İnsanlar nenden İslam karşı ( özellikle kadınlar) Kuranda nedeniyle bu var bu yok diyorsunuz inmadığın din neden seni Bu kadar ilgilendiriyor
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bizim neye inanmadığımız seni neden bu kadar ilgilendiriyor peki?
Sizin adınıza üzülüyorum korkuyorum
Merak ediyorum nendeni istediğin gibi giyinmekte herkes özgür ben Kuranda bu var bu yok diyorsunuz onu merak ediyorum
Tekrar söyleyeyim o zaman. Sana ne?
Sizin adınıza üzülüyorum dedim yazmak için yazma sitenin amacını hatırla bu sitenin amacı soru sormak akıladaki sorulara cevap bulmak
İnsanlar İslam'a karşı değil. İnsanlar bazı insanların uydurduğu erkeğin lehine olan İslam ile gram alakası olmayan ancak İslam diye insanlara yutturulan dine karşılar.
Mesela neler
Ne neler?
Hangi konular mesela
Nasıl hangi konular neyden bahsediyorsun?
Erkeklerin lehine olan seyler islamala alakası olmayan seyler
Evet bende aynısını diyorum
Ben de*
Mesela Kuranda başörtüsü geciyor kadın başını kapatması gerek kapatmasa günahı kendine bu erkeğin lehine değil
O ayet öyle değil işte. Hımar örtü demektir oradan baş örtüsü anlamını çıkarmak çok zordur fakat günümüzde insanlar bu şekilde çeviriyorlar bunu tutup da tabii ki seninle tartışmayacağım ben cevabımı yazdım gerçekleri söyledim gerçek İslam medenidir bunu da diyorum ve gidiyorum 🙂
Kuranda her şey apaçık belirtilmiştir dolayısıyla yorum yapayım derken dinden çıkmamak gerekir 😀
Sende insansın sende yanlıs cevire bilirsin anlmını yanlıs anlaya bilirsin bunun dediğin gibi olduğunu nerden bileceğiz
Aklı olan kurani okuyan İslami kendi çıkarına göre sekillendirmeyen biri anlar zaten
Ya benim dediğim doğruysa
Nur 31 ayeti yaklarına kadar ceksinler diyen var yaklarını gögsüne kadar sarkıtın diyen ve örtü göğsünü kaptısın diyende var
Yazarak olmiyir sana işin aslını mantığını anlatırdım karşımda olsan ama şunu diyim insanlar kendi çıkarlarına göre dini şekillendiriyor. Birqz mantığını kullansan doğruyu anlarsın zaten ve Arapça öğrenmen gerekiyor
Ben bunu bir cok kaynaktan arastırdım doktora yapmış müftüye sordum ablam acık öğretim ilahiyat mezunu ona sordum ablamı görsen dinle alakası yok dersin hepşi aynı seyi söyledi bizim ülkemizde arastırma olayı olamdığı için eksik bilgi ediniyor insanlar hepsi aynısını dedi kuranın Türkçesinde yanlıslar var bu ayrı bir konu arapca okusan Türkce okusan tesvirini okuduktan sonra gidip iyi bir araştırma yapmasan yanlıs bilgi ediniyorsun kurnanı oku tesvirini oku İnternet okuduğun tesviri iyi arastır sünnet araştırmak lazım yoksa eksik bilgi edinmiş olursun kuranda yazanı yapmakmak günaha Kuranda yazanı inkar etme dah günaha
Sen bu baş örtüsü turkiyeye nasıl yayıldı biliyir musun ve Arap tarihini vs biliyor musun öyle birkaç uzamin diyen insana inanamayacaksın bunun siyasetle ilgisi var oraya da giremiyorum zaten
Uzmanim*
Ve de benim dediklerimi diyen uzmanlar da var mesela ama ben sadece onların sözlerine ve internettki bilgilere inanmıyorum
Aklımı kullanıyorum bir taraftan da
Arpacam yok ama arapca bilen ablam var
Ben dediğim gibi bir cok kaynaktan arastırdım doktora yapmış müftüye sordum ablam acık öğretim ilahiyat mezunu
Öyle ablana vs kalma diyorum ben de kendin öğren önce başkasının aklıyla hareket etme
Senin dediğin gibi olsaydı Kuranda belirtilirdi boyana kadar sacları örtmeyecek sekilde diye acıklardı
Siyasi kısmı poragnada Arap etiski altına almak için diyorlar ama ülkede serihat yok sonuçta ne kadar etki altına alacak
Her ben bu konuyu dün değil bir aydır arastırı yorum Ayırıca Kuranda başörtü takmayan dinden cıkar diye birsey yazmıyor günah diye yazıyor
Örtünme diye yazıyor neyle örtüneceğini değil ne kadar örtüneceğini söyler kuran. kimi çarşaf kullanır kimi basörtü
Keske senle basörtü var yok degilde Baska konuları konuşsaydık
Kuranda kadını sidet var mı gibi seyler
Kendimde öğreniyorum ama sunu unutma asğı yukarı yapılan bir kan tahlilinde yazılanı bende okurum ama uzmanı okuduğunda farklı olur kuran tesvir ve süünetler tam olarak okunmasa tam olarak öğrenemeyiz dini Kuranda namz geciyor ama kılınısı süünetlerde öğretiliyor
Kadın El ve yüz dışında tüm vücudun avretir
Kadın erkek kardeşinin göremdi yerler var Kuranda başörtüsü olmasaydı belirtilerdi
Su basörtünun senin için ne zorluğu var neyine engel oluyor
Sen öyle düşünmeye devam et ben sana başka bir şey demiyorum dediğim gibi seninle bunun tartışmasını yapacak halim yok ben anlamak isteyene anlatırım senin düşüncen kesin ben ne desem aynı şeyi söyleyeceksin o yüzden tartışmaya gerek yok
Gerçekleri görmek bu kadar zor olmamalıydı...
Senin yazın o sıcak havada pişerken her yerini baştan sonra örtüyle kapatalım ister misin sağlığa birçok zararı olan bir şeyi
Aslında öyle olmayan bir şeyi Allah'ın ayetidir diye insanlara söyleyip kandırmam ben açıkçası ama sen istediğini düşün sana karışmıyorum
Ben sadece soruna cevap verdim insanlar geçerken İslama değil uydurulmuş ve yanlış açıklanmış İslama karşı çıkıyorlar birçok insan gerçek islami bilmiyor bile modernlik ile gerçek islam farklı değil gerçek İslam gericilik değildir çünkü (her türlü ahlaksızlığı yapmak modernliktir diyenlerden bahsetmiyorum)
Gerçek *
Gerçek oldugunu biliyolar ama yasamak istedikleri hayata ters oldugu icin kacma cabasi
Kuranda bu var bu yok demek ayrı ayrı Kuranda yazana uymamak farklı
Dedigim su bazi kadinlar diyo ki kuranda
Tesettur yok uydurma diyor ama var yok demek farkli yapmamak farkli sey kendisini aklamak icin falan
Haklısın
Kimse karşı değil yanlış gösteriliyor ondan soğuyor insanlar
Haklısın bu benimde düsünecem
Gayet açık. Tam bi aşağılayıcı
Ne alakası var
karaterine baglı