Baskıcı aile nasıl başa çıkılır?

baskıcı aileniz varsa nasıl başa çıkıyorsunuz daha doğrusu çıkabiliyor musunuz gerçekten her şeyimi sömürdüler artık o kadar yoruldum ki onlardan küçük değilim mantık kurabilecek yaştayım gençliğimi yasamadan bitiriyorum resmen onlar görür duyar korkusuyla geçiyor hep arkadaslarimla hicbir zaman dogru dürüst vakit geciremedim geciremiyorum hep sonrasi vardi aklimda onlara gidim mi diye sorsam burnumdan getiriyorlar izinsiz gittigimi ogrenince yine burnumdan getiriyorlar niye soylemedin diye acaba niye soylemedim (yurtta kaliyorum her seyimi ince detaya kadar istiyorlar ayrica gidiyorum degil gidebilir miyim diye sormam gerekiyormus) hic an da kalamadim kalamiyorum bir sey oldugunda aciklama bile yapamıyorum kilitleniyorum boyle söylediklerine gozlerim doluyor nasil benden söyledikleri seyleri bekliyorlar aklim almıyor çünkü bana hicbir zaman hicbir konuda destek olmadilar dahasina kostek olup sürekli morelimi bozdular ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha nereye kadar gidebilir ki bu gerçekten cok yoruldum ben sizin varsa nasıl başa çıktınız nasıl kafaya takmadan durdunuz çünkü ne zaman arkadaslarimin ailesini gorsem kalbim sızlıyor boyle cok garip hissettiriyor ( verdigim örnekler belki basit gelebilir bu mu baskıcı aile diyebilirsiniz ama gerçekten yazamadigim cok şey var)
Baskıcı aile nasıl başa çıkılır?