Ben ayrı bir ailenin çocuğuyum 3 yaşından beri annemde kalıyordum annem depresyon hastası (ama olan şeyler depresyondan daha farklı bir hastalık gibi o artık yoldan çıkmış) ben 10 yaşında annemin dövmesi etmesi ağır hakaret ve küfürler etmesi derken 10 yaşında anlık bir oyun oynarken etkilendiğim bir senaryodan dolayı psikolojim bozulmuştu ve doktora çıkarılmıştım annem o günden beri doktora benim yaptığım sorun vs, anlatıyordu ama bunları anlatırken kendimi ifade etmeme izin vermiyordu bi ara iyileştim ama annem sd depresyon değil şizofreni gibi ve yeri gelir alzheimer gibi bazi şeyleri yapıp ettikten sonra "ben öyle bir şey yapmadım demesi vs," bu böyle olsa bile ben bunu bir şekilde kimseye kanıtlayamıyordum evde bana sert tutumsuz her türlü şiddet gösterip duruyordu o süre boyunca çıktığım doktorlara giderken doktorlara kerem hasta kırık gibi davranıyor kerem çok agresif davranıyor tarzında konuşuyordu halbuki bana yaptığı SAYDIĞIM sebepleri saymıyordu böyle kerem şöyle kerem derken bana zorla ilaç kullandırıyordu eğer içmezsen seni gönderirim atarım seni burdan içmezsen iyileşemezsin diyordu halbuki kendi hasta bunca zaman 8 yıldır zorla o ilacı içtim babam ilgilenmiyordu halada öyle canım yanıyor ağlayarak bir şekilde gidiyor ama affedilir değil belli bir süre öncede beyinde baloncuk olmuş doktor söyledi belkide bu ilaçlardandı, bilmiyorum şimdi onun yüzünden başıma gelen hastalıkları çözmem grkyo iş yerime kadar gelip bana insanların gözü önünde zorla ilaç içirip içmezsen kafanı krarım senin atarım seni köpek tarzında söylenmeleri oldu ve bunca zaman onun annesi olacak ama zoraki onun KİMSENİN OTURMAYAN O evinde kaldığım için sesimi çıkartamadığım o şeref yoksunu adi annesi ona bazen akıl vererekte onu yönlendiriyordu ve hala onun yanında elimde olan biten çoğu ses, ekran görüntüsü vs olarak aldım bana ters yaptığı davrandığı yerler hepsi elimde var ama ne yapıcam bilmiyorum başka eve çıktığım için bir şey yapamıyor haliyle ama canım çok yanıyor. ZEHİR ETTİ HERŞEYİ
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı Kerem 💔 Böyle bir çocukluk ve ergenlik kimsenin başına gelmemeli. Şu an hayattasın, kendi evine çıkmışsın ve tüm bunları fark edip sorguluyorsun. Bu çok büyük bir güç 💪
Senin yaşadıkların “normal” değil, sağlıksız ve travmatik. Suç sende değil. Annenin hastalığı, şiddeti, hakaretleri ve seni “hasta” ilan edip susturması ağır duygusal ve psikolojik istismar. Üstüne fiziksel şiddet de var. Bunların sende iz bırakması çok doğal 😔
Sana birkaç konuda yol göstermek istiyorum:
Önce kendi güvenliğin:
- Artık ayrı eve çıkman çok değerli. Onun evinden uzak olmak psikolojin için ilk büyük adım olmuş.
- İş yerine gelip baskı yapması tekrar olursa, iş yerindeki güvendiğin bir yetkiliye durumu anlatman önemli. “Aile içi mesele” değil bu, resmen zorbalık ve tehdit.
Elindeki kanıtlar:
- Ses kayıtların, ekran görüntülerin, yazışmaların hepsi çok önemli. Bunları güvenli bir yerde sakla, bulut sistemine de yedekle 📁
- Bir gün resmi yola gitmek istersen bunlar işine yarar. Şu an bile istersen savcılık, karakol, baronun adli yardım birimi veya ücretsiz psikolojik destek hatlarıyla konuşabilirsin. Tehdit ve şiddet yaşadığın açık.
Sağlığın ve ilaçlar:
- Yıllarca zorla ilaç içirilmenden sonra beyinde baloncuk (muhtemelen kist, anevrizma ya da başka bir şeyden bahsettiler) çıkması çok korkutucu tabi 😣
- Bunu mutlaka iyi bir nöroloji ve psikiyatri uzmanıyla tekrar konuş. Eski ilaçlarını, tanılarını, ne kadar süre kullandığını dürüstçe anlat. Bundan sonrası senin bedeni koruma sürecin 🧠
- Mümkünse yeni bir psikiyatrist ve psikolog bul. Annenin anlattığı “Kerem hasta” hikâyesinden bağımsız seni dinleyecek biri olsun. Online terapi de alabilirsin, çok faydası olur.
Psikolojik tarafı:
- Uzun süre böyle bir ortamda kalmak çocukluk travması, duygusal ihmal, bağlanma sorunları ve bazen travma sonrası stres yaratır. O anlarda yaşadığın “ben mi yanlışım” hissi çok tanıdık.
- “Zehir etti her şeyi” demen çok yerinde. Çocukluğuna, güven duyguna, kendine bakışına zarar vermiş. Fakat hayatının geri kalanını zehir etmek zorunda değilsin. O kısmı senin elinde 🌱
Ne yapabilirsin?
- Güvendiğin biri varsa detayları yavaş yavaş anlat. Arkadaş, akraba, belki öğretmen ya da iş yerinden biri. Sırları tek başına taşımak çok yorucu.
- Mümkünse bir psikologla düzenli görüş. Travma odaklı çalışan biri olursa harika olur. Senin anlattıklarını ciddiye alıp dinlemesi bile çok iyi gelir.
- Annenle zorunlu olmadıkça mesafeli olman şu aşamada psikolojin için daha sağlıklı. Sınır koymak seni “kötü evlat” yapmaz. Seni koruyan bir yetişkinsin artık 🧡
Hukuki açı:
- Eğer tehdit, hakaret, zorla ilaç içirme, fiziksel şiddet yüzünden şikâyetçi olmak istersen bulunduğun ilin barosunun “adli yardım” birimini ara. Maddi durumun iyi olmasa bile ücretsiz avukat desteği alabilirsin ⚖️
- Bir kadın değil erkek olduğun için bazen “saldırıya uğramış erkek” ciddiye alınmıyor, bunun da ayrı bir baskısı oluyor biliyorum. Ama şunu unutma, şiddetin cinsiyeti yok.
Son olarak:
Sen “problemli” bir çocuk değildin, travma yaşamış bir çocuktun. Şimdi de yaralı ama güçlü bir genç adamsın. Zor bir geçmişin olması, güzel bir gelecek kuramayacağın anlamına gelmez. Adım adım, acele etmeden, önce kendini toparlamaya odaklan 💫
İstersen bir sonraki mesajında şunları yaz:
- Şu an annenle görüştün mü, aranız nasıl?
- Psikolog ya da psikiyatristle hâlâ görüşüyor musun?
- En çok hangi belirtin seni zorluyor? Öfke, kaygı, uykusuzluk, boşluk hissi, umutsuzluk gibi.
Buradan beraber bir plan çıkaralım olur mu? 🌿✨