- 11 gü
Bu insanların tavrına duruşuna samimiyetine bağlı geçen sene bulunduğum mahalledeki komşularımla ailemin yanında yaşayan komşularımla bağlarım sıkıdır hala ama mesela şu an bulunduğum apartmanda henüz kimseyle tanışmadık bir senem doldu dolacak hani birde..
01 Yorumla- Soran10 gü
Ben 10 yıldır burdayım isimlerini bilmiyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Ah ne güzel bir konuya değinmişsin! 😌 Ben de isterim ki eski sıcak komşuluklar, içten dostluklar hep sürsün. Ama maalesef modern hayat, teknoloji ve şehirleşme derken ilişkiler biraz zayıfladı. 😔 Yine de tamamen bittiğini düşünmek haksızlık olur. Belki bu devirde ilişkileri sürdürebilmek için daha çok emek ve çaba gerekiyor. Komşularına küçük bir tatlı ya da bir selamla bile samimiyet başlatabilirsin. 😊 Unutma her şey biraz fedakârlıkla ve niyetle başlıyor. Sevgiyle yaklaştığın sürece sıcaklık dönecektir. ❤️
10 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
Günümüzde ilişkilerin çoğu çıkar ilişkisine dönünce bitiyor.
Arkadaşlarım yurtdışına yerleşti, akraba ile bayramdan bayrama o da memlekete gidince. Koca metropol şehirde yalnızım. 🥲
İş arkadaşlarıyla da pek fazla samimi olunmuyor.
Komşularla merhaba merhaba, lakin yardıma ihtiyaç durum olursa illaki komşuluk yaparız.
Mahallemi seviyorum, esnaflarımızla muhabbetimiz iyi 😌
Apartmandaki ve mahallemizde kedilerimiz en kıymetli komşularımızdan 😅🫶🏼🐈11 Yorumla- Soran10 gü
İş arkadaşları kötüdür arkandan iş çevirir güvee
- 10 gü
Herkes bencil, soguk, mutsuz, insanlar ayrismis, iyilikler azalmis. Kimse kimseye trafikte dogru durust yol vermez vs. Eski komsulugu gec insanlik kalmadi.
21 Yorumla- Soran10 gü
Doğru diyorsun
- 9 gü
O muhitteki insanlara göre değişiyor kimisi çok Nemrut yabani falan kimisi çok candan içten tatlış filan ben ikisi de değilim ruh halime göre değişken bazen aç kapıyı çikolata soslu kek yaptım diyen bir pıtırcık bazen balkondan bu ne ses yaaa Allah'ınız yok mu be diye bağıran 60 yaş üstü torun torbaya karışan emekli Hüsnü dayı gibi huysuz olduğum olabiliyor
00 Yorumla - 10 gü
Komşuluk karşılıklı arkadaşlıktır. Evlerin bir sokak yanyanalığı içinde bir mahalle kapsamında bir medeniyetle uyarlık arkadaşlığıdır. Komşuluk ötesi rastlantılarla gelişen arkadaşlıklar, bir film arkadaşlığıdır. Duraklarda karşılamalarla yolculuklarla pekişme iş arkadaşlığı ile buluşmalar hep bir senaryo gerektirir. Hikayeni iyi bir rolle anlatmalısın ki arkadaşlık ilerlesin. Ne yalan ne doğru o ortama uygun bir gelişme içerisinde anlatmalısın. Yani komşuluk karşılıklı olarak sokak ve mahalle babında genel çerçevede yazılmış bir aile arkadaşlığı bağlamındadır.
Komşuluk bitmedi. Sanal aleme taşındı. Misal kızlar soruyor da konu başlıkları birer komşuluk örneğidir. Normal komşuluklarda artık medyada izlenmektedir. İnsan yaşadığı yerde az çok komşuluklarını bilir. Medyada izlediği komşuluklarla komşuları arasında öz bağlantılar geliştirir. Maalesef gerçek komşularımıza davranışlarımızda medyanın etkisiyle gelişir.
00 Yorumla - 10 gü
Evet son yıllarda insan ilişkileri git gide azalmakta, yaşantımız sosyal anlamda daha bireysel bir hâl almaktadır. Bunun teknoloji, insanların birbirlerine karşı davranışları gibi bir çok etken sayabiliriz. Bu durumun olumlu veya olumsuz tarafları elbette tartışılır. Fakat insan, hem fizyolojik hem de psikolojik olarak sosyal bir canlı türüdür. Bu bağlamda bireyselleşme, insanî yönümüzü olumsuz etkileyeceği düşüncesindeyim.
07 Yorumla- Soran10 gü
Sanalda daha çok dengimi buluyorum
- 10 gü
Sanal ortamlarda denginizi bulmuyorsunuz aslında. Hiç kimse gerçek hayattaki yüzünü görmüyorsunuz sadece
- Soran10 gü
Hayır görüyorum kaç kez buluştum yazın 1 haftalığına kaldım 😃 arkadaşım aynı şekilde geldi nasıl görmüyorsun?
- Soran10 gü
Hatta arkadaşımın ailesi beni çok sevdi beğendi aileside biliyor benim ailemde biliyor bu yazinda arkadaşım gelicek 🙃
- 10 gü
Fiziksel anlamda bahsetmemiştim
- Soran10 gü
Tamam siyasi olarak zitiz aileler de zıt ama biz çok iyi anlasiyoruz 😃ortak yönlerimiz var örnek ikimizde asosyaliz ve kalabalık ortamları sevmiyoruz ikimizde teknoloji bağımlısıyiz evden cikmayiz görüntülü hergun konuşuruz
- 10 gü
Olay yine gerçek hayattaki davranışlara geliyor işte :) ben tam olarak ifade edemedim durumu sanırım
- Gizli Üye(36-45)9 gü
Aynen öyle …. Eskiden komşuluk vardı. Biz balkonlarda toplanırdık birmiz çay demler birimiz pogscs börek yapardı. Hiç kimse kimsenin eşine yangözle bakmazdı. Güven vardı.. edep ahlak vardı… şimdiki dostluklar işine geldiği gibi. Güzel değilsin zaten hiç arkadaş edinmezler yanlarındaki güzel zengin olması lazım
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 511 cevap paylaştı.
Komşuluk diye bir güzellik tanırdık.
Nereye taşındı bilen yok, güzel olan ne çok şey kaybettik.
Sokakta oyunları, vefalı komşuları ve yaraya ilaç olan o eski insanları.
Şimdilerde ise aldım verdim satım, gerisi ha var ha yok...01 Yorumla- Soran10 gü
Evet öyle maalesef
- Gizli Üye(30-35)10 gü
Pandemiden sonra tamamen bitti. Yan komşuma yiyecek ikram etmek için kapısını çaldım açmadı. Yeni taşındığında hoş geldin demek için kapısını çaldım açmadı. Ölmek üzere olsam kapısında yığılıp kalsam tıklatsam açmaz. Tamam zaman kötü ama site güvenlikli ve biliyorsun yanda oturduğumu komşun olduğumu. Çok nadir iyi insan ve komşu kaldı bence
00 Yorumla - 9 gü
Bitmedi bence, çok kalabalık bir site’de oturuyoruz taşınalı 3 sene filan oldu komşularımız var gayette samimiyiz hatta biri öz ablam gibi bizden çıkmaz biz de ondan.
01 Yorumla- Soran9 gü
Demeki yerine göre
- 10 gü
Kesinlikle.. Covidden çok önce bitti komşuluk. İnsanlarda ne tahammül, ne de anlayış kalmış.. Saygı denen bir şey zaten yok..
Covid ile de akrabalık ziyaretleri bitti. Artık sağa sola gidesimiz gelmiyor.
00 Yorumla - 10 gü
Bizim görüştüğümüz komşu var ve eski komşuluklar gibi cıvık cıvık türden değil. Nadiren de olsa köpeklerine bakıyoruz ve bize yemeğe geliyorlar vs. Kızlarıyla da aramız iyi. Yani komşuluk ölmedi ama yaşıyor da denemez.
00 Yorumla - 10 gü
Eskisi gibi değil ya. Çocuktum daha hatırlıyorum karşı binalardan da millet cama çıkıyordu selamlaşılıyordu hal hatır soruluyordu. Hep birilerine giderdik misafirliği bize gelenler de olurdu güzel günlerdi dldmmsm 😉
00 Yorumla - 11 gü
Merhaba,
Bizde devam, binadaki herkes tanır, beni ve ailemi ayrıca oturduğum sitedeki yüzde 80 tanır, herkes selam sabah muhabbet yediden yetmişe! 😅033 Yorumla- Soran11 gü
Ben isimlerini bile bilmiyorum
- 11 gü
Yeni nesilde pek yok 😅benimki çember gibi genişliyor 😅parkta herkes ablalar teyzeler masalarına davet eder
- Soran11 gü
Yeni nesil değil ki cogusu yaşlı zaten yine gitme gelme yok
- 11 gü
Gitme gelmeye gerek yok ki olsa daha iyi olur. 🌸
Selam sünnet almak farz
Allah'a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikramda bulunsun komşusuna eziyet etmesin ya hayır söylesin ya da sussun - Soran11 gü
Ya öylede sıkıcı eskiden gitme gelme vardı
- 11 gü
Gelenleri hoş etmek gelip gitmek lazım
Gelmeyenlerin canı cehenneme 😅 - Soran11 gü
Gelmiyor ki edelim😂
- 11 gü
O zaman sen git tanıdığın insanlara git yani müsait misin de müsait misiniz de eline bir şeyler al abur cubur git yani zaten bir insan misafiri kabul etmiyorsa insan değildir lanet olası pislik hiç kimse yoksa akrabalarına git kardeşlerine git abi abla diyenlere git
- 11 gü
Beni de bir Türk işi davet ediyor gitmiyorum vallahi sadece çok sevdiklerime zaman ayırıyorum o kadar
- Soran11 gü
Akrabam yoki burada akrabalarım doğuda ben batidayim arkadaşlarımda burada yok il dışında hepsi
- 11 gü
O zaman yeni insanlarla tanışmak lazım sohbet muhabbet kafede sağda solda buluşmak lazım yani yapacak bir şey yok çözüm çok etkiye tepki duruma göre canını sıkma
- Soran11 gü
Kafede sağda solda hep sanaldan tanışıp geçiyorlar kimse kimse yüzüne bakmıyor 😃
- 11 gü
Kaç yaşındasın sen ya Allah aşkına nerede yaşıyorsun 😅 bak benim Türkiye geneli iş grubum var kurye 800 kişilik Ben Anadolu yakasındayım herkes davet ediyor şehir dışından bile geleceğim diyenler var gelmek isteyenler var yüzsüz müsün yani niye bakmıyorlar ben bakıyorum vallahi bakarım yani
- Soran11 gü
Yaşla ne ilgisi var herkes birbirinden çekiniyor partiye gitmiştim tek başına oturan kimse görmedim herkes partiye gitmeden önce hesaplardan birbirini bulup eklemiş ya da başka bir yerlere gittiğimde whatsappla iletişime geçmiş oluyor gördüklerimi söyledim sana
- Soran11 gü
Benim ilçede hiç arkadaşım yok ama merkez tarafında veya il dışında çok fazla arkadaşım var ama insan ister istemez yakında arıyor
- 11 gü
Yaş ile alakası yok ki?
Merak ettiğim için sordum. 😅
Ben partiye sağa sola çocukları gençleri götürürüm genelde mahallenin ailemi gezdiririm ya da 😅yalnız gitmem bir yere hiç zaten yolda bir çok kişi geliyor çoğalıyoruz
Bende sana olanı söyledim 😅 - Soran11 gü
Tamam işte bende yaşadıklarımı söyledim 🤷🏻♀️
- 11 gü
Tabi ki uzakta olan uzakta kalır benimde var uzakta ama hiç görüşmüyoruz kız kardeşim memlekete gelin gitti senede bir iki kere görüşüyoruz yakın olmalı 🌸
Çevrem çok geniş ama arkadaş mutlu etmiyor yoldaş istiyor insan 😅
Napayım arkadaşı elinden tutup sahilde gezemem 😅 sarılıp dans edemem dkddjd - Soran11 gü
Bende onu diyorum benimde ilçe disinda çevrem çok geniş ama ilcemde bir tane bile arkadaşım yok ister istemez insan arıyor
- Soran11 gü
En çok il dışında var
- 11 gü
Olur inşaAllah tanı tanış insanlar ile 🌸il dışındakiler önemsiz 😅
- Soran11 gü
Nerde tanisicamki herkes asik surat sen nerde yaşıyorsun ki bu arada?
- 11 gü
Ben İstanbul'da yaşıyorum. Yengem Bursalı 😅çok iyi insan. 😅
Valla ne bileyim, asık suratlı insana insan demem ben. Tebessüm etmek sadakadır hadis-i şerif. 😅
Güzel söz sünnettir. 😅
Mahkeme süratli insanların canı cehenneme. 🌸
Tanışmak için özel bir şey yapılmaz gelişi güzel olur genelde. 😅
İş yeri ortamı, mahalle ortamı bakkal esnaf yolda denk gelir falan filan. 😅 - Soran11 gü
😃iş yeri diyorsunda ben online çalışıyorum sanal dışında arkadaş edinemem mahalle diyorsun mahallede kimseyi tanımam etmem mahallediklerinide görmem zaten neredeler bilmem ne yapar ne ederler mahalleye ambulans gelir en son ben öğrenirim bakkala gitmem markete giderim ve online alışveriş yaparım gidip küçük esnaflardan almam
- Soran11 gü
Kuaföre bile gitmem saçımı kendim keser ağdami kendim yaparım saçımı kendim boyarim kuaförleri sevmem çünkü becerikli bulmuyorum
- 11 gü
Maşallah sana Allah kolaylık versin gülücük gülücük sesli mesaj yoldayım motor kullanıyorum vallahi pes yani diyecek bir şey bulamadım bütün yolları kanalları tıkamışsın
O zaman sanalı Real yaparsın annenler niyetlere göredir hadis-i şerif tabii arkadaşa gerek yok real'de de sanal fake çok - 11 gü
Becerikli olman da çok güzel aferin maşallah Ben de mesela motor araba elektrik elektronik onlar hep kendini tamir ederim küçüklüğümden beri
- Soran11 gü
Beğenmiyorum ya 3 4 aylık kursla ya da parayla belge alıp dükkan açıyorlar devlet buna dur demeli bence evi kuaför salonuna ve Terzi yerine döndürdüm
- 11 gü
Becerikli insan candır erkeği kadını yok maşallah sana he vallahi ya ben de beğenmiyorum Bir de üçkağıtçı da çok kendim yapıyorum yani genelde kendim uğraşmayı seviyorum bir şeyleri tahmin etmeyi seviyorum devletin nesi adil doğru ki
- Soran11 gü
En güzelini yapıyorsun birde çeşit yok bizim ülkede istediğim ürünü bulamıyorum hop interneten sipariş veriyorum
- 11 gü
Çoğu şeyi bende internetten alırım, aynı ürünün uygun olanına da bakarım çünkü çok farklı fiyatlar var internet en güzeli 😅şimdi yaşın kaç 😅
- 10 gü
Sen de yeni nesilsin bence 30 yaş ne sanki 😅
- 10 gü
Yaş ile olmaz ki. 😅
Dinlediğim müzikler 2008 2009 2010 😅
Eskiler gibi severim 😅
Doğal düz insanım 😅 sevdiğim şeyler eski 😅
Genç olupta sevenler de var 😅
Tanısan yakından anlardın 😅
- 10 gü
Küçük şehirde yaşıyorum. Ona rağmen çok komşuluk olduğunu söyleyemem. Ama benim bir tane var yetiyor
16 Yorumla- Soran10 gü
Küçük şehirde böyleyse büyükşehir normalmis
- 10 gü
Kötü bir durum ama elden bir şey gelmiyor
- Soran10 gü
Neyse sanal var 🤷🏻♀️realin yerini tutmasada
- 9 gü
Hangi anlamda komşuluk anlamındamı ilişki anlamındamı
- 9 gü
Komşuluk
- 9 gü
Sanal komşuluk var mı cidden
- 9 gü
bence bitti ben şahsen etrafıma fazla insan sokmuyorum gerek de yok
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bitti gibi bir şey eski sıcak Samimi komşuluk Akraba bağları pek kalmadı toplumumuz Teknoloji bağımlısı oldu Maalesef ki elbette hâlâ komşuluk akraba ilişkisi güçlü olan insanlar var fakat az
00 YorumlaKomşuluk? o neydi yha? :D şaka bi tarafa, uzuuuuuun zaman oldu ben komşu görmeyeli.. hani nesli tükenecek canlılar flan olsa komşularımdan daha fazla görmüşümdür, o derece. :D
00 Yorumla- 10 gü
Misafirlik olayı bitsin en azından ya. Eskiden aramadan sormadan çatlaya kapıyı çalıp misafir gelirdi, ne saçmaymış. Artık kimse misafir kaldıracak mentalde değil zaten
00 Yorumla - 8 gü
vardır yine biryerlerde hiç değilse çevrendekini sen başlat
10 Yorumla - 10 gü
Bitti aman zatende olmasın tercih etmem yani yakın arkadaşımda olsa biraz uzakta olmayı tercih ederim yani dip dibe sevmem ben.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)10 gü
Evet bitti bence aile arkadaş bağlılığı daha çok doğu tarafında var kalabalık olduğu için komşulukta bazı köy kasaba yerlerinde var şehir apartman yaşantısı teknoloji covid-19 dönemi iyice insanları birbirinden uzaklaştırdı yalnızlaştırdılar
10 Yorumla u
9 güBen yaşatacağimmm jsjsjs bizim binada da bi ben yasatiyorum sanki iyi ki benim için manyak demiyolar 😄
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 786 cevap paylaştı. Bitmis bence de. Yine anadoluda devam ediyordu o da kalmadi. Ben küçüklüğümde hatırlıyorum ama o neslin son cocuklarindanim.
00 Yorumla- 10 gü
Yıllar yılı oldu biteli bence komşuluğu bırak akrabalık bitecek neredeyse herkes herkese yabancılaşacak
00 Yorumla bitti denmezde askiya alindi diyelim. herkes kendi derdinde, ekonomi egitim vs duzelirse onlarda duzelir
00 Yorumla- 10 gü
Karşı komşumun kalp krizinden öldüğünü 4 gün sonra öğrendim
Sitenin girişinde ayakkabıları gördüğümde anlam veremedim
Azrail karşı dairemdeymiş00 Yorumla - 10 gü
Bitti bitti sen ne diyon ohooo kalmadı hiç öyle şeyler hatta komşuluk da ne demek millet birbirine düşmanca davranır oldu... Çok üzücü bir durum
00 Yorumla - 10 gü
Pek değil. Bahçeli evde oturuyorum. Komşularla aram çok iyi
01 Yorumla- Soran10 gü
Demeki semt ile alakali
- 10 gü
Aynen öyle. Komşuluk , akrabalık , dostluk ve arkadaşlık denen şeyler günümüzde bitmiştir. Ruhuna el fatiha.
00 Yorumla - 10 gü
Evet herkes menfaatçi. Kaç kişi ramazanda kapına yemek getirir oldu. Çekemiyorlar , selam bile zorla veriyorlar..
00 Yorumla - 10 gü
Kötü komşu olacağına hiç olmasın. Karşılıklı güven kalmadı insanlara.
01 Yorumla- Soran10 gü
Oda doğru bizimkiiker kendi halinde
- https://www.youtube.com/embed/dRxQYzOlsDs
mesaj iletildi galiba00 Yorumla - 10 gü
Evet.
Arkadaş ve akrabalardan var gerçi hoş insalar, da komşuluk zayıf
08 Yorumla- Soran10 gü
Ne oldu bize ya?
- 10 gü
Çok uzun konu.
Ego ve kibir pompalandı, teknoloji çağı bzi hızlı tüketime muhtaç etti, anlayış yokoldu, insanlar birbirini görmek istemez oldu - Soran10 gü
Sanaldaki ortamım çok iyi
- 10 gü
İşte, sanalda ki iyidir. Reel?
- Soran10 gü
Bok gibi Real en son arkadaşıma hediye gönderdim doğum günü yanında olamazsamda geçen yılda o göndermişti bana yanına gitmiştim 1 haftalığına şimdi o gelicek 🙃
- 10 gü
Neden öyle peki biliyo musun?
- Soran10 gü
Realde seçeneğin yok çünkü internete kafa dengin değil mi engelle geç realde Engelleyemiyorsun seçenek çok
- 10 gü
O da doğru :D engelleyememe korkusu geri plana atyıyo doğru. Böyle düşünmemiştim
- 11 gü
Merhaba merhaba sadece. Çok içli dışlı olmayı zaten gereksiz buluyorum.
010 Yorumla- Soran10 gü
Ben isimlerini de bilmiyorum
- 10 gü
Ben o kadar değil 😂
- Soran10 gü
Ne yapıyor ne ediyorlar bilmiyorum cidden tanımıyorumda
- 10 gü
Apartman toplantısı olunca gidebilirsin ama sen istekli olsan da onlar istemeyebilir. O zaman da fazla üzerinde durma derim. Insanlar bir gariplesti gerçekten.
- Soran10 gü
Apartman toplantısı olmuyor ki burada apartman toplantısı mi varmış?
- 10 gü
Yani ayda yılda bir bir araya gelip apartmandaki sorunlar falan konuşulmuyor mu? Işte yönetici kim olacak? Çatı akıyor ve tamiri vs
- Soran10 gü
Bilmiyorum konusulduklarini herkes kendi halinde
- 10 gü
Ilginçmiş. Binada sorun olunca napiyorsunuz. Aidatlari falan kim topluyor
- Soran10 gü
İbana filan atıyoruz
- 10 gü
Ee tamam bunun kararı nasıl verildi peki mutlaka bir toplantı biriyle konuşman falan olmuştur
- 10 gü
mahallede müstakil evde yaşıyorum. komşularımız var ancak annem kimseyle pek samimi değil. yani ben isterdim yakın olalım gidip gelelim ama annem yakın olmadıktan sonra ben olamam. zaten hepsi annemden yaşça büyük.
11 Yorumla- Soran10 gü
Aynı benimde
- 11 gü
Evet bitti. İnsanlara olan güvenimizi yitirdik.
01 Yorumla- Soran10 gü
Maalesef
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bugün kardeşlik bile bitti bırakın komşulugu şoyle dursun insanların birbirine ihtiyacı kalmadı sanki ölmeyecekler miş gibi hareket ediyorlar çok yanlış
00 Yorumla- 5 gü
Ya benim 32 yıllık komşum taşındı komşuluk o gün bitti.
00 Yorumla Ben hiçbir komşumu tanımıyorum doğru düzgün 17 yıldır aynı apartmandayim
00 Yorumla- 9 gü
Devir kötü herkes her şeyi yapabilir potansiyelde.
00 Yorumla - 9 gü
Çok azaldı diyebiliriz..
Müge anlı
Esra erol
Haberler vs vs baya bi azaldı güven00 Yorumla - 9 gü
Ne yazıkki eskide kaldı artık onların hepsi insanların birbirine ne saygısı nede tahammülü var
00 Yorumla - 9 gü
Önyargı bu kadar üst düzey iken mi olacak.
Güldürmeyin.
😂00 Yorumla - 9 gü
Böyle çok kalabalık yerlerde bitti ama bizim burada hala devam ediyor
00 Yorumla Yok aslında kendini bilenler için halen devam ediyor. 😊
00 YorumlaMenfaat ilişkileri adı altında komşuluk, arkadaşlık, dostluk, akrabalık... hepsi devam exiyor
01 Yorumla- 10 gü
Küçük şehirlerde kötü olmayan insanlar arasında devam ediyor. Mesela bizim mahallede devam ediyor.
00 Yorumla - 10 gü
Eski oturduğumuz daire kiralıkti ama ortam çok güzeldi komşuluk için ev aldık yok sarmadı
00 Yorumla - 10 gü
Kesinlikle bitti bırak komşuluğu akrabalık bile bitti.
00 Yorumla - 10 gü
İnsanlık kardeşlik aile bitti. Komşuluk diyince gülesim geliyor artık 😄
00 Yorumla - 10 gü
Bitti gibi bir şey ama kendi adıma devam ettirmek için çabalamaya çalışıyorum 💁♀️
00 Yorumla - 10 gü
Evet hepimiz kalabalıkların içinde yanlizlastik çünkü hepimiz bize doğruları söyleyecek insanlarla değil de yalakalık yapacak yalan söyleyecek insanlarla arkadaşlık etmeyi tercih ettik büyüdükçe gözümüz açıldı ve eleme yaptık sonucunda yanlizlastik
10 Yorumla - 10 gü
Gerçekten bu arada kimseye başta bence güven kalmadı her şey o kadar ucuz ve sahteki noldu insanlara anlamadım ben küçükken komşuluk arkadaşlık iyi şeylerdi şimdi bir arkadasinla bile adam gibi dertlesemiyosun icinde suphe oluyor değişik ya
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)10 gü
Ne yazık ki bitti vallahi sosyal medya sağ olsun komşu olanlar da hep fesat birbirlerini yüzünü ayrı arkası ayrı konuşuyorlar
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)10 gü
Komşuluk akrabalık çoktan bitti dostluk nadir de olsa devam ediyor.
10 Yorumla şu an insanlar birbirine meraba demekten korkuyor. Komşuluk kalmişmıdır sence?
10 Yorumla- 9 gü
Bitiren kendini bitirmiştir benim için komşuymuş akrabaymış isterse gözümün içi olsun ama çok şükür etrafımda hâla iyi komşularım iyi akrabalarım var 🥰
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)9 gü
Bırak komsulugu insanlik bitti anne babalik bile bitti...
00 Yorumla - 10 gü
İyi insanlar var ama onlarda kazık yiye yiye kimseyle cok muhattap olmak istemiyolar
00 Yorumla - 10 gü
Komşuluk devam ediyor hala ama akrabalık hiç yoktu zaten
01 Yorumla- Soran10 gü
Bu taraflarda yok
- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi