İslamiyet kadına değer verir diyenler toplanabilir mi?

Bunlara rağmen hâlâ islamda kadın el üstündedir diyen var mı? Varsa açıklayabilir mi? Saygı çerçevesinde.

1. Miras Payı: Kadınların mirastan aldığı pay, erkeklerin aldığı payın yarısıdır (Nisa Suresi, 11. ayet).

2. Kadın Şahitliği: Bazı durumlarda bir kadının şahitliği, iki erkek şahitliği kadar geçerli kabul edilir (Bakara Suresi, 282. ayet).

3. Boşanma Hakkı: Erkekler, eşlerini tek taraflı olarak boşayabilirken, kadınların boşanması için belirli koşullar gereklidir (Talak Suresi, 1. ayet).

4. Aile Reisliği: Erkek, ailenin reisi ve maddi sorumlusu olarak kabul edilir (Nisa Suresi, 34. ayet).

5. Kadınların Çalışma Durumu: İslam'da, bazı toplumlarda kadınların çalışması sınırlı olabilir veya sosyal normlar nedeniyle hoş karşılanmaz.

6. Kadınların Giyimi: Kadınların örtünmesi, erkeklerden daha ayrıntılıdır. İslam'da tesettür önemli bir yer tutar.

7. Kadınların Seyahat Hakkı: Evli kadınlar, eşlerinden izin almadan seyahat edemezler.

8. Kadınların Namazda Yeri: Geleneksel olarak kadınlar, namazda erkeklerden farklı bir pozisyonda yer alırlar. Genellikle erkeklerin arkasındadırlar.

9. Evlilik: Erkekler 4 kadınla aynı anda evlenebilirken kadınlarda bu durum 1 erkek ile sınırlıdır.

10. Kadınların Mirasa Sahip Olma Durumu: Kadınlar mirastan pay alabilir, ancak erkekler genellikle daha fazla pay alır.

11. Savaş durumu: Kadınlar bazı kazanılan savaşların sonunda ganimet olarak görülebilir.(hepsi değil)

12. Kadınların Evliliği Seçme Hakkı: Bazı yorumlarda, kadınların eş seçme hakkı kısıtlanmış olabilir, özellikle geleneksel toplumlarda.

13. Kadınların Tanıklığı: Kadınların bazı durumlarda tanıklığı kabul edilmez ya da geçerli sayılmaz.

14. Kadınların İffetli Olma Sorumluluğu: Kadınların iffeti, erkeklerden daha fazla öne çıkar; kadınların namusuna dair daha katı kurallar vardır.

15. Kadınların Eğitim Durumu: Geleneksel bazı İslam toplumlarında, kadınların eğitim alması sınırlıdır
Güncellemeler
1 yıl
Şunu anladım ki Müslümanlara bazı şeyleri açıklamak imkansız. İnandıkları şeylerin yanlış olabileceğini düşünmeyecek kadar körü körüne inanmışlar. Anlamaları için kendilerinin araştırması lazım dışardan göstermeye çalışmak boşa çaba harcamak
İslamiyet kadına değer verir diyenler toplanabilir mi?