Annem sürekli aşağılıyor, özgüvenimi bitiriyor; böyle bir anneye nasıl mesafe koyarım?

Selamlar,
Ben 24 yaşında normal bir genç kızım. Maalesef hâlâ ailemle yaşıyorum. 1 yıl olacak kardeşimi kaybedeli ve yaşadığım en kötü şeydi. O en sevdiğim insandı. Eskiden olsa bu kadar dert etmezdim kardeşimle dalgaya alırdık ama son zamanlarda annemin ne kadar iğrenç olduğunu fark ettim. Uzun zamandır böyle şeyler söylüyor ama geçtiğimiz yılda çoğaldı. Bana satanist, ateist, kendini ***** gibi cümleler söylüyor. Ben Müslümanım ama dindar değilim, belki bu dediklerinden dolayı böyleyim bilmiyorum. Ama artık dindar olmak istemiyorum. Neyse o ayrı bir konu. Kardeşimin vefatından sonra çok yalnız kaldım ve ilk defa dateleşmeye başladım. Babam evlenmemi istiyor yalnız kaldığım için. Annem de istiyor tabi, ama değişik bir şekilde. Birini gösterince bu sana bakmaz, sen çok çirkinsin, giyinmesini bilmiyorsun diyor. Oysa erkeklerden ilgi görüyorum. Ama bu dediklerinden dolayı özgüvenim aşırı düşük oluyor. Biri bana baksa bile ben istemiyorum ilişki. Ayrıca hâlâ bana nereye gidiyorsun eve erken geleceksin diyen karışıyor. Ne yapmam lazım? Annem nasıl düzelecek? Bu özgüvensizlik ve ailevi problemlerimden dolayı da hiç ilişkim olmuyor bence
Annem sürekli aşağılıyor, özgüvenimi bitiriyor; böyle bir anneye nasıl mesafe koyarım?