- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyet, kadını erkekle birlikte merkeze alan TEK dindir.
Diğer din kitaplarını okuyanlar bilirler ki, tüm din kitapları erkeklere hitap ederek yazılmıştır. Oysaki Kur'an'ı Kerim'in başından sonuna kadar kadına ve erkeğe aynı anda seslenilmiş, ayrı ayrı ele alınmıştır.- "İnanan erkeklere ve kadınlara söyle...",
- "Onurlu kadınlar ve onurlu erkekler...",
- "Temiz kadınlar ve temiz erkekler..."
şeklinde...
https://www.youtube.com/embed/GBRk1WU7TT4
Hatta bunu çok güzel anlatan agnostik bir Yahudi prof vardı. Videosunu bulursam aşağıya iliştireyim.
Ayrıca İslam'a inanan ilk insan bir kadındır! Hz. Hatice't-ül Kübra! Hatta o annemiz ki, Peygamber Efendimiz (sav) bile kendine inanamamışken iman etmiştir! İslam'ın ilk yayıldığı zamanlarda tüm malını davet için Efendimiz'e vakfetmiş, bunun üzerine Cennet ile müjdelenmiştir.
Diğer sorularınıza gelecek olursam, Cennet sadece annelerin ayağı altında değildir, ki her anne cennete giremeyecek. Bu sadece bir hadis ve belli kıstaslara bağlı.
Sadece Anneliğin, çocuk yetiştirmenin önemi vurgulanıyor, çünkü İslam'da ennn öncelikli ve önemli şey çocuk yetiştirmektir.
Öyle ki, bir anne bebeğini emzirmek zorunda değildir, fakat emzirip sütten keserse ona bir köle azat etme sevabı verilir ve bu çoook büyük bir sevaptır. Bir insanın hayatını kurtarmak gibi düşünebilirsiniz.
Peki şu an hangi erkek bu sevabı alabiliyor?
Kölelik diye bir şey yok sonuçta.
Bir de anne olamayan bir annemiz var ki, ismi Hz. Aişe. Kendisi anne olamamış ama İslam aleminin en büyük hadisçi alimi olmuştur.
Şu an okuduğumuz hadislerin %80-90'ını onun bize aktardığı söyleniyor. Peygamber Efendimiz zamanında da, o öldükten sonra da devlet yönetiminde büyük söz hakkı olmuş bir kadın!
Hz. Asiye'yi bilir misiniz? Firavun'un karısıdır. Hani şu sular altında kalan gaddar firavun var ya. İşte onun karısı. Firavun tarihin en gaddar insanı olarak ibreti alem olsun diye sulara gömülürken, Hz. Asiye İman edip Firavun'a karşı koyduğu için, kendisi Kur'an'da Cennetle müjdelenmiş! Ne büyük bir şeref!
Hangi erkek sahabe Kur'an'da cennetle müjdelenmiş söyler misiniz?
Fakat ben size Kur'an'da ismiyle şeref bulan bir çok kadın söyleyebilirim.
Ayrıca Kur'an'ın hiç bir yerinde kadının aklı noksan, kocasının boyunduruğu altında yaşayacak diye bir ibare geçmez. Sadece erkeğin evi himaye etmekle yükümlü olduğunu söyler.
"Yemek, temizlik, çocuk bakımı kadının görevi değil, kocasına ikramıdır." der İmam Gazali.
Çünkü bunların hepsi erkeğin görevidir aslında. Eğer bu sorumluluklar evde paylaşılıyorsa, yetkiler de paylaşılır. Mesela benim annem çalışan bir kadın olduğu için babama haber verip eve istediği saatte gelirdi. Bazı geceler çok geç geldiği olurdu.
Elbette babam da gecikeceği zaman anneme haber verirdi.
Halbuki kadının en önemli görevlerinden biri evden çıkarken kocasının iznini almaktı fakat babam bu özelliğinden feragat etmişti çünkü evde annemin de büyük bir payı vardı.
Bu tür şeyleri evlenmeden konuşup nikah akdinde belirtebilirsiniz. Tek eşli olacağınızı nikah akdinde belirtebilirsiniz. İstediğiniz tüm kuralları evlenirken bu belgede tek tek işletebilirsiniz. Çünkü nikah bir sözleşmedir.
Ayrıca evlenmek gibi bir zorunluluğunuz da yok. Eğer harama girmeyeceğinizden ve bakmayacağınızdan eminseniz evlenmeye de bilirsiniz.
Evlenmeyen bir çok evliyamız var. Bunlardan biri de Hz. RABİA!37 Yorumla- +1 yıl
Miras konusuna değinecek olursak, evet eğer kardeşler haklarından feragat etmezlerse erkeğe üçte iki, kadına üçte bir miras düşer. Bunun sebebi de MEHİR'dir.
Bir kadın evlenirken istediği kadar mehir alabilir. Allah bunun sınırını koymamıştır. Bu mehir de erkekten alınır. Yani matematiğini yaparsanız: Kadın +, Erkek -
Erkek kardeşiniz de biriyle evlenirken mehir vermek zorunda olduğu için aslına bakarsanız eşitlenmiş oluyorsunuz: Kadın - , Erkek +
Ayriyeten erkeklerin evi geçindirme yükümlülüğü var ve kadın isterse çalışıp kazandığı parayı da ailesine kullanmayıp biriktirebilir. Bu durumda: Kadın+, Erkek-
Artıdan, erkeğin anne babasına bakma zorunluluğu varken, kadının yok: Kadın: nötr, Erkek-
Artı, eğer kız kardeşi evlenmemişse ve çalışmıyorsa erkeğin kız kardeşine de bakma yükümlülüğü var. Bu durumda: Erkek-
Toplayınca kim kazançlı çıkıyor sizce?
Ha, ben çalışır kendime bakarım diyorsanız, sadece kendi açınızdan düşünüyorsunuz demektir. Fakat dünyanın bin bir türlü hali var ve Allah bütün kullarını düşünüyor. - +1 yıl
Yani kardeşimin başına bir şey gelemez sadece bana gelebilir öyle mi ayrıca mirası kurana göre bolusursek benim kaybım 2 milyon 2 milyon nehir bana hangi adam verebilir kardeşim karısına 2 milyon mahir mi verecek sacmalik
- +1 yıl
Eğer kaybınız 2 milyon ise, size kalan da zaten 2 milyondur.
2 milyon gözünüzü doyurmuyorsa artık sizin gözünüzü topraktan başka bir şey doyuramaz zaten.
İyi günler diliyorum. Allah gönül zenginliği versin. - +1 yıl
Evet yetiyorsa hakkımızı aramayalim değil mi marşımızın kalan kısmını da işverene verelim ben hak derdindeyim hanımefendi benim hakkımsa benim hakkımdir
- +1 yıl
Ben sizin sorduğunuz tüm sorulara cevap verdim ve sizi sınamak için bir hata yerleştirdim. Bu sınav sonucunda gördüm ki, siz Kur'an'ı Kerim'i tümüyle okumamışsınız.
Para, bir insanın değerini değil bir eşyanın değerini belirler ve siz para üzerinden kadının değerini belirlemeye çalışıyorsunuz.
Esas kadının değerini düşüren şu anda sizsiniz.
Eğer objektif olarak miras bölümünü tekrar okursanız zaten bu sorularınızın cevaplarının hepsini bulacaksınız.
Fakat sizin sorunuzun sebebi gerçekten bir arayış içerisinde olmanız değil, inanmamak için bir çıkış noktası aramak.
Bu şekilde hem sizin zamanınız hem de benim zamanım israf oluyor.
Eğer gerçekten "gerçek dini" aradığınız için objektif bir şekilde soracaksanız buyrun. Çünkü bu yollardan ben de geçtim ve ne kadar sancılı olduğunu biliyorum. - 1 yıl
1 yıl geçmiş yorumdan ama çok güzel konuşmussun
Muallime_ - 1 yıl
@GizliÜyehhggh 4-5 yıl olmuştur. Böyle bir yorum yaptığımı bile hatırlamıyordum. 🤭
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBuraya ne yazsam çok Müslüman üyeler saldıracak. Bir yaratıcı olsa, hem yarattıklarından birinin dişisini erkeğine "emanet" edip, hem de dişinin örtünmesini ve erkeğin nefsini uyandırmamasını emreder mi? Erkeğin nefsinin uyanmasının sorumluluğunu kadına yükler mi? Her kadının, erkeğin nefsini uyandırabileceği varsayımıyla, erkeklere hangi kadınların "helal" olduğuna kafa yorar mı? Bir yaratıcı olsa, erkek cinsini bu derece "aklı şeyinde" yaratır mı? Kadını her zaman erkeğin "aklını çelen", erkeği "günaha sokan" cins olarak gösterir mi? Kadına "örtünün" derken, açık giyineni gözüyle taciz etmeyi erkeğe neden yasaklamaz da, açık giyinen kadınların ahlaksızlıkla suçlanmasına zemin hazırlar? Müslümanlar yüzyıllardır "orucu bozan şeyler" ve "erkeklerin kimi si.. ebileceği" mevzularına çözüm bulabilmiş değiller, neden? "İslamiyet öncesinde kız bebekler diri diri gömülüyordu" yalanına ne demeli? "Madem kız bebekler diri diri gömülüyordu, erkekler çiftleşip üreyecekleri kadınları nereden buluyorlardı?" diye soran yok. Rusya'dan kadın mı getiriyorlardı evlenmek için? Öyle ya, kız bebekler diri diri gömülürse, yıllar içinde kadın nüfusunun sıfırlanması gerekmez miydi? Bu yalan, İslamiyette kadının çok kıymetli olduğu yalanını inandırıcı kılmak için uydurulmuştur. İslamiyette fakirin de, kadının da kıymeti yoktur. Bugün, malvarlığının ihtiyacı kadarıyla yetinip fazlasının fakir fukaraya dağıtılması gerektiğini savunan ilahiyatçılar pek itibar görmüyor. Aksine, yöneten sınıfın aşırı zenginleşmesini meşrulaştırmaya çalışan ilahiyatçılar pek revaçta. Onlar da fakire şükretmeyi öğütlüyor ve cennetten arsa vaadediyor. Kadının kıymeti olsa, neden sadece erkeğin hizmetinde olması gereksin? Kadın sadece bir erkeğin "malı" olduğunda, o erkek için kıymetli, başkası el süremeyeceği için. Kadın, eş veya anne değilse, kıymeti yok, aksine "zararlı" görülüyor. Bekar kadın, evlenmek istemeyen kadın, yalnız yaşayan kadın, çocuklara ve gençlere kötü örnek olduğu için "tehlikeli". "Toplumun" ahlakına ters olduğu için. Ateistler, deistler kadına sadece insan olarak değer verdiği için kadının giyimi, sosyal hayatta aktif olması, bekar olması, anne olmaması bu kitlede rahatsızlık yaratmaz, çünkü kadın sadece vajinadan ibaret değildir. Kadınlarla ilgili ayetler, Peygamberin bu konudaki çeşitli sorunları üzerine "inmiştir", daha doğrusu bu sorunları Peygamber bu şekilde çözüme kavuşturmuştur. Kur'an'ın "fazlasıyla erkek" dilinden bunu anlamak mümkün. Kadın-erkek ilişkilerine dair her şey, erkek bakışıyla, erkek diliyle aktarılmış. Allah erkek cinsini neden bu kadar kayırmış ve kadına üstün kılmış olabilir?
65 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncellemeye cevap: Erbakan'ın kızları, mirastan erkek kardeşleriyle eşit pay almak için Türk Medeni Kanununa dayanarak dava açmışlardı. Neden İslamın öngördüğüne uymadılar? Çünkü işlerine gelmedi.
- +1 yıl
😙
Cevap sahibi+1 yılKuzum, doğru sorular soruyorsun ve bu sorular birilerinin işine gelmiyor. Düzenin bozulmasını istemeyen birilerinin. Böyle böyle, sorgulayarak kendine göre doğru ve aklına yatan düşünceye ulaşacağına eminim. Cesaretini de takdir ediyorum. Bak, aşağıda @_Королева_ adlı genç bir kadın üye sana destek çıkmış, onu da kutluyorum, genç yaşında aydınlandığı için.
- +1 yıl
Erkekler işine gelince eşitlik işine gelince kuran diyor anlamıyorum
Cevap sahibi+1 yılSadece bu konuda değil, insanoğlu, adalet kavramına olan inancın zayıf ve gelişmemiş olmasından dolayı pek çok konuyu işine geldiği gibi yorumlar. Ayrıca, eşitlik hiç bir zaman erkeklerin işine gelmez. Yoksa toplumda zamparalık "erkeğin elinin kiri" sayılmaz ve meşrulaştırılmazdı. Kız evlatlarını okutmadan evlendirmek isteyen babalar, kendi eşleri için fellik fellik kadın doktor aramazdı. Genç kadınlar okuyup doktor olmazsa, eşine nasıl kadın doktor bulunabileceğini bile düşünmekten aciz kafalar. Bu arada, zinanın ispatlanması için 4 şahit gerektiği hükmü de Aişe'nin başından geçen İfk hadisesinden sonradır. Yani, ilk görüşümde belirttiğim gibi, yine yaşanan bir hadise sonrası "vahiy inmiştir (!)".
+1 yılİslâmda "yöneticilik, idarecilik" gibi ağır yükler ve veballeri olan vazifeleri, İslam erkeğin omzuna yüklemiştir.. Kadına bu sorumluluğu vermeyerek pozitif ayrımcılık yapmıştır..
Ve idareci, yönetici sıfatıyla erkeğin hanımı hakkında cüzi de olsa tasarrufuna müsade etmiştir.. Bu da kadınları korur..
Şahitlik de ağır vebali olan bir durumdur..
Kadın "duygusal manada" erkekten daha yoğun olduğu için "isteyerek/istemeden yanlış şahitlik yapabilir" kaidesiyle iki kadının şahitliğini bir erkeğe denk tutulmuştur.. Sonuç, yine kadını korumak için..
Misal; bir anne ile bir babanın evladına bakışı denk değildir..
Suçlu bir evlat olsa baba "adalet için" canı da yansa adalete teslim eder..
Ancak bir kadın, annelik içgüdüsü ile evladını saklayabilir, adaleti yanıltabilir, sonucu Cehennem olan "yalan yere şahitlik" yapabilir..
Bunun yüzlerce örneği var..
Sonuç; kadın cehennemden korunur..
Mirasa gelince; erkeğe 3'de 2; kadına 3'de 1'dir..
Sebeb-i hikmeti; kadın başka eve gelin gider..
Erkek eve gelin getirir.. Yani erkekteki 3'de 2'den biri yine geline yani bir kadına gider...
Sonuç; mirası olmayan bir kadına mirastan hak tanınmış olur.. Pozitif ayrımcılık..
Nasıl kadın yok sayılıyor? İzah eder misin?
#Vesselam018 Yorumla- +1 yıl
Babamdan 8 daire kaldı bunların her biri 1 milyon degerinde benim 2 kardeşimin 4 evi oluyor ve ben de aynı şekilde ev gecindiriyorum kardeşimin eşi de çalışıyor bunun neresi adalet peki
- +1 yıl
Kardeşinin eşinin çalışıp çalışmaması seni bağlayan bir durum değil..
Sana düşen pay hakkın olan pay mı? Evet..
Kardeşinin eşi hem çalışıp hem miras sahibi de olabilirdi.. Bu tamamen nasip..
Ya da hiç malı olmadan çalışmayada bilir.. zorunda değil sonuçta rızkı erkek kazanmak zorunda.. - +1 yıl
Bununla adalet aranmaz.. Kardeşler arası pay sahiplerinin payına bakılır..
- +1 yıl
Peki neden ben az pay alıyorum o zaman ben yok sayılmıyor muyum
- +1 yıl
Yok sayılsan İslam kadının hakkı payı yok derdi..
Ama pay ve hakkın olduğunu söylemiş..
Fakat yukarda saydığım örneklerden dolayı 3'de 1 denmis.. Sebebi de izah edilmiş.. - +1 yıl
Sebebinin mantığı yok iyice karışmış
- +1 yıl
Nasıl yok?
Anlattım ya? Sen başka bir aileye gelin gidiyor musun? Evet.. Senin payın 3'de 1 mi? Evet..
Senin abin 3'de 2 mi? Evet.. Abin eve gelin getiriyor mu? Evet.. O 3'te 2'nin biri abinin biri de gelinin oluyor.. Yani abine yine 3'te 1 kalmış oluyor..
Do you understand me?
Başka dillerde de anlatayım mı? - +1 yıl
Neden benim babamın malı benimle değil elin kızıyla bolusuluyor ben bunu anlamadım
- +1 yıl
Hatta bazı ailelerde de şu düşünülebirdi eğer pay yarı yarıya olsaydı:
Baba ve erkek evlat, kız çocuğuna kötü gözle bakabilirdi.. Malımızın yarısını başkasına verecek diye..
Sonuçta kız artik başka soya dahil oluyor..
Bunu da engelliyor, kızı babasının ve abisinin kötü düşüncesinden de koruyor.. - +1 yıl
Elin kızı değil, sen nasıl gittiğin ailenin kızı oluyorsan, başkasının kızı da senin ailene dahil oluyor
- +1 yıl
Ben başkasıyla evleniyorum diye başkasının soyundan mi oluyorum su an kim kime kötü gözle bakıyor malı başkasına götürmek ne demek
- +1 yıl
Sen mirası olmayan bir kız olsaydın, ama kocanın mirasda payı olsaydı, ve bu paydan sana da verse ne düşünürsün?
- +1 yıl
Ben nişanlıma zaten dul ablası ve babası ölmüş yeğenlerine kendine düşen mirası hibe etmesini söyledim benim sorunum para değil esitlik
- +1 yıl
Bu senin yüce gönlün ama herkes bunu yapmaz, yapmak zorunda da değil..
Çünkü sen mirası olan birisin, ama binlerce kızın mirası yok ve o mirasa da ihtiyacı var..
İslam hüküm verirken, durumu iyi olanlara göre degil, durumu kötü olanları hesaba katarak hüküm verir.. - +1 yıl
Ben kardeşim bana hibe etsin demiyorum ama mallar yarı yarıya bölünsün miras yüzünden benim kardeşimle aram bozulur eğer eşit bolusturmezssk İslam bunu mu istiyor
- +1 yıl
Neden anlamakta zorlanıyorsun? Ben de diyorum ki mallar eşit bölünürse, asıl o zaman sıkıntı çıkar.. Çünkü onların gözünde sen artık başka bir aileye gidiyorsun.
Daha anlatayım mı? - +1 yıl
600 lu yıllarda öyleydi ama artık öyle değil bizde kız alınır oğlan alınır insanların 2 ailesi olur ama sizin oralarda hala kadinlar hala alınıp verilen bir şeyse tartışmaya gerek yok zaten
- +1 yıl
Tamam siz bildiğiniz gibi yapın..
Ancak unutmayın İslam hükümleri kıyamete kadar geçerlidir..
Buna hakiki müslümanlar zaten riayet ediyor..
Bizim için sorun yok zaten..
Uyup uymamak da sizin muslumanliginiza kalmış
Sen bence bilgi almak değil açık bulmak peşinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü ayetleri ehli sünnet alimleri mezhep imamları açıklamış akılda kalacak şekilde Bir şüphe yoktur. İslamiyet gelmeden önce kız çocukları diri diri toprağa gömülür iken İslamiyet kadını bundan kurtardı. Kadın çalışmak zorunda değildir çalışma durumunda parasını eşine vermek zorundada değildir çünkü babası babası yoksa mahrem akrabası, bu yoksa kocası ona bakmak zorundadır. Cuma namazına gitmesi farz değildir nikahta istediği mehri alabilir. Dolayısıyla dediklerin araştırma için değil eksik aramak için, ayetlere göre hüküm çıkarmaya kalkarsan ortada mezhep de kalmaz akılda almaz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılIslam kadini yok saymaz kadina en cok deger veren din islamdir. Ben oyle dindar biri degilim oncelikle bunu belirteyim ve bundan 9-10 sene oncesine kadarda soygulayip inanmayan biriydim. Islami insanlara bakarak yargilarsan dinden sogursun ama soyle soyleyim sana hicbir ayette kadini ikinci plana atmak yoktur veya yahudilerdeki gibi kadin kirlidir pistir tokalasmayin bile adet doneminde demez. Islamda kadinin haklarini korumak icin bir cok sey vardir. Mesela evlenirken mehir almasi, rizasi olmadan evlenmemesi babalar kizlarini evlilige zorlayamaz, kiz cocuklarida okumak zorundadir, evi temizlemek kadinin gorevi mecburiyeti degildir istemezse yapmaz es bu yuzden kadina baski kuramaz, babanin mirasindan kiz cocuguda pay alir, her hangi bir taniklik konusunda kadinin yaninda 2 kisi daha bulunmalidir bunun sebebi kadina guvenmemek degil kadini ezemesinler diyedir.
imanda inancta icten gelir ve kimse inanmak zorunda degildir ama iyice arastirmak lazim baktigin perspektif cok onemli. Dinledigin kisiler de cok onemli. Kadini yok sayan ikinci plana atan islam degil arap kulturudur oncelikle ikisi arasina bi cizgi cekmek lazim.11 Yorumla- +1 yıl
Sonradan mı müslüman oldunuz?
+1 yılMiras konusunu şöyle açıklayabiliriz.
Eşitlik diyorduk dimi?
Kadın ve erkeğe eşit miktarda miras verildiğini düşün...
Erkek o miras ile ne yapar evlenir düğün masrafı vs derken erkek daha çok masraf harcamak zorunda kalıyor...
Kadın da öyle mi, sadece çocuğuna harcar veya kendine harcar, ve kocasından para alabilir.
Bu durumda eşitsizlik olmuyor mu?
Böyle bir kural var ama kimler uyguluyor?
Uygulamayanlar elbet hesabını verir...
Allah'ın emrinden çıkmayan, zaten Allah o kuluna yardım eder... Bir gitmiş ise, beş gelir. Rızık Allah dan.
Kadın, kocasının sözünü dinlediği gibi adam da eşinin sözüne itimat etmeli. Doğru olan neyse bir taraf diğer tarafı uyarmalı.
(Kadınlar eşlerine emanet edilmiştir). Yani emanete nasıl bakılması gerekiyorsa aynen öyle bakılmalı... Kötü davranmaz eşine ortada hiç bir sebep yokken. Böyle bir hakkı yok erkeğin.12 Yorumla- +1 yıl
Artık kadin yapmiyor diye bir şey yok
- +1 yıl
Adam yatıyor kadın çalışıyor diye bir şey de yok. Nadir olur o durum...
Siz her şeye bir sebep bulursunuz daha fazla konuşmanın bir anlamı yok.
İyi günler.
+1 yılİslamiyetten önce kız çocukları utanç verici bir şey olarak görülür ve diri diri toprağa gömülerek öldürülürlerdi. İslamiyetten sonra bu yasaklandı. İslamiyette kadının yeri ayrıdır. Sen yanlış okumuşsun bunu...
İslam dini kadına büyük değer vermektedir. Kadınları ümmetin bir yarısı olarak görür. Aynı zamanda kadının toplumu eğitici bir birey olarak görür. İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum birtakım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir. Müslüm Birr 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir. " Aynı zamanda yüce peygamberimiz kadınlar için "Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir." demiştir. Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere İslam'da kadının yeri oldukça önemlidir. Kadının hakları ve önemi korunmaktadır.14 Yorumla- +1 yıl
Hic bir kadın kimseye emanet olmasa mesela birey olsa
- +1 yıl
Öyle olmak istiyorsan öyle yaşarsın kimse seni bir erkeğin himayesine emanet etmiyor. Kadınlar ve erkekler arasındaki fiziki farkları sen de iyi biliyorsun. Çoğu kadın erkek egemenliğini ve onların koruyucu yapısını sever sayar ve benimser. Feminizm neden doğmuş olabilir sence? Bunu istemeyen kendi gücüm bana yeter diyen kadınlar sayesinde elbette ki... Yani özgürsün emanet olmak istemiyorsan kendini tüm dünyaya karşı koruyup kollayacak ve istediğin gibi yaşayacaksın. Buna kimsenin sözü yok...
- +1 yıl
Evlilikte erkeği üstün kılacak ve kadınlara kocalarının himayesinde yaşayan kadınlara Saliha kadin denir çünkü eğer benden sonra birisine kulluk etmenizi isteseydim bu kişi kocanız olurdu gibi bir söz var
- +1 yıl
Kulluk yalnızca Allah'a yapılır, her sözü okuduğun gibi anlayamazsın. İnce ayarlar ve ince düşünceler vardır sözlerde... Herkesin farklı yorumu ve tevsiri vardır... Sen anlamak istediğin gibi anla... :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin yarı miras alıyorsun çünkü kadınsın
İslam kadın erkek farketmeksizin umimi iner yani genele iner şahıs olarak inmez hükümler
sen kadınsız evleneceksin ve ev bakmayacak ev geçindirmeyeceksin bunlar erkeğin işi
bu yüzden sana az erkek ev geçindirmekle yükümlü olduğu için ona çok
Rabbine atıp tutuyor haladeyken seninle zerre konuşmama dahi gerek yok lakin kendimi tutamadım . en nihayetinde insanoğlu nankördür sende o nankörler den bir nankörsün Rabbinin seni korumaya çalıştığı her zerre için ayrı bir nankörsün
hiç yolda orada burada erkeğin kafasını gözünü kıran kadın gördün mü yatacak yerin yok , bir de Rabbini kandırmaya çalışıyor
inansam da cart curt falan07 Yorumla- +1 yıl
Ev gecindirme zorunluluğum yok ama mecburen çalışıyorum o ne olacak
Cevap sahibi+1 yılböyle bir şey soracağını biliyordum çünkü anca bu beklenirdi
İslam da kadın çalışmaz , erkek çalışır
bu erkek baban olur abin erkek kardeşin vs kocan , hatta ve hatta İslam hükmün de kadının kimsesi yoksa gene çalışamaz ve devlet ona bakmakla yükümlüdür yani beytül mal dan devlet hazinesinden o kadının hakkı vardır
şimdi sen Rabbinin vs Peygamberinin sana buyurduğu emrettiği işi terkedip
ben çalışıyorum vıyk vıyk yapıp
sonra Rabbinin hükümlerine kafa kaldırıp
ama ben çalışıyorum
çalışmaman lazım zaten . neyse kısaca başta da dediğim gibi İslam hükümleri geneledir teke değil
genele olduğu için o kadın da erkek de o genel hükme uymak zorunda
kadın Rabbinin 2 kadın şahit olsun unutursa vs vs sebeplerle koruduğu kadın
ben çok zekiyim unutmam diyenez . Rabbisi 2 kadın demişse o 2 kadın olacak
kadın Rabbim erkeğe 4 eş veriyo diyip Rabbine atıp tutuyor , oysa ki Rabbisi İslam dan önce 10 kadın vs daha fazla kadınla evlenme hakkı olan erkeğin oo haklarını elinden alıp 4 e indirmiştir
en nihayetinde Rab Teala nın Sebe Suresi 53. Ayette buyurduğuna tabi tutacaktır
{ 53 } uzak bir yerden ( dünya dan ) gayb hakkında atıp tutuyorlardı.
Rabbiniz hakkında atıp tutuyorsunuz bedelini elbet ödeyeceksiniz . iyi akşamlar- +1 yıl
Bunun yerine biz kendimize baksak olmuyor mu illa birinin altında mi olmalıyız
Cevap sahibi+1 yılbak işte her şey benim dediğime çıkıyor aslında benim dediğim derken haşa ve kella ben sadece Rabbimin aciz bir kölesiyim benim dediğim derken İslamın hükümlerine çıkıyor
yani tamam sen belki çok güçlüsün öyle ki mafya anasısın aylık kazancının haddi hesabı yok , elinin altında ki korumalarının da haddi hesabı yok diyelim
ama herkes böyle değil ki
yanlış hatırlamıyorum hindulu mindulu bi taraflar da inançlarına göre adet olmuş kadını wvden kovuyolar , adeti geçene kadar o küyün dağlık yerinde kalıyorlar , orada da bu kadınlara erkekler tecavüz ediyor
şimdi bu kadınlar bi koruma altında olsaydı onlara bişe olmazdı evet tamam bizimkilee koruma altında gene suçlar işleniyor falan ama zaten sistem de bozuk ülke Allahın kurallarıyla ( şeriatla ) yönetilmediği için cezalar caydırıcı değil neyse mevzu uzun konuş konuş bitmez bu konular sen sor açıkla sor açıkla sonu yok . kısaca neyse her kısaca dediğimde mevzu gene uzuyo . mevzu yazdıklarım işte . iyi günler- +1 yıl
Bu arada ben güçlü değilim kadınların icindeki potansiyeli ortaya çıkarıyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılmesela daha geçen yaşadığım bir duygumu anlatim , burada kızlar o kadar asıp kesiyo erkeklere kamyon dolusu yardırıyo falan , dışar da sevgililerinin vs eşlerinin yanında kuzu gibiler :D savunmasız yanında ki erkeğe sığınmış ve herşeyiyle kendini ona teslim etmiş
sizin anlamadığınız nokta şu ; siz kadınlar bize Allahın verdiği köle değil , Allahın bize emanetisiniz , bu emanete iyi bakamayan erkek çıkınca ki baba abi de buna dahil , hemen Allah a isyan edip Allahı suçluyorsunuz haşa ve kella , halbu ki Peygamber Efendimiz s. a. v ; sizin en hayırlınız eşlerine en iyi davrananlarınızdır buyuruyor
sonuç olarak siz düzgün bir insan için aynı bu resim de ki gibisiniz minnacık ve masum hangi cani bu masuma kıyar![İslamiyet neden kadini yok sayiyor?]()
Rabbinizi suçlamadan önce düşünün . kal sağlıcakla- +1 yıl
Gerçekten komik hem de çok komik yargıların ve düşüncelerin
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamiyet kadını yok saymıyor, kendi çıkarları ve menfaatleri için kadınları her fırsatta kullanan kişiler kadınların kendi değerlerini bilmemeleri için atılan çamurlardan bir tanesi sadece, Bugün medeniyet adı altında taş devrindeki gibi kadınları ne kadar kendilerini sergilerlerse değerli olduklarını hissettiren bir zihniyet mevcut, bilboardlar da filmlerde dizilerde, reklam filmlerinde ve her sektörde kadını başarıları ve yaptıkları iyi işlerle biliyoruz yoksa, sadece oraısnı burasını açıp cesur pozlar verdi, Ateşli sahnelerle dudak uçuklattı diye mi? Haa son zamanlarda kadınları pilot oldu, Doktor oldu, Komutanlık yaptı orduyu yönetti vb diye övenler mevcut bu da bir algı erkeklere has meslekleri kadınlara vererek ve bunu kadınların layık olduğu değer gibi göstererek algı oluşturuyorlar
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKadınının yeri zaten evidir, Kocasının yanıdır flörtler ve sevgililer zaten ne kadına nede erkeğe değeri göstermiyor, seven adam, sevdiği birisi olmasa dahi sevme niyeti olan adam evlenir, aynısı kadın içinde geçerli, saadetli bir aileyi de kadın çekip çevirir kimse kusura bakmasın g.. Başını açıp ortalık malı gibi gezenden de ne anne nede delikanlı bir adama yar olmaz, Kıskançlık meselesine gelince insan sevdiğini sahiplenir sever gerçek sevgi sahiplenme gerektirir, eğer birisi sevdiğini kıskanmıyorsa gerçekten sevmiyor demektir, Kimseyi de zorlayıp bu şekilde yaşayacaksın demek gibi bir şey olamaz eğer aile gibi olmak ve sevdiği adamı rahatsız etmeyecek şekilde giyinmek uymuyorsa bir kadını o içip içip dağıtmayı özgürlük sanıyorsa Allah akıl fikir hidayet versin demek düşer, bazılarını tam bir zır cahilsin denilemediği içinde saece hıhı bu da senin görüşün diyor insanlar, çocuk çocukluğunu anne anneliğini bilmezse, erkek adam baba olmazsa, kimse sorumluluğunu yerine getirmez insan gibi yaşamazsa bu tüm cemiyete zulümdür
Cevap sahibi+1 yılAslında şu zamanda kavramlar öylesine birbirine girmiş ki, Ve insanlar kendi menfaatine ve nefsine yaramayan her hükmü reddedip kabul etmiyorlar, şüphe veya bu bilgi doğrumu diye sorgulamak başka sorgulayan kişi bilginin doğruluğunu araştırır, Ama direk reddedip körü körüne kendi yalanlarıyla kendisini kandırması başka kadın erkek eşitliği diye bir şey yoktur, İslam dini her zaman adalet insanlık ve mutluluk tesis etmektedir, Ve eşitlik denilen kavram ne yazık ki adil ve hakkaniyetli bir davranış değildir, Zaten eşitliğin olduğu yerde adalet de olmaz, mesela düşünsene bir çocuk şeker çaldı, bir adam silahla banka soydu, birisi de fakirlikten çocuğu için süt ve mama çaldı, üçü de hırsızdır üçü de eşittir denilse adaletsizlik olur, ya da doktor olmak için yıllarca staj, okul ders eğitim var o aşamaya gelmek çok zor, birisi kalkıpta herkes doktor kadar maaş alsın dese bu da eşittir ama adaletli değildir, Şartlar durumlar kişiler ve olaylar eşit olmadığı için eşitlik çoğu zaman zulüm olmakta, Erkek fiziksel olarak güçlü, erkek evin ihtiyaçlarını temin etmede yükümlü, Erkek evin direği ve geçiminden sorumlu kişi, Erkek yine aynı şekilde evde lider ve önder, Erkeğin evde bir saygınlığı ve vakarı var, Kadında şefkat timsali, daha ince düşünceli ve duygusal anlamda daha his dolu daha narin ve cemali her zaman daha güzel, daha hoş ve daha zarif ikisi tamamen farklı cinsken kadını erkek gibi yapmaya çalışmak ceylan ruhunu alıp aslan bedenine sokmaya çalışmak gibi, erkeği kadın yapmakda aslanı ceylan yapmaya çalışmak gibi her ikiside zulüm ve kötülük, vazifelerinin ayrı olması farklı ve birbirinden ayrı halleri olması birini diğerinden değerli ve üstün yapmaz, her ikisin de çok değerli, Her ikisi de insan ve her ikisi de abd, Allah Yarattığı iki ayrı cinsi neden birini diğerinden farklı bir cins diye daha çok sevsin her ikisini de yaratan o zaten
Cevap sahibi+1 yılKim daha insancıl ve kim daha iyi kalpli takvalıysa Allah onu sever cinsine bakmaz, ve özellikle birbirini tamamlayacak nitelikte saygı ve sevgi ortamı olduğunda, insanlar kalbine mukabil kişiler bulduğunda çok daha değer kazanmakta, İki cins birbirini bütünlemek için var birbirlerini taklit için değil, Kadın kadın gibi olmak zorunda ona katılıyorum, Ama erkek de erkek gibi olmak zorunda eğer karısını başkalarına muhtaç edecekse hiç sahiplenmeyip öze önem vermekten acizse ve kadınlık sadece cinsellik çağrıştırıyorsa o zaman erkek de erkek değildir, Cennet annelerin ayakları altında, şimdinin anneleri de onun bunun altında bu düzende gerçek bir anne olan gerçek bir yar olan kişi az, Kadının mahiyeti elmas gibidir elmaslar kuyumcu da olur, Kadını çöp değerine indirip çöplüğe layık görenlere sormak gerek
- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılIşte bilmeden konuşan birisi daha İslamiyet kadına ikinci plana atmıyor aksine İslamiyet kadını ön plana alıp koruyor kolluyor İslamiyet kadını baş tacı yapıyor islamiyetten önce kız çocukları uğursuzluk sayılıp diri diri gömülürken Peygamber Efendimiz kızına omuzlarına alıp Mekke sokaklarında dolaşırdı ve onlara kız çocuklarının yeri başımızın üstündedir derdi İslamiyet birçok konuda kadını koruyan kollayan uygulamaları zorunlu tutmuştur öyle ikinci plan falan çok çirkin ifadeler
03 Yorumla- +1 yıl
Hissettiğimi ifade etmem yanlis mi
- +1 yıl
Hissetmek başka, durum tespiti başka, gerçek başka
Müslümanlar ya da müslüman taklidi yapanların hatalı davranışları var evet ama bu islamdaki gerçeği değiştirmez.
Hissettiğini böyle paylaşırsan haksızlık etmiş olursun - +1 yıl
Kime
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Mesela hangi ayet ? O ayetlerin indiği dönemki toplum normlarını kaynaklardan inceledin mi? O dönemki cahiliye devri şiirlerinden topluma dair çıkarımlar yaptın mı?
Kadınlar ile ilgili olan hükümlerin hangi şartları bağladığını ve Allahın ÖRFE GÖRE YAPIN diyerek bunun toplumsal bir mesele olduğunu başka toplumlarında kendi örfüne göre içtihat yaparak bunları nasıl yapabileceğini araştırdın mı?
Lütfen meal okuyarak dini araştırdığınızı söylemeyin01 Yorumla- +1 yıl
O zaman din o zamanın dinidir öyle mi
+1 yılgüzel soru. birazdan yobazlar gelecek ve seni dinden daha çok uzaklaştıracaklar. bizim bu konuda çaba sarf etmemize gerek yok :)
12 Yorumla- +1 yıl
Belki bilmediğim bir şey söylerler diye bekliyorum
- +1 yıl
burada sana islam hakkında öğütler verecek insanların yarısından çoğu senin o yukarıda yazdığın Nisa suresinin adını ilk kez duymuşlardır. Bunlar eğitilmezdir.
+1 yılVe bir ses yükseldi veda hutbesinden.
"Kadınlar size Allah'ın emanetidir.'
Konuya dönersek konu islam olduğu için şahsi bir yorum yapamam o yüzden ayeti buraya yazmayï uygun gördüm.
Nisa Sûresi 11; Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe iki kadın payı kadar (vermenizi) emreder. (Mirasçılar) ikiden fazla kadın iseler bıraktığının üçte ikisi onlarındır. "Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur." Ölenin çocuğu varsa, anne babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da anne babası ona vâris olmuşlarsa annesinin hakkı üçte birdir. Ölenin kardeşleri varsa annesinin payı, vasiyetten ve borçtan sonra altıda birdir. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin fayda bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş paylardır; şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılCennet annelerin ayakları altındadır hadisi de vardır yani konumlandırma yapmaya gerek yok dinin getirdiği kurallar eğer inanıyorsak Allah'ın bize gönderdiği kurallar. Onların da özünü, amacını akıl ve mantıkla açıklayamıyoruz çünkü o iradeye ve akla sahip değiliz.
020 Yorumla- +1 yıl
Yani konunun özeti mantıklı değil 🤭
- +1 yıl
Mantık nedir? Mesela sen nasıl tanımlarsın? Eğer eldeki verilerle tanımlıyorsan elde olmayan da bi ton veri var ve bir gün onlara eriştiğimizde belki paranormal olayları bile açıklayabileceğiz. O yüzden bilmiyorum benim için mantık değişkendir.
- +1 yıl
Mantık nedir kadinla erkek denk oldukları halde erkegi kadının korumasına bırakmaktır
- +1 yıl
Biyolojik olarak kadınla erkek denk değil, fizyolojik olarak değil, duygusal olarak değil daha bi ton sayılabilir ama bunlar hangisi hangisine üstün şeklinde değil iki renk gibi düşün siyah ve beyaz. Tabi ki hak ve hukuk önünde hepimiz birer bireyiz ve eşit haklara sahibiz, eşit şartlar altında yaşamayı hak ediyoruz ama farklılıklarımız da var. Ben mesela asla bir kadın kadar merhametli ve anaç olamam veya olayları ayrıntılarıyla göremem.
- +1 yıl
Ben bir erkek olarak herhangi bir kadını korumak yerine bütün kadınları korumak isterim bunun için de toplumdaki şiddet olaylarının durmasını isterim mesela. Eğer herhangi bir şiddet olmasaydı dünyada tabi ki kimse korunmaya ihtiyaç duymayacaktı.
- +1 yıl
Ben bildiğin miras yarım şahitliğini düşünüyorum senin söylediğin güç sevgiye yeniliyormus ben neden kocamın sözünü dinlemeliyim mesela bu emir neden
- +1 yıl
Bilemiyoruz ki işte mesela miras olayına bakarsak kuran demiş ki erkek evin geçimini sağlar belki de o yüzden erkeklere çok pay vermiştir. Kocanın lafını dinlemeye gelirsek; zaten kocan olmuş bi insan varsa karşında onu dinlersin. Ben mesela karımın lafını dinlemeyecek miyim? Dinlemeyeceksem neden evlendim?
- +1 yıl
Kuran bir bütün ve içinde gerçekten sadece iyilik emredilmekte. Biz bunları kötü olarak yorumlamamalıyız bence. Tabi ki mantığımıza aklımıza yatmayan şeyler olacaktır zira aksi olsa bu bir inanç olmaz bilim olurdu.
- +1 yıl
O yüzden Allah'ın iyiliği emrettiğini düşünerek yorumlamayı seviyorum ben Kuran'ı. Kadınları ezin erkekler üstündür şeklinde bir yorum getirmek bana göre değil :) Benim için her kadın ve her erkek bir insandır ve insanlığı cinsiyetinden önce gelir.
- +1 yıl
O zaman eşler birbirinin sözünü dinlesin olur kadin kocasının sözünden çıkmasın degil
- +1 yıl
Valla benim için vice versa'dır o emirlerin hepsi :) Yani kadın nasıl erkeğine sadıksa, erkek de kadınına sadıktır.
- +1 yıl
Her konuşmada konuyu alakasız yere çekiyorsun
- +1 yıl
Napıyım ben inanıyorum ve kötü düşünemiyorum yazanlar üzerine :)
- +1 yıl
Kendi perspektifimi seninle paylaşıyorum ama kendi düşüncelerimi dayatmak gibi bi niyetim yok tabi ki :)
- +1 yıl
Eğer öyle anlaşıldıysa affola
- +1 yıl
İşte olay bu insan kuranı nasıl okuyorsa öyle görüyor
- +1 yıl
Mesela senin okuduğun kuran bilmem ne tefsirinin bilmem ne meali diye geçiyor. Orjinal lisanı değil kesinlikle. Arada o kadar yorum o kadar çeviri o kadar lisan farkı var ki belki de orjinalinde kastedilen anlam o bile değil. Arapçada bir kelime çok farklı anlamlara gelebiliyor ve yorumlanabiliyor. Hatta deyimler vs.. de dolu kuranda.
- +1 yıl
O zaman bilmediğiniz bir dini nasıl yaşıyorsunuz
- +1 yıl
İnsanoğluna gönderilen bütün dinlerin tek bir amacı vardır; " İYİLİĞİ EMRETMEK". Biz eğer ki iyi insanlar olursak ve doğruluk, dürüstlük, iyilik, adalet ekseninde dönersek; elimizde olanlara şükredersek ve olmayanları Tanrıdan dilersek, emirlerine itaat edersek zaten dini yaşamış oluruz. Allah'ın bize emrettiği hiçbir şey bizim kötülüğümüze değildir. Allah bana dua et benden rızkını iste vereyim diyor.
- +1 yıl
Hiç kimse yaşadığı toplumun kurallarının dahi tamamını bilemez. O halde biz dinin bütün emirlerini nasıl bilelim? Ama önemli olan işin özüdür. İşin özünü benimsediğin zaman hepsi pamuk ipliği gibi çözülecektir.
Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı. helal olsun kız sana aferim keşke diğer kadınlarda bu şekilde düşünse keşke
32 Yorumla- +1 yıl
Kadin erkek eşittir bak ben de kocam bana çalışmaya gerek yok demesine rağmen çalışıyorum yemek yapıyorum çünkü seviyorum ev işlerini paylaşıyoruz hayat görüşlerimizi paylaşıyoruz çünkü ikimiz de bireyiz
+1 yılÇünkü kadını hakimiyet altına almak, sesini bastırmak için ve bir çoğunu eş olarak alabilmek için ta yaşlarına kadar kurallar uydurmuşlar.
60 Yorumla
+1 yılKüçük görünmek için kadınların tanrıya ihtiyacı yok. Günümüz şartlarında yeterince imkan varken bile kadınların kendini küçültmek için yaptıklarına bakınca tanrının bir suçu olmadığını düşünmeye başladım.
20 YorumlaDiğer konusunda 304 cevap paylaştı. Doğru yoldasın kardeşim. Sorgulamak insan olduğunun farkına varmaktır. Gökkuşağının renklerini böyle böyle ayırt ediyosun. Ayrıca eski müftü olan Turan Dursun'un üç seri bi kitabı var fazlasıyla yardımcı olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılsen islamiyeti tam biliyormusun ki peygamber efendimiz s. a. v kadinlar size Allah in emanetidir buyuruyor ki dinimizi kendince yorumlayanlardan zaten hayir gelmez fitne cilerden uzak dur
08 Yorumla- +1 yıl
Ben kimsenin kimseye emaneti değilim neden emanet olmam gerekiyor
- +1 yıl
ya orada demek istedigi kadinlara siddet uygulamayin saygi sevgi dolu davranin manada
- +1 yıl
Emanet kelimesini karşılığı bu mu turkce mi kirik
- +1 yıl
arkadaşım emanet den kaski bu evet
- +1 yıl
O zaman doğru ceviri yapılsa keşke
- +1 yıl
uyku sersemligi guzel paylasim icin iyi gunler ben yatim
- +1 yıl
Kadin neden yarım miras alırmış biliyor musun bunu bir arasrie mantıklı açıklamasını
- +1 yıl
tamam
+1 yılİslamiyet kadını yok saymiyor. simdiki zihniyetler orada yazanları kendilerine göre yorumladiklari için böyle bu
16 Yorumla- +1 yıl
Sen yorumla o zaman
- +1 yıl
"Cennet annelerin ayaklarının altındadır" Bu söz kadınların islam dininde ki yerini belirlemek için oldukça güzel bir örnek. Ama söylediğim gibi yorumlayan zihniyet kafasına göre at koşturursa durum sizin söylediğiniz gibi. Benim için "kadın" saygı duyulası duyulması gereken bir kavram.
- +1 yıl
Ben bu dünyada hak ve eşitlik istiyorum yoksa hakkınızı yiyene öbür dünyada görüşürüz mu diyorsunuz
- +1 yıl
Sırf anne olduğu için mi
- +1 yıl
cümledeki anne de kadın değil mi? Hak ve eşitliği sizin için bende istiyorum ama bu pek mümkün gözükmüyor maalesef.
- +1 yıl
Her anne kadin ama her kadın anne değil
+1 yılErkek yuva kuracak nasıl kuracak mirastan fazla pay almak zorunda tabi dinimize kötü laf etmeden önce mantık kurmayı öğren.
06 Yorumla- +1 yıl
Kadın evleniyor kocası mirastan alır ona herşeyi.
- +1 yıl
Babamın 8 milyonluk mal varlığı var nişanlımin hiç bir şeyi yok nasıl alacak yoksa nisanlim zengin değil diye ayrılalım mi
- +1 yıl
Yuvayı erkek kurmuyor artık iki kişi kuruyor
- +1 yıl
@xCuppycake sen beni yanlış anladın şimdi kızlar da yuvayı kurunca yardımcı olacak elbette sevdiyse ama günümüzde herşeyi erkekten bekleyen bir zihniyet var ve mal varlığın yoksa evlenmek çok zor oluyor. Herkes zengin koca bulma peşinde ama seni takdir ediyorum valla kabullenmen her şartta seni ayakta alkışlıyorum ve kararına saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Bu hayatta hersey olur herseyi kazanırsın ama karakter bir kere bozuldu mu bir daha düzelmez
- +1 yıl
@xCuppycake islamda miras payı şöyle mesela 3 çocuğuz biz 2 kız 1 erkek tamam mı?%40 pay erkek %30 kızlar alır. fazla uçurum yok arada zaten.
İslamiyet Kadını Baş Tacı Yapıyor Değer Veriyor .
Gercek İman etmiş bir Kadının Başı Ayet Ayakları Cennettir .
Cahiliye Döneminde Kızları Diri Diri Mezara Gömüyorlardı00 YorumlaÖyle bir şey yok hem Tanrı degil ALLAH Tanrı kelimesini kafirler kullanır anlamıyorsan ne bak ne de kendi kendine yorum yap
01 Yorumla- +1 yıl
Sen anlat anlatabiliyorsan
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe demek yok hükmünde? İslamiyet gelmeden önce kadınların degeri neydi biliyor musun? Kız çocuk dogdugunda utanıp gider diri diri gömerlerdi şimdi islam kadına nasıl deger vermez?
20 Yorumla
+1 yılYav bi gidin bee daha ne istiyorsunuz her sey sizin icin kolay
08 Yorumla- +1 yıl
Ne kolay
- +1 yıl
Kadin olmak
- +1 yıl
Nesi kolay kadin olmanın çok merak ediyorum
- +1 yıl
Siz abartiorsunuz bu durumu kadinlar eskiden zorluk yasarmis simdi hicbirinin zorlul yasadigi yok
Mesela bak kizlarin yalniz kalma durumu yok elbet sevgili buluyorlar istekleri cinselillikse yasayabiliyorlar oz guvenli parali olma zorunlulugu yok utangacsa bike bir sey olmuyor kusurlarini makyajla kapatabiliyor illa calismak zorunlu degil kocasinin sigortasina bagli yasayabilir veya babasina bagli da olabilir hukumet kadin sozu esastir diyor nafaka olayini bile lehlerine kullaniyorlar kendileri seciyor karsi cinsi sadece dogru kisiyi sececeksiniz hepsi bu - +1 yıl
Gururlu kadınlardan bahset bana hakettiklerindrn değil bir şeyin zorunluluk olmaması yapmaman gereken anlama gelmez ayrıca ilerde sevgilim de benim sigortamdan yararlanacak
- +1 yıl
Gururlu kadin mi var len hepiniz pclere gidiyorsunuz hakettiginiz sizin pcler
- +1 yıl
Eğer karşına çıkmıyorsa suç kadınlarda mi belki de sen onlara gidecek kalitesiz insanları seçiyorsun neden ben hayatımdaki insanlar hakkında kötü konuşmuyorum mesela
- +1 yıl
Kimsee gitmiyorum topunun cezasini versin Allah
+1 yılGünde kocayı 20 kişiyle aldattiklari için özgür kadın 9 çocuk yapıp kocaya yutturuyor
020 Yorumla- +1 yıl
Aldatmayan kadınlar ile aldatan kadınlar aynı kefeye mi konmalı?
- +1 yıl
@sudesiyahseven kadınların hepsi aldatıyor sadece yakanmıyor
- +1 yıl
Her gün evliyim ama sorun olur mu diye bana ulaşan erkekler
👁👄👁 - +1 yıl
@sudesiyahseven güvenmen için öyle diyorlar kadınlar güvendiği erkekle beraber oluyor çünkü evli adamında kaybedecek şeyleri var çünkü
- +1 yıl
Abicim ne diyorsun Allah aşkına ya? Her iki cinsiyette de aldatan da var, aldatmayan da. Bırakın cinsiyetçiliği. Her kadın aldatırmış😅 Tm
- +1 yıl
@sudesiyahseven erkekler kadın günde 20 kişiyle aldattığı için kocaya başım ağrıyo yorgunum gibi bahaneler uydurur sürekli erkek bu yüzden aldatır
- +1 yıl
Erkekler kadınları mutlu etmediği için kadınlar reddediyor. Tutkuyla öpuşmedikleri, boşaltmadan boşaldıkları, güzel söz ile ruhunu okşayıp, eşlerini ruhsal ve bedensel tatmin edemedikleri için kadınlar soğuyor.
- +1 yıl
Vee o zaman kadınlar da, eşleri mutlu etmediği için aldatıyor🤡
- +1 yıl
@sudesiyahseven alakası yak cinsel ve duygusal yönden eşleri mükenmel olan kadınların aldattığını çok kez gördüm kadın kendın tek eşli kalamıyor
- +1 yıl
Ben de kadınlarının yoğun ilgisine rağmen, eşlerini aldatan erkekler gördüm. Demekki neymiş, karakter meselesiymiş.
- +1 yıl
@sudesiyahseven nerde gördün
- +1 yıl
Hala laf dolandırıyorsun ya cidden bravo. Sokakta gördüm, mesajlar da gördüm, çevrem de gördüm ve duydum. Cinsiyetçiliğin de boğulman dileğiyle.
- +1 yıl
@sudesiyahseven kadın fırsatını bulunca kaçırmaz
- +1 yıl
Kes sesini. Her gün evliyim ama sorun olur mu diyen erkeklere rastlıyorken, ben bile karakter meselesi diyebiliyorum. Yazıp durma gereksiz.
- +1 yıl
- +1 yıl
Ben aldatmayan kadın yok demedim, sadece kadın aldatmaz dedim. Senin gibi algı özürlü birine vakit ayırdığım için kendimden çok özür diliyorum. Kendi kendine konuşmaya devam et sen, artık okumayacağım.
- +1 yıl
@sudesiyahseven kaçarsın tabi kadın fırsatını buldu mu aldatır
- +1 yıl
Bunlar da ayrı cins kesin çok çirkin birisidir bu kadar nefret nasıl olabilir
- +1 yıl
Ozgur kadin aldatmaz gider
+1 yılOnun için kadın Allah’ın emanetidir diye söyleniyor
07 Yorumla- +1 yıl
Ben emanet olmak istemiyorum ben mal değilim
- +1 yıl
Mal ile alakası ne Allah’ın emaneti kalplerde vücudun da emanet zaten bu kadar sığ düşünme
- +1 yıl
Ne alaka alakası ne ben sana erkeğin kadından üstün tutulan bir ayette bahsettim sen ne alaka diyorsun
- +1 yıl
Emanetse buna mal diyemedin , ayrıca kadınla erkek eşit değil erkek daha güçlü ama sevgiye yeniliyor böyle dengelemiş yaradan
- +1 yıl
Kadin da sevgiye yeniliyor
- +1 yıl
Tamam işte sorun yok dengelemiş kadın aşık ediyor güç bazen sevgiye yeniliyor işte :D
- +1 yıl
Ne alakası var ya söylediğimde
+1 yılİşte bu yuzden inanmıyorum. Tabi daha çokça sebep var inanmamak için. Doğru yoldasın bence. Araştır iyice.
30 Yorumla
+1 yılHanginiz diğer dinlerin kadın hakkındaki yorumlarını biliyor?
“Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh'tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh'ın bir emâneti olarak aldınız.” HZ. MUHAMMET13 Yorumla- +1 yıl
Ben neden herseyden önce emanet olmak zorundayım ki ben bir insan değil miyim
- +1 yıl
Ayrıca diğer dinlere de inanmıyorum
- +1 yıl
Tatbikî insansınız... burada bir miras gibi onları incitmeyin anlamında söyleniyor. Kadınında erkeğinde farklı bir yaradılışı var birbirinden üstün ve zayıf olduğu yerleri var.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamiyet kadını korumaya çalışır aslında da maalesef günümüz şartları buna pek elverişli değil.
28 Yorumla- +1 yıl
Kimden korumaya çalışır aldırıp kudurttugu erkeklerden mi
Cevap sahibi+1 yılArt niyetli erkeklerden ve günahtan...
- +1 yıl
Erkekler günahkar olamaz mı kadınları cinsel konularda bastıran zaten dinin kendisi ayrıca kimseden korunmaya ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılErkek de günahkar kadın da. Erkeğin tahrik etkisi yüksek değil fakat kadın varlık olarak bile erkeği tahrik edebiliyor.
- +1 yıl
Kadının değil mi hala cinsiyetçi konusuyorsun
Cevap sahibi+1 yılSen anlamak istediğin gibi anlıyorsun yaşın küçük henüz erkekleri tanımamışsın tanıyınca anlarsın artık
- +1 yıl
34 yaşında milyon tane sevgili yapmış ayrılmış biriyim
Cevap sahibi+1 yılBu yüzden demek tek kadınlar günahkar gibi gösteriliyor diye derdin 😄
+1 yılÇünkü bütün peygamberler erkek kadın peygamber neden yok
20 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Maalesef islamiyet kadını öne çıkaran kadına en çok değer veren din sen yanlış okumuşsun
12 Yorumla- +1 yıl
Anlat bakalım
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılyok mu sayiyar
Kadınlara değer vermek
Başımızın üstüne koymak bizim dinimizde var ki00 Yorumla - Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılYarım şahitlik konusu mu takıldı aklına yoksa yarım miras konusu mu?
01 Yorumla- +1 yıl
İkisi ve Nisa suresi
+1 yılİslam karşıtı kitap yazan ünlü yabancı bir yazar, kuranda tek bir yanlış göremediği için müslüman oldu. Açıp izle derim.
07 Yorumla- +1 yıl
Gerek duymuyorum artık bu konuda bilgiye doydum
- +1 yıl
Ayrıca araştırıp Müslüman olandan çok araştırıp ateist olan var
- +1 yıl
Herkes yolunu kendi çiziyor ama akıl var mantık var araştırdığın şeylerin kaynağı nereden nasıl gelmiş bildiğine emin misin bilemedim. Ateist olmak istiyorsan da ol mezara girildiğinde pişman olmanı istemem
- +1 yıl
Ben bu ülkedeki en saygıdeğer diye anılan hocaları okudum su ana kadar bir ateist kitabi okumadım
- +1 yıl
Hocaları okumadın dinledin sanırım neyse kuranı bilip hocaları dinleyip hala fikrinden dönmeyen bir insanı peygamber de olsa ikna edemez sanırım. Hoş Peygamber efendimizin zamanında bile dine, Allah'a inanmayanlar, sorgulayanlar vardı sonucunda da helak olmuşlardı. Bir müslüman olarak hiç bir insanın kabir azabı yaşamasını istemem umarım kendin için doğru yolu bulursun Allah'a emanet
- +1 yıl
Benim doğru yolum bu
- +1 yıl
Hayır aksine müslümanların sayısı artıyor.
+1 yılIslam dininde kadinlar 2. Planda diyen hic biseyden haberi yok
Islam aleminde kadinlar cok degerlidir07 Yorumla- +1 yıl
Anlat bakalim
- +1 yıl
Yorumdada yaziyor zaten cennet ana ayagnin altindadir diye daha nekadar önemli ola bilirsiniz bi düsün bakalim
- +1 yıl
Anne olmayan kadın cennete giremez o zaman
- +1 yıl
Hayir tabikide öyle degil
kadinlar allahin emaneti onlara sahip cikin onlar cicekdir diyor ama - +1 yıl
Ben kimsenin sahip cikilmasina ihtiyaç duymuyorum
- +1 yıl
Ihdiyac duyarsin duymassin o ayri ama bir erkek size iyi davranmali diyor orada o yüzden kendinizo degersiz görmeyin
- +1 yıl
Ben inanmıyorum çünkü bana göre ben kocama hizmet etmesi gereken onun sözünden çıkmayan bir kadın olamam onun benden üstün bir beyni yok
+1 yılKadını baş tacı etmiştir, yok saymak demek komik bir durum oluyor. :)
10 YorumlaAynı kitaba baktığımıza emin miyiz?
10 Yorumla- Diğer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılHangi Ayetler olduğunu yazabilir misin?
00 Yorumla
+1 yılDiğerleri daha beter onlar hiiic saymıyor
10 Yorumla
+1 yılcunku kadinlarin yuzde 95 i namaz kilmiyor
10 Yorumla
+1 yılBaşka dine geç. yahudilere bak bir
00 YorumlaKadina verilen kiymetin zerresini anlayamamissin
116 Yorumla- +1 yıl
Anlat bilelim
- +1 yıl
İslam dini kadına büyük değer vermektedir. Kadınları ümmetin bir yarısı olarak görür. Aynı zamanda kadının toplumu eğitici bir birey olarak görür. İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum birtakım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir. Müslüm Birr 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir. " Aynı zamanda yüce peygamberimiz kadınlar için "Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir." demiştir. Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere İslam'da kadının yeri oldukça önemlidir. Kadının hakları ve önemi korunmaktadır.
İslam'da kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısı olarak görülmektedir. Hem kadın hem de erkek dinimizde eşit olarak sayılmaktadır. İslam'da kadına değer vermeyen ve kadını aşağılayıcı sözlerde bulunan her erkeğe ceza verilmektedir. Aynı zamanda kadına kötü davranan erkekler kötü kişiler olarak kabul edilir. - +1 yıl
Ben anne değilim ne yapacağız
- +1 yıl
Biliyor musun burada bir sürü insan cevap yazmış sadece söyledikleri kadin çok değerlidir neden diyorsun cevap yok
- +1 yıl
Verecek başka cevap yok çünkü bana
- +1 yıl
Sen ne istiosun onu soyle seni hadisler ayetler tatmin etmiyor belliki cahiliye donemin de kiz cocuklarini topraga diri diri gòmerlermiş islamiyet geldiginde Kadina kiymet verilmis
Zeki bi kizdin sen hani cahil cahil konusuyorsun hàla
Sana bisey anlatmak zor cahilsin anlatilani anlasan mevzuyu anlayacaksin ama nerde basmiyor kafa - +1 yıl
Bana bir örnek veremiyorsun hala bana suç atıyorsun bana öyle bir ayet söyle ki haksız çıkayım ben sana miras ayetlerinden yarım şahitlikten ya da kocasının isteklerini yerine getirmek zorunda olan kadından bahsetmeyeyim bana bir şey söyle hadi bir tek ayet
- +1 yıl
Söyleyemiyorsun çünkü bak sadece susuyorsun
- +1 yıl
Yazdjklqrjnda ayet var mi söyler misin
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kaç Ayete baktın?
114 Yorumla- +1 yıl
Bilgim olmayan ayet yok gibi dinden iyice soğumak için baya bir araştırdım ve okudum
- +1 yıl
O zaman sen bilmediğim kadını üstün kılan bir ayet söyle ben haklısın diyeyim
- +1 yıl
Öncelikle şunu bilmelisin ki, Kur'an da 6236 ayet vardır. Yani Kur'an senin okuyup araştırdığın 50 ayetten ibaret değildir. Yani yorumlarını da okuyunca da anlaşılıyor ki, okuduğun 50 ayetten de bir şey anlamamışsın. Okumak için okumuşsun sadece.
Gelelim Hucurât Suresi 13. Ayet'e ;
''Allah katında sizin en üstün olanınız, O'ndan en çok takva üzere olanınızdır"
Sonuç olarak ;
Ayetleri cımbızlamaya gerek yok. Ayetlerin başını okur, sonunu okumazsanız ya da sonunu okur başını okumazsanız, hiçbir şey anlamazsınız. Özellikle 6236 ayet varken sadece 50 - 100 arası ayet okursanız, hiçbir şey anlamazsınız. Zaten bu sorudaki yorumlarınızı biraz inceledikten sonra da, okuduklarınızdan da hiçbir şey anlamadığınızı anlamak hiç de zor olmadı.
- +1 yıl
Ben kimsenin gözünde yüksek olmak istemiyorum neden eşit olmadığımızı soruyorum
- +1 yıl
Kadınlar ve Erkekler gerek Fizyolojik, Biyolojik gerek Psikolojik olarak farklılar. Biri elma, biri armut cinsinden. Elmalar ve Armutların eşitliğinden bahsedebilir miyiz? hayır bahsedemeyiz. Ama bir adaletten bahsedebiliriz. Kadınlar, Erkeklerle beraber maden de çalışsa eşitlik sağlanmış olur kesinlikle. Ancak adalet sağlanmış olmaz. İslam da adalet her şeyden önce gelir. İslam Kadına, git sokaklarda çalış, para getir, savaşa git demiyorsa, bu kadının yaratılışını dikkate aldığındandır. Kadın'ın yetersiz olduğunu düşündüğünden değil. Çünkü kadına en önemli misyonu; Aileyi ayakta tutma misyonunu yüklemiştir.
Sonuç ; Eşitiz. - +1 yıl
Aileyi anne ve baba ayakta tutar ayrıca ben kadının erkeğin boyundurugu altına girmesinden bahsediyorum
- +1 yıl
İşte ilk yazımda demişim sana yeniden tekrarlıyorum ; Yani yorumlarını da okuyunca da anlaşılıyor ki, okuduğun 50 ayetten de bir şey anlamamışsın. Okumak için okumuşsun sadece.
Bence 6236 Ayeti okuduğun zaman konuşalım bunu seninle. Çünkü cevapların da kaçamak. Bunu şöyle düşünebilirsin ; Hayatında hiç uzun yol tecrübesi olmayan insana direksiyonu vermemek gibi. - +1 yıl
O zaman insanlar uzun yolda öğrenecekler öyle mi o daha riskli degil mi
- +1 yıl
Bak şunu söylüyorum kadin neden başkasının emaneti illa bir erkeğin emaneti kadin neden yarım miras alıyor mesela neden bosanamiyor ya da neden yarım sayılıyor şahitliği bunun açıklamasını istiyorum ya da neden ben kocamın sözünü dinlemek zorundayım erkeğin kadına üstünlüğü ne
- +1 yıl
Sonra sorduğumda cevap verir misin
- +1 yıl
Yol örneğini cevaplarken diğer yazdığını görmemişim afedersin.
Şahitlik konusuna geçelim. Kur'an, şahitlikten bahsettiği (nikah, zina gibi durumlarda) geri kalan durumlarda böyle bir ayrıma gitmemiş, aksine sadece bir tavsiye hükmünde olan bakara 282'de bir kadın unutursa diğerinin şahitliğini kullanmak üzere 2 kadının varlığını tavsiye etmiştir.
Kadın da evlenirken boşama hakkını üzerine almışsa erkek gibi o da boşayabilir. Ayrıca kadın meşru mazeretleri varsa, mahkemeye de başvurup kendisini ayırmasını hakimden isteyebilir de. İslamda bu yol da kapalı tutulmamıştır. Şartları oluşunca bunların hepsini de hanımın uygulamaya koyması mümkündür.
Miras konusunda ise, Evlilik esnasında erkeğe, evleneceği kadına mehir vermesi emredilmiş, evlilikten önce kadının nafakası baba ve kardeşlerine, evlilik süresince de kocasına yüklenmiştir. Sana göre eşitsizlik görünse de, bu durumlar göz önüne alındığı zaman, ortada bir eşitsizlik olmadığını görebilirsin. - +1 yıl
Siz kucuk paralardan bahsediyorsunuz sanırım ben milyondan bahsediyorum kardeşim benim ihtiyacjm olursa bana bakacak diye neden benden 2milyon daha fazla miras alıyor bu mu hak
Gizli Üye(18-24)+1 yılDiğer dinler de böyle
01 Yorumla- +1 yıl
Hiçbirine inanmıyorum
- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılİslam'a özgü bir şey değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi ayete gore bunu söylüyorsun
00 Yorumlaokuduğunu anlamıyorsun, problem sende
06 Yorumla- +1 yıl
Anlamadığım neresi
- +1 yıl
Kuranda miras hukukunu düşünüyorum ne kadar düşünürsem düşüneyim söylediğin gibi bir şey göremiyorum
- +1 yıl
Benim param bile neden kocamın cebinde ben insan değil miyim
Hangi ayeti okudun sen?
03 Yorumla- +1 yıl
Nisa suresi
- +1 yıl
Resmen kadin erkek için yaratılmış sonucu çıkıyor
Havada femizm kokusu alıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Harbi m. alsin ve bir b. k anlamamışsın. Birde banker bilo var ki herkesten daha ma. l. Gizlenmiş içindeki pisliği kusmuş ama kabak gibide ortada farkinda değil. Klasik ergen kafalarla hıc bir yere dedelerinde varamadı sende varamazsın. Neden ben emanetim diyor.😂Sizler ne anlarsınız incelikten. Miras olayına gelelim. Kadin evine bakmakta zorunlu değil erkek zorunlu. Bir miras 3 te birini bile alsa kadına o yeter ama erkek aldığını evine ailesine veriyor. Kadin mehir alır erkek mehir vermek zorundadır. Kadınlar ile erkekler hıc bir alanda eşit değiller. Kadin ve erkeğe yüklenen sorumluluklara bir değil. Kuranda kadınlara savaşmak farz kılındı ayeti yok erkeklere var. Sizler evleriyim kimse bana karışmasın diyorsunuz. Ulan herkes herkese karışmaya hakkı var. Annen babana baban annene karışır. Sana kocanın sözünden çıkma diyen Allah anne babanınsa sözünden çıkma diyor. Bu dünyanda öbur dünyanda cehennem olsun belki aklın başına gelir
Gizli Üye(36-45)+1 yılAraplar yok sayar İslam değil
11 Yorumla- +1 yıl
Kuran oku o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerden çıkartıyorsun bunu?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDiğer yarısını da kocanın mirasından alacaksın eşitlenşyor
Cevap sahibi+1 yılHer şeyin cevabi var da senin önyargıların old için sana bir şey anlatılmaz
Tanrı feminist değil
00 Yorumla
+1 yılYoksunuz cunku
00 Yorumla
+1 yılNe alaka yaw?
01 Yorumla- +1 yıl
Allah öyle emretmiş cunku
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026