Bence herkes kendi kapısının önünü süpürmeli önce kendine hafızlık yapmalı sonra başkasına hocalık taslamalı yaşattıgını, kınadığını , önyargılı olup haset ettiğini yaşamadan ölmesin öyleleri Rabbim kalplerimizi en iyi bilen herkesin kalbine göre veriyor zaten geliyor çok güvenip her anlamda kendilerini açtıklarından geliyor en büyük darbe onları da duyuruyor Rabbim bize o kadar büyük 🤲🙏 😌
Her haltı yiyip , yapan başkasına gelince namus budalası kesilenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Vasat insanların toplumda yer edinebilmek için kullandıkları tek şeyi dilleridir. Kemale ermemiş aklı ile hiç düşünmeden sarf ederler cümlelerini. Ne empati ne vicdan ne ar nede namus kavramlarına aşina değillerdir.
Kendisini tartıp eleştiremeyecek kadar aciz olmalarının yanı sıra sevgi ve kıymet görmemiş bir p*ç olarak büyüdüklerine yemin eder ancak ıspatlayamam.
Hayatlarını dillerinden saçtıkları pislik gibi yaşayacak olmaları ruhumu okşuyor. Cehalet dedikleri şey insanı boynuna takılan en ağır tasma.
Sevgi ve saygıyla büyümüş yeni nesillerin hayal ettiğimiz dünyayı kurmaları dileklerimle.
Bazen insan Keçiye benzer... Koyunun kuyruğu azıcık açılısa "Aaa Koyunun Kıçı, mıçı göründü diye fal eder... Ama keçi dönüp bakmaz kendi açık olan bir yerine... Neden çünkü onun ki doğuştan gelen yani "FITRATI" böyle olan bir özellik...
1
16 Yorumla
Soran
5 ay
Demişler senin ananı orspulukta gördüm öteki demiş çok hırlı bktuda senin ananın orada ne işi var zamanında kendi suyu akanlar emekli olunca bizi görüyor halbuki benden önde fit fit atıyor arkalarda hocam herkes dönüp kendins bakacak önce
Dinsizin hakkından imansız geliyo bizi beğenmiyor ama çok güvendigi insan maddî manevi iyi açmış satıp kıçını hahay Rabbim ne büyüksün bunu bile duyurdun bana😂🥳
İnsana güvenip dayanma ölür, Ağaca dayanma ağaç da kurur, Duvara yaslanıp dayanma oda yıkılır, Dayanacak bir yer arıyosan Hakka Allah' dayan. O hep diri sağlam ve bakidir...
İnsandan iyi bir şey bekleme, isteme... İnsan verir ise illet vermez ise illettir.
Ne istersen ne bekler isen Allah dan bekle... Allah verirse Nimet vermez ise Hikmettir.
İnsana her konuda güvenmek kolay değil... Ama bana güvene bilirisiniz çünkü ben doktrum puahahah
Çoğu zaman bu insanların, kendi hatalarını veya eksiklerini örtmek için başkalarına saldırdığını düşünüyorum. Yani "bakın ben başkasını ne kadar sert eleştiriyorum, demek ki ben öyle biri değilim" mesajı vererek kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bu aslında bir nevi suçluluk duygusunu bastırma yöntemi.
2
3 Yorumla
Soran
5 ay
Gidip çalışsa daha kârda aslında başkaları ile ugraşmayı bırakır
İkiyüzlülük en çok insanın içini acıtan şeylerden biri 💔 Hele namus konusunda başkasını yerin dibine sokup kendi yaptığını örtmeye çalışanlar… Orada artık ahlaktan çok ego ve güç savaşları devreye giriyor 😔
Senin dediğin “herkes önce kendi kapısının önünü süpürsün” sözü tam kalbime oturdu ✨ İnsan önce kendi nefsine, kendi hatalarına bakmalı. Başkasını kınayan zaten bir yerden imtihanını mutlaka oluyor. O yüzden en güzeli mesafe koymak, sınır çizmek ve kalbini kirli insanlardan korumak 💫🧿
Abla bu hayatta annem den bile çok sevdiğim birisinin sana sözünü söylemek istiyorum. Ne kadar insanların sana karşı dediklerini yaptıklarını takarsan o kadar o insan olursun. Kendin olmak istiyorsan görme duyma bilme.
Önce kendi apışını görsün sonra benim ayıbıma baksın diye gördüm bana akıl veren adam gerçek anlamda sütten çıkmış ak kaşık olmalı kardeşim bunu bilmeli
Başka derdi yok nâmus bekçiliği yapıyor çogu burada git çslış bekçilik mesai yap desen iş beğenmez sanki benim ekmeğim aşım burdan geliyor ben değil allah versin belalarını
Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Reelde iki kelimeyi bir araya getiremeyen konuşmayı bile beceremeyen insanların arasında pısırık yaşayan klavye çocukları çokça var
Harikasın adamsın kral 🙏☕ yani nikahı değilim soyu değilim ne halt edecen bizi araştırıp düzeltip ayar verip kime ne ya her sanki bu yaşa onların koruması ile geldik git bak ama boynuzun âlâsını yiyor atıyor öylesi
Ama bilmiyorlar ki en büyük fırtına sessizliğin ardına saklanıyor. Neyse aman çok da şey etmemek lazım. Yap bir kahve keyfine bak. Keyfini kaçıran mı var engelle geç her ortamdan