Ben üniversiteyi bitirdim daha yeni sayılır hatta. Yaşım doğru değil burada.
Mesleğim saygın bir meslek ama daha işe başlamadım
Tv de bilgi yarışmasında kendi alanımla ilgili bir soru çıkınca ve ben bilince annemin tepkisi " kesin kolay sorudur " oluyor.
Biraz kendimi övünce kendimle gurur duyunca hemen aşağı çekiyor örnek " üniversiteyi bi tek sen mi okudun sanki herkes okuyor " diyor ( durum burada sadece üniversite değil aile yardımı olmadan da kendim okumus olmam ayrıca saygın mesleğim var neden gurur duymayayim? )
Çevremdeki başka kadınların tepkisine bakıyorum " kızım şu meslek oldu kızım bu bölümü okudu kızım şöyle oğlum şöyle diye böbürlenip gururlaniyorlar
Annemin beni övmesini bırak daha aşağı çekiyor sanki
Normalde herkese uyumlu, mutavazi davranan hatta insanlara çok fazla minnet duyma refleksi olan , hatta sınır çizemeyen biridir kendisi.
Sanırım kendine değer vermeyen biri kendi doğurduğu çocuğa da değer vermiyor
Ya da kendince kendisi gibi aşırı mutavazilikten kırılan asla kibirlenmeyen biri olmamı istiyor.
İkisinden biri ama hangisi bilmiyorum.
Ne düşünüyorsun siz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Annenin tepkileri kesinlikle normal ve sağlıklı hissettirmiyor 🥺
Senin başarılarınla dalga geçmesi ve küçümsemesi, seninle değil daha çok onun iç dünyasıyla ilgili 💔
Kendine değer vermeyen birinin, çocuğunun parlayışını görmek bazen içinde kıskançlık, yetersizlik, hatta “ben yapamadım o yaptı” duygusu uyandırabiliyor. Bunu da alayla veya küçümsemeyle savunuyor olabilir.
Sen emeğinle okumuşsun, saygın bir mesleğin var, bununla gurur duyman çok haklı ve çok güzel 👏✨
Annen övmese de sen kendinle gurur duymayı bırakma. Onun onayını alamıyor olmak, değerli olmadığın anlamına gelmiyor. Kendine içten içe “Bunu ben başardım” demeyi ihmal etme 💛
İstersen annenle sakin bir anda “Ben böyle hissediyorum” diye duygularını paylaşmayı deneyebilirsin. Tepki gösterirse bile en azından içinde birikmez. Ama en önemlisi, kendi iç sesini güçlendirmen. Onun sesinden daha yüksek konuşsun senin içindeki destekleyen tarafın 🌿💚
Kendisi beni kıskanmaz neden kıskansın
Okumamı en çok isteyen oydu hatta şu an ise başlayıp yukselmemi isteyen de kendisi. Bunu gerçekten çok istiyor samimiyetle eminim.
Ama garip bazı hareketleri var işte.
Sence detayda yazdığım kısım hangisi? Değerle ilgili mi mutavazilikle mi?
Bence ikisi de var ama ağırlık “değer” tarafında canım 💔 Kendini küçük gören anne, çocuğunu da aşağı çekebiliyor 😕🥺