Sizce kim haklı? Objektif şekilde yorumlar mısınız?

Erkek arkadaşım Almanya'da yaşıyor. Ben de yakında Almanya'ya gideceğim üniversite için. 4 aydır birbirinizi görmüyoruz, en son ben gittim ve 1 ay onunla yaşadım. Sonra Türkiye'ye döndüm. Ona özel günlerin benim için çok önemli olduğunu, asla görmezden gelmemesi gerektiğini söyledim. Sevgilileri günü için geleceğini söylemişti. Bilet de almıştı hatta. Fakat gelmeye birkaç gün kala alerjiye yakalandı. O yüzden gelemedi, önümüzdeki haftalarda kutlayalım dedi. İlk sevgililer günümüzdü. Fakat bu sefer de çalıştığı işten izin alamadı. 1.5 ay sonra doğum günüm vardı. Doğum günüme kesin geleceğini söyledi. Ama yine izin alamadığı için gelemedi. Sonra geleyim ve o şekilde kutlayalım dedi. Doğum günümü kendi yaşadığım şehirde kutlamak istediğimi biliyordu. Daha doğrusu, doğum günümü kutlamak için beni ziyaret etmesini istiyordum. Çünkü olması gereken budur. Aradan yine 1 ay geçti. Üstelik 3 aydır da maaşı yatmıyormuş. Düne kadar geleceğini söylüyordu, "belki maaşım yatar" diyordu ama maaşı hâlâ yatmamış, yine oyaladı ve gelmedi. 1 ay sonra kendi doğum günü var. Bir doğum günü organize etmiş kendisi için. Kutlamak için gerekirse kredi çekecekmiş ya da birinden borç alacakmış. Ama bana bugün, "şu anda param yok ve sırf doğum gününü senin yaşadığın şehirde kutlamak için biletlere o kadar para harcayamam ve bu çocukça davranışın için birinden borç alamam" dedi. Ben de bir ton hakaret ettim, ayrılmaya karar verdim. Bu beraber kutlayacağımız ilk doğum günüydü ama resmen doğum günümü kutlamak için beni yalvarttı. 4 aydır beni ziyarete bile gelmedi. Bana "sen gelseydin, sen çalışmıyorsun, tatil yapmak yerine senin gelmen daha uygundu" diyor. Ama benim de sonuçta limitsiz vize sürem yok ve evde boş boş oturarak harcamak istemiyorum. Kendisi işe gidiyor ve ben evde yalnız bir şekilde onu bekliyorum. Beni gezmeye bile götürmüyor. Doğal olarak ben de vize süremi orada kursa başlayacağım zaman kullanmak istedim. Kim haklı sizce?

Sizce kim haklı? Objektif şekilde yorumlar mısınız?