Onun dışında uyku halindeyken bağırıyor ya da ağlayabiliyorum bana birileri söylemedikçe bunlardan haberim olmuyor.
Ayrıca sürekli huzursuz olacağım rüyalar görmeye başladım ve hşç dinlenmiş uyanamıyorum
Çocuklukta kim sana ne yaşattı bilmiyorum ama bu ilerde illa ki bir sıkıntıya yol açıyor. Eğer dediğin şeyler artarsa da psikoloğa gitmelisin. Çocukluğun bıraktığı yaralar kolayca kapanmıyor maalesef. Umarım atlatırsın bunları en yakın zamanda.
Psikoloğa gitmem çok zor kendi başıma çözmem gerek
Bende öyle yapmaya çalışıyorum aslında uğraşlarım var ama sanki bilinö altım depresif olmama programlanmış gibi. Uzub süre sonra 2 hafta önce ilk defa ağlayıp rahatladım yoksa çok daha kötü hissediyordum. Gidişat yine aynı yöne. Pandemi bitseydi en azından spor yapardım gerçekren
Merhaba, çocukluk travmalarınızın sizi ciddi bir şekilde etkilemesi veya aklınıza gelmesi oldukça normal. Çünkü çocukken yaşadığımız şeyleri ne yazık ki insanoğlu olarak kolay kolay unutamıyoruz ve aklımızın daima hep bir köşesinde yer alıyor. Şahsen benim de böyle "çocukluk travması" diyebileceğim pek çok kötü anım var ve halen unutmakta zorlanıyorum ve sizin de dediğiniz gibi büyüdükçe unutmak da giderek zorlaşıyor yani halen ilk günkü tazeliğini koruyarak aklımızda güçlü bir şekilde kalmaya devam ediyor. Fakat bundan kurtulmak veya bir nebze de olsun çocukluk travmalarımızdan sıyrılabilmenin de yine bizim elimizde olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan ilk yapmanız gereken şey, bu olayları fazla düşünmemek ve kafaya takmamak. Biliyorum yani bunu yapmak pek kolay değil ve belli bir sabır ve zaman istiyor fakat imkansız değil yani eğer isterseniz yapabilirsiniz. Bu kötü şeyleri, düşünceleri aklınıza getirmek yerine sizi ruhen olumlu yönde etkileyecek aktivitelere yönelmeniz sizin için çok daha güzel olacaktır ve böylece bu olumsuz, negatif düşünceler, çocukluk travmanız olarak kalan şeyleri de çok daha az hatıralar konuma geleceksiniz. İkinci olarak yapmanız gereken şey ise, kendinizi sürekli geliştirin yani bilgi, birikim ve donaınm olarak geliştirmenizi tavsiye ederim. Bunu neden söyledim? Çünkü insanoğlu olarak çok bildikçe ve kendimizi donanımlı hale getirdikçe konulara daha farklı bakış açıları geliştirebiliyor, sonrasında da yaşadığımız konulara karşı daha farklı perspektiflerden ele alabiliyor ve daha geniş, kapsamlı düşünebiliyoruz. O yüzden bunun da şahsen benim hayatıma çok katkısı oldu ve eskisi kadar üzülmüyorum artık mesela. O yüzden size de bunları yapmanızı tavsiye ederim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Merhaba güzel kardeşim,
Çocukken yaşanılan olumsuz hadiseler insanın zihninde bir yerde yer eder. Zamanla da gün ışığına çıkar. Biraz düşünsem muhtemelen ben de bir şeyler yaşamışımdır. Benim de bir kenarda bekleyen ama kabul etmiş olduğum acılarım, deneyimlerim olduğunu söyleyebilirim. Yaralarımızı inkar etmek yerine onları kabul etmek ve nasıl iyileştireceğimizi düşünmek ilerde az önce kurduğum cümleyi kurmamız sağlar. Biraz daha olumlu ve sanki çözmüşcesine hareket etmemizi..
Acılarımızı hiçbir zaman saklamamalıyız çünkü ne kadar saklamaya çalışsak o kadar gün yüzüne çıkıyor ve derinleşiyorlar.
Her ne yaşadıysanız ve buna sebep olan kişiler kimse onları suçlamaktan vazgeçmeliyiz. Onları suçlamak yerine affetmek inanın sizlere çok iyi gelir. Her kim bilmiyorum ama affetmek denince bunu onun için değil kendiniz için yapmış olursunuz. Tabi bu onunla artık iyi olmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Sadece affetmişsinizdir hepsi bu..
Onları düşünmekte ve sürekli geçmişteki bu travmatik olayları düşünmek onları canlı tutar. Geçmişte kalmaz ve sürekli sizinle gelir an'ı yaşamanızı engeller. Sonuç hüsran..
Tüm bunları tek başınıza yapamayacağınız düşünürseniz bunları arkadaşlarınızla paylaşın. Ne hissediyorsanız bunları paylaşın ve onların olumlu fikirlerini alın.
Baktınız ki işin içinden çıkmıyorsunuz mutlaka bir uzmandan yardım alın.
İçindeki çocuğun özlemi ne? Neyin eksikliği, içindeki çocuğun canını acıtıyor? Bunları bir bir düşün ve kendini, sebep verenleri affet..
Böylece iyileşme sürecin başlayacaktır. Affermezsen şayet içimizde yaşayan bu travmatik olaylar olumsuz davranışları ve duyguları tetikleyecektir.
Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın..
𝔖𝔲𝔫𝔰𝔥𝔦𝔫𝔢
Öncelikle uzun ve ayrıntılı yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Problemi net bir şekilde biliyorum ve farkındayım. İnsanlara güvenmek benim için çok zor o yüzden kimseye böyle birşeyleri anlatacak kadar güvenmiyorum. Affetmek benim için imkansız geliyor hatta gitgide kötüleşmemin sebebi de vicdan yapmam. Hiç acımamam gereken birine acıyorum çünkü hem burnumun dibinde unutmam mümkün değil hemde herşey normalmiş gibi davranıyor ve bu beni daha da sinirlendiriyor. O normal ve iyi davrandıkça ben eskisi gibi ters ve sinirli davranamıyorum. Çok şey yapmak istiyorum ama istemsizce vicdan yapıyorum. İşler ne zaman böyle bir hal aldı ben önce farkında olmadan yavaş yavaş kötüleşmeye başladım.
Aslında gerçekten kafama takmıyordum ben 17 yaşındayken önce bir anda kusmaya başladım. Anlam veremiyordum çünkü hayatım aynı şekilde devam ediyordu bu olaylar hep vardı. Üniversiteye başladım doymadan sürekli yemek yemeye başladım. O zaman da farkında değildim hiçbirşeyin. Aşırı yediğimi bir arkadaşım fark etti bana iyi olup olmadığını sordu o andada o yediğim şey boğazımda kaldı. Son 1 senedir herşeyin kötüye gittiğinin farkındayım. Önünü alamıyorum. Okuyorum kendi işimi yapıyorum sürekli aklımı oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor yani bütün gün ordan oraya da koştursam deli gibi yorgun da olsam aklımda sürekli bir neden sorusu olayların aklıma gelmesi asla hayatımı düzene sokamamam. şu an iyi halim bundan 2 hafta önce çok daha kötüydüm
Eig için teşekkür ederim. Şu an iti olmanıza çok sevindim. Üstü kapalı olsa da sorunlarınızı anlayabiliyorum. Ne bileyim keşke elimizden yazmaktan öte bir şeyler gelebilse..
Rica ederim ayrıca. Siz de olsanız bunu benim için yazardınız.
Kök travmanın bulunması lazım sonra çeşitli olumlu telkinlerle bilinçaltını yeniden inandırman yeniden onarman lazım bende öyleydim ama kurtuldum şu an çok mutluyum
Sebebini net biliyorum zaten ortada. Bilinö altıma o işlenmiş durumda ne yaparsam yapıyım beynime kazınmış sanki bazen kafamı duvarlara vurasım geliyor bence beynim bana düşman 🥴
Kitap okumayı seviyorsan sana kitap tavsiye edebilirim ben o kitap sayesinde iyileştim kitabı bitirince yeniden doğmuş gibi sanki hayata yeniden gözlerini açmış gibi oluyorsun tamamen bilinçaltını iyileştirmeye yönelik
Aslında seviyorum ama bu son dönemler asla okuyamıyorum. Sen öner belki alır başlarım başlarsam devamı gelir
Hayat cesurlara torpil geçer isimli kitabı oku
Yazar?
Bircan yıldırım
Teşekkğr ederim
Cevap
4Cevap
Küçükken en kötü duyguyu yaşadım. Ve hala da unutamıyorum. Ben ALLAH'A havale ediyorum 😔
Ben edemiyorum başta içimde inanılmaz bir nefret ve kin duygusu vardı. Ama gitgide nefretim körelirken ben daha da kötü bir psikolojiye girmeye başladım.
Mesaj atabilir misin?
Spora yönelmeni ya da kendini bulduğun bi hobi edinmeni öneririm, En azından başa çıkmana yardımı dokunacaktır.
Benim hayatımın dönüş noktası spordu. Sinirimi herşeyimi orada atıyordum rahatlıyordum gerçekten. 3 sporu aynı anda yapıyordum bütün hafta oluyordu neredeyse ve ben ancak sinirimi stresimi atabiliyordum. şu an da yapmak istiyorum ama hem fiziksel olarak çok çabuk yoruluyorum hemde pandemi yüzünden herhangi bir yere gidemiyorum
Inan bana hepsi bahane, insanin en büyük engeli kendisi. Yapmak istersen evde de yapabileceğin pek çok spor dalı sayabilirim sana. 30 merdiven dayamış birine fiziksel olarak yoruluyorum deme hiç, henüz yaşın bence her şeye başlamak için ideal. Öğrenim hayatını tamamladıysan iş değişikliği de önerebilirim.
Yok daha okuyorum
Spor yaparken çok fazla tıkanmaya başlamıştım kendimi çok zorluyordum. Kalbim aşırı ağrıyordu o yüzden fiziksel olarak çok uygun değilim dedim ama olsa en azından kendimi biraz zorlar yüzerim yanında biraz da fiziksel olarsk yorulacağım bir spor yaparım. Kendi başıma spor yapabilirim ama devamlılık yok illa benle birilerimin de yapması hatırlatması gerek
Ay yok ağlamaları onun olsun kimseyi istemem veb kötü anımda. Sadece o dönem arkadşaım vardı sürekli beraberdik hani olur ya birimiz bıraksa diğerimiz motive ediyordu. Eğleniyorduk da hem eğlendiğim için hem enerjim kalmadığı için hemde kafam sürekli meşguk olduğu için hayatımın en iyi dönemini yaşadım. Arkadaşım çok aslında ama eski yaptığım sporlardan birine gitmek istiyorum gidersem
Bence sen o arkadaşını al fırsatını bulursan ege ye yelken aç. Sessiz bir koya geçip, o karayı karşına aldığında sanki hayatına bir film izler edasıyla yorum yapma şansı bulabiliyosun. Ama şunu da unutma her ne yaşarsak yaşayalım bizi bugünde ki kişiliğimizi geliştirmemize o yaşadıklarımız yardımcı oluyor.
O arkadaşımla alakamı kestim. Boş biriydi. Ama kafa dinlemeye ihtiyacım olduğu bir gerçek
Psikoyoğa gitmeyi düşündün mü
Evet ama sade e düşündüm
Hayalkirikliklarina fazla kaptirildigi için artar
Bu öok doğru
psikolojik destek öneririm
Etkisi birakamazsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?