AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
293Cevap
Nişanlandigimiz gunden beri ikimizde annelerimize sadece 'anne' diyoruz. Sadece ikisi yanyanaysa yasa basksina anlatiyosak isimlerinide kullaniyoruz :)
Anne demekte zorlanırım belki ama baba demek için can atıyorum
Anneme dediğim kadar anlamlı bir anne olmaz ama derim ;)
o adamlar soylemek istedimi daha icten gelsin istiyordur belki
zamana birakmak lazim onemli olan saygilarini gostermeleri isim takmak hikaye.
5 yil oldu evleneli Nisan vs 8 yil gecti hala diyemiyorum..
Ben diyorum ama itiraf etmeliyim ki hiç samimi olarak içten gelerek yapmıyorum bunu
nişanlımda benim anneme babama anne baba diyor onunda ses tonundan anlayabiliyorum zorluk çektiğini
neden demeyeyim :) Onun ailesi benim benim ailem de onun artık :)
çok zor bir soru, derim heralde ama benim işim belli olmaz belkide demem :)
Ne kendim derim ne kendi anne-babama demesine izin veririm.
Bende derim tabiki karşılıklı herşey. zaten dinen de onlar senin ikinci anne ve baban sayiliyor
bizde babalık analık diye sesleniriz ya siz neyin kafasını yaşıyorsunuz tabikide anne baba denir beni adam yerine koyup en değerli varlığını kızını emanet etmişler...
https://i.hizliresim.com/Z2qj5A.png onu da yaparız yavrumm
annem babam diye severim ben onları kendi annem babam gibi
seve seve kokusunu çekerim içime valla
baana sevdiğim adamı bagışlamıslar derim
daha ne olsun :)
bir sorun oluşturmaz bence. İsimleriyle hitap etmek samimiyetsiz olur.
Yapı meselesi bu tamamiye. Ben isminin yanına anne baba eklerim. Ama benim ablam direk anne diyor. Aslında doğrusu direk anne baba demek zaten. Nihayetinde sevdiğin adamın dünyaya gelme sebepleri ;)
İlk başta zorlanıyorsun tabi, söylerken duraksıyorsun, yarım ağız kalıyor. Üstte bir arkadaşın dediği gibi isim+anne/baba olarak başladıktan sonra alışılıyor.
Anne ve baba gibi davranırlarsa neden olmasın. Söylemiş olmak için söylemem. Öyle ismini başına sonuna koyarak kendimi alıştırmam. Samimiyetsizlikten başka bir şey değil...
Ben derim ama o nasıl isterse öyle desin. ama yinede anne ve baba derse daha güzel olur, hoşuma gider
Çok zor ya. Bu ilginç adetler beni bu yaşıma kadar bekar bıraktı zaten. Bide kendi hatalarım tabiki :)
karşındaki insan sana ne kadr samimi gelirse o kadar hitap cümleleri değişir diye düşünüyorum ama derim ben annecim babacım faln :)
Canım katılıyorum 😊
@Hatis17 :)
Teşekkürler :)
@soran rica ederim :)
sevdiğim erkeği yetiştiren insanlara anne baba derim tabi ki ama elbette kendi anne babama dediğim gibi içten olamaz
Orası oyle tabii
Hayır demem. Çünkü annem babam var zaten benim. Isminin sonuna hanım ya da bey eklerim, başka birşey derim ama anne baba demeye dilim varmaz.
Neyseki böyle bir sorunum olmayacak.:)
Evlilik düşünmüyosun sanırım :D
Düşünmüyorum. Evliliğin gereklerini karşılayabileceğime inanmıyorum.
Kayinvalideyi ve kayinpederimi seversem diyebilirim belki ya da bilmiyorum ya benim bir tane annem bir tane babam var olmaz o iş :D
olay bitmiştir :D
Aynen :D
bir insanın bir annesi bide babası olur.. ben şahsen bir başkasına anne baba demek istemem , ve bu yüzdende hep dışlanmışımdır, yinede ben ailemden başkasına o sözleri sarf etmem
Ismin sonuna eklerim, diğer türlü annem duyduğunda ağlayacak ve küsecek kadar etkilenebilir :D
Isin aslı esas anneme de haksızlık bu bence.
onlar eskide kaldı ben şahsen diyemem diyenide görmedim.
diyeni görmedim derken yeni evliliklerde demiyorlar.
Insanlar birbirine " sensiz ben ölürum, yapamam yaşayamam" deyip sonra kaybolup gidiyor. bir başkasına Anne baba demiş çok mu?
samimiyet doğuran bir olay benimsemek iyidir ben derim sahsen
Ben bu saatten sonra ne anne ne baba derim eşim demediği sürece
B'nde bnmkılere anne baba pek Demıyorum başkasına hc demem
Teşekkürler
Evlenince tek kişi haline gelinmeli. Onun annesi babasi benimde annem babam gibidir. Ben derim esimde demeli
Insallah
Amin
önceleri efendim, afedersiniz gibi seslenirim. ama baktım ki sıcak kanlı ve iyi insanlar ise derim tabikide.
Çevremden biri ile evlenirsem diyemem sanırım daha evel nasıl hitap etiysem yine öyle olurda yabancı tanımadığım biri olursa söyleyebilirim herhalde
ben derim demeyide dusunuyprum ama ben ana krlimesini daha cok seviyorum o yuzden annr demiyecegim :) bana daha dolu geliyor ana deyince
Benim açımdan zaman gerekir. Eğer o samimiyeti ve sahiplenmeyi görebilirsem tabi ki söylemek isterim.
7 aydır çıkıuoruz sozlüyüzve onun halasına hala halacım diyebiliyorum evlenince babasınada baba derim heralde annesi yok :/
Eşin, eşin olduğuna göre seviyorsun demektir ve onun anne babası seninkiler kadar değerli olacağından denmeli bence
Anne ve babam benim için çok değerlidir. kaynanam ve kaynatama aileme duyduğum saygı ve sevgi çerçevesi içtenliğimle devam eder.
çok zor bence yaa bn derm ama çok nadir genelde direk hitap ederm ama bilmym belkide zamanla alışırım.)
İsminin sonuna anne ya da baba eklerim ama tamamen anne baba demem
Soylemeye calisirim sonucta ne olucak esimin anne babasi benimde annem ve babam sayilir.
diyecegim baslarda belki tuhaf gelr ama zamanla benımserım :)
İlk başlarda anne baba dedim. çok pismanim keşke demeseymisim
niye kisss :)))
Deymiyolar
@odunbayannn
Demem ya. teyze eklerim sonuna. benim annem bana yeter :)
Esimin ailesi duzgun olurssa bastaci yaparim. Annesi annem babasi babam kardesi kardesimdir..
Şimdi suzancım diyorum umarım o zaman anne diyebilirim :)
Bunlar çok basit ve teferruat şeyler... dese ne demese ne?
Utancimdan diyemem hatta isminin isnuna anne bile diyemem cagirmak isteyince ysnina falan giderim herhalde
senin ablalari iyi aile terbiyesi almis amademeyen enistelerin kutuk biraz ben derim agzim eskimez
bana oğlum diyip bağırlarına basabiliyorlarsa derim tabiki
Tabiikide derim onun benm anneme babama öyle hitap etmesini istiyorsam benimde söylemem gerek bence, hemde saygidan ötürü
Teşekkürler.
Ben derim. Çünkü onun benım annem babama anne baba demesını ısterım ben demezsem oda demez.
Tabi canım karşılıklı
Evlendiğim adamın annesi babası benimde annem babam. Biz böyle gördük :D
Ne diyim amcayla yenge mi diyim.
asjassja bilmem artık orasını :D
... anne ya da
... ahtun derım (başkasına ya da kocama annesınden bahsederken )
Ahtun ne demek?
hatun pardon yanlıs yazmısım
Hmm anladıım. :)
sıkıntı olmaz benim için insan ilişkilerim iyi yoldan geçen bir yaşlıyada yardım ederken dayı teyze anne derim
Demem dersemde yalancıktan yani çok yapmacık olur 😊
kusura bakmasınlar.. onlar ne anam ne babam.. kim ki onlar? kim demem ölsemde demem.
Pekala teşekkürler.
Ben demem mümkünse hitap etmem mesela hitap etmeden de nasılsınız şunu uzatabilir misiniz işte şuralara gittik falan adamla kadınla muhabbeti kurabilirim illa anne baba dememe gerek yok. *-*
Benim eniştelerim de öyle.
sevdiceğim üzülürse onu kırmamak için derim ama her cümleye de anne baba diye başlanmaz öz annenle babanla konuşurken bile her cümlenin başına sonuna getirmiyorsun dimi yani doğal davranın kasmayın.
Doğru dedin.
nişanlandım nişanlım sevgili olduğumuzdan beri anneme anne babama baba der ben diyemiyorum zorluyorlar napıcam nasıl derim?
kayınvalidem nişanlım çok küçükken vefat etmiş kayınbabamda direk bana ben bişey demeden ben senin babişkonum dedi babişko oldu artık:D