Küçükken aile içi fiziksel ve psikolojik şiddet gören çocuklar atlatabillirmi ya da ileride nasıl olur?

Çocukken ailenin uyguladığı fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet bunlar hiç unutulmuyor mesela ben Bi süre sonra gidicem zaten gittikten sonra hiç aramam sormam onların bana ulaşmasına dahi izin veremem nerede olduğumu bile bilmeyecek ler bazıları içine kapanık pısırık olur ya şiddet gören çocuklar ben öyle olmadım yani aslında dışa dönük Bi insanım ama içime kapanık yönümde var ama hiç kimseye hiç bşymi anlatmıyorum o konuda Aile kelimesi çok boş geliyo insana mesela insanın Bi problemi olunca annesine babasına anlatır ama yani sen anlatamıyorsun etrafındakilerin yaptığı hatalar çabuk gözüne batıyor kimsenin kolay kolay yapamayacağı şeyleri yapıyorsun mesela insanları çabuk hayatından çıkarabiliyorsun çabuk silebiliyorsun bunun halk arasındaki adı duygusuz oluyor yani hep yanlızsın insan Bi süreden sonra acıyı hissetmiyor benim gibi olanlar var mı?
Küçükken aile içi fiziksel ve psikolojik şiddet gören çocuklar atlatabillirmi ya da ileride nasıl olur?