar, yani Hz. Muhammed vefat edince yine aynı tas aynı hamama dönmüşler. Osmanlının son halifesinin kızının da başı açıkmış bunun da bilgisini vereyim
ya şu uyduruk tiplerin yorumlamaları ile islam hakkında hüküm vermeyin derim ben. İslam akıl dinidir Kuran'a göre en uygun olanı hayatına adapte etmeye çalışırsın kadının da erkeğın de islamda birbirlerine karsı sorumlulukları ve hakları var. Konuyla ilgili açıklayıcı ve net ayetler var bi göz at derim.
ya o 4 kadın alma işi öyle değil hepsine eşit derecede sevgi verebileceksen hepsinin de rızası varsa filan diye bi ton detayı var ben sanmıyorum bir insanın hepsine eşit derecede sevgi gösterebilecegını pratikte çok çok uzak bir ihtimal kimsenin de yanaştığını görmüyorum araplar dahil
4 karın var. hepsi ilgi istiyo. Aralarında o piti piti yapıyosun düşünsene. Benim islam hakkında kendime sakladığım çok kötü yorumlarım var. Gerçekten kötü. şu an iltifat ediyorum dsfkjdskl
islamda kadının miras hakkı var kim diyor yok diye? şahitliği de kabul görülüyor. Konuyla ilgili eksik bilgileriniz var. Bence en kötü bi tercümesini okuyun ne anlatıyormus bu diye. Öyle çok yakından ilgili değilim ben de ama islam tarihi bilgim iyidir mesleki olarak. Burada ısrarla bir şeyi savunmuyorum yanlış anlasılmasın sadece eksik bilgiler varsa düzeltiyorum ve var.
evet esıt miras ve şahitlik yok gibi görülebilir. İslamda kadının calısma ve kazanma mecburiyeti olmadıgı için boyle bir paylasım yapıldıgını dusunuyorum. Ayrıca kadın kendi malını ev için harcamak da zorunda değildir. Sonucta ortada yazılı ve detaylı bir islam hukuku yok. Kuran uzerınden yorumlanıp hukum veriliyor. Ama günümüz batı hukuku ile bu durum dengelenebilir ki öyle zaten
İslamiyet'in kadına bakışını öğrenmek için açıp da Kur'an-ı Kerim'i, peygamber Muhammet aleyhisselamın sünneti ve hayatını okuyabilirsin. Burada sorarak öğrenemezsin. Ya da tv lerde çıkan kişilerden alıntılar yaparak öğrenemezsin. Bu şekilde ancak, algı yaparsın. Aslında içinde saklı tuttuklarını ifşa edip de kendine taraftar bulmaya ya da insanlara bir düşünceyi dayatmaya çalışırsın bu şekilde.
Öğrenmek isteyen açar kaynağından okur öğrenir.
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu tip sorularla burada ancak ateistlerin şakşakçısı olursun. Belki de sen de bir ateistsin, bilemiyorum. Ama asıl niyeti öğrenmek olan buraya sormaz. Niyeti gerçeği saptırmak, okumaktan acizlere yanlışı göstererek algı yapmak olanlar buraya bu şekilde sorular paylaşır. Ki sonunda yaptıklarının, burada kullandıkları her kelimesine kadar hakaretlerinin cezasını da herkes çekecek.
kocana kul ol değil mutlu et o mutlu olursa sen de mutlu olursun manasında farz bir şey degil evlenmeyedebilirsin o cahil adami da bu sorunun altına koymazsin yaniii
İslam'ın cikisina bakarsan kız çocuklarının diri diri gömülmesine karşı çıkıp kadına zulmü kaldırıyor. İslam dini değil bu yobazlarin sözleri ne yazık ki insanlar inanclari ideolojileri çarpıtıp kendi isteklerine göre yansıtmaya çalışıyor.
Şimdi Tarih cahili kankam böyle hoş konusuyosun da diri diri gömme meselesinde kaynak versene bi aydınlanalım, internetteki pdfler nedense senin dedigin gibi demiyorlar?
Arkadaşlar geçmişi kimse bilemez kimse de somut olarak ispatlayamaz o yüzden de herkes inanmak istediğine inanır ve buna saygı duyalım o yüzden tartışmaya gerek yok ;))) benim doğrum başkasının yalanı, başkasının doğrusu benim yalanim olabilir :))) ben kadınlara şiddete karşı bir İslam fikrini benimsiyorum ama herkes benle aynı fikirde olacak diye bir şey yok 👍 ikinizde birbirinizin tezini doğru olduğunu ispatlamaya çalışacaksınız ikinizde birbirinizin tezini kabul etmeyeceksiniz vs vs 😂 birbirimizi ne kırmaya ne de üzmeye gerek yok iş genelde oraya gidecek çünkü, herkesin inancı kendine ozeldir ;)))
@AteistDüsünenKardes hadisleri inkar etmesi beni baglamaz, diğer açıklamalar hakikati gösteriyor, ayriyeten tonlarca pdf var bunun gibi, örneklerden bir tanesi budur, asil mevzuya dönelim, diri diri gömme yalaninin (!) kaynağı nedir?
En basta diri diri gömüldüklerine kanit nerde ki? Araplarin kizlari diri diri gömdükleri hangi Tarih kaynakta geciyor? Günümüzde sadece Müslümanlar bunu iddia eder ama bunun hakkinda Tarih kaynak yoktur.
En basta Haticeni calisip zengin olmasi ve kendisine miras kalmasi butür iddialari cürütüyor.
@ateistdusunenkardes Hz. Hatice hakkinda sunu belirtmek istiyorum, hz. Hatice zaten ticaretle hasir nesir oldugu icin varlıkliydi, sanki mirasla zengin oldu gibi bir mana çıkıyor, halbuki zaten varlıkliydi, evet kadınların kızların vs. miras hakkı genelde yoktu, lakin hz. Hatice diğer kadinlar gibi degildi, soylu ve zengindi, ayriyeten "eşler miras birakamaz"diye bir bilgiye rast gelmedim, varsa bilgilendirin, yani istek üzerine miras bırakılmış olabilir,
Kuran ve hadislerde ne yazıyorsa o işte. Hem cenneti ayaklarinin altina serer hemde kocana itaat etmeni ister. Bunda bir yanlis yok. Din emir dinidir. Inancini sorgulayabilrsin ama inandım dedigin bir dinin emirlerini sorgulayamazsın.
Elbette sorgulamak lazım. Suphen varsa inancını sorgulayabilirsin. Ama inancı kendi doğru yanlışlarına göre değerlendirmekle objektif degerlendirmek arasında ince bir çizgi var. Dogruyu ve yanlisi Inandigin Din belirler. Sen uygularsin. Kadina verilen değere bakarsan yine islam hakkettigi değeri veriyor. Dunyanin neresine gidersen git güçlü zayıfı ezer. Tecavuz ve cinayet oranlarında guney afrika isveç avustralya ve abd başı çekiyor. Istatistiklerede bakabilirsin. Kadın orta cağdan beri insan olup olmadigi sorgulanmis bir varlik. Ve malesef şiddete hep maruz kalıcak bir varlik. Islam sadece bunu en aza indirgiyor.
Sana karșı cikarsa değil, anlasamadigin konularda kadınına verebilecegin Ceza bunlardan ibarettir demek istiyor. Döv değil, tokat at diyor. Arapca manasi Döv demek ama tefsiri öyle değil. Cennet annenin ayaklari altındadir diyen bir din kadını Döv dermi Sence?
Döv derken orda yanlış anlatmışlar. Öyle içten sev ki dövercesine sev böyle. Ağzını burnunu patlat, komaya sok. Yüksek doz sevgiden öldüresiye döv diyo. Lütfen çarpıtmayalım. Bu arada tokat şiddet sayılmıyo. Allah izin veriyo ona. Tşkler rabbişkom <3
İslam Müslümanim diyip bol keseden atan hoca diye gezenler değil İslami öğrenmek istiyorsan düzgün bir kuranı kerim meali bulup ondan öğrenmek bunlarınki dine yön vermeye çalışmak başka birsey değil
Yas kaç 25 İslam erkeğe huri vaad ediyor kocasının istemediğini yapmazsa kadını dövebilir zor kullanabilir falan bunları geç. Ben hoca değilim bilir kişi hiç değilim. Kendi bilgimin sana doğru gelme ihtimali yüzde 10 diyelim buda birseyi değiştirmez İslam dediğin din sadece erkeğe vaadde bulunmuyor aynı şeyi kadına da sunuyor. Benim kitabıma göre baz alırsan kadın erkeğin sol kaburgasindan yaratılmıştır eşinize sahip çıkın onu koruyun kollayın o size emanettirde diyor eşinin hanımının ihtiyaçlarını karışlamak onu imkanın oldukça iyi yaşatmak senin görevindir de diyor cennet analarınizin ayaklarının altındadır da diyor onların hayır duasını almaya çaba gösterinde diyor. Konu çok uzar ve ardını arkasını alamazsın çünkü nasıl algılamak istersen öyle görür öyle kavrarsin. Öğrenmek istiyorsan doğru adres burası değil burada 2 gram aklıyla martaval anlatan bizler değil
Ustune kuma getirebildigin ikinci sinirf insnaiz... ha bu huri olayi ayetlerde var dovme olayi da var hocalar yumusatir iste bir tokat atin der... bir tokati atan ikinciyi atmaz mi saniyorsun
Bak arkadasim bütün tezlerini çürütürum 2 sınıf insansız öylemi o dediğin olayın aslı ney biliyor musun 2 getiremezsin eşinin rızası olmadan İslam diyor ki bunu yapacak 2 tane kadını gecindirecek durumun var yapmak istiyorsun yap ama diyor dini nikahlı karının rızası olarak yapacaksın diyor rızası olmadan 2 bi evlilik yapamazsın ya onu bosayip evlenirken adı geçen mehirini verecek sonra alacaksın ya da almayacaksın öyle 3 kez bosol diyerek te olmuyor bu işler kadında aynı şekilde senden vazgeçecek diyor. Devam edelim sana huri olayı yok diyen olmadı kuluna vaad ettiği herseyi erkegede kadınada vaad ediyor diyen oldu tokat olayına gelince uyarın diyor defalarca uyarın eşiniz namusunuza laf getirme haline gittiğinde yani aldatma ise hafifçe vurun ya da eve kapatın dini uygulamayı geç erkek kadını aldatsin kadın bunu öğrensin kadının kendine güveni olsun erkeğe nasıl saldırıyor şahit oldun mu hiç ben oldum. Daha demin söyledim inanmak istiyorsan yol çok inanmamak istemiyor isende yol çok kimsenin aklına bakma otur kendi yüreğini dinle hatta sana şöyle bir teori varsayki İslam diye bir din yok inanmayanlar bunu savunuyor ya ee o zaman derdiniz ne bırakın inanan inanıp hayatına devam etsin nasilsa mantığınız daki gibi yok olup gitmeyecek miyiz onlar böyle yaşayarak inanıp yok olup gitsinler sizi kasan ne
Çok yanlış yerdesin öyle birine cehennem korkusu diyorsun ki tanısan oturup kendine gülersin yumuşatmiyorum savunmuyorum da hala aynı şeyi söylüyorum zamanında senin gibi takılıp kaldım şimdi ise kararım net yeryüzüne gelen bütün ahi din kavramları denen hepsini araştırdım baktım ne olmuş ne bitmiş diye ben doğarken bana bahşedilen Müslümanlık olmuş ve elimden geldiğince görevlerimi yerine getirmem söylenmiş ama yapmışım ama yapmamışım ama yapıyorum ama yapmıyorum bu benimle benim yaradanim arasında dediklerime inanıyor olmasa idim sana böyle nazik anlatmak yerine had hod seni bastırarak anlatır üste çıkardım ve kendimi inanmış gibi gösterirdim. Ama yaptığım şey açıkça kendi görüşümü bildirip senin anlattıklarına ise saygı duymak olaya size gard alıyormuş gibi değil size açıklama yapıyormuş gibi bakıyorum fakat dikkatimi çeken şey öyle boş öyle kavramsiz yazıyorsun ki satırlar dolusu yazıp anlatan birine verilen cevap 60 harfi 30 kelimeyi geçmez şekilde saygınız nerde efenim Müslümanlarda olmayan ama sizde sürü ile olan saygı nerde en son soruna gelirsek evet ölüm korkum var her insanda olduğu gibi ama vade dolup hesap günü gelene yapacak birsey olmuyor ne kadar korksanda (benim dinime inancıma göre 😊)
Ben sozumu dolandirmadan soyleyen soyleyebilen bir insanim... cumlelerimin karekteri de harf sayisindna degil niteliginde sakli... saygimda ayni sekilde... ama bu bana kuma olayini sahit sayilmamayi huri meslesini dayagi normallestirmeyi onermeyi aciklamaz... uzun lafin kisasi ahlak anlayisimla bunlarin hicbiri bagdasmiyor
Tamam bak basit bir yol kac din araştırdin bu zamana kadar kaç kitap kurcaladin kac yaşında annesiz kalıp neden ben diye ciğerlerin patlayana kadar ağlama bağırma gereği duydun 7 yaşından sonra annenin 6 sene de 7 ameliyat gördüğünü ve solunum yetmezliğinden öldüğünü bacak kadar 13 yaşında anneni mezara vermeyi gördün neyse bunları görme bunları yaşama ama birseyi yap
İnanmıyor musun sana ahlakına mantığa doğru gelmiyor mu o zaman bırak saygı duy inanmadığın birseyi sadece ağzından çıkan bir kac sözle yargılama ve değerli zamanını harcama git gez eğlen yasa gör nasilsa sizin mantıkta toprak olup gidecek beden ama saygı duy ve insanlara dayatma yapma 😊
Dayatma yapmiyorum soruyorum... neden diye belki bir seyler ariyorum... ama cevaplar hep ayni... inanmadigin bir seye saygi duyulmaz bu kavga cikmasin ya da karsindaki sussun diye soylenen bir sey...
Bak hanımefendi yanlış alma aslında böyle ağız dolusu kadın diyerek hitap etmeyi seçerim de şimdi naziklik söz konusu ondan normal davranmıyor. Arayacağın şeye ilk önce meyil etmen lazım içinde bir yerde bundan bir parça bulman lazım parçayı bulduktan sonra burda aklı kedine yetmeyen üç beş ahmak (buna bende dahilim) değil işi gerçekten bilen araştıran birine sorman lazım bir bilenin anlatacağı şeyleri burda zaman öldürenler sana anlatıp ikna edemez şuana kadar yazma sebebim soruna saygımdan ama görüyorum ki senin le hem fikir olan herkesin cevabına bir artı koyup diğerlerine karşı görüş diye bir hareket göstermemen bunun açık anlamı ise ötekileştirme zengin fakir kadın erkek gibi gibi gider inanmadığın birseye saygı duyulmaz ama insanların inançlarına saygı duyulur ve sorular aramak için bu sorduğun yöntem ile sorulmaz. Dini geç bırak onu bir kenara şu öldürelen kadınlara bak çocuklara bak gördükleri şiddete bak bu dinin eseri değil bu insanlığın eseri bu vahsiligin eseri buna bir kılıf bulunamaz
Benim bakış açımın senin için ne önemi var? Büyük ihtimal kendi doğrularınla bana saldıracaksın birazdan o yüzden muhabbeti uzatmak istemiyorum sağol ilgi gösterdiğin için
Ben müslümanım ve kadınlara gerçekten değer veriyorum istediklerini yapma konusunda da destekliyorum çünkü cinsiyet olarak bölmeden bakınca hepimiz insanız ben kadınları desteklerken ve onlara karşı kötü bir düşünce beslemezken dinim bana engel olmuyor ve beni kötüye yönlendirmiyor mesela bu iyi bir şey değil mi yani kadınlara zulmeden yine bizim tutumumuzdur kalıplarımızdır bence
Evet ama bunubyapiyorsan bu senin ahlakin ve vicdanindan... din sana bunu sagliyorsa bu ahlaki din saglamistir... ama din sana karinin ustune koca alabilirsin iyi uslu durursan hurilerin hazir hatta bu huri tanimi pedofiliyse burda ahlakgin kaynagi din degildir... yoksa sen de bir kadinin askini degil 4 kadinli bir evde yasamak isterdin... sozunu dinletmek icin doverdin de...
Doğruları böyle bir platformda araman ne kadar doğru dini öğrenirken yapılan en büyük yanlışlardan bence bu mesela günümüzde dinde ileri gelenlerin görüşlerini de dinin emirleri olarak görenler var ortalığı karıştıran insanlar zaten sen kitaplardan öğrenmelisin bence
Nedne burdakiler insna degil mi... ben burdaki insanlarin inanma nedenlerini duymak isterdim arastirdigini soyleyen insnalar var kaynak soyle diyince kalakalan... bu toplumuzun yansimasi degil mi... cevabi tabiki de burda aricam... nerde ariyabilirim din kulturu hocamiz bile aynne bunlari soylerken
Peygamber denediniz mesela demiş ki kadının kırılması boşanmasıdır bazor huyları hoşuna gitmezse iyi yönleriyle ilgilen gibi şeyler okudum hatta bir kadını ağlatan erkeğe melekler lanet okuyormuş benim sana yazdıklarım yüzeysel olabilir tam hatırlamıyorum sözleri ama daima hoş şeylerle karşılaşıyorum araştırdıkça ilginç şeyler de çıkıyor erkek kadın tabiatı farklı zaten onu herkes biliyor ama islamin bakış açısı da şahsan çok ilginç gözümde ve olumlu
Derine inmem lazım dedim ya kendimiz araştırmak en iyisi güvenilir kaynaklardan ama bence olumlu fikirler var kadınlar için inanca da bağlı işte inanan inanıyor inanmayan da inanmıyor ben inanıyorum ondan kaynaklı olabilir
Aglicam ya 😭adamlar memeli hayvan diyor bize hani tamam biyolojik olarak dogru da erkekler de memeli hayvan bu niye tartisilmaz... aman be ben kime ne diyom ki
Yoo ben memeli hayvan değilim😒 Ama şimdi onlar ılımlı islama geçtiler artık kadınlar tek başlarına gezebiliyorlar sinemaya gidebiliyorlar çok değil bi 10yıla bizi de geçip yallah türkiyeye esprisi yapacaklar
Bizim sinifta suudi bir kiz vardi ailenin erkeklerinin onayi ve eşliği olmadan yurtdisina cikmalari yasakmis... daha medeniyete gecmelerine 10 yildan fazla var 😂bence seviyorlarda bu sistemi prenses gibi yasiyorlar ozgur olmalari umurlarinda da degil gibi
Aynı şey kadın içinde geçerli normalde fıkıhta kadın isterse ve erkek yaklaşmazsa onunda vebali var onun dışında erkek kadının gönlünü hoş etmeli iyi araştırmadan ön yargılı yorumlar hoş değil
Kadının rızası olmadan ve kişide bu kapasite olmadan kuma falan getiremez. Arkadaşım müslanım diyenlerin yaptığı kötü şeyler değildir islam tersine kötülükleri yasaklar müslümanla islamı karıştırmayalım
Bende bir Müslüman olarak çoğu imamı sevmiyorum İslamı çok yanlış yansıtıyorlar örnek olarak verecek olursam huri olayı cennette erkeğe 4 tane huri verilecektir ama o hocalar bunu hemen cinselliğe yoruyor aslında huriler yardımcı varlıklardır.