Ben müslümanım ibadetlerimide yapıyorum ama artik bunlari düşünmek istemiyorum çoğunun sebebini araştırdım çok eşlik huriler erkek kadin miras erkek kadin şahitlik erkegin gayrimuslim biri ile evlenip kadinin asla evlenememesi kadinlarin dovebilmesine izin ayeti simdi çıkıp diceksiniz kadin ahlaksizlik yaparsa peki erkek yapamaz mı? Onlar icin neden yok anlamıyorum kuran okurken bile basimizi kapatmak zorundayız sorun kapatmak değil ama bizim mahrem yerlerimiz yabancı erkeklere haram değil mi? Ayrıca kapanma konusuda kafami karıştırıyor annem kapalı teyzelerimde ve çoğunda d vitamini eksikligi çıktı güneş fazla hatta hiç alamadiklari için yazin sicaklarda kadınlardan terler akıyor yanıyorlar ama erkekler bir parça tişörtle disarlarda o kadar sorun olmuyor bunu diyincede cehhenem daha sıcak diyorlar ee sadece kadina mi sıcak? Koku sürmek kadina harammis erkege sünnet din hocalarina soruyorum diyorlar kadina günah erkege niye degil diyorum bana oyle bir hüküm koyulmamiş kadın öylesine sürse bile günah ama erkeğin niyetine göre diyorlar cehennem topluluğuna kadin diyorlar çok lanet okuyup gunah işledikleri içinmiş erkeklerde çok işliyor dunya savaslarinin basinda da birini oldurmenin başında da hep erkek var ama neden o zaman kadin günahkar az önce bir yazi okudum bu her islami sitede var kadin cocuk istemezse esi ne yapabilir? Herkes kadinin kocaya secde ayetini göstermiş söylemiş istemeyen bir erkek için bir tane bile yazı yok yani kadin istemeyince haram da erkek istemeyince değil mi? Kadin yataga gelmesse zaruri bir durum yoksa tabi lanetlenir diye hadis var yani kadın lanetleniyor ama erkek 4 talak hakki var 4 ayda bir karsilamak zorunda diye hüküm var daha çok varda yazmaya satirlar sığmaz herkes bu hayatta 4 es hakki var su şu sebepten diyor ee peki cennette niye sadece huriler erkeklere? Ben inanmamazlik yapmak istemiyorum ama artik gerçekten uzaklaşmak istiyorum dinden de ibadetten de herseyden soyutlamak istiyorum kendimi zaten mutsuzum..
Cevabın nedir?
+1 yılMadde madde konusulsa daha iyi olur. Böyle makineli tüfek gibi saydırmişsin. Bunlara verilecek cevaplar ansiklopedileri aşar.
Sorunun kaynağı nedir biliyor musun?
Okumamak ya da az okumak.
Bu konulara ilişkin ciltlerce yüzlerce kitap yazilmis. Ama sen istiyorsunki kizlarsoruyor sitesinde 50 satırlik kotayla kafamdaki sorulara cevap bulamayim.
Hayır, bulamazsin. İslamin içine girmezsen bulamazsin. Islamiyeti suni yaşarsan, 5 vakit namazimi kilip işime bakayim dersen bulamazsin. Bulamadigin icin aklindaki bosluğu seytan doldurmak icin harekete gecer ve cehalet ile sorgulamaya başlarsin ve boşlukta lastiği patlamiş kamyon gibi yokuşaşağı yuvarlanirsin.
Velhasil yeterince okumazsan kafandaki sorulara ateistler cevap verir ve kaybedersin. Hicbirseyin bildigin gibi olmadigini anlayamadan bu dünyadan göçüp gidersin.
Allahı ve adaletini sorgulamaya basladiğina göre biyerde büyük bir hata yapiyorsun.
Diyeceģim şu ki; silkelen ve ojumaya başla. Durmadan oku. Ama islami ilimleri oku. Oku ki kafandaki sorulara tek tek cevap gelsin.17 Yorumla
Soran+1 yılBunlari din hocalarına sordum hep kendo din hocalarima i. h. l gidiyorum hep klasik ayni seyleri diyorlar
- +1 yıl
Dikkat ediyorum, bu tarz seyler hep imam hatiplerde cikiyor. Biz medresede yetistik. Bizim alanda hic karşılasmiyorum böyle seylerle. İçinde büyümeme ragmen.
Neden biliyon mu?
Medresede derslerden ilimlerden başını kaldiramiyorsun. Gece 3 ten aksam 10 kadar ayaktayiz. Ve cogunlukla ders görüyorduk. Bu sebeple medreseden boş cikman imkansiz. Idrak ediyorsun artik herseyi.
Ama imam hatipleri gòrüyorum bazen. Istisnai durumlar hariç laylaylom takiliyor öğrenciler. Cünkü ilim yok yeterince.
Neyse dedigim gibi hocaya sorarken sana 1 kitap dolusu konusamaz. Kendin okuyacaksin gòreceksin, ojurken de yaşayacaksin. Baska türlü cevap bulamazsin kafandaki sorulara.
Soran+1 yılBen hiç sanmıyorum yani esimi hurilerle paylasmak bana tuhaf geliyor ya da beni bir alt tabakada olmam ama neyse saol yorum için
- +1 yıl
Bir ayette; ahirette kişinin annesinden babasindan kardeşinden kaçacaği ve kendi derdine düşecegi geciyor.
Böyle bir ayetten haberin var mi?
Varsa suanki aklinla mantikli geliyor mu?
Diyecegim o ki; önce kendini sonra imanini sorgula. Islamiyet yatip kalkmak veya oruc tutmak degildir.
İslamiyetin kelime anlami se-le-me kökünden gelir. Yani teslim olmak...
Teslim olmazsan yapacak birsey yok. :)
Selametle. - +1 yıl
Sunu eklemeden gecemeyecegim.
İslamiyet kadini bir inci gibi koruyor muhafaza ediyor. Erkeklerden cok kadinlarin avantaji var. Ama şeytan da bos durmuyor tabi. Veriyor vesveseyi veriyor vesveseyi.. üzülüyorum sadece.
Neyse.
Soran+1 yılBen senin dedigini biliyorum zaten din hakkinda bir cok bilgi birikimine sahibim ve bana artik cogu sey muhafaza gibi gelmiyor bilmiyorum kocami 3 kadinla paylasmak ya da hurilerle paylaşmak erkek üstünlüğü erkek keyfi
- +1 yıl
Şimdi en başta çok eşlilik falan adalet liyse yani bir tanesi bile istemezse yanarsın d vitamini alamaman bahane gibi geliyor çünkü kremler var yani d vitamini eksikliğinden hastalandiysan satın al cehhenem topluluğuna kadın diyen müslüman bilmiyordur sen güzelce Kur'an ve hadis oku kardeşim sen yanlış öğreniyorsun ya da yanlış düşünüyorsun uzaklaşmak tam tersine en doğru kaynaklardan ogrenirsen daha mutlu olursun bu arada 4 eşli falan niye diyorsunda senin eşin 4 eş li mi yani merak ettim bu kadar önemsiyorsun ve de cennet huri Muri diyosun belki cennete gitmicen belki de. Gideceksin belki eşin gitmicem belki birbirinizi tanimayacaksiniz
En İyi Cevaplar
Kimden duydunuz bunları bilmiyorum ancak beyninizi bu tarz konularla doldurmayın. KURAN'ın emirlerini çok yanlış tarafa çeken ve aleyhlerine kullanan mahluklar var ne yazık ki bu Ahir Zaman'da. Bunu yapan kişilere bir sorun okuduğu ayetini tefsirini kimden duymuş? 'DÖVMEK' kelimesi hangi anlamda kullanılmış. O ayet hasıl olmadan önce Peygamber'imizin (s. a. v) kadınlar eşlerini dövebilir sözünü duymuşlar mı? o sürdükleri alkollü parfümler sebebi herneyse islama uygunmuymuş? Evlilikten sonra erkeğin kadına bakma zorunluluğu var ama kadının erkeğe yaptığı bir yemek bile dinen erkeğe olan lütfudur sözünden haberleri varmıymış?
02 Yorumla
Soran+1 yılBu dediklerimin çoğu kuranda yaziyor ama
- +1 yıl
Ben yazmıyor demiyorum, Kuran-ı Kerim'de sadece işine geleni uygulayan insanlara inanmayın diyorum. Bu benim tavsiyem bahsettiğim o mahlukatların dediklerine uyup uymamak sizin elinizde. Kuran herkesin günlük hayatta yaptığı günahlar gıybet vs. ile ilgili faaliyetlerin sonucunu azapla açıklarken. Tevbe etmekler ilgili ayetlerde vardır. Benden öneri eğer islami şartlara uygun kişilerle arkadaşlık evlilik vs. düşünüyorsanız. İslamın şartları ve imanın şartlarını yerine getiren kişiler ve toplumsal ahlak kuralları dediğimiz ilkelere bağlı oldukları sürecinde diğerlerini kafanıza takmayın
+1 yılArap kültürünün ataerkilliğine bağliyorum ben bunları. Türklerde araplaşmayî müslümanlik sandiğindan kadini geri itiyorlar. Din adamlari hep erkek, dini hep kendi çikaralarina uyduruyorlar. Ama bu sorularinin hepsinin mantikli bir açiklamasi var islamda. Örneğin miras meselesinde kadın erkekten daha az miras hakkina sahip ama şòyle bir şey var : kadin o parayi isterse yalniz kendisine harcar. Çünkü kadin ailesine bakmak zorunda değil islamda. Ama erkek ailesine bakmak zorunda. Kadin isterse gelirini sadece kişisel ihtiyaćlarina harcayabilir. Erkek harcayamaz. Dolayisiyla ona verilen hak daha fazla.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCevabıni bildigin sorulari niye soruyorsun? Müslüman biri bunlarin cevabını bilir. Bu kadar eleştirecek sey bulduysan cevabini bilmadoginden kaynaklıdır. Bu durumda senin dindar biri olduğun soylenemez. muhtemelen taklidi iman yapıyorsundur.
21 Yorumla
Soran+1 yılIyi sen anlat ozaman bana tahkiki imanlı
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
23Cevap
Çünkü kuranı erkek olan muhammed yazdığı için kuran erkeğe çalışıyor. Muhammed kendini düşünüyodu bu sayede erkeği düşünen kuran ortaya çıktı. Bu tür sübyancı fanteziler neden var sanıyosun kuranda?
Annesiyle ilişkiye girmediysen çocuğuyla evlenebilirsin diyor NİSA-23 ayeti.
Eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir."(Ahzab 37)
”Kadınlarınızdan (menopoz dönemine girerek) âdetten kesilenlerin iddetinde tereddüt ederseniz, onların iddet süreleri üç aydır. Adet görmeyenlerin de süreleri böyledir. Hamile olan kadınların iddetleri, çocuklarını doğurdukları vakit biter. Kim Allah’ı sayıp O’na karşı gelmekten korunursa, Allah onun işinde bir kolaylık verir.”(Talak, 4)
Adetten kesilmiş, yani menopoz dönemine girmiş kadınların bekleme süresi 3 ay deniyor. 3 ay neden bekleniyor? Hamile olup olmadığının anlaşılması için ve kızlar 9-12 yaşlarında adet görmeye başlarlar. Bu onlar için de geçerlidir.
Peki ya mahkemede 2 kadının bir erkeğe eşit olması? Cennette erkeklere kadın hediye edilmesi? Daha neler neler. Erkek uçkuru üzerine yazılmış bir kitaptır kuran.50 Yorumla
+1 yıl:Bakalim hangi din kadinlara daha katiymis.
HIRİSTİYANLIKDA KADIN:
Pavlus metinlerinde kadınların aşağılandığı görülür. Hristiyanlık tarihi kadınlara yapılan katliamlarla doludur. İtaatsiz görülen, toplum ve din kurallarına karşı çıkan kadınlar cadılıkla suçlanarak cadı avları yapılmış, onbinlerce kadın 16. Ve 17. yüzyılda yakılarak ya da linç edilerek katledilmiştir.
“Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün. Erkek başını örtmemeli; o, Tanrı’nın benzeri ve yüceliğidir. Kadın da erkeğin yüceliğidir. Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı.” İncil, 1. Korintililer 11:5-10)111 Yorumla- +1 yıl
HIRISTIYANLIKTA KADIN-2
“Her erkeğin başı Mesih, kadının başı erkek, Mesih’in başı da Tanrı’dır.” (İncil, 1. Korintliler 11:3)
“Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa’nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar. Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır.” (İncil, 1. Korintliler 14:34-35) - +1 yıl
Not : bu gizli uye beni susturmak icin her an engelleyebilir.
Soran+1 yılBu ne alaka hristiyanlık ve yahudilik tahrif edildi cogunu kendileri uydurdular bunları neyi kanıtlamaya çalışıyorsun
- +1 yıl
Sen ne yapmaya calisiyorsun peki?
Soran+1 yılSoru soruyorum sende cevap verdiğini sanıyosun galiba bide üzerine engel atacak falan amacın ne internetten mi kopyala yapıştır yaptın fikrin yoksa zikrinde olmasın senin bana kopyala yapistir yaptiklarini 4 senede öğrendim ben eger amacın yermekse ben cok iyi yaparim onu emin ol
- +1 yıl
Yok incili yenidenmi yazmam gerekiyor? Yazdigim seyi once ben incili acip okuyorum sonra kopyaliyorum merak etme. Ac incili oku yanlissa yanlis de dogrusunu koy o zaman.
- +1 yıl
Sen Kur'andan ayetler kopyalasan yapistirdan ben dogruluguna bakarim kopyaladigina degil. Nefen kopyalamaya alerjin var anliyamadim?
Internette bir suru incil web siteleri var hemde Hiristiyan. Ben oradan okuyup yenidenmi yazacagim? - +1 yıl
Hem ben senin Musluman oldugunada inanmiyorum senin baska islam dusmanligi yapan yazilarinida gordum. Sen saman altindan islami yikmaya calisiyorsun.
- +1 yıl
Ben incil ve Tevrat okurken sen daha dogmamistin hanimefendi. Hem ben bu incil ve Tevrat ayetlerini ezbere biliyorum cunku Youtubede bunlari ben cok kullandim. Hemde ingilizcesini.
- +1 yıl
Hem incilden ayetler koymama niye kizdin hani muslumandinya?
Soran+1 yılÂyet koymana kizmadim saçma bir yerden giriyosun tahrif edilmiş bir dinin âyetlerini paylaşınca hiçbir şey olmayacak
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBana soracak olursan tanrı dünyaya hiç müdahalede bulunmadı ve tüm bu kitaplar, peygamber denen kişiler inancı kitleleri kontrol etmeye yarayan bir araç olarak icat etti ve kullandı.
Zaten kitapları okuduğunda "VAOV" demeni sağlayacak hiçbir olağanüstülük yok. Aynını herhangi bir insan da yazabilir.
Din bir afyondur. Tanrının varlığı ya da yokluğu bilinemez.
Bir de şuna değinmeden geçemeyeceğim. Dua edin kabul olur diyor, kabul olmazsa "hayırlı değildir" ya da "bu dünyada gerçekleşmedi misliyle cennette karşılarız" deniyor. Yani burda açık açık sen dua et ola ki ettiğin şey veya benzeri gerçekleşirse tanrı kabul etti, yok eğer olmazsa da hayırlısı bu değilmiş der geçiştiririz mantığı var.
Kadir gecesi ettiğiniz dua kabul olur deniyor. 366 gün gerçekten gerçekleşmesi zor, ancak tanrının yapabileceği bir şeyi iste dua ederek. Olmayacak. Çünkü sadece uyutuluyoruz.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen hiç kuranda erkek dövme ayeti görmedim, 4 erkekle evlenen kadın, erkeği boşayan kadın, 100 erkek cariye alan kadın da görmedim.
Masal kitabında kadınlara Nuriler vardır diyen bir söz de görmedim.
Hala kadınlar İslam hoşgörü dinidir diyor.
Neymiş Allah bey o ayette kadınları dövün demek istemiyormuş, ha pardon tamam dövün demiyor aslında, dünya güneşin etrafında dönerek yıllar oluşur diyor.
İnanmayan kadın zekidir, inanmayan erkek ise hem zeki hem vicdanlıdır.
Çünkü İslam erkeğe her türlü kolaylığı sağlamıştır.
https://pbs.twimg.com/media/Ci5kQ_iWkAEKPGD.jpg31 Yorumla- +1 yıl
ne kullanıyon bizede söyle
+1 yılErkekler çoklu evliliği keyfi için değil ancak bir dula ya da yetim çocuğu olana sahip çıkılması için bu bir ikincisi de biz kadınlar çok hassasız erkekler bizi ihtiyaçları için kullanmasınlar diye herşey bize yasaklanmış üstelik onlarada günah var bakmiycaklar kötü gözle
00 Yorumla
+1 yılislam değil ehli sünnet ve mezhepler katı (sunnilik-şiilik) kuranı kerim ise kadın için kültür tarlası deyip toplumu onların şekillendirdiğini söyler ayrıca erkeğe bakar (a) yani öküz deyip aşağılar ve mahserde sorulacak ilk soru neden kadınları dünyada iken aşağıladınız ezdiniz olacaktır..
02 Yorumla
Soran+1 yılBazilqri kuranda yaziyor ama
- +1 yıl
yazabilir çünkü meallerde isteyen kafasına göre ceviriyor veya bilgisinden dolayı eksik noksan ceviriyor hakkı yılmazın meallerini okursan gercek anlamlarını görürsün
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinimizi bilmeyen bir kimsenin İslamiyet’in kadına verdiği değerden bahsetmesi, körlerin fili tarif etmesine benzer. Körün biri, filin bacağına dokunur. Fil direk gibi der. Biri karnına dokunur, Fil duvar gibi der. Diğeri de hortumuna dokunur. Fil yılan gibi der. Görenle görmeyen bir olmadığı gibi, bilenle bilmeyen de bir olmaz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeğe huri kadınada erkek var ama ayette huri diye geçiyo dediklerini bende sorguluyorum baya dindardım artık erskisi gibi değilim hayat yoruyo iş hayatından namaza falan vakit kalmadı namazı aksatmk istemem ama kapalı değilim ve eskiden yaptığın şeyi şimdi yapmıyosan daha günahmış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende ibadetlerime dikkat etmesemde gayet inançlı biriydim imanım diriydi fakat bir aydır herşeyi sorgular oldum dindel fazlasıyla uzaklaştım artık mantıklı gelmiyor. Bir dine göre hayatı yaşamak ne kadar mantıklı ki. Bir yanım dinden vazgeç bir yandan da bağlanmaya çalış diyor çıkmazdayım sanki.
01 Yorumla- +1 yıl
aman diyim vazgeçme peygamberimizin hayatını araştır oku
+1 yılkuran- ı kerimin mealini baştan aşşağıya oku. Her şeyden kendini soyutlarsan Allahın verdiği güzel şeyleri göremezsin
30 YorumlaYukarıda ki adam demek ki kadınlara değer veriyor. Fakat, yaratıcıyı anlamak tam olarak imkansız türü bir şeydir. Bilinmezdir. Bazı soruların cevabını bulamıyoruz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 655 cevap paylaştı. böylesi kadınlar için daha uygun kadınlar namussuz mu olsun diyorsan yani anlamadım İslamı eleştirmek kimseye düşmez
30 Yorumla
+1 yılAyrıntılara çok takılmamaya bak. İbadetlerini yerine getir. Allah'ın emirlerine uy, yasaklarından sakın. Gerisini de kafaya takma. Öbür tarafa gidip de geri dönen yok.
08 Yorumla- +1 yıl
@abelsford Eğer bir gün evrime inanacak olursam bu tavsiyene hatırlayacağım. :)
- +1 yıl
@abelsford Pekala küçük hanım. Evrimi savunmuyorum. Savunanlara da saygı duyuyorum. Cevabım sizi tatmin etti mi?
- +1 yıl
@abelsford evrim bir teoridir yani kanitlanmamis kanitlansa kesin olsa yasa falan olur :/
- +1 yıl
@abelsford Eğer profilinde yazan yaşın gerçek ise sana bir ağabey tavsiyesi: Neye inanırsan inan; asla başkalarının inancına saygısızlık etme. Nasıl ki herkes belli bir dine mensup olmak zorunda değil ise, evrimi savunmak zorunda da değil. Bu yüzden sırf bir dini inancı temsil ediyor diye insanlara beyinsiz olduğunu ima etmek bir hanımefendiye yakışmıyor. ;)
- +1 yıl
@abelsford felsefe değil fizik dersinde ogrendik :) :) eminim :)
+1 yılBu dediklerini ben de çok düşündüm. Bir dinciye sorsak açıklayamaz. Bir erkeğe istediği kadar kadın düşüyor vb. Bazı kurallar saçma geliyor. Katılıyorum sana.
00 YorumlaSade ;İslam değil her din her kültür öyle nerdeyse. Anaerkillik iyidir :)
00 YorumlaBunları bende çok düşünürdüm şimdi düşünmüyorum işime geldiği gibi yaşıyorum Allah ta her kuluna isine geldiği gibi vermiş para dış guzellik zeka itibar öyleyse böyle Allah dedim ben
10 YorumlaAraştırmaya devam et. Mümkünse incili Tevrat'ı ve Zebur'u da oku. Sonra kafandaki soruların cevapları şekillenecek. Ve son cevabı dinlerin doğuşu teorisini öğrendikten sonra bulacaksın. Devam 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl4 es hakkını anlamamıssın
4 eş hepsine adaletli davranabilirse, hepsine eşit sekilde davranabilirse oluyor
bu da bu zamanda imkansız hele hayat pahalıyken
bu yüzden de 4 eş sadece zenginlere10 YorumlaBunların hepsini eksik biliyorsun ayrıca sana zorla İslamiyeti seç diyen yok uzaklaşmak istiyorsan uzaklaş 15 yaşından sonra olgunsun karar senin kararın
00 Yorumla
+1 yılbende mutsuzum yalnız din ile alakasi yok psikolojim bozuk
00 Yorumla
+1 yılİslam kadina kati degil. Simdiki muslumanlar islami kafasina gore yorumluyo
30 YorumlaGünah ikisine de günah , erkeğe korumacılık görevi verilmiş bunun içinde fiziksel olarak güçlü yaratılmış
00 Yorumla
+1 yılkatılık bir durum yok dünyanın en narin varlığı olduğu için korumuştur
22 Yorumla- +1 yıl
@abelsford çiçeklerin en güzeli ve en derelisi allah kızlarımızı başımızdan eksik etmesin
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadına biraz imkan verince bizim Türk kızları gibi oluyorlar işte. Egosu göğüslerinden daha büyük.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok uzun bunu kimse sonuna kadar okumaz adam akıllı
00 YorumlaDediklerinde yalanlar var doğru kaynaklardan edin hucbiryerde kadını dov vsvs demiyor
00 Yorumla
+1 yılonce erkek yaratıldıgi icin heralde
10 Yorumla
+1 yılKadını korumacı, katı değil. Pozitif koruma.
00 Yorumla
+1 yılBune ya ygs sorusu gibi😀
00 Yorumla
+1 yılumrumda değil
10 YorumlaHaklı.
00 Yorumla
+1 yılHepsi palavra
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı