Ailem sürekli beni eleştirip babamla tehdit ediyor, bu psikolojik baskıyla nasıl başa çıkabilirim?

Öncelikle daha 18 yaşındayım ve sinav öğrencisiyim aileme asla yetmiyormuş gibi hissediyorum netlerimi yükseltiyorum mesela 70 SE neden hala 80 değil gibi konuşuyorlar

Annem ve babam 3 sene önce boşandılar doğum günümde hemde yani şaka gibi ama annannem evimize gelip sözde annem çalıştığı için bize bakacaktı ama hayatımızı kaydırdı saolsun bosatti tamam çok mutlu değildik ama kör topal gidiyorlardi

Annem sürekli olarak baba tarafıyla biseyelr yapmamıza kızıyor ve ben çok yoruldum yeni evlenen kuzenim var eşini annemde babamda çok yakından tanıyor neymiş yabancıymis onun evinde kalinmazmis ama teyzemin eşine gelince hiç bir problem yok

Teyzemler sürekli bizde eşi yurt dışında olduğu zaman annemle sorunum oluyor mesela kavga ediyoruz kardeşime diyoki en basit örnek cagirda zikkimlansin ablan yemegini

Sonrasında işte geçen oturuyoruz bak enişten ne kadar sorumluluk sahibi seninki babamı gram sorumluluk almaz değer vermez size diyip duruyor nispet yapar gibi

Babam desen çok farklı bir dünya kardeşim 9 yaşında beni o kadar arada biraktilarki d edem olduğu için hafta sonu babannemi yanına köye gitmek zorunda kardeşim de çok düşkün onuda götürüyor annem gelmiş bana bağırıyor yine nereye göturdu hastalansin veririm onu bahana falan sürekli bizi babama yollamakla bir tehdit durumu var begenmiyosaniz gidin gibi

Annannem hala her firsatta 3 senedir babama laf söyler mesela bitmiş gitmiş ne diye benim yanımda diyip benim moralimi bozar anlamadım

Üniversiteye gidicem şimdide burdan başka şehire çıkamazsın falan diyorlar OKB anksiyete hastasıyım bıktım içim daraliyor artık piskologa gidelim anne diyorum delimisin sen ergensin nankorsun neyin var senin diyip duruyor ikiside araya sıkışıp kaldım napacagimi da bil

miyorum

Ailem sürekli beni eleştirip babamla tehdit ediyor, bu psikolojik baskıyla nasıl başa çıkabilirim?