- 11 gü
Kültür farkı, bir ilişkide bazen zorluklar yaratabilir, ancak mutlaka bir engel oluşturmaz. Birçok çift, farklı kültürlerden geldikleri hâlde birbirlerini çok severek mutlu bir şekilde evlenmiştir. Kültür farklarının ilişkiye etkisi, çiftlerin bu farkları nasıl ele aldıklarına ve nasıl bir yaklaşım benimsediklerine bağlıdır. İşte kültür farklarının ilişki ve evlilik üzerindeki etkileri hakkında bazı düşünceler:
Açık İletişim ve Anlayış: Kültür farkları, farklı değerler, gelenekler ve yaşam biçimlerine yol açabilir. Bu farklılıklar bazen yanlış anlamalara yol açabilir. Ancak açık iletişim, birbirini anlamaya çalışmak ve farklılıkları saygıyla karşılamak, bu tür zorlukları aşmada en önemli faktördür.
Esneklik ve Uyumluluk: Kültür farklarını aşmanın bir yolu, esnek ve uyumlu olabilmektir. Her iki tarafın da kendi kültürünü, geleneklerini ve alışkanlıklarını koruma isteği olabilir, ancak ilişkiyi beslemek için birbirlerinin kültürlerine saygı duymak ve bazen esneklik göstermek gereklidir.
Ortak Değerler ve Hedefler: Kültür farkları büyük olabilir, ancak çiftlerin birbirine değer verdiği ve paylaştığı ortak hedefler, ilişkiyi güçlü tutabilir. Örneğin, aile kurma, çocuk yetiştirme veya kariyer hedefleri gibi konularda ortak bir anlayış, kültürel farklılıklardan daha önemli olabilir.
Aile ve Toplum Baskıları: Kültür farkları, bazen dış çevreden gelen aile ve toplum baskılarına neden olabilir. Çiftin ailelerinden ya da toplumdan gelen olumsuz görüşler, ilişkilerinde zorluklara yol açabilir. Ancak, çiftlerin birbirlerine olan bağlılıkları, bu baskıları aşmalarına yardımcı olabilir.
Dilin ve İletişimin Rolü: Farklı kültürlerden gelen çiftlerde dil engelleri olabilir. Dilin doğru anlaşılması, ilişkideki önemli bir unsurdur. Bu yüzden çiftlerin birbirlerini doğru bir şekilde anlayabilmeleri için dil konusunda çaba göstermeleri gerekir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 10 gü
bu iki insan arasındaki anlayış ve hoşgörüyle alalı ama evliliğin içine girdiğimizde tercihler alışkanlıklar mutlaka evliliğin içine yansır çünkü hayata bakış açıları düşünceler kişilikleri tamamen farklı düzeylerde olan iki insanın fikir çatışması yaşaması muhtemeldir, tabi birde aile ve kültürle işin içine girdiğinde zor ve sıkıntı olur.. çünkü açık bir yönlendirme evliliğide etkiler, bir çoğumuzun yetişme tarzı farklıdır buna göre uyumlu uygun ortak noktalarımızin benzerlik taşıdığı kişiyi tercih etmemiz lazım, kendi adima aşırı muhafazakar bir aileye mensup bir kadınla evlenemem çünkü ortak noktalardaki benzerliklerimiz olmadığı için oda mutsuz olur bende
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. Yeni neslin evlilik konusundaki hayalperestliği beni benden alıyor. Güçlü bir bağ olmadığı müddetçe evlenmeyin arkadaşlar. Sonra yıllar evvel alınan ya da alınmayan bir çeyrek altından 15 yıl sonra boşanırsınız.
34 Yorumla- 9 gü
Ne kaa doğru😅
- Gizli Üye(18-24)10 gü
Bir şey söyleyeyim mi sana. Ben Türküm, erkek arkadaşım ise kürt. Ve daha şimdiden yani daha nisanlanmadan ailesi beni istemiyor. Sırf başım açık ve ben türküm diye. Kendi yörelerine göre biri olmadığım için. Burada karşındaki partnerin çok önemli.
43 Yorumla- 9 gü
Kürtler zaten kendi içinde evlenir asla kürde km Z vermem almamda benim çocuğum kaçsın daha ne ölume nede dirime gelebilir
- 9 gü
@Erc70449506 ayni babam😆
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel bir soru sormuşsun 😊 Kültür farkı evlilikte kesin bir engel değil ama bazı zorluklar getirebiliyor. Önemli olan birbirini anlamak, saygı göstermek ve ortak bir dil bulmak. Eşimle benzer kültürlerden gelsek de ailelerimizin bazı değerlerinde farklılık hissediyoruz. Bu durumda empati yapmak ve açıkça konuşmak çok işe yarıyor. Sevgi ve hoşgörü varsa kültür farkı zenginlik bile katıyor 💖🫶 Sen de değerlerine sahip çıkarken karşı tarafı olduğu gibi kabul edersen her şey kolaylaşır!
01 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
- 9 gü
Bütün kültürler değil bazı kültürlerle bazı kültürler uyuşmaz. Mesela bir Kürt olarak ben bir Amerikalı ile rahatlıkla evlenebilirim ya da bir Koreliyle ya da bir Afrikalı ile ama bir Türk ile kesinlikle evlenemem. Bence birazcık gururu ve kendi kimliğine saygısı olan biri de evlenmemeli sonuçta geçmişte yaşanılanlar var. Kimse ama o insandan insana değişir diyemez çünkü elbet kan çeker kökler çeker seni ve kendi milletine daha düşkün olursun kendi milletinin haklı olduğunu düşünürsün o yüzden ben farklı ırkla evlensem bile Kürtlerle tarihte hiç sorun yaşamamış bir ırkı tercih ederim
00 Yorumla Aslında burada iş aile yapısında biter. Örneğin pek çok farklı kültürden olan yabancı arkadaşım gene farklı kültürden bireylerle evlendiler. Kültür farklılıkları onlar için bir sorun olmadı. Ama Türklerde ve Arap kesiminde bu genellikle büyük bir sorun oluyor. Oysa dinimizde "biz sizi çeşit çeşit yarattık ki birbirinizle kaynaşasınız diye" emredilmiş. Özetle işler aile ve kişilerde bitiyor.
20 Yorumla- Gizli Üye(25-29)10 gü
Erzincanlı Alevi tanıdıklarımız var.
Kızlarının sünnilerle evlenmesini katiyen istemiyorlardı. Ona ragmen bir kız sünni biriyle zorla evlendi, iki sene sonra boşandılar ki çoçuk ve ailesi hiç dindarda degildi… onlar hep Alevilerin kızlarını sünnilere vermek istemedigini söylüyor
Hardcore Aleviler (Dersim dedikleri geniş bölgeden olanlar) Sünnilerden içten içe kin besliyorlar sanki.
Kürtlerde kişiden kişiye degişiyor sanki
Aşırı Kürt milliyetçilik ayaklarında olan ( ki bunu açık açık hiçbir zaman söylemezler) insanlarlada uyum zor olur yani kültürel uyum olmaz.
Herseye ragmen Anadolu kültürünü yaşayan vede uyumlu çok kürtte var.
Araplar hiç tanıdıgım olmadı yani Türkiyeli Arap benim yaşadıgım hiçbir yerde yokdu.
Ben Türkiyeden yurtdışına gitmiş kürt ve alevilerin yurtdışında Türkiye karşıtlığını Türklerle ayrışmalarını gördüğümden beri “beyaz kumaşa siyah yama” yapmayın derim00 Yorumla - 10 gü
Evlilikte en buyuk engel olabilir bence, cok fazla anlasmazliklar olur diye dusunuyorum tabi bazen ask ve saygi varsa is degisir ama dedigim gibi kesinlikle mantikli bulmuyorum ve engel oldugunu dusunuyorum, kürtle türk bile ister kurt olan kadin olsun erkek olsun farketmez hic anlasamazlar. onlar bile turklerden olmalarina ragmen kulturleri asiri farkli
31 Yorumla- 9 gü
Aynen Kürtler çok farklı yaşam tarzlari
- 10 gü
Birebir deneyimlemis biri olarak söylüyorum kesinlikle sabır gerektiriyor ve çok sevdiğinizi düşünmediğiniz bir ilişkide asla girilmez bu riske.
Nişanlım gerçekten benim dünyam. Onunla birbirimizi de yesek onu seviyorum bir parçam gibi artık. Ailesi kültür farkı yüzünden beni istememisti çok önyargililardi, onu da beni de çok üzdüler ama şimdi git gide içlerine giriyorum ve mutluyuz. Farklılıklar var evet ama nişanlım koşulsuz şartsız beni savunuyor bende onun abarttigi konularda düzeltip ortayı buluyorum. O ısrarcı ben arabulucu gibi oldukça da onların beni benimsemesi daha kolay oldu.
Karşındaki adam veya kadın, aileleriniz çok çok önemli...
11 Yorumla- 9 gü
Valla zannetmiyorum bir kürdü türk ailenin benimseyip kabul edeceğini
- 9 gü
Bnce degil ama fark olarak kalirsa. Yok biz boyleyiz boyle yasa diyen aileler ise burnunu sokuyorsa is erkekte biter. Karisina laf ettiren ezdiren bir erkek kim olursa olsun onunla hayat gitmez. Erkek adam karisini ne anasina ne bqcisina ezdirmez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı. Bu da vitrindeymiş cevaplayalım🤣
İki tarafta birbirinin kültürüne, diline, dinine, düşüncelerine saygılıysa ve uyum sağlamaya çalışıyorsa hiçbir sorun olmaz.
Mesela japon biriyle evlendim diyelim ülkesine gidip festivallerinde kimono giyerim, geleneklerine saygı gösteririm, damak lezzetime uyan aşırıya kaçmayan yemeklerini yerim aynı hareketleri ondan da beklerim😅02 Yorumla- 9 gü
Arkadaşım aileler kabül etmiyor zaten
Gider çünkü iki tarafın kültürü farklıysa ve sürekli uyulması gereken kültür vardır. Meselâ kimi insan kendi kültüründe Roman havası, Zeybek vs. oynamayı sever ama karşı kişi oynamasını sevmez ise buna mani olmak istediği vakit sorun yaşanılır.
00 YorumlaOlabilir.
Bunu asla kültürümüz karışmasın algısıyla söylemiyorum.
Ancak farklı kültürler ve bu kültürlerine fazlaca bağlı insanlar bir araya gelirse büyük ihtimalle huzursuz bir ilişkileri olur.
Çünkü kültür bir yaşam tarzıdır. Ahlak, giyim, konuşma, aktiviteler, iletişim gibi bir sürü unsuru içinde barındırır.
Bu konularda aşırı zıt iki insan da anlaşamaz.00 Yorumla- 10 gü
Büyüdüğü kültüre ait özellikler taşımayan çok gördüm, tabii aileleri bir noktada sorun olabiliyor. Bir de farklı kültürleri çekici bulanlar veya zamanla birbirininkine alışanlar var. İmkansız veya ayıp bir şey değil bu özetle. Sadece biraz zor olabiliyor.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı. Ortak noktayı bulacak insanlar olduktan sonra engel değil. İki kişi bu ilişkiyi yürütmek için daha çok çaba göstermeli. Ve ailelerin farklı kültürden insanlara bakışı da önemli. Aileler kişilerden daha çok sorun ederse evliliğe zararı oluyor. Hiç aksini de görmedim. Hoşgörülü toplum değiliz ırkçıyız bunu kabul edelim
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)10 gü
Engel tabii, ama yok ben evlendiğim adama asimile olurum kültür farkı ortadan kalkar diyorsan o zaman evliliğe engel değil. Ve eğer uğruna kültürümü bırakıp asimile olacağım kültür avrupa veya amerika kültürüyse kültürümü bırakıp asimile olmaya dünden razıyım. Ama eğer kürt türk arap seçeneği varsa düz duvara tırmanırım yine de kürt türk arap erkeğiyle asla evlenmem. Hadi evlendim diyelim (allah korusun, allah yazdıysa bozsun, amin) asla baskıcı sıkıcı boğucu kültürlerini benimsemem.
02 Yorumla- 9 gü
Aynen aferim kürtlerin yaşam tarzlari bize uymaz
- Cevap sahibi9 gü
Avrupalıların veya Amerikalıların uyar mı yani?
- Gizli Üye(36-45)10 gü
Kültür uyumu, aile yapısı, hayat görüşü ve kafa yapısı evlilikte en ama en önemli şeydir. Tabi birde erkeğin iyi ve düzgün bir işinin olması…
Kültür uyumu ve kafa uyumu olmazsa sonuç maalesef büyük hüsran olur. Maddi konular özellikle erkeğin işi iyise zamanlar hallolur. Hatta hayalinizden öte zengin olabilirsiniz. Ama kültür uyumu ve hayat görüşü uyumu yoksa ayrılmasanız bile hayat siz işkence olur. Bunları bizzat deneyimleş biri olarak söylüyorum
00 Yorumla - 10 gü
Afrikalı kadın Trabzon'a gelin gitmiş, konu bence yeterince açık.
30 Yorumla Evet engel bence mesela bazı kültürler aşırı misafirperver ben hiç misafir sevmem evime kırk yılda bir birisi gelir bazı kültürlerde akrabanın evine gidip bir ay kalmak normal bende 3 gün kalmak bile fazla o yüzden kültür farkı vardır
10 YorumlaIkisi aynı kafadayaa anlaaiyorlar
Misal ben karadenizliyim o yüzden ege'liler bana yavas ve cıvık gelir ama bir sürü ege'li arkadaşım var. Ortak kafa olunca kültür pekte engel olmuyor hatta mizah malzemesi oluyor XD00 Yorumla- 10 gü
Bence hayır. Çok absürt bir fark olmadığı sürece sorun olmaz. Tabi o kültürün urköı, bağnaz ve sömürgeci bir devletten olmaması da önemli. Mesela sömürülen biri sömüren kültür olsa.. Çatışmalar o ilişkide deprem kardeşim etkisi yaratır
01 Yorumla- 10 gü
Deprem etkisi*
- 10 gü
Hayır değil bence farklılık düşünsenize çocuğunuz çok farklı iki tane kültürü benimsemiş Bir çocuk olacak ve hayat bakış açılarımız falan farklı olabilir bu zor bir şey ama birlikte yeni bir kozmopolitik bir şey oluşturabilir neden olmasın
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)10 gü
Evet tabii ki özellikle aileler bu duruma çok karışıyor Alevi bir sevgilim vardı pek istememişlerdi açıkçası tam zar zor ikna ettim demişken çocuk beni aldattı 😂😂😂😂
10 Yorumla - 11 gü
Aileler farkılıklar sorun yaratır ilerde ailesi ilr evlenceksin gibi düşün olaylar o yönr kayıyor
10 Yorumla - 9 gü
Hayıt elbette. Benim aslım Mardinnin eski Araplarına dayanıyor, ama Türkiye'de hepimiz Türküz. Evlenirken her şehirin kendince alışkanlıkları ve örf ve adetleri oluyor zaten.
00 Yorumla - 9 gü
Kişiler arasındaki uyum bizim ulkemizde aileler arasındaki uyuma dayanıyor. Din, dil, ırk, yaşam tarzı, kültür... bircok şeyin benzer olması gerek. Diger türlü ekip değil, rakip olur iki insan.. surekli bir şeylere ikna ve ispat çabası yorar. Bu çocuklara da yansır evde sürekli bir huzursuzluk olur
Ben doğru bulmuyorum açıkçası.
00 Yorumla - 10 gü
Bazı kültürler birbirine inanılmaz cok benziyor niye engel olsun kişiler aynı dili konusabiliyorlarsa anlasabiliyorsa zorlama yoksa anlayis saygı varsa gayette olur oluyorda cok guzel sayisiz örnek var sevmenin ırkı mezhebi mi olur ya şu ırk meselesi bi bitsin artık ya 2025 oldu yil
00 Yorumla Kesinlikle evet. Daha önceki sevgilim iç Anadoluluydu biraz farklı bir bakış açısı vardı kültür ve coğrafya farkı nedeniyle. Olmadı ayrıldım iyi ki de ayrılmışım öyle bir insanla asla yapamamazmışım.
00 Yorumla- 10 gü
Çoğu zaman engeldir. Bak mesela ben Alevi insanları çoook severim dedemin de alevi arkadaşı var aile sırlarını paylaştığı birbirlerine destek olduğu. Alevilerle komşuluk ettiğimiz de oldu ama kız alıp vermedik. Senin bahsettiğin türde çok olacağını sanmıyorum zaten hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz biz Türkler de araplaştık iyice yani
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı. Olmaz diye düşünüyorum. Mesela ben Bulgaristan Türkleri denim. Benim bir çok bölgeden, kız arkadaşım oldu. Karadenizli, Egeli, Azerbaycan ve Konyalı. Hepsi ile ciddi düşündüm. Ama nasip değilmiş.
00 Yorumla- 9 gü
Her ırka saygım var ama evlilik gibi bir durumda kültür farklılıkları sorun yaratabilir. Yine de sevgi varsa engel olacağını düşünmüyorum.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Iki tarafın da çok idareci ve yapıcı olması lazım. Aileler de de mutlaka sorun olur. Başta herkes tolerans gösterir ama ilk tartışmada patlak verir.
00 Yorumla- 10 gü
Bence değil önemli olan karakter. Karakteri sağlam olsun bana yeter. O farkliliklar zenginliktir zaten. Farkli külturler tanimayi isterimm
00 Yorumla - 10 gü
Evet. Kürtler ile sorunlarımız var maalesef. Arapların ise Türk düşmanlığı var net. Yani kısaca Yunan , Ermeni , Ortadoğu ülkelerinden olmaz.
00 Yorumla - 11 gü
Engel değil tabii ki. Mesela Kürt ve Arap kadinların göz renkleri siyaha yakın ya da koyu kahverengi. Etkikeniyorum onların bakışlarından.
08 Yorumla- 10 gü
Ahahaha... Bana neden hiç denk gelmedi yaaa
- 10 gü
Genleri karışıktir o zaman onların. Orjinal doğulu, kürt ya da Araplar köyü gözlüdür benim bildigim
- 10 gü
O da doğru bak xdxdxd
- 9 gü
@TVGIRLYYY hadi canım sende kürtler Arap kokenlidir köyü esmerdir
u
11 güBu biraz da kişinin nasıl birisi olduğuna bağlı. Kişiyi bireysel olarak değerlendirmeni tavsiye ederim.
01 Yorumla- 9 gü
Kürtler degişmez örf adetler den vazgecmez zaten ailesi net olmaz demiş nesini deferlendircek
- 11 gü
Eğer aynı bayrağın ve İslam'ın altında birleşemiyorsan, o iş yürümez. Kültür değil, aidiyet meselesi.
00 Yorumla - 10 gü
Hayır engel değildir aşk varsa engel olmaz yani
10 Yorumla - 10 gü
Ben kürdüm sevgilim Türk böyle şeyleri takmıyoruz Mart gibi evlenicez inşAllah
11 Yorumla- 9 gü
Olabilir ben çankırılıyım bizde kürde kız vermez ve almazlar biz ırkçı milliyetçiyiz
Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Ortak yönleri yoksa, kültür farkı evliliğe engel oluşturur.
10 Yorumla- 11 gü
Tamamen engel olduğunu düşünmüyorum. Ama zorluklar olacaktır.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. İlişki sevişme lisan gerektirmez çoğu zaman.
01 Yorumla- 9 gü
İki tarafta anlayışlı olmak kaydıyla hiçbir sorun olmayacaktır.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı. Değerlerde gönüller bir ise engel sadece kötü niyettir.
00 Yorumla- 9 gü
Ayy.. aman hocam çek onu benden, gösteeme onu bana, RAUUUUSSS!!!
00 Yorumla - 9 gü
Evet. Mesela asla muhafazakar biri ile evlilik yapmam
Ben türküm sevgilim Kürt 1. Senemiz ailesiyle tanıştım bizden bir farkları yok bir sorun da çıkmadı aramızda gayet iyi insanlar. Çok engel değil fazla fark yoksa
02 Yorumla- 9 gü
Ailende kabul ettise problem yokuur bizde senin dedigin olmaz kürde selam bile vermezler
- Cevap sahibi8 gü
@Erc70449506 bizim de öyle sayılırdı ama tanıştığım kişi sandıkları gibi olmadığı için kabul ettiler. Doğuda yaşayan, aşiret falan olsa bende zaten pek istemezdim İstanbul'da doğup büyümüş ailesi de aynı. Aynı zamanda aşırı vatansever yani alışılmış durumdan farklı. İstisna da denebilir
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kültür farklı olabilir. Zeka ve empati ilişkiyi yürütür
00 YorumlaKürd kültürü de Türk kültürü de engel değildir evliliğe
02 Yorumla- 9 gü
Sen öyle zannet kürtler herşeyi farklidir Türklerden bizde asla kuz almazlar vermezler
- 9 gü
@Erc70449506 ben ayrım yapmıyorum Türk kürd diye
Peri masalı yazıp hayal kurmaya gerek yok. Günümüzde çok zor. Çok.
00 Yorumla- 10 gü
İki taraf birbirinin kültürüne uymadıktan sonra tabiki engel
00 Yorumla - 10 gü
Tartışılır bu. Her iki taraf ta çabalıyacaksa neden olmasın. Olmaz diye bişey yok
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Öyle olduğunu düşünüyorum maddi manevi az çok denk olmak lazım…
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı. Kurt turk arap anlasabilir dinsel farklilik olanlar daha zor
00 Yorumla- 10 gü
Yakınsa ve fark az ise olur. Fark çok büyükse engel tabiki.
Yok be birbirlerini severlerse iki taraf da birbirine uymaya çalışır zaten aileler de idare edilir. Düğünde nişanda sorun çıkmazsa sonrasında çıkmaz diye düşünüyorum
02 Yorumla- 9 gü
Ailesi kesin olmaz demiş sen ne anlatıyorsun benim kızım oğlum kürt biriyle evleneceğim desin benim için ogün biterler
- Cevap sahibi9 gü
Kimsenin çocuğunun üzerinde böyle bir söz hakkı yok. Sorun farklı kültürler değil aileler zaten. Çocukları kendine ait eşya gibi görüyor insanlar
- 10 gü
Günümüzde genel olarak evliliğin kendisi saçma
00 Yorumla - 10 gü
Kültür, bilgi, birikim, çok büyük yaş farkları Zaman zaman sorun çıkarabilecek seylerdir :)
00 Yorumla - 11 gü
Kesin engel diyemeyiz ama illaki uyuşma zorluğu olur
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Şehirler arası kültür farkı bile engel olabiliyor zaman zaman
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bu ne len namık kemal fıkrası gibi.
14 YorumlaAile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı. Kesinlikle engel. Bizzat yaşadım
15 Yorumla- 9 gü
Aynen ya toy kızlar yazmış mutluluk çıkmaz
- 10 gü
1 sene sonra kürt biriyle evlenicem türküm bence olmuyor
22 Yorumla- 10 gü
ciddi misin
- 9 gü
Aynen milleti uyar burdan Kürtlerin yaşam tarzı gelenek görenek herşeyi farklı
- Gizli Üye(18-24)10 gü
Bir taraf geleneklerine tamamen bağlı aşırı muhafazakarsa, o evliliği çok fazla etkiliyor..
20 Yorumla - Devamını Gör (155)
Detaylı bilgi