Aile kavramı konusunda ki şanssızlığım ile nasıl baş edebilirim?

Babam çocukluğumda ilgisizliği ve soğukluğu öfkesi ile üzerimde büyük hayal kırıklıkları bırakmıştı. Annem ondan 1 ton daha yumuşaktı. Aç kalmadık, yedik içtik giydik şükür ama okudum, çalıştım hep gizli gizli yapmak zorunda kaldım dik başlılığım ve kararlı oluşum sayesinde. Yakın zamanda evleneceğim ve ben tek yaşıyorum. Annem bana eşimle kışın rahat etmem için kışlık malzemeler hazırlamış ve babamla hem oturmaya hemde malzemeleri getirmeye gelmişlerdi. şu an yaşımın ve kendi sorumluluğum ile meşgul olmamın getirmiş olduğu mesafe sebebi ile babam bana karışmıyor saygı da duyuyor. Teyzemler in babaannemin ve dedemin ölümünden büyük ölçüde sorumlu olmaları sebebi ile annemin onlar ile barışmasına başından beri karşıydım fakat bu konuda pek suçu olmayan başka bir teyzem vardı o bana evlilik için uzaktan bohça, sandık malzemeler ayırmış annem de bana bunu söylemişti. Babam dün akşam anneme yalan söyleyip beni suçlu çıkarmak için olmayan bir şeyi söylemiş anneme. benim dün babamı aradığımı, daha önce de aradığımı ve bu yardım eden teyzem için birşeyler söylediğimi iddia etmiş, yarın öbür gün teyzesi ordan burdan duyarsa yanlış anlar ayıp olur kadına demiş. Beni araya katıp suçlu çıkarmak için yalan söylemiş. Annem buna inanmamış ama ben böyle bir şey yapmadım. Ben kandiller dışında babamı arayan soran ve sohbet eden birisi değilim. Babam teyzemler den haz etmeyen birisiydi bence o konuştu arada beni suçlu çıkarmak için bunu ortaya attı. Anneme gerekli tepkiyi verdim ve sinirimden ağladım. Ben bu adamı arayıp soracaktım annem izin vermedi şekeri var dedi. kazık kadar adam namaz elinde tesbih yalan söylemiş. Nasıl bir babadır bu ne yapayım siz söyleyin.

Aile kavramı konusunda ki şanssızlığım ile nasıl baş edebilirim?