Evliliğe engel olan insanın kendisidir. İnsan isterse her boka engel olabilir. Bir kadın kansere yakalanır tedavi sürecinde bir erkek ile tanışır. Hastalık ilerler son evreye girer. Adam ve kadın aşklarını dolu dizgin yaşamaya devam eder. Kadının durumu ağırlaşmaya ve zaman zaman bu durum kendisini zorlamaya başlasa da asla aşkı yaşamaktan geri durmaz. Erkek bir gün kendisine evlenme teklif eder.
Kadın sorar NEDEN? Durmumu biliyorsun.
Erkek: Geçirdiğimiz zamana ve bana yaşattıklarına baktığımda seninle 3 saniye bile evli kalsam bu benim ömrüm boyunca unutamayacağım 3 saniye olmalı der.
Evlenirler günler sonra kadın ölür ve adam bir daha asla evlenmez. Sadece yaşadıkları an ve anılar ile yaşlanmaya karar verir.
Biz de kültür farkı evliliğe engel mi diye soralım bakalım?
Aslında bunun cevabını hayır engel değil diyebilmek isterdim ancak gerçekten engel olmasa da ilerleyen zamanlarda aileler de anlaşmazlık sorunları kişiler arasında bazı durumlarda sıkıntılar olabiliyor, ancak bu herkes için olur anlamına gelmez ki, yani kişilerin eğitim durumu çalışma hayatı kişilik karakter yapısına göre değişir, bir insan sorun yaşıyor diye herkes yaşayacak anlamına gelmez.
Evlilik yaparken duygular kadar mantıksal olarak da iyi karar vermek gerekiyor.
Maalesef engel. Ben Karadenizliyim başka bölgeden bir erkek ile görüştüm uzun süre. Başlamadan bitti çünkü yürümez gibiydi benim için sorun değil aileler sorun eder
Tabikide engel elin Ankaralı bebesi ya da doğunun maço erkeği gelip egeden kız alamaz yani (alanlarda kızın saflığı oluyor sonu da ya cinayet ya boşanma oluyor)