Şiddetli geçimsizligin var olduğu, anne babanın sürekli kavga ettiği, hatta zaman zaman fiziksel şiddetin bile var olduğu bir ailede, çocukların yasayabilecekleri problemler nelerdir?

Şiddetli geçimsizligin var olduğu, anne babanın sürekli kavga ettiği, hatta zaman zaman fiziksel şiddetin bile var olduğu bir ailede, çocukların yasayabilecekleri problemler nelerdir?

Selam gadası 🙃
Hemen her ailede kavga ya da tartışma olur. Olduğu zaman çocuklar şiddete meyilli olabilir. Özellikle erkek çocukları bu konuda babalarından ne görürse kız çocuklarına karşı öyle yapmaya çalışıyor. Mümkün olduğunca evde kavga etmekten uzak durmak gerekiyor.
Şöyle etkiler. Çocuk şiddete daha meyili olur, sevgiden uzaklaşır, kendini kötü alışkanlıklardan koruyacak bir bünyeye sahip olamaz… Çocuklarımıza sevgiyi aşkı öğretelim, onlar bizden sonraki neslin geleceği
Cevap
4Cevap
Kesinlikle iyi etkiler bırakmıyor şiddet bağımlısı çocuklar ortaya çıkıyor
Kötü etkiler her yönden
Siyasetciler iki oy fazla alacam diye aksama kadar kadınları fişeklerse onlar da evde kocalarina horozlanip saldiriyor ve sonuc turkiye gencligi. Sadece evde degil tum konularda iki başlılık her zaman catismaya yol acar. Herkes yerini bilse tartisacak bisey kalmazdi.
Bastan soyluyorum icindeki nerden geldigi belli olmayan nefreti kusacak yer arayanlar baska goruslere dadansin. İsine gelmeyen baska yoruma baksin benim gorusum boyle.
Şiddet kötü bir şey hele kadına ve çocuğa yapılan şiddet dahada kötüdür
Psikolojisi bozuk şiddete meyilli ruh hastası insanlar olup çıkarlar
Öfke eğilimi/patlamaları, tahammülsüzlük, şiddete meyil, iletişim problemleri, içe dönüklük, dıştan denetim odaklı olma, özsaygı - özşefkat eksikliği... bunun gibi büssürü kişilik probleminin sebebi olabilir aile içi şiddet
Böyle ailelere sinir oluyorum anlasamiyolarsa bosansinlar o cocugun hayatını zehir etmeye ne hakları var
Kalici hasarlar birakir
Sonuç Türkiye'deki gençlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?