Çocuk & Ebeveyn konusunda 673 cevap paylaştı. Düzelmez. Ben 15 yaşıma kadar dayak yedim. Ailem sevio biliyorum. Genelde kendi hatalarım yüzünden de oluyor. Pek uslu bir çocuk sayılmazdım. Ama o yaşlarda insan gelmişim 15 yaşına bu nedir diyor. Dayak olayı çok değişik bir olay. Dayak yiyen çocuk ileri de ya pısırık ya da sinir hastası olur. Ben de ikisinden de var. Pısırık halim tam pısırık yani yok böyle bir şey. Ama atarlı halim de var ve değişik. Sinirsel bozukluğum var. Farkındayım ama şükür tutabiliyorum. Sinir halinde aşırı sadist bir insan olabiliyorum. Allah affetsin b*ktan sebepler yüzünden kaç kere bro nun boğazına yapıştım. Hep böyle son dakka da durdum. Kedim vardı. Bir kaç kez canını yaktım. Ne yaptıģımı biliyorum ama durduramıyorum. Kimi zamanlar durduk yere gözlerim doluyor aptalca ağlıyasım geliyor. Sürekli vücudumu didikliyor kanatıyorum. Ama son zamanlarda biraz daha normalleşmeye başladım.
Okunur mu bu bilmem ama kendimi psikolog da gibi hissettim. Bir yandan rahatladım bir yandan gerildim. Sonuçta hatırlamak geriyor.
Neyse o zamanla geçecek bir şey. Aslında hiçbir şey tam olarak geçmez ya neyse. Olması gerek ortamı sağlar gerekli şevkati gösterirsin. Gerisine zaman bakar.136 Yorumla
Soran+1 yılBeni affet ama senin gibi olmasını istemiyorum
- +1 yıl
Öncelikle yanlis anlaşilmasın. Anormal bir insan değilim. Yalnızca bazı şeylere gereğinden fazla tepki verebiliyorum. Aslında her zaman insaflı oldum ama dedim ya bazı anlar kontrol gidiyor yaptığınin farkindasin ama durduramiyorsun. Şükur ki şu son iki üç sene çok naifim.
Dedimya zaman diye. İlerledikçe düzeliyor. Bazı şeylerin (maneviyat ile ilgili) farkına varıldığı zaman aslında duruluyorsun. Tabi bu biraz da etrafında ki toplulukta alakalı. Ben hep hafiften içe kapanık yaşadım çok arkadaşım olmazdı. Çok seçiciydim. Adam akıllı 2 3 arkadaş olurdu bitti. Ama onlarla bile çok gorüşmezdim. Sonra birgün hayatta ki sorunların önemsizliģini fark ettim. Ne diye milletten çekiniyordum gereksiz olaylara sinirleniyordum. Bunu fark edince herşey düzeldi.
Demek istediğim dayak yiyen kişi öncelikle sevenlerinin olduğunu bilecek. O bunu fark ettimi zaten bir şeyler çözülmeye başlar. Sonra onu sosyalleşeceği eğleneceği ortamlara sokarsınız.
Soran+1 yılUmarım daha iyi olur
- +1 yıl
Spor burda iyi olur. Hatta dövüş sporları bence idealdir. Çoğu aile şiddet yüzünden uzak tutar çocuklarını ama bu sporlarla uğraşan insanların çoğu naif sakin insanlardır. Her insanın içinde şiddete olan bir açlık var. Kabul edilse de edilmese de. Bu tarz sporlar insana içinde ki şiddet isteğini atmasında yardımcı olur. Cocuğun yaşını bilmiyorum. Ama 8 yaş civarı ya da altıysa jimnastiğe verilebilir. Jimnastik temeli olan çocuk her türlü bedensel aktiviteye yatkın olur.
Soran+1 yıl11 yaşında. Spor iyi fikir gerçekten sağol
- +1 yıl
Merhabalar, sizinle konusabilir miyim
En İyi Cevaplar
ona sarılmayı, sarıldığında güvende ve huzurlu olabileceğini öğret mesela. Birşey yaptığında canım kuzum bitanem gibi kelimelerle yaklaş, sürekli sarıl, dertleş zamanla toparlayacaktır. Allah yardımcısı olsun. Ben öyle atlattım.
22 Yorumla
Soran+1 yılAmin sağolasın
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 926 cevap paylaştı.
+1 yılFazlaca sevgi gösterip ona güven aşılayabilirsin ve onu gelecekte yalnız bırakmayarak bir daha şiddet görmeyeceğine inandırabilirsin. Psikolojisi tamamen düzelmez fakat kendini toparlar. Sana önyargı ile yaklaşabilir çünkü senden de şiddet görebileceğini düşünebilir. Sana güvenmesi zaman alacaktır ama olumlu bir şekilde yaklaşırsan, özellikle yanlış bir şey yaptığında senden şiddet yerine ılımlı bir yaklaşım görürse ve böyle devam ederse sorun olmaz ve psikolojisi öncekinden daha iyi hale gelir.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenimleyken çok daha rahat. Benden zarar gelmeyeceğini biliyor. Ama kendini kapatıyor duvarları var. Ayrıca sürekli şiddet görüyor ona ulaşmam çok zor
- +1 yıl
Sen pes etmeden güven aşılamaya devam edersen o duvarları aşabilirsin. Güveni zarar gördüğü halde güvenebileceği birilerine ihtiyaç duyuyor. Güvenebileceği birini bulmuş sırada o duvarları bir tek sen gibi güvendiği insanlara açmak kaldı ve bunu da güvenle sevgiyle halledebilmen olası canım.
+1 yılÇocuklar bazı şeyleri psikolajisin den hiç silmezler ve şiddet gören bir çocuğu sadece o hayatın içinden kurtarmaya bak yoksa çok derin yaralar bırakır ne gibi dersen?
özgüven eksikliği..
Sosyalleşemez...
Onu sevmek için kaldırılan bir el gözünü kapatmasın da ve kormasına neden olur.
İçe dönükdür dünyası bütün sevgilerini bastırır.
Karamsarlaşır.
Sen yaralarını çok çok severek sararsin şefkat göstererek.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılOfff çok üzülüyorum bu çocuklara yaa.
Çocuklar çabuk mutlu olur, çabuk unutur. Öncelikle farklı aktivitelere katılın birlikte, nerede mutlu olup anı yaşadığını tespit et ve ertesi günler için ilgi duyduğu alanlarda çeşitli planlar yapın birlikte. Eğer plan konuşulurken gözleri parlıyorsa o planı mutlaka gerçekleştirin43 Yorumla
Soran+1 yılgeçenlerde benimle oyun oynamaya gitmek istedi. Tamam dedim. Sen kızsın deyip izin vermediler ya ben ne yapayım çıkdırcaö
- +1 yıl
Ne alaka yaa? Kim dedi
Soran+1 yılAnne dedi. Ama başka şekilde yaklaşmayı denerim nasılsa
Istanbuldaysa, yakinda İstanbul'da olacagim. Benimle birgun gecirebilir. Ona istedigi seyleri sevgi ile alabilirim.
Cocuklara kalkan eller kirilsin..41 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler...
+1 yılYeterli birikime sahip değilsen durumu daha da kötü bir hale getirme
18 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir birikime sahip olabilirim? Sadece onun için çabalıyorum.
- +1 yıl
Anlaşılan bu merak ettiğin bir sorudan ibaret ortasında yer aldığın bir bilinmez şu an senin için
Soran+1 yılBen psikolog pedagog bişey değilim. bahsettiğim kişi kardeşim ve birşeyler yapmam gerek
- +1 yıl
Fiziksel aıdan toparlanmış durumda mı? kendisi. Şiddeti uygulayan hayvanda (Büyük ihtimalle Baban ya da sen öyle diyorsun) devamını getirecek gibi mi?
Soran+1 yılAnne bunu hep yapıyor
- +1 yıl
Sen duvar olamıyor musun? arada en azından onun kadar yıpranmayacak bir yaştasın
Soran+1 yılSence bunu yapmıyor muyum? Ben çözüm arıyorum farkında mısın? Bunlar yetmiyor ben her zaman evde değilim her zaman aralarına girip bir kaç yumruk tokat yiyemiyorum maalesef
- +1 yıl
Kesin sonuç verebiecek şeylerden birisi riski göze alıp ebeveynlerini yetkili yerlere şikayet etmen olur, onlar durulduktan sonra zaten o yıpranmış kardeşinin annenden beklediği sevgiyi az da olsa görmesi yeterli, devamında aynı durumun tekrarlanmaması durumunda. Diğer yandan bilinç altından gitmez orası ayrı :(
Çok zor çok 😔😔
Ömür boyunca unutamam hep bir köşede kalır aklında..
Çok üzucü bu tarz şeyler hayvan bile yavrusuna sahip çıkıyor ama insanlar anlamıyorum bu durumu
.60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSahipleneceksin önce, sevgi ve şefkat aşılayacaksın. Bir de umarım bir travması yoktur, varsa psikolog ile konuşmalısın.
31 Yorumla
Soran+1 yılYapamıyorum ama daha çok denerim:/
+1 yılKendi annenmi ne gb psikolojik bozuklulari var siddete egilimgb seylermi
35 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet aynen öyle. Çok saldırgan, ağzı bozuk, sorumsuz bir çocuk. Ama böyle olmasını garipsemiyorum:(
- +1 yıl
Bunu sen tek basina cozemezsin bir pedagoga goturmelisin.
Soran+1 yılAnne böyleyken ben nasıl yapabilirim
- +1 yıl
Anneyide bir psikologa gotur ama cocuk icin cok zor olur lutfen simdiden onun icin ugras
Soran+1 yılYa anne ne b. k yerse yesin
Çocuk & Ebeveyn konusunda 361 cevap paylaştı. Düzeltilebilir tabi. Bolca sevgi ve zamanla düzelmeyecek şey yoktur.
Düzelmesem ben düzelmezdim :D Yediğim oklavalar terlikler ohoo :D22 Yorumla
Soran+1 yılYa inşallah dediğin gibi olur çok sağol umut oldun
+1 yılŞiddetten kurtararak başlar. Devamı güven duymasını sağlamakla olur. Gerisi zamanla ilerler.
27 Yorumla
Soran+1 yılDenedim
- +1 yıl
Sonuç ne peki?
Soran+1 yılAnne devam ediyor. Bugün haksız yere yine vurunca tuttum bağırdım. Tam ona kızıyorum. Çocuk delirdi. Çocuğun birgün bunu yapıcağını biliyordum. Anneye saldırdı
- +1 yıl
Anneyi uyar. Ciddi bir şekilde uyar. Özel bir şekilde, çocuğun olmadığı bir ortamda konuşmayı dene. Başka yol yok. Varsa baba ile görüş bu konuyu.
Soran+1 yılBabayı yok saymam da bir sakınca yok. Anneyle konuşabilir miyim gerçekten bilmiyorum
- +1 yıl
Çocuğun algı, psikoloji ve yaş durumuna bağlı olarak şu an ve ilerisi için anne cinayeti, kadın cinayeti, kadın çekingenliği gibi durumlara yol açabilir. Bu toplumdan silinmesine sebep olabilir.
Konuşup konuşamayacağını bunları göz önünde bulundurarak değerlenir.
Çocuk belli ki sana güveniyor. Öyle anladım. Zira şiddet gördüğü annesine karşı seni destek alarak ona onun yöntemiyle karşı koyuyor. - +1 yıl
Noldu, sorun nedir?
+1 yılkötü olayları silebileceğini sanmıyorum bundan sonraki yaşamında şiddet görmeyeceğine inanıp yavaş yavaş düzelmeli bence
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir uzmandan destek almak gerek psikolog ya da pedagogdan
24 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapmayı çok istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılYarın çocukla birlikte git işte
Soran+1 yıl11 yaşında çocuğu anneye ne diyerek götüreceğim
Cevap sahibi+1 yılGezicez dersin
+1 yılsevgini göster gülümse ve elini tut devamlı ona güvendiğini söyle daha iyi şeyler başaracağını söyle ve ona inan...
30 Yorumla
+1 yılŞiddet gördüğü insanla yüzleştir ama şiddet gösteren insan melek gibi davransın özür dilesin daha sonrada çocukla bir daha yüz yüze getirme son karşılaşmaları olsun..
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnesi
- +1 yıl
Kadının özür dilemesini sağla, eğer ağır bir şiddet söz konusuysa şikayet et..
Bazı fikirlerin tohumlarını atman gerekiyor ilk olarak.
İyi birşeyi yapıp örneklendirerek ve bir yandanda söz ile beynine yerleştirmelisin daha sonrasında ise bunu birkaç kez tekrar edip onada aynısını yapmasını sağlamalısın.20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ona bolca sevgi gösterip güvende olduğunu hissettirirsen.
20 Yorumla
+1 yılSadece kötü birşey olduğunu anlatmaya çalış ilerde oda uygulamasın diye bide psikolog şart
20 Yorumla
+1 yılBen ablam odada sigara içiyor diye söylenmiştim ortaokul zamanındaydım o da 22 23 yaşlarındaydı evimiz sobalıydı rahatsız olmuştum üzerime atlayıp direkt saldırarak yüzümü yaraladı kan geldiğini hatırlıyorum
Onun haricinde de gereksiz meselelerden çok dayak yedim. Benim aklıma gelince çok içime koyar. Sonra krem getirmişti ama neye yarar.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılPsikoloğa götür o anlatır. Psikoloji bilgisi tamamen sağduyusal olan insanlardan aldığın tavsiyeler o çocuğu daha kötü hale getirebilir. Uzman görüşü almalısın.
10 Yorumla Ona bol bol sarıl, saçlarını okşa. Ve kurtarıcı meleği ol, onu bırakma.. Hep yanında ol. Küçük sürprizler yap. Sarıl hep.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılDüzelmiyor, bugünkü soruda bunu attım
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-96d9-c46cea59344b.jpg20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFazlaca şiddet gördü tamam ama ne derece etkilemiş hangi yönden etkilemiş onu çok detaylı incelemeden şu diyemeyiz ankaradaysa görüşüyüm konuşuyum bir öyle direk şu yapılmalı demek çok saçma ve psikolojisini düzelticem diye dahada kötüye gidebilir
10 Yorumla
+1 yılkücükken bende ailemden baya gördüm düzelmiyor hep kalıcı şeyler bırakıyor.
120 Yorumla- +1 yıl
@Serii_fee valla şöyle söyliylim 17 yasıma kadar iyi dayaklar yedim. ailemden sinir hastalıgı oluştu şimdi herkes dikkat eder sinirlenmemem için direk krize giriyorum. bazı konularda çekingenlik yanlızlık kendini degersiz görme gibi cok sey hissediyorsun. biliyo musun bana ailem böyle yaptı mesela ben cocuklarıma asla yapmam onlar öyle görmüş ögrenmişler saygı duyuyorum
- +1 yıl
@Serii_fee bizimkiler ailelerine cok bagılı görücü usulu evlilik. ismim yasinmi olsun emre mi olsun diye tartısmıslar dogdugum zaman. bosanma durumuna gelmişler aileleler araya girmiş erkegin istedigi olsun demişler yasin olmus. annem 3 yasıma kadar hiç ilgilenmemiş ne emzirmiş sürekli dısardan gıdalarla cok asırı kücük kalmısım 3 yasında dügünde farketmiyolar ateşli hastalık geçiyiroyum 2.5 ay civarı hastanede kalıyorum babam annemi dövüyo ondan sonra annem ilgilenmeye baslıyo benle daha sonra ablamlar annem ilgileniyo diye beni dolaba falan kilitlediler kıskanclıktan her konuda kısıtlandım 8 sınıfa kadar ailem okula götürdü getirdi mesela dövmek için herangi sebebe gerek yoktu babama kumandayı vermedim diyede dövmüştü ama 17 yasında işte patlama noktası geldi o günden sonra hiç vurmadılar ama kendimdeki eksileri ben görüyorum mesela
- +1 yıl
@Serii_fee vurmamaya calıs bende kalıcı olan şeyleri söylememi ister misin? yanlızlıgı cok seviyorum fazla arkadasım yok insanlara güvenemiyorum bide cocuk dövenlere karsı inanılmaz öfke patlıyo bizim burda kadın kendi cocugunu dövdü diye kadını dövüyordum elimden zor aldılar kocasına dedim bir daha döverseniz resmiyete dökerim. kendime güvenim vs konusunda sorun yok hiçbirşeye korkum yok çekingenlik ve kendini biraz degersiz görme var hayatta hiçbirşeyi yapamamıslık hissi
- +1 yıl
@Serii_fee mesela bende olmuyor acıma ve pişmanlık hissi 0 herkese karşı cok katı olabiliyorum ama cocuklara karsı bir o kadar da yumusak birisiyim ya bazı şeyleir gerçekten çekince daha iyi anlıyo insan. ama cocugunu şımartmamaya calıs hani vurmak yerine belli cezalar ver toparla kötü oldugunu benimset. bende patlama oldugunda öfkemi dökemessem acillik oluyorum sakinleştirici yapmak zorunda kalıyolar
Soran+1 yıl@Serii_fee hıı belli belli düşse için gidiyormuş.
Soran+1 yıl@Serii_fee haklısın bilemem. Sen de annesin vurma çocuğa
Soran+1 yıl@Serii_fee bir çözüm bul. Vurmanın doğru olmadığını biliyorsun. Öyleyse başka bir şey yap ne biliyim vurma yani
- +1 yıl
@Serii_fee evladının kıymetini bil derim. dövmek yerine yetiştirme tarzında degişiklikler yap inan zamanla anlarsın
Soran+1 yıl@Serii_fee beni yanlış anlamayın lütfen. Sadece o çocuğu kardeşimin yerine koyduğumda üzüntü duyuyorum. Allah hayırlısıyla yetiştirmeyi nasip etsin
bu nerdeyse imkansiz gercekten kirilmistir yapistirsanda anlami yok sadece birdaha yasamamasi icin caba goster ,
10 YorumlaŞimdi ne yaşamış ne olmuş bilmiyorum nasıl yorum yapabilirim
22 Yorumla
Soran+1 yılAnne dövüyor çocuğu. Dövmesini engellemeye çalışıyorum, daha çok çalışırım. Ama bu çocuk nasıl düzelicek
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir durum.. Gerçekten çocuklara kalkan ellerini bir tarafına sokacaksın bu kişilerin!! Size yakın biri mi?
24 Yorumla
Soran+1 yılYakın mı? Biri anne biri kardesim
- +1 yıl
Kusura bakmayın ama aciz bir anneniz var. Bir insan ne olursa olsun bir çocuktan çıkaramaz hırsını.. Aileden başka rahatsız olan yok mu bu durumdan?
Soran+1 yılİğrenc bir durum ya anlatamam
- +1 yıl
Olayı anlat istersen özelden mesaj atabilirsin, Allah yardımcınız olsun. Psikolojik destek alabilirsiniz, ya da farklı aktiviteler üretip, biraz da olsa bu karanlıktan uzaklaştırabilirsiniz.
+1 yılSevgiyle yaklaşın ve kendisine inanmasını sağlayın.
00 YorumlaOlayları tam olarak anlatırmısın?
22 Yorumla
Soran+1 yılTam anlatamam
Kolay düzelmez ani panik atakları oluyorsa doktora gittisin
00 Yorumla
+1 yılsen düzeltemezsin. o şehirden o ailesinden o çevresinden uzaklaşmadan ve psikolojik destek görmeden düzelmez
10 YorumlaGüven duygusu vererek öp sahip çık yalnız olmadığını anlasın güvenini ve sevgisini kazan
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok kötü bişey.
Ne olursa olsun bağırma düzgün konuş ve el kaldırma10 YorumlaSevgiyle düzelir uzun vadede
21 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ya çok istiyorum ama bu şartlarda olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevgi ilgi ve sefkatle
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyorumlari okudm o anne seninde annen mi bir de yasn kac calisiyr msn
Soran+1 yıl20 yaşındayım öğrenciyim
Soran+1 yılBenim de evet
guzelce basini oksa hepsi gececek masalini oku
21 Yorumla
Soran+1 yılAma geçsin
Sev onu lan lunaparka gotur pamuk helva al
30 YorumlaKendini güvende hissettirerek.
20 Yorumla
+1 yılfotoyu sen koymadın mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabii ki bu ne ya
+1 yılOna merhameti ni sevgini göster
30 Yorumla
+1 yılKimden şiddet görüyor metın oluyor
09 Yorumla
Soran+1 yılAnne çocuğu dövüyor
- +1 yıl
Şikayet et aile bakanlığına ya da bimer e gelip bakarlar gerekirse alırlar elinden
Soran+1 yılHayır bu çocuk benim kardeşim
- +1 yıl
Dövdürme araya Gir büyüklerine söyle herkese söyle el atsınlar. Kaç yaşında çocuk niye dayak yıyor Nasıl anne bu
Soran+1 yılAraya girmek de kolay değil bugün çok kötüydü
- +1 yıl
Kaç yaşında kız erkek? İlerde travma olut. Çok mu kızdırıyor yaramazlık yapıyor b
Soran+1 yılYaramaz evet ama yine de vurması çok yanlış. Ve daha bebekken de vururdu yani geçerli sebeplere ihtiyacı yok
- +1 yıl
Çok kötü baba yok mu ys
- +1 yıl
VAlla senin çocuğun gibi alıp şefkatle sahipleneceksin kimseye dokundurmayacaksın sevip koklayıp kendi evladın gibi büyüteceksin
+1 yılOnun her daım yanında oldugunu hıssetırerek
20 Yorumla
+1 yılSevgi buyuk iyileştiricifdir
10 Yorumla
+1 yılSeverek
30 Yorumla
+1 yılHiç tecrübem olmadı. bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılSeverek
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBozulmuş bir şey düzelmez
14 Yorumla
Soran+1 yılLütfen yapmayın umuda ihtiyacım var
Cevap sahibi+1 yılKüçükken bende çok dayak yedim ağzım burnum dağılırdı o derece yani. Ve büyüdüm çevremdekilere ben şiddet uygulamaya başladım düzelmiyor yani
Soran+1 yılOnun böyle biri olmasına dayanamam
Cevap sahibi+1 yılBir pedagogla görusmeniz gerek
Sevgiyle ilgiyle
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSürekli konuşarak ve sevdiği şeyleri yaparak
00 YorumlaDüzeltemezsin
10 Yorumla
+1 yılSevgi ve psikolog
10 Yorumla
+1 yılBu çocuk kim
06 Yorumla
Soran+1 yılBu çocuk kardeşim. Anne yaptı
- +1 yıl
Ona özgüven telkinleri yap beraber zaman geçir sosyal aktiviteleriniz olsun görevler ver ve başardığında ödüllendir, Hayvanları sevdir en önemliside onu sevdiğini yalnız olmadığını söyle ve sarıl sıkıca kocaman
Soran+1 yılTamam. Benimle arası iyi zaten. Ben sevdiğimi hep söylerim. Ama anne böyle yaptığında benden de uzaklaşıyor çokmüzülüyorum
Soran+1 yıl@Serii_fee bu önemli bir detay değil
Çocuk & Ebeveyn konusunda 418 cevap paylaştı. Duzelmiyor malesef.
10 YorumlaDuzelmez
10 YorumlaPsikolog a gotur
00 Yorumladüzelmez
10 YorumlaDüzeltemezsin
10 Yorumladüzelmez
10 YorumlaGezdirerek
00 Yorumla
+1 yılDöv skxjsk
04 Yorumla
Soran+1 yılKomik misin be gerızekalı
- +1 yıl
Önce beni düzelt puşt
Soran+1 yılÇahahahah sinirim blzuldu
- +1 yıl
Özür delerim bakma kusuruma ama beni de o çocuğu da düzeltemeyeceksin boşuna ığraşma
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar