Geçen hafta cuma günü eltimi kahve içmeye çağırdım bayadır oturmuyorduk. Aynı binadayız. Sohbet sırasında kayınvalideme biraz sitemli olduğunu fark ettim. Bayram sonrası kayınvalidem birkaç kez aramış ama eltim açmamış. Hatta birkaç farklı gün aramış eltim de bildiğim kadarıyla hiç geri dönüş yapmamış. Sonrasında mesaj da atılmış ama o da sadece “görüldü” olmuş. Kim kime yazdı, kim cevap vermedi tam net değil ama ortada bir iletişimsizlik olduğu kesin. Benim anladığım ise kayınvalidem mesaj atmış hani bir şey mi var ne oldu falan diye eltim de yoğunluğunu görmediğini ve ertesi gün de işte yeğeninin doğum günü kutlamasın gideceğini falan yazmış.
Pazar günü kayınvalidemlere gideceğimizi söyledim. Zaten onların da bu tarafa gelme niyetleri vardı, bize de gelmiyorsunuz diye biraz sitemlilerdi. Eşim de “biz gidelim, önlerini kesmiş oluruz” dedi. Ben de eltime “galiba annesi dönüşte bizimle buraya İstanbul a gelecekmiş” dedim ve abla yanlış anlamazsan “isterse bizde de kalabilir, ben öyle bir teklif yapmayı düşünüyorum” dedim. Çünkü hep yukarı katta eltimgilde kalıyor, belki benden de kal dememi bekleyebilir diye düşündüm. Ben 8.5 aylık evliyim eltim de senelerdir evli ve o aileyi yıllardır tanıyor. Eltim de çok olgun karşıladı, “benim için de iyi olur, zaten onlar da memnun olurlar” dedi. Hiçbir art niyet yoktu. Hatta ben biraz da onu düşündüğüm için böyle bir cümle kurdum çünkü gerçekten yıllardır bu aileyle iç içe, geleni gideni ağırlamış biri. Belki o da diyebilir hep bende kalıyor neden Ece de hiç çağırmıyor diye düşünür dedim.
Neyse bu pazar günü oraya gittik.
kayınvalideme dedim “istersen bu sefer bizde kal”, o da “zaten bu sefer sizde kalacaktım bazı kırgınlıklarım var gibi bir cümle kurdu” dedi. Tabi ben bunu duyunca şok oldum.
Sonra bağ evine geçtik, yürürken sordum, neden öyle dedin diye. Meğer gerçekten telefona cevap verilmemesine çok alınmış. işte yüz verince böyle oluyor falan dedi o da çok abarttı bence..
Ben de yine taraf olmadan, “anne bu sizin aranızda, konuşursunuz, çözülür” dedim. Hatta “eltim saygısızlık edecek biri değil, sizin uzun senelerdir bir geçmişiniz var sen de onu kızın gibi görüyorsun çözülmeyecek bir şey yoktur dedim yüz yüze gelince konuşursunuz ” dedim. Ne yorum yaptım ne de eltimi kötüledim çünkü gerçekten eltimin bir kötülüğünü görmedim iyi kadındır. Aramızda da 5 yaş var.
Sonra da netleştirdim: “Ben bu teklifi içimden geldiği için yaptım, sizin aranızdaki durumu bilmiyordum. Eltim zaten bu konuda laf edecek biri değil hani sakın bu mevzu üzerine böyle bir şey konuşulmuş gibi düşünme” dedim.
Ama şimdi arada kalmış gibi hissediyorum. Kayınvalidem de en son “aramızda kalsın sakın ona da söyleme ” dedi. Eltime yüz yüze bir şey söylemek isterim ama aralarında bir laf dönerse ben ortada kalır mıyım diye çekiniyorum.
Siz olsanız nasıl davranırdınız? Yanlış bir şey yaptım mı? Konuşmalarımda bir açık var mı sizce?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer