Nasıl bir bölüm?
İş imkanları nelerdir?
Hukuk olarak uzatmak çok mu zor?
İş imkanları nelerdir?
Hukuk olarak uzatmak çok mu zor?
Arkdaşlar lütfen bi bana da yardımcı olun tercihler kaç gündür başladı ve BeN halen tetcihimi yapmadım hukuk bölümünü istiyorum ama adalet okuyup DGS ile geçiş yapmam gerekiyor yalnız başka kaynaklardan da baktığım kadarıyla adalet mezununun 1 Milyon kişiyi aştığı bir yere giremedikleri söyleniyor DGS 'nin zor olduğunu söylüyorlar lütfen acil bi yardımcı olun bana iş sağlığı ve güvencesi öneren oluyor o yüzden hani eğer zorlayacaksa diye ama ben küçüklüğümden beri hukuk diyordum yardımcı olursanız çok sevinirim🙏🙏
Ben hukuk okuyorum belki yardımcı olabilirim
yaşasın :) adaletten hukuğa geçiş var diye okudum nette bu doğru mu bir sınav mı ne oluyormuş onu geçebilirsen hukuk okuyabiliyormuşsun doğru mu ? bir de hukuk 3 ten mi yoksa 1 den başlatılıyor öyle bir şansımız varsa?
Evet var canım adaletten hukuka geçiş yapabiliyorsun ama Dikey geçiş sınavına yani DGS sınavına girmen lazım.Artık bütün hukuk fakülteleri 1. sınıftan başlatıyor.Mevzuat geçen yıl değişti,intibak uygulaması kaldırıldı.
peki diyelimadaleti bitirdim DGS de başarılı oldum ve hukuğu kazandım bitirdim sadece hukukmezunu mugözükürüm 2 üniv.bitirmiş mi olurum?
Öncelikle Örgün Öğretim veya Açıköğretim Öğretimden Adalet/Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olmanız lazım. Hukuk Fakültesine cidden geçmeyi düşünüyorsanız ortalamanızın da çok yüksek olması sizin fakülteye girişinizi kolaylaştıracaktır
ortalama çok etkiliyor mu? evet cidden düşünüyorum normalde sözelim o yüzden direk hukuk olarak girmem zor ki bu sene çok düşündüm hayatımı istemediğim bir meslek ile geçirmek maf etmek istemiyorum.birde dgs sınavı nasıl oluyor ygs gibi sayılsal ağırlıklı derslerden olan bir sınav mı yoksa adalet üzerine olan bir sınav mı?
Evet etkiliyor en azından ortalaman yüksek olursa rahat edersin.Matematik üzerinde dur bence.Ygs gibi canım.Ösym'nin sitesinden geçmiş senenin sorularını bulabilirsin.
3 ten başlamak diye bir şey yok,adalette iken aldığınız derslerden hukuk fakültesindeki derslere muadil görülen olursa o dersler muaf ediliyor. ve muaf edilen ders sayısı ne kadar fazla ise hukuk fakültesini o kadar erken bitiriyorsunuz. ben size kısaca şöyle söyleyeyim; şayet bir hukuk fakültesini dgs ile kazanırsınız.
peki çok çok çok teşekkür.ederim :) matematikte sıfırım ama 2 senede halletmeye çalışıcam kesinlikle
rica ederim.inşallah ilerde meslektaş oluruz :) şimdiden sıkı tutun,kendinize güvenin.insanoğlu istedikten sonra herşeyi yapar allahın izniyle.İmkansız diye bir şey yoktur unutmayın.Başarılar,sağlıcakla kalın :)
inş. :) ve kesinlikle katılıyorum imkansız diye bir şey yoktur bugündaha iyi anladım her şey için minettarım saolun :)
rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana :)
dersleri çok mu zor bende hukuk düşünüyorum okumayı severim ama ezberim çok kuvvetli değil herkes kalın kalın kitapları nasıl ezberleyeceksin vs diyor kafam çok karışık
Bazı dersler gerçekten zor.Yorumunun ve ezberinin kuvvetli olması lazım "O kalın kalın kitapları nasıl ezberliyorsunuz ya?"sorusuyla çok karşı karşıya geliyorum ama öyle sanıldığı gibi değil.Hatta hocalarımız bırakın öyle sansınlar diyor :)
Ben ikinci üniversite olarak adalete başladım bu sene. Başlama sebebim arkadaşımın hukuk a geçmesi oldu.
bende hukuk için istiyorum ama yapamasam da iş olanağı iyi mi bilmeliyim. ikinci üniv.demişsin açıktan mı örgün mü okuyorsun?
Gazide kamu yönetimi okuyorum Bu yıl açıktan adalete basladım ikisini aynı anda okuyorum ya da okumaya çalısıyorum demeliyim
zor mu dersleri?
bizim bölümle çogu dersi ortak oldugu için 1 tanesi hariç hepsini verdim. 1 kere bile sınav var calısıyım demedim aof için
bir şey daha yerel yönetimler diye bir bölüm daha var aklımda bu bölüm nasıl sence?
Hiç çevremde bu bölüme giden ya da yorumunu duydugum kimse yok yardımcı olamayacağım bu yüzden
ikinci üniv. için sınava girdin mi ? yani nasıl adalet bölümüne geçtin ?
Örgün bir üniversitede okuyasanız eger sınavsız ikinci üniversiteye basvurabiliyosunuz.
ben zaten adaleti örgün okumaayı düşünüyorum hukuğuda öyle okuyabilir miyim?
bölümü okumadım ama adalet personeliyim, şahsen işimden rahatsız değilim ufak tefek sorunlar var tabiki
anlamadım bölümü okumadım ama adalet personeliyim demişsin? okuyanların okumamışlara(yanio bölümü )bir artısı var mı? hangi işlerde çalışabilir peki?
adliye personeliyim, sadece adalet bitirirsen zabıt katibi mübaşir yazı işleri müdürü olabilirsin, okuyanlar bu görevlere alınırken öncelikli atanıyorlar
saedece adalet okursan dedin başka ne okunabiliyor üstüne yani bilmiyorum da pek
hukuk bölümü okursun, şu anda var mı tam bilmiyorum pek takip etmem adalet uzmanı ve yardımcılığı diye bir unvan çıkarılacaktı, hakim-savcı ile yazıişleri müdürü-memur arasında bir statüde olacaktı, o ünvanda görev yaparsın
peki iş olanakları var mı? ilk seneden işsiz kalır mıyım çok iş arar mıyım sadece adalet okursam?
şansın varsa işe girersin, atanamayan öğretmen durumu varken kesin bir şey diyemem. Adalet bakanlığının ne zaman personel alacağı da hiç belli olmaz, son zamanlarda personel yönünden adliyelerin fazla sıkıntısı yok. 2011 yılına kadar her sene personel alınıyordu, özel sektörde iş olanağı konusunda pek bilgim yok
peki bir şey daha diyelim adaleti bitirdim hukuğa geçtim onuda bitirdim. ama ben 2 üniv.bitirmişmi yoksa sadece hukuk bitrmiş mi gözükürüm?
elinde iki diploma varsa iki üniversite bitirmiş sayılırsın
sadece ygs den alıyo dimi adalet için?
ben lise mezunuyum, lise üzerinden girdim işe, bölümün mevzuatını bilmiyorum
peki teşekkür ederim ilgim için :) çok yararın oldu saol :)
sende sağol
Cevap
0Cevap
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Yks de hukuk puanı tutturamamış ya da yaklaşamamış bir kişinin dgs ile kazanabilmesi imkansız. Dgs sınavı aşırı zor ve sayısal isteyen bir sınav. Bu bölümü okuyan bir arkadaşım çok pişman olduğunu ve iş sıkıntısı olduğunu söylüyor. Bu yüzden kendi mesleğini yapamıyorum. Eğer hedefiniz yoksa bu bölümü okuyabilirsiniz
Adalet bölümü tercihi yaptim 15 tane acaba okusam açıkta kalır mıyım dgs ile hukuk yapamasam bile özel sektör iş imkânları olur mu yardımcı olur musunuz acil
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.