Bunlara rağmen hâlâ islamda kadın el üstündedir diyen var mı? Varsa açıklayabilir mi? Saygı çerçevesinde.
1. Miras Payı: Kadınların mirastan aldığı pay, erkeklerin aldığı payın yarısıdır (Nisa Suresi, 11. ayet).
2. Kadın Şahitliği: Bazı durumlarda bir kadının şahitliği, iki erkek şahitliği kadar geçerli kabul edilir (Bakara Suresi, 282. ayet).
3. Boşanma Hakkı: Erkekler, eşlerini tek taraflı olarak boşayabilirken, kadınların boşanması için belirli koşullar gereklidir (Talak Suresi, 1. ayet).
4. Aile Reisliği: Erkek, ailenin reisi ve maddi sorumlusu olarak kabul edilir (Nisa Suresi, 34. ayet).
5. Kadınların Çalışma Durumu: İslam'da, bazı toplumlarda kadınların çalışması sınırlı olabilir veya sosyal normlar nedeniyle hoş karşılanmaz.
6. Kadınların Giyimi: Kadınların örtünmesi, erkeklerden daha ayrıntılıdır. İslam'da tesettür önemli bir yer tutar.
7. Kadınların Seyahat Hakkı: Evli kadınlar, eşlerinden izin almadan seyahat edemezler.
8. Kadınların Namazda Yeri: Geleneksel olarak kadınlar, namazda erkeklerden farklı bir pozisyonda yer alırlar. Genellikle erkeklerin arkasındadırlar.
9. Evlilik: Erkekler 4 kadınla aynı anda evlenebilirken kadınlarda bu durum 1 erkek ile sınırlıdır.
10. Kadınların Mirasa Sahip Olma Durumu: Kadınlar mirastan pay alabilir, ancak erkekler genellikle daha fazla pay alır.
11. Savaş durumu: Kadınlar bazı kazanılan savaşların sonunda ganimet olarak görülebilir.(hepsi değil)
12. Kadınların Evliliği Seçme Hakkı: Bazı yorumlarda, kadınların eş seçme hakkı kısıtlanmış olabilir, özellikle geleneksel toplumlarda.
13. Kadınların Tanıklığı: Kadınların bazı durumlarda tanıklığı kabul edilmez ya da geçerli sayılmaz.
14. Kadınların İffetli Olma Sorumluluğu: Kadınların iffeti, erkeklerden daha fazla öne çıkar; kadınların namusuna dair daha katı kurallar vardır.
15. Kadınların Eğitim Durumu: Geleneksel bazı İslam toplumlarında, kadınların eğitim alması sınırlıdır
1. Miras Payı: Kadınların mirastan aldığı pay, erkeklerin aldığı payın yarısıdır (Nisa Suresi, 11. ayet).
2. Kadın Şahitliği: Bazı durumlarda bir kadının şahitliği, iki erkek şahitliği kadar geçerli kabul edilir (Bakara Suresi, 282. ayet).
3. Boşanma Hakkı: Erkekler, eşlerini tek taraflı olarak boşayabilirken, kadınların boşanması için belirli koşullar gereklidir (Talak Suresi, 1. ayet).
4. Aile Reisliği: Erkek, ailenin reisi ve maddi sorumlusu olarak kabul edilir (Nisa Suresi, 34. ayet).
5. Kadınların Çalışma Durumu: İslam'da, bazı toplumlarda kadınların çalışması sınırlı olabilir veya sosyal normlar nedeniyle hoş karşılanmaz.
6. Kadınların Giyimi: Kadınların örtünmesi, erkeklerden daha ayrıntılıdır. İslam'da tesettür önemli bir yer tutar.
7. Kadınların Seyahat Hakkı: Evli kadınlar, eşlerinden izin almadan seyahat edemezler.
8. Kadınların Namazda Yeri: Geleneksel olarak kadınlar, namazda erkeklerden farklı bir pozisyonda yer alırlar. Genellikle erkeklerin arkasındadırlar.
9. Evlilik: Erkekler 4 kadınla aynı anda evlenebilirken kadınlarda bu durum 1 erkek ile sınırlıdır.
10. Kadınların Mirasa Sahip Olma Durumu: Kadınlar mirastan pay alabilir, ancak erkekler genellikle daha fazla pay alır.
11. Savaş durumu: Kadınlar bazı kazanılan savaşların sonunda ganimet olarak görülebilir.(hepsi değil)
12. Kadınların Evliliği Seçme Hakkı: Bazı yorumlarda, kadınların eş seçme hakkı kısıtlanmış olabilir, özellikle geleneksel toplumlarda.
13. Kadınların Tanıklığı: Kadınların bazı durumlarda tanıklığı kabul edilmez ya da geçerli sayılmaz.
14. Kadınların İffetli Olma Sorumluluğu: Kadınların iffeti, erkeklerden daha fazla öne çıkar; kadınların namusuna dair daha katı kurallar vardır.
15. Kadınların Eğitim Durumu: Geleneksel bazı İslam toplumlarında, kadınların eğitim alması sınırlıdır
Güncellemeler
1 yıl
Şunu anladım ki Müslümanlara bazı şeyleri açıklamak imkansız. İnandıkları şeylerin yanlış olabileceğini düşünmeyecek kadar körü körüne inanmışlar. Anlamaları için kendilerinin araştırması lazım dışardan göstermeye çalışmak boşa çaba harcamak
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Evet sonuna kadar İslam diyorum.
Bunları açıkla o zaman eşinizi (hafifçe) dövün ayetini açıkla.
Şu maddelerin 1 tanesini açıklayamazsın sonra islamda kadının yeri çok önemli vb. Konuşursun
Sizin gibi cahillere dini sürekli eleştirenlere elimi yorup uzun uzun yazmayacağım.
Öfff cahil burada sen oluyorsun yalnız hayatında 1 kere dini sorgulayıp biraz kendini geliştirsen anlardın ne olduğunu
Hepsinin de açıklamasini çok iyi bilirim merak etme sen
Yazsan ne olur yüzyıllar önce çürütülmüş akla mantığa değil sadece kalbe uyan bi şeyler sallayacan yine tüm müslümanlar gibi. Hani ben cahilim diyelim stephen hawking, celal şengör gibi isimler de mi cahil. Bi akıllı sensin zaten
1 tanesinin bile aćıklaması yok. Senin bildiklerin seni kandırmak için sana söylenmiş biraz düşünürsen inanılmaz saçma şeyler diğer tüm açıklamalar gibi
Sen kaç tane bilim insanının, dahinin müslüman olduğunu gördün 1000 sene önce yaşamış arap, türk ve farslar dışında
Ben kalbimle inanıyorum sen şimdi bana ne dersen de ben dinimden vazgeçmem. Dinimizin o kadar güzellikleri var ki sizin gibi fitneciler hepsini görmezden gelir saçma sapan sebepler bulurlar kötülemek için.
Dinimiz kötü bir din olsaydı içkiyi haramı kul hakkını hırsızlığı cinayeti yasaklamazdi.
Onları yasaklamasının sebebi toplumda kötülük değil iyilik yayılsın toplumu kontrol etmek kolaylaşsın diye. Dinler toplumları yönetmek için mükemmel bir araçtır
Ahahahha tamam kardeşim sen inandığın yolda devam
Zaten sana dinlerin yalan olduğunu söyledim kötü bir şey olduğunu söylemedim. Dinlere ihtiyacımız var hem de çoğu şeyden daha fazla. Bu yüzden onları oluşturduk. Eski zamanda Ölümden sonra yok olacağına inanan insanları iyi yaşamaya ikna edemezdiniz ama şimdi yapabilirsiniz. Bu noktada artık dinlere ihtiyacımız yok demektir. Bu yüzden şu anda dünyayı yönetenler dinleri ortadan kaldırmaya çalışıyor çünkü artık onlara ihtiyacımız yok.
Ayrıca eskiden dinlere inanmayan biri kesinlikle başka şeyler düşünemezdi ve yok olacağına inanırdı ama şimdi gelişen insanlıkla beraber dine inanmayan bazı insanların inandığı saçma ya da mantıklı bir sürü teori var. Yani din yalansa yok olacaksın gibi bir durum yok. Bu da artık dinlerin tarihin tozlu sayfasına karışması anlamına geliyor. Dünyanın en gelişmiş yerleru avrupa ve amerikadır. Bu yerlerde artık inanmayanların sayısı inananlardan fazla ve dindar nerdeyse yok. Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelerin genç nüfusuna bakarsan aynı şeyi görürsün. Biz onları 20 30 sene geriden takip ettiğimiz için bizde hâlâ müslümanlar çoğunlukta. Ama bu fazla sürmeyecek. En sonda yani 50 60 sene sonra şuanda tamamen gelişmemiş diye sınıflandırdığımız ülkelerde dine inananlar azınlıkta kalacak. Yani ben diyim 70 sen de 80 sene sonra ortada din falan kalmayacak.
Birazcık araştırırsan gelişmiş yani bizden 30 sene ilerdeki ülkelerde (fransa, amerika, kanada vb.) dine inanmayanların inananlardan daha fazla olduğunu görürsün.
Şuanda durum böyle:
%31,3 hristiyanlık
%25,6 müslümanlık
%18 dinlere inanmayanlar
%15,5 hinduizm
%5,6 Budizm
Geri kalanlarda diğer dinler
Belli ki bunlarla kafayı bozmuşsun
Kafayı bozan sizsiniz o kadar körü körüne inanmışsınız ki çok açık bir şeyi bile göremiyorsunuz
Ben böyle mutluyum
O yüzden inanıyorsun zaten
Cehalet mutluluktur derler ama sen mutluysan böyle kal bu hayattaki en önemli şey mutlu olmak zaten
Teşekkür ederim 🙏🏻
İyi günler
İyi günler
Değer vermiyor yeterince