Ailem beni 25 yaşında hâlâ eve hapsedip tüm fırsatları elimden alıyorsa ne yapabilirim?

25 yaşındayım. Hâlâ ne elimde bir meslek var ne başka bişi. markete giderken bile izin alıyorum. Lise mezunuyum. Öğrenciyken lisede adalet bölümü okumak istedim ama köydeki okulda bölüm olmadığı için sehır merkezine gitmek istedim o zaman teog vardı puanım 430 küsür bişiydi. göndermediler. O zaman yaşım küçüktü desek, üniversitede Hukuk fakültesi okumak istedim ailem ona da göndermedi. Bır daha gırdım bır sonraki sene bartın üniversitesi kazandım bu sefer Yine göndermedi. Bayan uzmanlık sınavlarına girmek istedim başvurdum ona da ızın vermedi.

neymiş ; kız başima beni hiçbir yere Göndermezlermiş...

Açık öğretime yazıldım ama ilçemizde katılım az olduğu için il merkezinde sınav olacaktı, ona da göndermediler.

"Abim ya da babam Götürsün bari" dedim;

Ona da götürmediler. Sanki çok akıllıymışım diye konuşup bide bana m@l ve başarısız damgasını vurdular. Geçen gün bir konu geçti benden 10 yaş küçük kardeşim bana tutup "ben senin gibi boş boş okula gidip gelmiyorum arkamda ailem var senin neyin var " gibi şeyler dedi. Öyle bit ağrıma gitti o lafını unutmuyorum. Kıyıp iki T0kat atamadım. Ailem başta da annem olmak üzere ;

bütün imkanlarımı alıp hep küçük kardeşime ve abime verdiler. Benden kısıtlayıp onlara verdiler, benden çalıp onlara verdiler. Günün sonunda bana "çok m@lsın, başarısızsın, tembelsin, beceriksizsin" damgaları vurmaya sürekli sürekli devam ediyorlar... Ben bunu yüzlerine vurduğum zaman da "senin zamanında cahildik" diyorlar. Benim zamanımda cahil olan adam niye abımın zamanında cahil değildi? çünkü abşm ilk goz ağrıları annemin küçükken yaşadığı travları abim olduktsn sonra atlattılar , anlatmalarına göre... Kardeşim de son göz ağrıları...

Şikayet ediyorum ama işlerine gelmiyor. işlerine gelmediği zaman da zaten bağırıp çağırıyorlar susturmaya ya da beni abimle korkutmaya çalışıyorlar.

şimdi bazen evlere temizliğe gidiyorum üç kuruş ordan kazanmaya calışyorum. şimdiye kadar 5 gram biriktirdim. Onu da elimden alıp kendi borçlarına verdiler. elimde bır yarım gram kaldı onu da yeni alabildim. Durumları da ıyı abım alanya'da otelde animasyon müdürü annem babam çiftçi zâten. maaşları da var ama bir tek bana yetmiyorlar.

yazın 4 katlı daire yaptırdık 3 ü annemin üzerine biri abimin. Kardeşim büyüsün tekini de ona vermeyi düşünüyorlar.

peki ben ne olacağım? Ben ne olursam olayım işte...

Lise mezunları için s1lâhlı güvenlik setıfıkası varmış ama il merkezde kurs varmış aradın ayrıntı öğrendim 15 bıne 17gun eğitim felan.

ama babam geldi bugün konuştuk ona da göndermiyorlar. Her zaman ki lafları " ben alın dağlar size bir kız demem... "

ne yapicam bilmiyorum artik öyle bir bunaldım ki sabrım da yok dermanım da.

bırkac kez 1ntıhara kalkıştım onu bile beceremedim yapamadım.

Kaçıp gideyim diyorum nereye gidecem nasıl neyle gıdecem bilmiyorum. ya da sonra ne olacak bilmiyorum. çok bunaldım artik.

Ailem beni 25 yaşında hâlâ eve hapsedip tüm fırsatları elimden alıyorsa ne yapabilirim?