Ben bu zamana ayak uyduramıyorum ağırbaşlı biraz sessiz biriyim de ama ben de arkadaşlarım olsun istiyorum görünüş olarak havalı duruyorum açık biriyim ama karakterim içe dönük o yüzden de aslında insanlar beni tam çözemiyor ben nasıl davranmalıyım sizce bazen çok belli ediyorum arkadaşsız olduğumu ama ben de çevrem olsun istiyorum tavsiye verir misiniz 🥹
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
5 ayKendin olduğun gibi aya devam et başkaları ne demiş ya da nasıl olmanı istemiş umursama zaten ağır başlı kizlar az artık öyle kal
Başkalarına uyacagim diye kendini bitirme
Seni kabul eden böyle eder nabza göre şerbet yaparsın ortama ayak uydurursun bu yeterli
Zaten sen ağır ve aklı başında biriysen erkekler için etki bırakacak birisin bunu da bozma
Çevre yapmak için yapma hayatında biri olsun diye kimseyi alma öyle kişileri hayatına katki sayısı ile değil varlığı ile zaten mutlu olursun az insan çok huzur misali10 Yorumla
En İyi Cevaplar
5 ayBenimde çevremde öyle insanlar var kendilerini insanlardan soğutmuşlar misal gel kahve içelim ya da sohbet ettiğim zaman yok kanka işim var deniliyor kızlarda bu durum daha farklı oluyor misal arkadaşca konuştuğun zaman terslenebiliyorsun sağı solu belli olmuyor burada sende olay bitiyor bunun çözümü sende çalışıyor musun bilmiyorum arkadaş wp gruplarında var mısın bir arkadaşın program yaptı katıl yanlarına git biraz konuş kaynaş zor bir şey değildir
Ama onlarda yoksa durum gerçekten vahim ne yapabilirsin bulunduğun şehirde ilkokul lise üni arkadaşın varsa yaz de kanka seni özledim Bi buluşalım eski günleri yad edelim öyle öyle çevreni genişletirsin ilk onla buluşursun sonra o seni arkadaşları ile tanıştırır çevre edinirsin
Öyle tanımadığın etmediğin insanlarla ilk etapta konuşma011 Yorumla
Soran5 ayBenim olayım biraz farklı ailem sorunlu babam narsist biri annemi eve kapatmış annem kimseyle görüşmüyor ne komşu ne bişey bize gidip gelen yok babam kendi tarafıyla sadece kendisi görüşüyor annemi dışlamışlar benim hiç arkadaşım yok annem sağdan soldan komşularla görüşseydi bende bulurdum belki tek başıma yapamıyorum işe girdim iş hayatındakilerde hep saçma sapan tipler herkesin çevresi var akrabaları var benim gibi kimse işte arkadaş peşinde değil çok zorlanıyorum napcam bilmiyorum
- 5 ay
Anladım ilkokul liseden yok demi hiç arkadaşın gerçekten zormuş işyerinde hiç düzgün kimse de mi yok inan ki benimde elim kolum bağlandı öyle diyince
Soran5 ay😭çözüm arıyorum
- 5 ay
Buradanda insanlar ile tanışabilirsin aklına yatan güvenilir bulduğun arkadaş olabilir dediğin olabilir
Soran5 aySanaldan emin olamam
- 5 ay
Anladım dediğim gibi ilkokul lise komşularından çocukluk arkadaşlarından ya da işyerinden arkadaş edinmeye çalışacaksın çünkü alanın çok dar güvenin yok insanlara onu anladım
Soran5 ayHala komşu akraba diyosun ailemi anlattım sana
- 5 ay
Anladım Allah yardımcın olsun tek önerim ve tavsiyem bu sanala güvenmiyorsun insanlara güvenmiyorsun iş yerinde kiler diyorsun değişik insanlar başka da kimse kalmadı
- 5 ay
Yakın çevrende kurs varsa herhangi bir kurs olabilir vaktin varsa onlardan birine katılıp sosyalleşmeyi deneyebilirsin. Ben de senin gibiyim, ailesel değil ancak kişilik olarak, utangacım da biraz ama bunları kırmadıkca maalesef insanlar gelmiyor. Kursa gidip insanlarla konuşmaya calıs. Bir süre sonra insanlar seni tanıyıp çevre edindikce ailenin itibarının cok önemi kalmaz, yani insanlar aaa sunun ailesi de soyle kızı nasıldır demez. Normalde de cok denecegini sanmıyorum.
Aynı şekilde birkac uygulama gormustum şehrini seciyorsun orada olan etkinlikleri görüp gidebiliyorsun, uygulama adını yarın bulabilirsem atarım sen de arastır.
Benim aile yapım yasadıklarım seninki gibi olmadığı için seni anlamam zor, senin durumun da kolay değil. Umarım yardımcı olabilmisimdir, kendine cok iyi bak. 🫶
Soran5 ay@alisaaaa3434 çok teşekkür ederim 🙏 ama küçük yerde yaşıyorum çok fazla kurs falan yok bide evet bu kadar şeyden sonra daha çok içime kapandim
- 5 ay
Halk eğitim merkezleri gençlik merkezleri de olabilir kurs açabiliyorlar
5 ayİçine kapanık biri olarak zaten çevre yapamazsın, sadece yapılmış arkadaşlık çevrelerine katılabilirsin, ama arkadaş edinme imkanın hala var. Sana tavsiyem kapat o telefonu ve çık dışarı sosyal medya dışında arkadaş edin, içe kapanıklılığını sosyal medya besliyor.
01 Yorumla
Soran5 ayNasıl var herkesin çevresi var grubu var beni kimse almaz sonradan çok zor ya
5 ayKendin gibi ol insanlar konuşurken hani arada düşünceni söyle özgüven herşeyden önemli zamanla oluşan şeyler ama olmamasıda sorun değil kendini baskılama benim bir sürü ortamım vardı hepsi dağıldı gitti arkadaş gelip geçici bişey zaten sadece vakit geçirmeye bak bu devirde sağlam dost bulamazsın maalesef öyle bir beklentiye girme insanlarla eğlencesine konuş
16 Yorumla
Soran5 ayÇok yalnızım ama herkesin grubu var
- 5 ay
Öncelikle kendini tanımalısın sonra insanları tanımaya başlarsın, kendine sor be neyi seviyorum nasıl aktivitelerden hoşlanırım ilgi alanlarına göre ortak zevkleriniz olduğu insanlarla bi konuşmaya başlayınca muhabbet akıp gider zaten
Soran5 ayO kadar kolay olmuyo bı yaştan sonra bulmak zor 🥲
- 5 ay
Öyle düşünme ya kimin çocukluk arkadaşı var lise bitince herkes dağılıyo zaten ve hiç biri uzun süreli değil kaç yaşında olursan ol arkadaşın olur yaşla alakası yokkkk
Soran5 ayYa ilk defa olumlu konuşan biri oldu teşekkür ederim 💜
Soran5 ayBana yol gösterir misiniz 🥹
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarında hafif bir yalnızlık ve anlaşılmama hissi var, o duygunu anlıyorum 🌿 Sen ağırbaşlısın diye sosyalleşemezsin diye bir kural yok. İnsanlar seni “mesafeli” sanıyor olabilir, bu yüzden küçük sıcak sinyaller vermen yeterli; göz teması, hafif bir gülümseme, kısa ama samimi sorular gibi 😊 Sen değişmek zorunda değilsin, sadece içindeki sıcak tarafı biraz daha görünür yapmalısın. Çevre, rol yapınca değil; küçük cesaret anlarıyla oluşur ✨
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
79Cevap
Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. En temiz karakter bu, sırtından bıçaklanma ihtimalin çok düşük, kimse seni tam anlamıyla tanımıyor, istese de vuramaz. Ben de böyleyim, ortamlarda onlar benle samimi olmaya çalışır, hiçbir arkadaş ortamıma ben girmeye çalışmadım hep onlar gelip samimiyet kurmaya çalıştı.
05 Yorumla
Soran5 ayAma hiç kimsem yok hiç anım yok insan sosyallik istiyor
Soran5 ayTaktiklere ihtiyacım var
Soran5 aySert biri değilim
5 ayAğırbaşlı ve içine kapanık olmak dezavantaj değil, doğru ortamı seçme meselesidir. İlgi alanlarının olduğu yerlere düzenli git, aynı insanlara birkaç kez görün. Kalabalıkta parlamaya çalışma, bire bir sohbetlere odaklan. İyi dinle, basit sorular sor.
02 Yorumla
Soran5 ayHiç ortam yok nereye gideyim bilmiyorum
- 5 ay
Ortam yok gibi görünse de kendi ilgi alanınla çevre yaratabilirsin. Online gruplar, hobiler, forumlar, siteler veya sık gittiğin mekanlarda düzenli görün. Kalabalık yerine bire bir iletişim kur.
Aile & Toplum konusunda 965 cevap paylaştı. maalesef bende öyleyim o yüzden hani derler ya kelin ilacı olsa önce kendine sürer ilk girdiğim ortamda bende arkadas edinemem ama yınede çok şikayetçi deilim çocukluk arkadaslarım hayatımdaki tanıdıgım en guvenilir arkadaslar lise üni vs hepsi geldi geçti ve halen çocukluk arkadaslarımla biraradayız
037 Yorumla
Soran5 ayE ne güzel çocukluktan var işte bende hiç yok 🥲
Soran5 ayEvet doğru anlamisssin bazıları anında bulurken ben yalnızım çok ihtiyacım var ya
- 5 ay
Yanı mantıken bi kız olarak etrafında dolanan çoktur ama tabıkı ne niyetle işte o kısım ayrı bi dert samimi bir kız arkadasın olsa desem buda biraz çalışıyosan işyerinde yasıtın var mı vs gibi durumlara baglı sosyal medyada kimle konusursan konus gercekteki arkadasın gibi olmuyo maalesef o konuda çok sanslıyım çocukluk arkadaslarımdan cok uzaktada olsam aktif konusurz aktif yılık izinlerde vs denk geliriz
Soran5 ayEvet bana çözüm lazim ya
Soran5 ayOda biraz artık zor gibi belki evlenmişler hayatları var benimle konuşan her insan tek olduğumu arkadaşsiz olduğumu anlayınca uzaklaşıyor yani değer görmüyorum gibi ya da şimdiye kadar neden yoktu da şimdi işi mi düştü gibi olmuyo
- 5 ay
Mesele bence senın yalnız olmandan kaynaklı degersız görülmen bununla alakası oldugunu düşünmüyorum ama şimdi işimi düştüki kısmında haklı olabilirsin yinede denemek gerek şöyle düşün ben kendi çevremde 35 yasında biri olarak bekar tek kişiyim nerdeyse bikaç arkadas var ancak onlar evlendi boşandı vs haliyle arkadas cevremde ilk evlendiklerinde ben yalnız onlar eşleriyle çocuklarıyla biraraya geliolar benide çağırıolardı çok utanıyodum yanlarında zorla alıstırdılar sen bekarsın die bizim arkadaslıgımız bitmedi seni 30 senedir tanıyoz piknik vb özel anlarda beraber olmaya devam die die beni zorla kendilerine baglı yaptılar mesela eşleri istemeyebilirdi ama olmadı bu yuzden sende denemekten korkma bi merhaba de yakınlarında bir eski tanıdık varsa çünki sıradan bir markete cafeye gittiğinde muhabbete dalamassın bende girişken deilim biri bişe dese bile o an cevap verip konuyu uzatmam buda bi eksi çünki arkadas olmak isteyeni kaçırmıs oluyoruz burdaki en buyuk etken eski arkadasların senı bır ortama dahil edebilmesi
Soran5 ayÇok haklısın işte eski biri olcakki oda zor aşağıda biri yazmış evet görünüş olarak güzel biriyim beğeniyorlar konuşmaya çalışanlarda oluyor ama böyle dışardan havalı duruyorum karakter olarak bekledikleri gibi çıkmayınca geri duruyorlar markette kasadaki kiza selam verdim bikac kez gidip gelince konuştuk nerelisin falan dedi sonra bebek gibisin yaşını gostermiyon dedi falan iltifat hoşuma gitti ama gerisi yok bide ben görüşüp buluşacağım birini istiyorum kız 20 yaşında ben 28 benden büyük duruyor bende kibar olcam diye çocuk gibi konuşuyorum o aşırı özgüvenli hiç yaşıma göre davranmıyorum ya
- 5 ay
Ooo yas itibariyle artık etrafında yasıtında az bununda etkisi çok haklısın bende 20 yasındaki biriyle kanka gibi konusmam mesela işyerine yeni bir arkadas geldi o 38 ben 35 knka napıon nasılsın gibi evden arabadan galatasaraydan vs bi muhabbet acılıo ama onunla beraber gelen bir stajer arkadas var oda 24 yasında onunla abi kardeş gibiyiz o muhabbet olmuyo yanı ilk önce kendi yasıtının bulundugu alanı keşfetmen lazım örnek veriom yasıtın olarak gördüğün komşu kızlarından birine merhaba diyip sırf muhabet olsun die bi konudan bahsetmek gibi iş arıyorum işte sen ne iş yapıyosun vs derken belki o şekilde bi iletişimle ilerler aslında iş aramadıgın halde arıyomus gibi yaparak ya da merak ettiğin baska bir şeyi sorarak vs sonucta parkta oturup yanına bırı gelsede merhaba dese dicek halin yok öyle bişe olsa kaçarsın muhtemelen bu kimdir necidir diye ben olsam bende uzaklasırım çünki
Soran5 ayZor olan bu zaten ailem normal değil babam narsist biri annemi eve kapatmış annemin görüştüğü kimse yok bize kimse gelip gitmez annem komşularla görüşmüyor babam kendi tarafıyla sadece kendisi görüşüyor annemi dışlamışlar annemin görüştüğü komşular olsaydı onların kızları falan derken bulabilirdim bende tek başımayım zorlanıyorum
- 5 ay
Peki annen bütüngün evde sıkılmıyomu tek basına yanı çalışmadıgını varsayarak diyorum ki akraba ilişkilerini bende çok sevmem ama yakın komşuluk belli bir seviyede önemli çünki orada yasıyosun insan bi sessizlik oldugunda birbirini merak edip yoklayabilmeli ya bunların sesi çıkmıyo 2 gundur iyilermi nasıllar die bakabilmeli annen tüm gün tv basında ise biyerden sonra gercekten bu psikolojik şiddete dönüşür ve senide etkiler aile içindeki tüm üyeleride anlaşılan ilk önce yakın çevrenizde bi muhabbet edilebilir izlenimi yaratmanız lazım alt komsu karsı komsu ya da müstakil evlerin oldugu bölgede isen etrafındaki diğer komşularla bi günaydın iyi akşamlar nasılsınz derken bile bir sohbet baslar günler ilerledikçe
Soran5 ayAnnem akşama kadar camın önünde oturuyor onunda normal olduğunu düşünmüyorum bütün bu olanlar babam yüzünden nefret ediyorum ondan anneminde hayatını çalmış mahvetti bu yaşımda benim bile yok düşün yani
- 5 ay
Muhtemelen şu an annenin en büyük dileği bari bahçeli bir ev olsaydıda bahcede vs kendi kendime bişelerle oyalansaydım olur heralde die tahmin ediom beni biyere kapatsan bihafta sonra durduramazsın illaki uğrascak bişe bulmam gerekir şahsen hiç bir insanın uzun süreler boşta kalabilceğini sanmıyorum neyseki senın için en buyuk artı yasın genç ne orta yastasın nede çocuksun artık olgunlasmaya basladıgın kendine göre bı hayata adım atcagın dönemdesin peki çalışıyomusun yanı ev hali buna izin veriyormu bilmiyorum ama
Soran5 ayHayır evdeyim kpss var ama umudum yok
Soran5 ayTam olarak öyle 🥲
- 5 ay
Yanı düşünüyorum benim gibi biri nasıl hiç tanımadıgı biri ile iletişime gecer diye aklıma gelen anca bir yabancıymıs gibi davranıp sanki bulundugu bölgenın konum tarıfını alırcasına karsına çıkan yasıtın birini soru yagmuruna tutmak gibi buda insanların bizden kaçmasına sebep olur çıkmaza girdim işin doğrusu çocukluk arkadaslarım olmasa senden farklı değilim çünki işyerimdeki arkadaslar vs yıllardır iş hayatında alıstım gördüm 1000 kişi ile 6 sene aynı yerde aynı koşturmacanın içinde çalıştım Şu an 3 tanesi ile aktif görüşüyom hesap et
- 5 ay
Aramızdaki tek fark ben şu an karadan uzakta oldugumdan yalnız olmak insanlar sadece telefonla iletişimde olmak çok absürb gelmio herkes ve ben alıstık bu duruma ama sen evdesin üstelikte senın ruh halini ve gençliğin itibariyle kültür uyum farklılıgını hiç anlamıcak ev halkıyla bu gercekten çok zor bea acil bir arkadas lasım sana sevgili vs değil hatta en guzeli iyi bir dost kız arkadas senin için
Soran5 ayEvet sevgili değil daha çok kız arkadaşlara ihtiyacım var
- 5 ay
Peki üni döneminden bulundugun şehirde çalışma hayatına baslayan arkadasın hiç yokmu yani iletişim kurmamıs olsanda oralarda olan bu arada ilginçtir kendi adıma unideki arkadaslarla değil ama lisedeki arkadas cevremle ara sıra bayramlasma vb gbi haberleşiriz bnede üni çevresi adeta kapandı
Soran5 ayTanzanya mi tövbe tövbe o kadar uzakta yaşamak mi
Soran5 ayÜniversiteden vardı hepsi dağıldı cokta samimi degillerdi
Soran5 ayBen daha evden çıkmaya korkuyorum sen okyanus diyon 😄hayat çok garip
Soran5 ayLisedekilerle aram kötü bitti
Soran5 ayBu çok mantıklı
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. bence önce kendinle barışık olman lazım, yani içe dönük olmandan utanma, herkesin bir karakteri var. sonra yavaş yavaş açılabilirsin, mesela ortak ilgi alanlarından başlayarak insanlarla konuşmaya çalış, onlar da seni tanımaya 시작ladıklarında zaten arkadaşlık doğmaya başlar. görünüşün havalı olmasının bir
10 Yorumla
5 ayAgirbasliligin arkadas edinip edinmemekle hicbir alakasi yok ben de agirbasli insanim
Agir biri oldugunu kastediyorsan daha hareketli ol yasam tarzi olarak
Icinekapaniksan da icine kapanik insanlarin yani icedonuklerin aktiviteleri bulundugu ortamlardam edinirsin ama utangacliksa olay farkli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı.
5 ayÖncekile değişmeye çalışma öyle bir düşüncen varsa kendin ol ağırbaşlı olmak güven verir
derinlik verir ciddiyet verir sözünün ağırlığı olur.
Bir ortamda seni en çok ne geriyor.
Ilk cümleyi kurmak, sessizlik, yanlış anlaşılmak, değersiz görülmek mi?
Ilgi alanlarına uygun aktivitelere katıl buralarda kolaylıkla çevre yapabilirsin
Kurslar (yabancı dil, felsefe, fotoğraf), kitap kulüpleri, atölyeler, gönüllülük çalışmaları vs00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Ağırbaşlı ve sessiz olmak eksik değil, sadece enerjin farklı. İnsanlar seni çözemiyorsa biraz daha küçük adımlar atman yeterli. Ortama girdiğinde birine basit bir soru sormak, kısa bir sohbet başlatmak sandığın kadar zor değil. Herkes kalabalık olmak zorunda değil, iki sağlam arkadaş çoğu zaman yeterli. Arkadaşsız görünmekten utanma, bu bir kusur değil. Kendini zorla değiştirme ama kapıyı da tamamen kapatma. İnsanlar bazen sandığından daha sıcak çıkıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 aySenin erkek versiyonunum ama tek istisna arkadaş pek istemiyorum düzgün olmayacaksa ve kesinlikle ama kesinlikle konuştuğum insanların ahlakına çok önem veririm. Saygılımı, küfür ediyormu etmiyormu? Sapık biri mi değilmi? İnsanlarla dalga geçiyormu falan hep bunlara bakarım. Eğer kötü izlenim alırsam uzak dururum. Bazı insanlarla sadece selamlaşmaya kadar oluyor. Gözümde o seviyeden düşüp hiç selam vermemeye başladığımda oluyor ama şunu söyleyebilirim. Hobilerin varsa oradan arkadaş edinebilirsin. Mesela ben Bjj, güreş, spor salonu, basketbol, kitaplar, felsefe, bilim, satranç gibi alanlardan çok arkadaş edinebilirim istesem. Büyük şehirdeysen hobinle ilgili topluluklara katıl. Doğa gezileri olabilir belki kulüplerin oradan edinebilirsin yani alternatif çok
18 Yorumla
Soran5 ayHayır Küçük yerdeyim
Cevap sahibi5 ayHangi şehir
Cevap sahibi5 ayBüyük şehirlerden konaklama veren iş yerleri bulabilirsen belki olabilir. Büyük şehirlere falan taşınmaya çalış istersen birde en büyük tavsiyem arkadaş peşinde koşma, ne olursa olsun bir arkadaşım olsun moduna sokma kendini, Allah illaki sana ayarlar, bazı insanların hiç arkadaşı olmaz bir süre ama sonradan çok fazla arkadaşı olabilir. Veya az arkadaşın olur ama çok kaliteli olur. Arkadaş kadar arkadaş kaliteside önemli, inan bana arkadaşız diye takılan insanları görüyorum tek dertleri birbirleriyle eğlenmek, boş işler, laklak falan oyüzden sonuç odaklı olma sosyalleşmek hobi edinmeye çalış büyük şehire taşınma imkanın varsa taşınabilirsin
Cevap sahibi5 ayVe Allaha bol bol dua et eğer inanıyorsan Allaha en önemlisi bu de ki: Allahım bana kafama uygun, hayırlı ve güzel bir dost nasip eyle diye dua et inşallah hayırlısıysa olur
Soran5 ayÇok teşekkür ederim çok güzel yazmışsın 🙏dmden biseyler sorabilir miyim
Cevap sahibi5 ayTabi kii
Soran5 ayGizliden çıkar mısın
Cevap sahibi5 ayÇıktım
Gizli Üye(36-45)5 ayIlk başta eğlenceli bir cevap vereyim dedim sonra yorumlara göz attım aşağıda Yazdıklarını okudum annenin durumunu okudum maalesef insan ailesinin kaderini yaşıyor sen de annenin Kaderinden nasibini almışsın gözüküyor hangi şehirdesin Ne iş yapıyorsun cevap vermek ister misin
016 Yorumla
Soran5 ayYa kader demeyin Allah korusun gencim ben kırabilirim bunu 🥲
Cevap sahibi5 ayİnşallah her şey gönlünce olur lakin insan, ailesini aşamiyor. Bunu bizzat tecrübe eden birisi olarak söylüyorum bunu. Ben de ilgisiz aile kurbanıyim. Özellikle annem. Korkunç bir ilgisizliği ve sahipsizligi var. Bu yüzden de evlenemedim yaşım 45 olduğu halde. Artık görüşmüyorum onlarla. Son 12 senede sadece 1 kez gittim yanlarına. O derece kopuk ilişkilerimiz. Onlar beni aramaz ben de onları. Bayramda bile iletişim yok.
Soran5 ayYaşamayan bilmez en iyi ben anlarım neden böyle olduğumu da çok iyi biliyorum hayatı onların gözünden yaşıyorum yanlış olduğunu biliyorum en iyi zamanlarımda herkes dışarda sosyal hayatın icindeyien annem sürekli ağlardı babam yüzünden psikolojisini bozmuştu herkesten nefret ediyordu zamanla bizi de kapattilar benim çocukluğum gençliğim rezildi baskıyla geçti şimdi 28 yaşındayım suçu bana atarlar sen beveremedin yapsaydın bulsaydin ben nasıl çıkarım bilmiyorum ama biseyler yapmam lazım kabullenemiyorum
Cevap sahibi5 ayŞu an ne iş yapıyorsun hangi şehirdesin yukarıda sormuştum ama cevap vermedin
Soran5 ayÇalışmıyorum kpss var öğretmenlik bitirdim ama yapamıyorum sosyal fobim var
Cevap sahibi5 aySosyal Fobim var derken öğrencilerin karşısında konuşabilme ve sınıfa hakim olma noktasında sıkıntıların mı var
Soran5 ayHerseye genel hayatta
Cevap sahibi5 ayŞu an kpss çalışıyor musun peki
Soran5 ayZorlanıyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Cevap sahibi5 ayÖğretmen olarak atansan
Öğretmenlik yapamaz mısın
Sınıfta ders anlatamaz
Çocuklara hakim olamaz misin mesela?
Soran5 ayBunu denedim bı sene ama öğretmenler odası müdür veliler bayramlar etkinlikler kutlamalar dayanamadım ortamda kötüydü aşırı zorlandım atanmak bile istemiyorum ailem zorluyor napcam bilmiyorum
Cevap sahibi5 ayÖzel okulda mı çalıştın 1 sene
Soran5 ayHayır devlet
Cevap sahibi5 ay1 yıl öğretmenlik yapıp istifa mı ettin yani?
Soran5 ayHayır ücretli
Cevap sahibi5 ayHım şimdi anladım
Sınıf mı branşın
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çevre için sosyal çevrelerde bulunman gerek. Kurumsal şirketlerde çalışmalısın veya arkadaş gruplarına dahil olmalısın. Tanınıp sevilen biri olman gerek. Oda sosyal medya üzerinden bir amaç olarak grup oluşturmadan zor.
016 Yorumla
Soran5 ayBen baskıyla büyüdüm sosyal hayatım hiç olmuyor içe kapanık biriyim çok kez denedim 28 yaşındayım zorlanıyorum bazıları varki hemen arkadaş oluyor ben neden yapamıyorum
- 5 ay
Benim var mı sanıyorsun benim de yok cunku arkadaş dediğimiz kişilerin çoğu menfaatçi çıktı çoğu evlendi gitti unuttu dostunu arkadaşını. Eskiden çok çevrem vardı. Çoğu evlendi unuttu çevresini. Evlenen kişiler bırakıyor çevre arkadaş işini. Bizde artık belli bir yaşa gelmişiz. Bende 27 yaşındayım yine var arkadaş dediğim ama onlar da çalışıyor iş güç buluşmak mümkün değil.
Soran5 ayHer şey evlilik değil evlenince de hayattan kopacak değiliz ben karşıyım benimde arkadaşlarım olmak zorunda her zaman eşinle olamazsin
- 5 ay
Öyle tabi de bilmiyorum çoğu evliliğine vakit verdikçe arkadaşlığı unutuyor.
Soran5 ayOnlar ilk yılları çünkü doğru olan evlilikte erkekte kadında kendi arkadaslariyla vakit geçirmeli sırf evlendin diye sürekli dipdibe veya onla görüşme kısıtlama tarzında evlilik olmaz iki tarafında alanı olması lazım ama ben daha arkadaş bulamıyorum delircem
- 5 ay
Aynen hem sosyal alan hem evlilik alanı bu iki tarafa da ilgi gösterilmeli. Bende arkadaş bulamıyorum yapacak bişey yok 😂😂 Ben alıştım 4 senedir kendi halimde takılmaya.
Soran5 ayBen kafayı yemek üzereyim teklik bı yere kadar kızlarla buluşup konuşmak vakit geçirmek istiyorum çok sıkıcı tek
- 5 ay
Spor ortamları spor salonları, dans kursları, çevre temizlik etkinlikleri, yürüyüş grupları, film tartışma grupları falan bir yerlerde takılman lazım
Soran5 ayKüçük ilcedeyim hersey çok kısıtlı
- 5 ay
O kötü işte. Küçük yerlerde ne iş ne arkadaş ne de ortam hiçbir şey olmaz.
Soran5 ay😭😭😭😭😭😭😭
- 5 ay
😬
Soran5 ayÇözüm istiyorum yok mu bunun duası
- 5 ay
Allah’ım, kalplerimizi birbirine yakın kıl, bana doğru insanlar ve iyi dostlar ver. Allah’ım, bana hayırlı ve güzel arkadaşlar nasip eyle. Kalbimi açık, dostluğa ve iyiliğe hazır kıl. Allah’ım, bana sosyal ortamda cesaret ve doğru adımlar atma gücü ver. Bunları et.
Soran5 ayEnerjin çok temiz o yüzden senden istedim dua 😄 bide benim için gerçekten dua eder misin 🙏
- 5 ay
Ederim tabi. Teşekkür ederim ✨
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ay
10 bin euroya cözeriz.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. Ben iletişime açık biriyim burdan ya da realiteden hastahanede alışverişte mağazada her yerde insanlarla sohbet ederim ama kimseyi arkadaş edinemiyorum böyle bir sorunum var
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
5 ayBiraz sosyalleşmen lazım tek başına etkinliklere katil orada ekipler oluyor illaki arkadaş ediniyorsun
02 Yorumla
Soran5 ayKüçük yerde yaşıyorum
- 5 ay
Neresi
5 aySeni anlamaya yönelik hareket eden insanların yanında durmanda fayda var. Sırf sosyalleşmek uğruna kendinden, düşüncelerinden ve duygularından ödün vereceksen şayet, yalnızlık büyük bir zaferdir.
Merak etme, empatisi yüksek, algısı yüksek kaliteli bir çok insan yalnızlaşmaya başladı. Önemli olan düşüncelerinin ve duygulaırnın derinliğinde seninle aynı okyanusta yüzebilecek insanların varlığı... maalesef onları da arayınca bulamıyor insan... Denk gelmek gerek.
00 YorumlaBen insanlardan kaçıyorum kendime ıssız adalara atıyorum ne yapacaksın insanı arkadaşı al evine bir tane sevimli kedicik on insana bedel boş ver böyle devam et hayatına nerede çokluk orada bo.. luk
00 Yorumla
5 ayHemen hemen benim özelikleri taşıyorsunuz diyebilirim çokmu asosyal bir yönünüz var kimseyle görüşmeye cesaret mi edemiyorsunuz
02 Yorumla
Soran5 ayHayır deniyorum ama olmuyor
- 5 ay
Peki olmama nedeni nedir sizden ricam durumu biraz daha açar mısınız insanlara karşı iyi bir iletişim ve sohbet kuramıyor musunuz acaba
Millet ikiyüzlü çıkarcı olmuş zaten. Sana bir faydası olmayan, arkandan iş çeviren, kötü gününde yanında olmayan çevren olsa ne olmasa ne?
Takıl, bak keyfine.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBu işler içe kapanık olmakla alakalı değil, arkadaşını ya çocukken bulursun ya da iş ortamı ve üniversite de bulursun, o zamanlar da kalıcı dostluklar edinemediysen bu yaşlarda sağlam arkadaşlıklar kuracağını pek sanmıyorum
026 Yorumla
Soran5 ayNe yapayım bulamadım diye ömür boyu yalnız mı geçireyim daha 28 yaşındayım herkesin hayatı normal akmıyor
Cevap sahibi5 ayŞimdi sanaldan bulamazsın, herkes çıkarcı sapkın olmuş, çalışmıyorsan da zor, bir ofis tarzı bir işe girersen ya da çalışıyorsan ortamını orada yaparsın
Soran5 ayİşe geçen sene girdim orada da kızlarla bianda aramiz bozuldu zaten onlrinda kendi gruplari vardı benimle nedense olmuyor kimsenin arkadaşa ihtiyaci yok ama benim var
Cevap sahibi5 ayArkadaş ihtiyaçları olmadığından değil de, belki seni istemiyorlardır, biraz öz eleştiri yapmak lazım, çünkü ortamda istenmeyen kişiysen onların gözünde hoşlarına gitmeyen özelliklerin vardır.
Soran5 ayİlk başladığımda tanıdığım bı arkadaş vardı o ve iki kizlada tanıştık iyiydi iş ortamında sonra yeni bı kız geldi hiç kimseyi tanımıyor benle samimi olmaya çalıştı zamanla olduk ben işi öğrettim sonra diğer kızlarla benim sayemde tanıştı bikac ay sonra bu kız bana diyoki işim var sen git falan bende duyuyorum ki o kızlarin yanına gitmiş sürekli benden saklar gibi onlarla takılmaya başlamış ilk başlarda hep beraberdik bu kız geldikten sonra digerleride bana tuhaf davranmaya başladı büyük ihtimalle o gittiğinde beni sordular niye gelmiyor diye biseyler uydurdu zamanla ben dışta kaldım böyle slklar olduğu sürece ben kimseyle muhattap olmak istemiyorum bu anlattığım gibi çok kez yaşadım bu tarz şeyler olunca uzaklaşıyorum samimiyetsiz iki yüzlü tavırlara gelemiyorum
Cevap sahibi5 ayArkandan konuşup aranıza girip bozmuş yelloz
Soran5 ayİşte böyle şeylerden nefret ediyorum inanki o benim seviyemde bile değil böylelerine yüz verip kendilerini bişey sanmalarina ben sebep oluyorum insanlara acimamak lazım belki bu sefer buldum sanmıştım ama yok gerçekten neden olmuyo
Cevap sahibi5 ayBiraz pasif karakterli olabilirsin, daha baskın daha otoriter olmaya çalış, senden bir şey öğrenmeyr çalışan birisi hem işi öğrensin hem sana saygı duysn
Soran5 ayHevessiz biriyim çoğu şey umrumda değil biseyler için uğraşmayı sevmeyen biriyim çok şey bilsemde anlatmam hani şu sahte tavırlar bende yok fazla düz ve doğru biriyim karakter degismez yapmacık hareketler sarmiyor
Cevap sahibi5 ayHarika birisin bence, öyle insanlarla arkadaş olmaman daha iyi, yalnız başına takıl bir şeyin eksilmez
Soran5 ayBende kendimi böyle seviyorum çünkü herkes kendini kanitlama peşinde ben kendimin farkındayım kalitesiz oldukları halde sırf tek kalmamak için ayak uydurmaya çalışıyorum ama yapamıyorum bı kız daha vardı hiç biriyle konusmuyormus o bizle takılmaz falan kızı kotuluyorlardi o kız nasıl olduysa benle konuşmaya başladı baktimki benim gibi ağırbaşlı biri ve cidden kaliteliydi sonradan anladim bunlarla niye olmadığını gerçekten de basitler daha çok çevreye sahip ben her kalıba sığmıyorum değişmeye çok çalışıyorum ama böyle tavırlar olunca kendimi geri çekiyorum
Diğer konu da şu normalde herkesin arkadaşı çevresi akrabalari var ise gelip arkadaş arayan yok benim gibi benim ailem sorunlu olduğu için annem komşularla görüşmüyor akrabalar babam yüzünden kopuk bu sebepten iş hayatında arkafas arıyorum ama en saçma insanlar iş hayatında annem komşularla görüşseydi belki komşu kızları falan bulurdum ama her yerden kanadım kırık iş hayatında bulmak çok zor kendimi çaresiz hissediyorum artık
Cevap sahibi5 ayO bulduğun kız ile aranı iyi tut zamanla insanlar sizin yanınıza gelmeye çalışacak, benimde tek arkadaşım var 20 yıldır beraberiz bana yetiyor, fazla ortama gerek yok
Soran5 ayO kız başka şehre gitti ve nisanliydi 🥹 üzüldüm hayattaki şansım işte
Soran5 ayŞöyle insanlardan üç beş tane bulsam sarılıp birakmiycam o kadar çok istiyorum diğer türlü o kişilerle ben uyuz oluyorum ya
Cevap sahibi5 ayMerak etme başka fırsatlar da gelir, diğerleri gibi olmaya çalışma olamazsın zaten sen kendin ol kendin gibi insanlar illa ki denk gelir
Cevap sahibi5 ayUyuz olduğun kişileri boş ver zaten onlar birbirini bulmuş, ille öyle güzel kalpli kişiler de gelir
Soran5 ayYa olmazsa bazen düşünüyorum ben evlensem gelecek hiç kız yok rezillik ya 😭
Cevap sahibi5 ayBen gelim düğüne, getiririm bir kaç kişi daha üzüldüğün şeye bak
Soran5 ay🥲 ama üzülüyorum herşeyin sebebi var aılem yüzünden çok travmam var ne zaman samimiyet kursam darbe alıyorum ama yalnizlikta nereye kadar çok istiyorum
Cevap sahibi5 ayEvet haklısın, bende o arkadaşım olmasa yalnızım, ama yalnızlığı da seviyorum çünkü arkadaş ortamlrı bazen sorunlu oluyor bu sefer daha çok stresse giriyorsun
Soran5 ayBen istiyorum çok zor insan bikac kişi istiyor dertlessin yakın hissettiğim ne bileyim evine gittiğim yalnızlıktan ağlıyorum 😞
Cevap sahibi5 ayValla sende haklısın ne diyeyim, en kötü derdin olduğu zaman bana söyle ben sana derman olmaya gayret ederim üzme güzel canını
Soran5 ayTeşekkür ederim ama biseyler yapmam lazım
Cevap sahibi5 ayRica ederim, hayırlı sahurlar iyi sabahlar
Soran5 aySanada
Cevap sahibi5 ayTeşekkürler
Gizli Üye(25-29)5 ayResmen beni anlatmışsın aynı durumdayız kendin gibi arkadaş bulman gerekiyor olgunlaşmamış insanlarla arkadaşlık kurman zor terbiyesiz insanlar daha çok seviliyor nedense düzgün insanlar sevilmiyor
23 Yorumla
Soran5 ayBenim gibi milyonda bir var nerden bulcam ki
Cevap sahibi5 aySende haklısın işte bende bu yüzden kendim gibi arkadaş bulmakta zorlanıyorum sevdiğin bir kursa yazıl spor müzik resim gibi neye ilgin varsa artık kursta biraz daha ortak ilgi alanlarına sahip insanlarla karşılaşabilirsin psikoloğa gitmeyi düşünebilirsin kendimden bildiğim için durumuna çok üzüldüm umarım karşına seni mutlu edecek bir arkadaş çıkar
Soran5 ayİnşallah teşekkür ederim 💜
Ortamın çok olması kaliteli olacağı anlamına gelmiyor. O kadar insanla uğraşmaktansa az ve özden devam ederim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 925 cevap paylaştı. En güzeli böyle devam etmek kendi denginde birini bulmak daha mantıklı olur kafa yapısı uyuşması lazım
00 Yorumla
5 ayMaalesef seni pasif ve ezik olarak okuyacak çoğu insan
08 Yorumla
Soran5 ayNe alaka derdim bu mu
- 5 ay
Arkadaş edinmek istiyorsun evet ama çoğu böyle okuyacağı için zor olur edinmen
Soran5 ayBen burdan arkadaş aramiyorum nasıl bulabilirim diye soruyorum
- 5 ay
Ortamlara girerek
Soran5 ayHerkesin belli çevresi var bı yaştan sonra zor galiba imkansız
- 5 ay
Sende zorlayacan kendini mecbur
Soran5 ayNe yapabilirim gerçekten yoruldum geçen sene iş yerinde bulmuştum aramız iyiydi sonradan gelen kız napti etti aramızı bozdu böyle insanlardan nefret ediyorum
- 5 ay
Normal etraf Toxik insanla dolu zamanla kafana uyan birini bulursun
- Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı.
5 ayBöyle hisseden herkesle bir grup kurup her gün gezmek isterdim
010 Yorumla
Soran5 ayÖf keşke çok isterdim
- 5 ay
İnşallah dengimiz arkadaşlara rast geliriz
Soran5 ayAmin inşallah
- 5 ay
X te yapıldı bu hatta whatsappta grup kurulmustu vs çok toplu kisi olunca o görüşme 1 2 den fazlasına gitmez bence. Her ağızdan bir sesle kimse kendini ifade edemez düşününce daha kötü
Soran5 ay@enthusiasticpq ve çok karışık olur ki her telden insan asla uyum olmaz korkunç
- 5 ay
Yakın olanı bulamazsın evet birde araya bir tane kendini sürekli öne atmaya calısan cıkarsa tamam sjsjsj yaşandı
- 5 ay
Yakından biri olsa süper olurdu ama hiç sanmıyorum büyük şehirde yaşamıyorum çünkü ben 🥲
Soran5 ayBende küçük yerdeyim
- 5 ay
O yüzden o kalabalık grup asla toplanmıyor ahah
Soran5 ayAslında ben kalabalık derken kendime uygun insanlar istiyorum herkesle her karakterle anlaşmak çok zor
5 ayBende içine kapanık birisiyim nasıl karşı cinsle konuşacağımı bilmiyorum bir şey derler mi bir şey yaparlar mı diye korktuğumdan bir şey diyemiyorum
00 Yorumla
5 ayGirişken olmalısın, çekingenlik her zaman sana kaybettirir.
035 Yorumla
Soran5 ayÇok kez denedim ama evde bastirildim hayata karışamadim çok zorlanıyorum
- 5 ay
Aileden gelen bir baskı vardır doğrudur. Kız çocuğu mantığı gibi. Yakın durmamali, sıcak olmamali. Eğer bir işte çalışıyorsan senin için kolay olabilir
Soran5 ayİşe geçen sene girdim orada da kızlarla bianda aramiz bozuldu zaten onlrinda kendi gruplari vardı benimle nedense olmuyor kimsenin arkadaşa ihtiyaci yok ama benim var
- 5 ay
Biraz da senin tecrübesizliginden dolayı olmuş olabilir bu yoksa kimsenin arkadaşa ihtiyacı yok gibi birsey olamaz. Illa ki bir kız erkek arkadaş çevren ya da tekel biri olur iş hayatinda. Cekingenligini utangaçlığını üstünden atmalısın sosyal hayatta
Soran5 ayİlk başladığımda tanıdığım bı arkadaş vardı o ve iki kizlada tanıştık iyiydi iş ortamında sonra yeni bı kız geldi hiç kimseyi tanımıyor benle samimi olmaya çalıştı zamanla olduk ben işi öğrettim sonra diğer kızlarla benim sayemde tanıştı bikac ay sonra bu kız bana diyoki işim var sen git falan bende duyuyorum ki o kızlarin yanına gitmiş sürekli benden saklar gibi onlarla takılmaya başlamış ilk başlarda hep beraberdik bu kız geldikten sonra digerleride bana tuhaf davranmaya başladı büyük ihtimalle o gittiğinde beni sordular niye gelmiyor diye biseyler uydurdu zamanla ben dışta kaldım böyle slklar olduğu sürece ben kimseyle muhattap olmak istemiyorum bu anlattığım gibi çok kez yaşadım bu tarz şeyler olunca uzaklaşıyorum samimiyetsiz iki yüzlü tavırlara gelemiyorum hep böyle şeyler yaşıyorum
- 5 ay
Binbir türlü insan var maalesef hele iş hayatında. Arkandan vururlar, iş çevirirler vs. Vs. Hepimizin basina gelen şey bu. Bu seni yıldırmamali bide biraz yırtık olacaksın icine kapanık olursan bu cevre de hep ezilen olursun. Bunlarda seni pasif gördüyse öyle yapmıştır
Soran5 ayNapayım karakter bu yapamıyorum ben
- 5 ay
İşte nasıl yetistiysen öyle gider zor bir durum ama zincirlerini kirmak zorundasin yine de. Karakter bir oturdu mu zor değişir artik
Soran5 ayÖyle anlatıyorsun ki sanki arkadaşları olan herkes yırtık biri mi hayır
- 5 ay
Yırtıktan ne anladığına bagli bu biraz
Soran5 ayDaha girişken diyosun da görüyorum benden daha sessizler var çevresi çok olan benim sorunum annemde kimseyle görüşmediği için etrafta ne komşu kızı ne akraba falan bulamıyorum tek yolum iş hayatindan bulmak oda imkansız işte hep fesatlar var
Soran5 ayİşe gelen herkesin bı akrabası çevresi zaten var benim gibi iş hayatında arkadaş arayan yok
- 5 ay
İş hayatında arkadaş aranmaz zaten yanlış yerdesin o zaman. İş yapılır zamanla takım arkadaşlarınla kaynaşma olur.
Soran5 ayEvet diyorum ya ben o yüzden zorlanıyorum tek seçeneğim iş hayatı onda da saçma sapan tipler var ailem normal olmadığı için bu haldeyim annem kimseyle görüşmüyor ki bende komşu kızları falan bulayım ne akraba ne bişey çok çaresiz kaldım ya
- 5 ay
İşte iş hayatına o gözle girme ve çalışma. oluruna bırak ve biraz rahat ol kasma. Millet aptal değil çekingen olursan, kasarsan vs. Anlar zaten uzaklaşır. Bu sekilde olursan illa ki arkadaşın, arkadaşların olacak olmamasının imkanı yok yani
Soran5 ayHayır ben her şeyi denedim çok konuştuğum zamanlar da atılgan oldugum zamanlarda oldu baktım olmuyor geri çekildim az konuşuyorum yinede eksik biseyler var bilmiyorum
- 5 ay
Az konusma iste yırtık ol. Yırtık derken rahat ol anlamında kasma, az konuşma, girişken ol, gerekirse rol yap olmadığın gibi görün.
Soran5 ayYapamıyorum
- 5 ay
İşte gelişim ile alakalı. Zor döner o yaştan sonra karakter ama denemelisin. Ne kaybedersin
Soran5 ayBide benim depresyonum var imkansız ya
- 5 ay
İşin cok zor senin şu ortamda. Hep olumsuzluklar seni bulmuş ama bi yerlerden zincirini kırmak zorundasın iste
Soran5 ayBende bunu kabullenmek istemiyorum yanlış anlama beni ama beş para etmezlerin kendini bı halt sanması özgüvenin tavan olması zoruma gidiyor benim neyim eksik diyorum onlardan fazlam var ama olmuyor
- 5 ay
İşte bunları baştan takmayacaksın bi yerden başlayacaksın sonra sonra alışınca sende seçici olacaksın arkadaş konusunda. İş hayatında kolay kolay mükemmel insani bulamazsın, cadı kazanı gibidir.
Soran5 ayTakmiyim ama nerden başlıycam bulcam hicbiseye hevesim kalmadı kendimi güçsüz hissediyorum
- 5 ay
Öyle düşünme işte üstüne git bunun illa ki kafana uyan birileri olacak bu işte. Olmamasının imkanı yok
Soran5 ayNeden biliyo musun evde babamda sürekli annemle beni asagilar hakaret eder eve kapatmış annemi kimseyle görüşmüyor kadın bizim eve kimse gidip gelmez onun yüzünden babam narsist biri kendi tarafıyla sadece kendisi görüşüyor annemi dışlamışlar ben evde babama karsida kendimi savunmaktan yoruldum sürekli kendi tarafına bizi anlatır onlarda dalga geçerler asıl umursamazligi keşke o adama yapabilsem ama olmuyor
- 5 ay
Haklısın yaşadıklarından belli. O halde olmanı normal karşılıyorum bende hemen dediğim hale bürünemezsin zaten ama yavaş yavaş insanlardan umudunu kesmeden devam et diyorum. Bende iş hayatında neler gördüm seninkiler gibi ama bir yerden sonra rayına oturuyor ısrar eder sabırlı olursan
Soran5 ayYa karşı komşum da apartmandakilerle kankaydi kusmusler dışlamışlar bunu nasıl ettiyse dışardan birilerini bulmuş hayret ediyorum ya yetenek işi mi bu çok mu alınganim olumsuzum ama ben kimseyle baş edemem ki herkes çirkef utanmaz iki yüzlü böyle olmadığım için olmayacak zaten ama bunu kırmak istiyorum
- 5 ay
Özellikle bu zamanda artik böyle insan cok var. Bunları eleye eleye doğru arkadaşları bulacaksın. Kimse mükemmel değil öylesini arama ama yanlış yapanı direk sil normale hemen sarıl. Hep olumsuz olma
Soran5 ayNormal hiç yok 🥲
- 5 ay
Mutlaka çıkacak emin ol. Olmamasının imkanı yok. Sabrede sabrede kazanacaksın
Soran5 ayAma 28 yaşındayım herkesin çevresi var sonradan beni kim grubuna alsın olmuyo
- 5 ay
Kimsenin grubu olmuyor ki. Senden önce başlayanlar birbirini tanıyıp arkadas oluyorlar seni de bir süre sonra aralarına illa alacaklar o grup degil iste. İş yerinde gruplaşma olmaz.
Soran5 ayİş yerini demiyorum herhangi biri illaki arkadaşları ve çevresi var ben sonradan kimsenin hayatina dahil olamıyorum
- 5 ay
İşte zamanla o da olacak. Konuşa konuşa biseyler paylasa paylaşa zamanla seni de aralarına alacaklar ha diyince olacak sey degil zaten. Çok büyük bir kusuru yoksa karşındakinin sende görmezden geleceksin onlari
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Öncelikle çok çevre iyi bişi değil az insan öz insan tut yanında bunu da şans eseri bulursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı.
5 aySosyal medyadan bir iki arkadaş edinerek alışınca, sosyal çevrede de buna adım atılabilir.
00 Yorumla
5 ayHiç gerek yok bence eğer öyleysen hiç ol kumaşa girme derim sonra kafan ağrımasın👍🏻
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayHerkese hayr dersen tanisamazsin tabi. Gokten ozel sipars inecek degil ya 😂
00 Yorumla
5 aygit arkadaş olalım mı de hayat çok kasmaya gelmiyor ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sohbet frekansının uyduğu kişi bularaktan başlayabilirsin
00 YorumlaKendin gibi birilerinin olduğu ortamlara dahil olarak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı.
5 aySosyal medyadan arkadaş edinebilirsin sonra reele geçer istediklerin böyle daha kolay olur
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayZor bu zamanda ya yinede temkinli yaklaşmak lazım insanlara
00 Yorumla
5 ayKarşılıksız birşeyler yapman gerekiyor eğer sen karşılık beklemedigin halde karsindaki kişi yapılan küçük iyiliği jesti görüp güzel cevap veriyorsa o kişiden iyi bir arkadaş olur bence
11 Yorumla
Soran5 ayBu güzelmis başka var mı böyle
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
5 ayDuruşunuzdan taviz vermenizi önermem.
Sevgili değil arkadaş arıyorsunuz anladığım kadarıyla.04 Yorumla
Soran5 ayEvet hiç arkadasim yok
- 5 ay
Sosyalleşmeniz lazım ama küçük bir şehirde mi yaşıyorsunuz
Soran5 ayEvet
- 5 ay
Anladım.
Hayatınızda biri yoksa bu yalnızlığı hissetmeniz de normal aslında
Gizli Üye(30-35)5 ayBizdede maalesef gruplaşma var ve ben olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum
02 Yorumla
Soran5 ayAma insan istiyor arkadaşlari olsun
Cevap sahibi5 ayboş ver yaa tek daha iyi. Belki arada muhabbet edersen o. Yoksa bazı insanlar yoruyor
Gizli Üye(25-29)5 aySende bazı şeylerden soğumuşsun hevesin kalmamış anlıyorum Biraz zor sanki
07 Yorumla
Soran5 ayEvet ama hayatımı değiştirmek istiyorum
Cevap sahibi5 ayAma değiştiremezsin enerjin kalmamış
Soran5 ayE ne diyosun kabullenmek zorunda değilim
Cevap sahibi5 ayKabullenme öyleyse harekete geç
Soran5 ayNapicam onu bilmiyorum
Cevap sahibi5 ayYardımcı olıyım mı
Cevap sahibi5 ayGelsene
Aile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Ben de içime kapanık sessiz asosyal biriyim hiç arkadaşım yok gençliğimi hep yalnız geçirdim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBoş ver arkadaşlığı. Olmayan birşeyi aramak saçma olur. Akrabalık kalmamış ki , arkadaşlık kalsın.
02 Yorumla
Soran5 aySinir oluyorum olumsuz konuşan insanlara 40 yaşında tanıdığım kadın sıfırdan kendine çevre kurdu neymiş zor olan
Cevap sahibi5 ayolabilir insan nasıl yaşarsa öyle düşünür.
Gizli Üye(30-35)5 ayBoylesini istiyorum işte
Sadece bana açık olsun herkese kapalı:)
00 YorumlaYaşım 27 Ben pavyonda badigardım
Tek takılırım fazla cevre iyi değil
Ya tek takılcan ya sadık 1 kişi olcak023 Yorumla
Soran5 ayÇevre dediğim şey abartılı değil ya da erkekli ortamlar değil bikac samimi kız arkadaş yeterli sizin sandiginiz ortamlardan bahsetmiyorum
Soran5 ayHayır bulamadım
Soran5 ayÇok kazık yedim kendim gibi birini arıyorum yok
Soran5 aymaalesef
Soran5 ayBen kız arkadaş arıyorum
Soran5 ayNeden
Soran5 ayNeyi takma dedin
5 ayBelki böyle kadere sende maruz kalıcan korkusu var bilinçaltında o yüzden zincirini kıramıyor olabilirsin umarım iyi olursun
030 Yorumla
Soran5 ayNe kaderi
Soran5 ayAnlatır mısın
- 5 ay
Yani olurda evlenirsen , baskılı bir evliliğin olur korkusu , öyle kadere maruz kalma endişesi işte
Soran5 ayNerden biliyon
- 5 ay
Sen annenin kızısın sana etkisi olmuş , çok cool ve havalı görünüşüm var diyon ama neden kimse derine inemiyor , sen duvar ördüğünden değil, içgüdüsel korunma
Soran5 ayİçgüdüsel korunma ne demek hakkaten neden olmuyor
- 5 ay
Psikolojik bişey ya , ama sana açılan erkek olursa izin ver güvenince yani
Soran5 ayKız arkadaş bulamayan sevgili mi bulur sence benim bişey yapmam lazım 😭
- 5 ay
Bence bir şey yapmana gerek yok, düğüne falan gittiğinde milletin arasına katılımcı ol , illaki sevgili olmana gerek yok , normal erkek arkadaşda olur yani
Soran5 ayNe düğünü ben annem yüzünden hiç düğüne gitmedim en son gittiğimde masada tek oturduk çok zoruma gitti
- 5 ay
Evden hiç çıkmıyonmu,
- 5 ay
Ayrıca az önce söyledim annen babandan baskı görmüş sende öyle yetiştirmiş
Soran5 ayKpss var onun dışında çıkmiyorum gidecek yerim yok
- 5 ay
Kpss tek sen girmiyon bizde giriyoz ama hayattan geri kalmalısın
Soran5 ayE napcam
- 5 ay
Sanal arkadaşlığı deneyebilirsin
Soran5 aySanal değil gerçek hayatta istiyorum
- 5 ay
Memleket neresi
- 5 ay
Hatta ailen izin verirse, Kızılayda gönüllü ol , yaşlılara falan desteğe gidiyorlar, ya da sosyal etkinlik yapıyorlar onlara katıl
Soran5 ayİşe yarar mı
- 5 ay
Denemeden bilemezsin,
Soran5 ayYaşımdan dolayı çekiniyorum artık sonuçta üniversiteli değilim
- 5 ay
Ben 28 yaşadım arada gidiyorum bişey olmuyor, hem iyiliğin yaşı olmaz, üniversite de böylemiydin
Soran5 ayEvet çok zordu üniversitem gruplara girdim ilk aşamada atılgan davranırım sonradan devamı gelmez bırakırlar
- 5 ay
Sana hayatında başarılar dilerim dostum
Soran5 aySenden bir halt olmaz demek mi bu
- 5 ay
Kendini küçümseyene destek olmak , taşlı tarlaya tohum ekmek gibi olur
Soran5 ayNerde küçümsemisim
- 5 ay
Sen sahura kadar millete cvp yetiştir sonra da uyurken , nerede kendini küçümsediğini düşün belki bulursun
Soran5 ayİnsanlara cevap vermem seni niye rahatsız ediyor
5 ayArkadaşsız hayat daha güzel bende senin gibiyim asosyal ve arkadaş çevren yok olsunda istemiyorum insanlardan çok zarar geliyor mslesef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
5 ayBence böyle devam et çünkü bende öyle yapıyorum 👈👍☺️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayozguven yoksa boş benim tipim vardi boyumda kızlar bana teklif ediyordu benim ozguvenim yoktu simdi ise tavan yaptim iş hayatindan sonra bi cevrem bi ilişki hayatim oldu sasiriyorum ozguven yoksa zor o işler cekinmemelisin
00 YorumlaTehlikeli bir durum yaşanabilir yeni insanlar tanıyacağım diye. İnsanlara güven 0 esası olmalı
05 Yorumla
Soran5 ayNe yapmalıyım ne akraba ne komşu nerden bulabilirim çok yalnizim
Soran5 ayHerkesle anlasamiyorum
5 ayYani cafe falan takılman lazım bikaç yer seçip sürekli yer değiştirmeden ama
04 Yorumla
Soran5 ayAynı kafede ne olacak yanlış anlama ama sürekli aynı kafede olay farklilasir
- 5 ay
Benim düşüncem arkadaş ortam vs istiyorsan bu şekilde zamanla olur başkada en fazla buralarda sanal ortamlarda olur aklıma gelmedi başka şey
Soran5 ayBen kafede oturunca nerden bulabilirim ki
- 5 ay
Senin bulmana gerek yok sen takıl biraz onlar seni bulur
Sen gözüktüğünü zannettiğin biri gibi değilsin öncelikle bunu kabul ederek başla.
04 Yorumla
Soran5 ayO ne demek
Soran5 ayKendimi övmüyorum burada kimseye de yalan borcum yok çirkin olsam onuda burada yazardım burada kendime yardım istiyorum kendime etiket koymadım olanı söylüyorum
5 ayÇok zor ama imkansız değil en önemlisi içine kapanık oluşunu biraz açman gerekli sonrası kolay
02 Yorumla
Soran5 ay28 yaşındayım bı yaştan sonra bulmak çok zor
- 5 ay
Bulursun bulursun
5 ayKendin gibi insanlarla arkadaşlık kurarak, insanlar için kendini değiştirmeye bozmaya değmez seni seven böyle sevsin
00 Yorumlaİlgi alanlarınıza yönelmek, bu konudaki etkinliklere katılmak bunun en güzel yöntemidir.
018 Yorumla
Soran5 ayKüçük yerdeyim ama
Soran5 ayEvet ama herkesin çevresi var
Soran5 ayAile sorunlarim travmalarım çok baskıyla büyüdüm lisedeki sınıfla kötüydü arkadaşlıklar o yüzden onlarla konusmuyorum
Soran5 ayVe herkesin çevresi akrabalari var zaten benim annem kimseyle görüşmüyor komsularla akrabalarl babam yüzünden kopuk annemin komsularla arası olsaydı bende komşu kızı falan diyip bulurdum ama kimse yok tek başıma iş hayatindan bulmaya çalışıyorum oda olmuyo
Soran5 ayBaşka bı şehre atanmış olsamda yeni cevre edinmek çok zor benim için benim üzüldüğüm şey geçmişten gelen bağım yok
- 5 ay
Büyük şehirde nispeten kolay hem iş ortamından hem de ortak ilgi alanlarında yapılan etkinliklerden. Ufak ödevlerle başlayabilirsiniz. Tanımadığınız birine selam vermek ve kıyafeti, tokası veya çantası hakkında ufak bir iltifat ile başlamak. Konuşma bu şekilde kendi kendine ivmelenecektir. Ve en önemlisi gülümsemek.
Soran5 ayBunu yapabilirim ama devamı olmuyo pek markette denedim kasadaki kzila bikac kez konuştum nerelisin falan filan bı arada bebek gibisin dedi yaşını gostermiyon dedi ama bunlar işimi görmüyor bana buluşacağım kişiler lazim
Soran5 ayBaşka şehre gidince aklım burada kalıyor sonuçta memleketim burası evet tuhaf ama insan istiyor bağ kurduğu birileri
Soran5 ayEvet görünüş olarak havalı bile sananlar var beni ama karakterim içe dönük bekledikleri gibi çıkmiyorum bu konuda avantajim çok ama kullanamıyorum hatta bı yakınım niye böylesin diyip duruyor çok fazla travmam var hayatttan vazgeçmiş gibiyim değişir miyim zor gibi evden çıkmaya bile isteğim yok gibi sanki herkes nefret ediyor gibi
Soran5 ayTeşekkür ederim bakicam kesinlikle çok ihtiyacım var
Soran5 ayİnşallah deniycem çok teşekkür ederim 🙏
5 ayBende öyleyim çözümü içimizde ama bulamadık hâlâ...
10 YorumlaAğır başlı olmak iyidir de içine kapanıklık o kadarda iyi değil
00 YorumlaCok zor yaaa bence herkes hareketli arıyor bende aynı durum daym
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayyapma boş ver yüzeysel tanış olmak iyidir kapılar açar ama içini açma zaten kolay kolay sonra içine ediyorlar. tabi her eşyin zamanı kısmeti ihtiyacı var duruma göre. hayırlısı
00 Yorumla
5 ayGruplar çok önemli değilya kendini yırtıp olmadığın birine dönüşmektense yanlızlık daha iyi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. İstersen arkadaş olabiliriz
01 Yorumla
Soran5 aySanal istemiyorum ki
Gizli Üye(18-24)5 ayBende öyleyim, istiyorsan arkadaş olabiliriz. Erkek değilim, istiyorsan sonra görüntümü ve sesimi atarım.
01 Yorumla
Cevap sahibi5 ayYorumlarınızı okudum, gerçekten benziyoruz ve benim de bu aralar hiç arkadaşım yok, zorlama yok tabii ama istiyorsanız olabiliriz
5 ayüniversitede mi yoksa genel mi sordun
02 Yorumla
Soran5 ayGenel
- 5 ay
Bir işe gir iştekilerle ark olursun
- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(101)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ağırbaşlı ve içine kapanık biri olarak nasıl arkadaş edinip çevre yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım