Ailem tarafından yok sayılmak ve evde psikolojik şiddet görmek normal mi, bununla nasıl başa çıkılır 😔?

Merhaba herkese iyi günler. Ben evin büyük kızıyım. Zamanında kimin ne sorunu olursa hep yardım ettim. Koştum. Evin işlerinde olsun. Fakat ben en ufak hakkımı aradığım zaman psikolojik olarak yok sayıldım. Babam tam 3 defa fiziksel şiddet uyguladı. Sığınma evine gitmeyi düşündüm. Şimdi evde Annemin Annesi var. Sürekli tartışma aradı benimle. Bende benimle bundan sonra konuşma dedim. Annem araya girip ay hayır Anne o bana dedi dedi. Yaklaşık 1 aydır konuşmuyoruz İkisiyle de. Babam da sadece para verir. Duygu, Düşünce hiçbir şey yok. Bende odamda sınava çalışıyorum. Bu evden kurtulmak için. Bugün sabah kahvaltıda Annem herkesin çayını koyup benimkini ayırıyor. Artık şu bir gerçek O benim Annem olamaz. Kız kardeşim var 1 tane o evli. Hep Annemi arar. Hiç beni aramaz. Bu evdeki olan olaylar oraya aktarılıyor. Sadece kendimi karakter olarak onlardan daha iyi buluyorum. Şükür kocaman bir kalbim, merhametim en önemlisi vicdanım var.

Ailem tarafından yok sayılmak ve evde psikolojik şiddet görmek normal mi, bununla nasıl başa çıkılır 😔?