1 yılyorumlarda olduğu gibi düşünceler farklı farklı tabiki. örf adet, gelenek görenek, ya da insanların düşüncesi hangisine sayarsan. burada erkek haklı. ve doğal olarak bir kadın eşinden izinsiz ya da gitme çıkma diyorsa kadın gitmemeli çıkmamali. bunu kaba olarak anlayan anlayabilir. lakin bizde dinimize göre de kadın erkekliğinden izinsiz gönülsüz çıkmamali. eşin de doğal olarak uzakta seni korunmasız görüyor ya da kıskanıyorsa onun rızasıni almalısın. peki sen kafana göre çıktın gittin, diyelim başına iş geldi, eşin demeyecekmi, ben sana gitme demedim mi diye. ne olacak ondan sonra. şu kadınlar artık eşleri olduğunu idrak etmeli bence, sonuçta doğru, eşek başı değil adam. ee özgürüz kimse karışamaz bilmem ne diyorsanız da, evlenmeyin kardeşim, evliliğin kuralları var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eşin uzakta doğu görevi yapıyor. Eğer eşinin yanına gitmiyorsan, konforunu düşünüyorsan, eşini de merakta bırakmak gibi bir lüksün yok. Görüyoruz haberleri, programlara çıkan kadınları. Kocasının babasıyla aldatan mı dersin, arkadaşının eşiyle aldatan mı dersin, arkadaşı ve eşinin arasına üçüncü olan mı dersin, saçma sapan bahanelerle aldatan tonla tip var. Şuanki pozisyonda adam ister istemez korkuyor, kafasına takıyor. Senin bu yaptığın, eşin askerse, onun aklının sende kalmasına, kafaya takmasına, Allah korusun en ufacık dikkatsizliğinde hayatını kaybetmesine sebep olabilir. Çocuk değilsin diyeceğim ama, yaş aralığı 18-24 gösteriyor. Olgunluk yaşla olmaz fakat, her yaşı küçük de erken olgunlaşmış olamaz. Azıcık empati kur, olgun ol, o şekilde hareket et. Askerlerin zaten psikolojileri gel gitli oluyor. Kafasında kurup kurup kurup, buluşmada Allah korusun istemediği bir şey yaparsa, ikinizin de hayatı mahvolur. Adamı merakta bırakma, kafasında soru işareti bırakma. Azıcık empati kur bak adam doğuda görev yapıyor. Sana güvendiği için yanına almamış, iyi niyetini suistimal etme. Normal şartlarda bir evlilik olsaydı, "izin almak zorunda değilsin, sana karışmaya hakkı yok. Sadece şuraya gidiyorum deyip çıkabilirsin" derdim. Ama, adam doğuda görev yapıyor
46 Yorumla- 1 yıl
@zeinameisu Kardeşim, twitterdan tanıştığım, sadece derdini anlatıp benden tavsiye alan biri, 3 yıllık sevgilisiyle tartıştığı için, bayramda beni "oğlum babasında, gelir misin alkol içelim" diye çağırdı.
Keza kendim tarot okuyucusuyum İnstagram'da. Danışanlarımın hayatlarını kartlarda yorumladıktan sonra bana öyle şeyler anlatıyorlar ki, %90'ı eşini aldatıyor.
En basitinden bir tanesini söyleyim. Çok eski bir danışanım, oğlunun düğününde, orkestradaki adamla kocasını lavaboda aldatmıştı. Bana da, o orkestradaki adamı sormak için kart açtırmıştı.
Abartmak değil. Kadın işitsel varlıktır. Erkek uzakta olunca, çok fazla iletişim kuramayınca, duygusal boşlukla hata yapma olasılığı yüksektir. Çünkü günümüzdeki erkekler evli/bekar dinlemiyorlar. 60 kere yüzsüz gibi yazıp, kadının ruhsal boşluğuna denk gelene kadar kafada soru işareti bırakmaya çalışıyorlar. Sorularda baksana itoluitlere, profil resmini görmedikleri kadına yaz bana yükseldim cart curt yazıyorlar. Kadın ne kadar kendisini korumaya çalışırsa çalışsın, bir duygusal boşluğa ve kafasını karıştıracak söze bakıyor. 3.500 takipçim var, hemen hemen hepsine tarot açılımı yapmışımdır. Duyduklarımı anonim bir şekilde not alıp bir yerde yazsam, 50 sezonluk dizi senaryosu çıkardı. - 1 yıl
haklısın özür dilerim
- 1 yıl
evet yani. mersi.
- 1 yıl
Kadınların çoğunluğu aldatıyor mu o zaman eşlerini ya da sevgililerini?
Gizli Üye(25-29)1 yılEşin biraz fazla tepki göstermiş gibi görünüyor. Sonuçta haber vermişsin ve ortada yanlış bir durum yok. Ama belli ki kendini dışlanmış veya kontrolü kaybetmiş gibi hissediyor.
Bence biraz sakinleşmesini bekleyip sonra onunla konuşmalısın. Ama özür dilemen gereken bir şey yok, sadece neden böyle tepki verdiğini anlamaya çalışabilirsin. “Senin fikrini önemsiyorum ama benim de sosyal hayatım var” diyerek kendini ifade edebilirsin. Önemli olan, iletişimi açık tutmak ve birbirinizi anlamaya çalışmak.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBence olayı büyütücek bir durum yok , sizi seviyor merak edip endişelenmis sadece , belki o kızgınlıkla farklı bir yaklaşım sergilemiş hatalı olsada emin olun sadece sizi düşündüğü ve korumak istediği için bu tepkiyi vermiştir , ortalığın durumu da malum kimseye güven olmuyor maalesef seven insan merak eder endişe duyar , biraz ikinizde sakinlesin ve konuyu olumlu yönlerden bakarak çözmeye ve birbirinizi anlamaya çalışın
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, böyle durumlar gerçekten hem üzücü hem de kafa karıştırıcı olabiliyor. 🌸 Sen iyi niyetle eşine haber vermişsin, konuşmaya çalışmışsın ama eşin alınganlık göstermiş gibi görünüyor. Burada yanlış ya da doğru diye bir taraf seçmekten daha çok, iletişimi güçlendirmek önemli. Belki eşin uzakta olduğu için kendini dışlanmış ya da kontrolü kaybetmiş hissediyor olabilir. Bu da ona kaygı yaratabilir.
Ona, onun hislerini anladığını ve sadece arkadaşını görmeye gittiğini, niyetinin onu üzmek olmadığını açıkça ifade edebilirsin. 💬 Senin de bireysel alanlara ve sosyal hayata ihtiyacın olduğunu nazikçe anlatarak orta yolu bulabilirsiniz. Böylece hem seni hem onu rahatlatacak bir denge kurabilirsiniz. 🌿 Unutma, empatiyle yaklaştığında her problem çözülür. 💕💪10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
163Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılsiz haklısınız izin mi alacaksınız bir de
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÇok haksız bulmadım eşini, doğuda senin için çalışıyor, sana ne kadar güvense de yanında değil, düzenli birlikteliğiniz olmuyor, bunun da gerginliği var üzerinde, sana ihanet etmeden kendini tutuyor ve ikiniz için çalışıyor, en çok senin için çalışıyor, bilmiyorum çocuğunuz var mı, sen de çalışıyor musun bilmiyorum lakin çalışmadığını düşünüyorum, üstelik akşam gittin, arkadaşının eşinden kıskanmış seni, eğer ev hanımıysan şu anki rahatlığını eşin sayesinde yaşıyorsun, sen ayaklarını uzatıp kahve keyfi yaparken o Doğu'da çalışıyor, minnet duymalısın ona, akşam yemeği hazırlama derdin yok, evde tek başınasın, başında kayınvalide kayınbaba yok, rahatsın, daha ne istiyorsun ki, akşam vakti arkadaşında kalma, gitme ona, eşin rahatsız oluyorsa yapma, benim kölem ol demiyor ki adam sana, kaldı ki senin köle olmanı istese şu rahat ortamı sana sağlamaz, bence onu anla ve olayı büyütme, güzel karşıla onu, sakin sakin tane tane konuş onunla da.
Sen eşinin yerinde olsaydın nasıl tepki verirdin peki?10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı. Öncelikle sen yetişkin bir insansın. Bir şeyi yaparken kimseden izin almak zorunda değilsin. "Benden izin aldın mı?" ifadesi çok cahilce. Sanki birim amiri. Emir komuta zincirine alışmış. Ama, orada bile aynı rütbede olan insanlar birbirine emir veremez. Sen sana düşeni yapıp gideceğin yeri haber vermişsin. Üstelik gittiğin yer arkadaşının evi. Evin erkeği olması ona bir üstünlük kazandırmaz. Evlilikte, kadın ve erkeğin eşit söz hakkı vardır. Bu durumu kabullenmesi gerekir. Sen açıklama yapman gereken bir davranışta bulunmamışsın. Senin kendini savunacağın hiç bir şey yok. Asıl yaptığı bu saçma hareketten sonra özür dilemesi gereken eşin. Ben olsam ona özür dilemesi gerekenin o olduğunu söylerdim. Şimdiden pasif davranırsan bu adam seni her zaman ezer. Sen onun eşisin ve sana güvenmek zorunda. Eğer güvenmiyorsa, evli olmanın da bir anlamı olmaz.
32 YorumlaNiye herkes mağaradan çıkmış gibi? Arkadaşlar eşinin doğuda çalışması kadının suçu mu görevi doğuda olmasaydı akşam fıtı fıtı beraber gezerlerdi akşam kadın böyle olsun istemez miydi? Evde akşama kadar tek başına oturmayı sabah akşam çalışmaya tercih ederim şahsen :D
Herkes adamı düşünmüş niye kadını düşünen yok gurbette tek başına napsın?
Seni göndermek istememesinin üç sebebi güvensizliği Halbuki haber vermeden de gidebilirdin bişey olacak olsa zaten gizlerdin bunu akletmiyor kşmse.
Ben kadına %100 hak veriyorum.
27 Yorumla- 1 yıl
Mağaramızda mutluyuz biz siz fazla genişseniz biz napalım
Gizli Üye(25-29)1 yılSenin eşin çok haklı tamam mı senin açıklamanın ilk cümlesini bir buçuk cümlesini falan okudum devamını okumadım ama hiç gerek yok neden çünkü eşim doğuda görev yapıyor dedin o tarz bir şey yazmışsın senin eşin doğuda nelere şahit olmuştur haberin var mı çünkü ben Türkiye'nin birçok yerini gezmiş bir insanım ama batıda büyüdüm doğuyu da çok iyi biliyorum senin eşin çok haklı sen şu an onun niye paniklediğini bilmiyorsun o Güneydoğu'da o kadar değişik insanlar görmüş ki namussuz pis ahlaksız dini kullanan o kadar çok insan görmüş ki onun sana açıklayamadığı şeyler var doğruları orada daha iyi tanımış kadınlarla bile oturmandan endişeleniyor ki çok haklı.
20 Yorumla
1 yılSen haklısın. Ayri yaşıyor olabilirsiniz bu yüzden daha çok merak ediyor olabilir ama seninle öyle konuşamaz. Sonuçta sen haber verip gitmişsin gittiğin yer de belli. Böyle yapması doğru değil. Bence çok da geri adım atma, özür dileme bir daha yapmam deme. Sonra daha da üstüne gelmeye başlar. Uzaktayız diye bana böyle davranamazsın de.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşin abartmış. Eşinin bu yanlışından ötürü kadının erkek arkadaşlarıyla dahi görüşebileceği fikrini savunanlar olacaktır. İfrat ve tefrit ölçülerine dikkat etmek gerek. Bir kadının hemcins arkadaşlarıyla görüşmesini desteklemek gerekir. Kadın böylece karşı cins arkadaşa ihtiyaç duymaz. Hemcinsinin yanında deşarj olur, psikolojisi düzelir. Aksi halde psikolojisi bozuk bir eşle uğraşmak zorunda kalınır. Bunun istisnası şu olabilir, bu kız arkadaş yuva için bir tehlike arz edebilir. Bazı kıskanç kadınlar çekemezliklerini dost tavsiyesi gibi yedirmeye uğraşmaktadır. Kadınlar buna karşı uyanık olmalıdır.
00 Yorumla
1 yılHayır aramışsın üstüne mesaj atıp yapacağın şeyi söyleyip haber vermişsin kendisi arayıp sonradan öğrenmiş gibi tepkiler vermesi çok garip geldi bana. Yaşlar kaç ne zamandır evlisiniz ve hep böyle miydi? Ya özgüvensiz bir tip ya aşağılık kompleksleri var ya da suçluluk duyduğu yaptığı bir şeyler var ki acısını senden çıkarıyor
04 Yorumla- 1 yıl
Hediyeler alması yine suçluluk psikolojisi olduğunu gösterir yanılmamışım
Soran1 yılNeyse en azından hatasını anladı
- 1 yıl
Hata mı yoksa kendi açığını kapatmak mi
Soran1 yılHata bence. Daha önce hiç böyle tepkiler veren esip gürleyen biri değil çünkü
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. İnsan sevdiğinin üzerine titrer ve endişe duyar. Ahir zamandayız kimseye güven olmuyor. Eşiniz endişelenmiş sizin için tanısa da veya kaç yıllık arkadaşınız olsa da ahir zaman. Allah sevginizi birliğinizi daim etsin. Allah birbirinize muhabbetinizi artırsın.
10 YorumlaÖyle bir devire geldik işte. Sana güvenecek kadar seni tanımıyordu, niye evlendi? Artı sen köle misin ki ondan izinsiz bir yere gidemiyorsun? Sorumlu olmak başka, sahip olmak başka bir şey. Ulaşamadığın için haber de vermişsin. Ben yıllarca güvenlik güçlerinde görev yapmış biriyim, doğuda da bulundum. Eşlerine bunu yapanlara dayanamıyorum. Evlilik önce güven gerektirir. Onunla konuşun, yapmaması gereken bir şeyi yapıyor...
10 Yorumla
1 yılÖncelikle aranızın düzelmesine sevindim.😊 Bence burada asıl mesele senin bir yere gitmen değil, onun kendini biraz dışlanmış hissetmesi. Uzakta olduğu için kontrol duygusuna daha çok sarılıyor olabilir. Ama sen de sonuçta özgür bir insansın, nereye gideceğini hesap vermek gibi hissetmemelisin. Neyse ki özür dilemiş bu da hatasını anladığını gösterir. Bundan sonra birbirinizi daha iyi anlamaya çalışın, yoksa böyle ufak şeyler büyür gider.🙏🏻🌷
10 Yorumla
1 yılHaber vermişsin, yazmışsın. kötü bir şey yapmamışsın. köle değilsin bir şey değilsin. gitmek istiyorsan gidebilirsin tabii. eşi de evde yokmuş, e daha ne :) Eğer sıklıkla böyle şeyler yapıyorsa sen de aynı şeyleri ona yap, empati kurmasını sağla. Eşin, kadın erkek fark yapmaz, bu gibi şeylerde baskı kurması, her şeyin haberini istemesi ama kendisinin de istediği gibi rahatca davranması gibi durumlar evlilikte büyük sıkıntıdır.
10 YorumlaEşin haklı izin almadan dışarıya çıkmayacaksın. Hırlısı var hırsızı var kocandan çalarlar seni. Ben erkek olsaydım bende izin vermezdim. Gitme çaya. Eşin izin vermiyorsa gitmeyeceksin! Eşinin bir bildiği vardır. Arkadaşın eşinin hoşuna gitmemiştir.
112 Yorumla- 1 yıl
senin gibisi kaldı mı bu devirde
- 1 yıl
@yusuf-kenan kanma, hayatı zindan eder böyle tipler. Kendisi de kocasını sokağa bile cikarmayacak
1 yılSenin durumun kritik eşinle aynı şehirde değilsin bu yüzden dolayı tepkileri değişebilir Sen onun evine gideceğine O senin evine gelseydi hiçbir sorun olmazdı Sen onun yerinde olsan bir erkek olsan ne yaparsın kalkıp döversin bile bu sona olan sevgisini gösteriyor insan sevmediği kişiyi kıskanmaz
00 Yorumla
1 yılEşinizle aranızda olan şeyler ikinizin aranızda kalsın. Üçüncü kişiye anlatıldığı zaman o olay büyür gözünüzdə. Biraz sakinleşmeyi ve zamana bırakmayı hər zaman daha doğru buluyorum. Burada sormanız da hər kafadan bir ses çıkacağı için aklınızı karıştırır. Buna da gerək yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Seni düşünüp merak ettiği için ve yaşadığı zorluk ve stresten kaynaklı böyle demiş olabilir, anlayışla karşıla bir daha ki sefere daha dikkat edeceğini söyle oda mutlu sende mutlu ol, haklı olmak mı? Mutlu olmak mı? İstiyorum de kendine bu durumlarda.
00 Yorumla
1 yılYani bence ilişkinizde kavgaları dışarıdaki 3. Şahıslara aktarırsan sen istesen de istemesen de tartışma daha da büyür bu her zaman böyledir. Zaman bırak ve bana kalırsa eşinden özür dile. Sen haklı olsan bile. Yani çünkü onu seviyorsan alttan al. Çok ileri gitmediği müddetçe her zaman ılımlı ol. Ben senin yerinde olsam şu an onu arar özür diler ve Hiçbir şey olmamış gibi davranırım. Gerekirse cilve yap. Yani bu benim fikrim. Tabi sana kalmış kimsenin fikriyle de ilişkinde hüküm vermeye çalışma. Sonuçta ikinizin arasındaki ilişkinin hassasiyetini ikinizden başka kimse bilemez. Herkes anca aklına eseni söyler. 😉
00 YorumlaHassas bir konu aslında tabiki her şey için izin almak mantıklı gelmiyor bana ama haber vermişsin eski arkadaşın ortamda erkek bile yok biraz daha tatlı bir dille bu şartlarda gitmeni istemezdim diyebilirdi. Sen yinede ters davranma gerek yok. Ayrı yaşamak zorunda olmak ikiniz içinde zor sonuçta. Tabiki bu tepkiyi alacağını bilerek gittiysen zaten yanlış yapmışsın arkadaşını oyalayıp cevap almayı bekleyebilirdin.
00 Yorumlaİkinizin de kendince haklı olduğu noktalar var. Eşin hem uzakta olmanın hemde stresli iş yapıp senden haber alamamanın verdiği duygu ve kıskançlık ile biraz fazla yükselmiş ama yinede haksız sayılmaz. Sende arkadaşıma gidip kafa dağıtmak istiyorsun ve bu da senin en doğal hakkın... Ama eşinin haberi ile dışarı çıksan daha iyi olabilirdi.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılYaptığı hem saygısızlık hem hadsizlik o senin esin sahibin değil ama çalışmayan kadınlar maalesef böyle erkek zorbalıklara ses çıkaramıyor hele de bir kaç çocuk olduktan sonra hiç sonra da çocuklar için katlanıyorum diye kendilerine bir yalan bulup işin içinden sözüm ona kurtuluyorlar yazık çalışan kadının her zaman eli güçlüdür böyle tehditleri daha az yer ve kabul eder
00 Yorumla eşiniz haklı ondan izinsiz dışarı çıkamazsınız özgürlüğe bu kadar düşkün insanların evlenmesini doğru bulmuyorum, kocanın sözünü dinlemeyecek ona itaat etmeyecekseniz oda zamanla size karşı hislerini kaybeder sevgisi ve tahammülü azalır ve sonuç boşanmaya doğru gider, yapmanız gereken özür dileyip tekrarı olmayacağını söylemeniz ve gönlünü almaya çalışmanızdır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEşin uzak olduğu için kontrol ihtiyacı hissediyor olabilir ama verdiği tepki fazla sert Sen haber vermişsin gizli saklı bir şey yapmamışsın Bu tarz durumlarda sınırlarını net koyman önemli Tartışmayı uzatmadan sakin bir şekilde onun da güvenini sağlayacak bir dille konuşabilirsin Ama kendini suçlu hissetmene gerek yok
00 Yorumla
1 yılbiraz alınganlık göstermiş belli ki. ama sana deseydi ki şu arkadaşına gitmeni istemiyorum. şu saatte gitmeni istemiyorum. ama sen ona rağmen gitseydin haklıydı. öyle bir durum var mı? yani daha önce akşam üstü hiç çaya gittin mi?
04 Yorumla
Soran1 yılYa akşamları dışarı çıkamamı pek istemiyor ama arkadaşımın evi yakın bana
- 1 yıl
ben olaya dinen cevap vereyim normalde eşin evinize gelecek misafirden tut gideceğin kişiye kadar karışabilir. 1500 sene önce telefonla arayıp sormak yoktu. ama şimdi öyle bir teknoloji olduğu için hanımlar genelde sorup öyle davranıyor. önceden nasıldı peki. sana şunu söyleyebilirdi. hanım gece oturmalarını istemiyorum. ama x kişisi sana yakın ona bazen gidebilirsin. işte eşi olmadığında falan. bence sen de olayı güzelce anlat. kavga ederek değil. ya da tek gitme ortak arkadaşınla git. o da olabilir. çocuk yok galiba.
Soran1 yılAramızı düzelttik zaten😊
Evet çocuk yokk- 1 yıl
düzelir düzelir. yeter ki kişiselleştirmeyin. böyle böyle oturacak bazı şeyler.
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSacma sapan sekilde abar abar abartmis. Ha kocasi evde olsa tamam anlarim ne isin var demesini. Ama onunda esi yokmus. Kadin kadina oturmussunuz sonucta. Bu kiskanmak degil. Bu guvenmemek. Sana orrr... pu muamelesi cekiyor
015 Yorumla- 1 yıl
Ne hediye aldi :)
Soran1 yılDyson saç şekillendirici setini istiyordum ne zamandır ki. Onun siparişini verdii:)
- 1 yıl
Vay vay vayy. Az daha surunsun. İnsan karisina oyle dermi. Surt surt burnunu
Soran1 yılYok ya uzatmak istemedim. Böyle bana bağırıp çağıran biri değil zaten. O anlık demek ki tepki verdi. Gönlümü de aldı🤭
- 1 yıl
Ne gorevinde
Soran1 yılDoğu görevi var
- 1 yıl
Askermi
Soran1 yılUzman
- 1 yıl
Oo kocasiz erkeksiz duruyorsun. Yanindada degil. Canin cektiginde yok
Soran1 yılYapacak bisey yok 1,5 yılımız kaldı
- 1 yıl
- 1 yıl
Kac yildir evlisin
Soran1 yıl4 yıllık evliyiz
- 1 yıl
Himm acikmisin kapalimi merak ettim :)
Soran1 yılAcik
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAramışsın üstüne de mesaj atıp haber vermişsin -ki tanımadığı arkadaşın da değişmiş.
Eşin işinden dolayı doğuda olduğundan psikolojik olarak pek iyi değildir, çok insandan duyuyorum aldatma veya aldatılma vakasını, bundan dolayı kendi kafasında bir şeyler kurmuştur.00 YorumlaAblacım sen böyle bir adamla evlenerek hata yapmışsın, nasıl benden izin aldın mı diye sana çıkışıyor, sen onun karısı mısın çocuğu mu da böyle konuşabiliyor hatalı olan sen değilsin özür dilemesi gereken o bence ilk adımı onun atmasını bekle eğer ilk adımı sen atarsan ileride tepene çıkar iyice
32 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayrı olduğunuz için kafada kurmuş özlemiş belli. ki ama güvenmesi lazım size ve sevgi varsa ilişkiye :)) Çok fazla baskı daha çok aldatmayı akla getirir bence akılda olmayanı sokmaya gerek yok..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılAnlayışlı olman lazım. Uzakta olduğu için ekstra daha fazla düşünüyor ve sağlıklı olmasa da fikrine önem vermelisin. Bu tarz konularla evliliğinizin huzurunu bozmayın. Sakinleştiğinde gönlünü almalısın.
10 Yorumla Sakince birdaha konuş uzakta olduğu için psikolojik olarak yıpranmış olabilir ve bunun farkında olmayabilir tatlı dille güzel sözle sakin bir ses tonu ile konuş. Zannetmiyorum ki seni üzmek için öyle şeyler dediğini. Korkuyor işte bazı şeyler
10 Yorumlasöylemişsin zaten eşin abartıyor bence eşinle sakin bir şekilde normalce konuşarak bu olayı düzeltebilirsin hem kendi haksız olduklarını hemde onun haksızlıklarını açıklayarak aranızı halledebilirsiniz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı. yani bence haksızsın o uzakta gözü görmüyor merak ediyor, akşam vakti tek olmanı da istemiyor ben olsam hatalı olduğumu kabul eder özür dilerdim ayrıyetten çıkmazdım dışarı kocamı arar görüntülü konuşurdum uyuyana kadar
10 Yorumla
1 yılEvlilik, bir kişinin özgürlüğünü tamamen devrettiği bir yapı değildir. Evet, evli çiftler birbirine saygı duyar, iletişim kurar ve birlikte karar alır; ama bu, her adımda izin almak zorunda olduğu anlamına gelmez. Sen haber vermişsin, bu zaten bir saygı göstergesidir. Karşındaki insanın, “benden izin aldın mı?” gibi ifadelerle seni baskılaması sağlıklı bir iletişim değil, kontrol etme eğilimidir.
20 YorumlaBu tür durumlarda hiç bir şey olmazsa da, olmuştur gibi tavır takınılabilir. Zihninin ve bilincinin derinliklerinde korku duygusu var. Normal karşıla. Şeytan bu damarlarında geziniyor, bir bakmışsın aynı yataktasın.
00 Yorumla
1 yılAbla evin erkeği olmakla izinsiz dışarı çıkmak ne alaka. Barışmışsınız falan da eşin bence başka bir şeye sinirlendi sana patladı. Çünkü aramışsın açmamış mesaj atmışsın haber etmişsin, gittiğin yer yabancı yer değilmiş.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılAdam haklı izinsiz gidemezsin evliysen bir muhattabın vardır muhattabı muhattaba almamak nedir anlamıyorum siz bazı evli insanları, sanki evli değilmişçesine işler yapıyorsunuz abi sonuna kadar haklıdır.
014 Yorumla- 1 yıl
Suizan etmemek gerekir sonuçta Allah'tan başka kimse göremez.
- 1 yıl
Adam haklı, hak-lıı. Mesela örnek veriyorum o gitse arkadaşının evine ve karısı da evde olsa sonra istemeyerekte olsa göz göze 1 saniye falan bakışsalar bu haram oluyor bitti haram haramdır ama sizler olayları hep pembe görmeye çalıştığınız için anlamazsınız.
- 1 yıl
O sizin sorununuz ama bunu da unutmayın, böyle sizin gibi izin almazdım diyen insanların karşısına da afedersiniz ama akıllı birisinin çıkmasını beklemeyin. Sizin düşünce yapınıza göre karısını kıskanmayan anca soğan erkeklerini bulursunuz yani batılı ülkelerin kafasında olan (hareketler sergileyen) erkekleri...
- 1 yıl
Evet sizin gibiler için huzuru haram da aramak; evet altın!
- 1 yıl
Allah katında tek din İslâmdır, kişi farklı bir din seçebilir ama Allah'a inanmayanın sonu cehennemdir Allah hidayet versin.
- 1 yıl
Ama doğmadım böyle boş sorular sorup da iki kuruş olan aklınızın gerçek özünü göstermeyin, zira aklınıza acınası ve çok cahil oluyorsunuz.
- 1 yıl
Ben Allah'ın emrini dinlerim senin gibiler de anca kendi beynini kabullenemeyince başkasının beyninin de sığ görüşlü olduğunu zanneder ama aslında görmezsiniz ki sığ düşünce de olanlar yalnız sizlersiniz ve bir işe yaramayan sadece böyle ağzı olan konuşuyor lafına denk gelen insanlar olarak...
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBöyle kişiler insanın yalana sevk ediyor sen doğru söylüyorsun dokuz köyden kovuyorlar kötü oluyorsun demek ki böylelerine yalan söylemek lazımmış sen sonuna kadar haklısın eşin evin erkeği ise evde dursun o zaman
00 Yorumla
1 yılAskeri personel doğuda o stres içinde böyle davranması normal. Kendimden biliyorum. Neyse ki o cehennemden o stresten kaçıp kurtuldum. Allah kimseyi o ortama düşürmesin. İnsanı canavara dönüştürüyor askeri ortam
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılHaklı olan sensin. Haber vermişsin daha ne yapacaksın bir gün önceden dilekçe doldur ver birde tövbe yarabbi
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı. Vurdurdun sanmış adam ondan kızmış. Biraz güven problemi var gibi.
13 Yorumla
Soran1 yılYuh yani saçmalama
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılBu efendi köle ilişki mi ne izin alması? Haber vermen zaten doğru bir şey ama böyle şeyler için izin almak çok saçma. Ne de olsa yeni tanıştığın birinin evine gitmiyorsun ve o da tanıyor.
10 Yorumla Kardeşim burada cahil cahil yorumlar yazmışlar sana bütün yorumlar cinsiyetçi kac yaşında kadınsın nereye gideceğini kendin karar verirsin birbirinize karşılıklı karışıyorsaniz o senin istemediğin yere gitmiyorsa bir şey diyemem ama bu tek tarafliysa o sadece sana yapıyorsa yanlış
12 Yorumla- 1 yıl
Kes lan feminist
Haber vermişsiniz işte daha neyin davasını görüyor ki anlamadım. Haklısın uzakta olması sana böyle davranacağı anlamına gelmiyor. Kendi aklın var yani. O uzakta diye sizde ev hapsi yapacak değilsiniz. Kaç yaşında insansınız sizde doğruyu yanlışı biliyorsunuz. Kesinlikle kabul etmeyin bugün bunu kabul ederseniz yarın bir başka konuda yine kendini haklıyım diye savunacak.
10 Yorumla
1 yılEşin gayet haklı bu arada zaten uzaktaymış. Aklı sende kalıyor zaten ben eşimden habersiz çöp atmaya dahi gitmem mesela
20 Yorumla
1 yılEşim istediği açık elbiseyi giyer, Eve istediği saatte gelir gider, İsteği adam ile görüşür beraber olur, Ben sadece yalar temizlerim onu, Hiç bir ev işine el sürmez oturup tv izler emir verir, Asla karışamam hesap soramam ondan izin almadan bir şey yapamam
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEşim doğu da iken aynı sorunu yaşıyorduk sanırım görevlerin yoğunluğu onu yoruyordu ama ben senin yaptığın gibi haber veririm mesaj atarım görür sorun olmaz olsa da düzelir.
00 Yorumla İzin ne ya? Haber verirsin sadece. Ayrıca doğuda kim bilir neler yapıyordur sensiz. Kişi kendinden bilir işi diye boşuna demiyorlar. Sert bir dille tepkini dile getir
00 Yorumla
1 yılEşin de haber versin öyleyse ayrıca mesaj atmışsın yeni tanıdığın birisi de değil eşide evde yokmuş bunda olay çıkartacak bir şey yok hadi eşi evde olur pek tanımazsın o zaman ayrı konuda
01 Yorumla- 1 yıl
O izin almanı beklemiş senin sadece haber vermen sıkıntı olmuş kendisi de izin alsın o zaman güvensizlik ve ego var içinde
Eğer oda aynı şekilde nereye giderse haber vermeli. Sende şekilde kaç yıllık arkadaşin bile olsa huzurunuzu bozmaya değmez kocan o tabi herşeyine karışır sende aynı şekilde onun. Özür dile ve konuşarak hal edin, karşılıklı oda senden beklediği performansi kendide öyle olsun 🌹
00 Yorumla
1 yılSen haklısın neticede haber vermişsin sonradan bile gorse neticede yabancı biyere gitmemissin eylenmeye gitmemissin büyütülecek bı durum değil eşinin guvensizligi var bence sana güvenmiyor diyemem esin neticede ama evde olmasa bile bence arkadaşının kocasıyla ilgili bı durum bu bende dogudayim eşimden ayriyim ama bu eşimi kafese koyma hakkı vermiyor bana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılİllet olurum böyle tipleri evin erkeği isen evinde olursun. Olmuyorsa eşini yanına alırsın. Eşin senin malın mı otur diyecen otıracan kalk diyecen kalkacak
00 Yorumla Kusura bakmayın buraki bir çok kadın yanlış düşünüyor. Erkekler itaatkar kadın sever. Aradığınız sevgiyi ilgiyi anlayışı istiyorsanız. Birbirinizin kurallarına uymalısınız. Ayrı baş çekerek dediğim dedik davranarak size geri dönüşü üzüntü sıkıntı stres olur.
00 Yorumla
1 yılBu resmen kısıtlamak ve kabul edilemez bir hareket. Sen reşit bir bireysin ve kimsenin seni bu şekilde kısıtlamasına izin verme. Sen sonuç olarak aramışsın, açmamış. Mesaj da atmışsın ve kimseden gizli saklı iş yapmıyorsun. Eşin de nerede olduğunu biliyor. Bu konu da kesinlikle kendinden taviz verme ve eşinde olsa sınırlarını net bir şekilde çiz. Çünkü bugün bunu yapan bir zihniyet yarın evden markete çıkmana bile karışabilir. Sen kimseden izin almak zorunda değilsin, sadece haber verirsin.
00 Yorumla
1 yılEşin haklı bence izin almalısın birde gündüz vakti hafta içi gidersen eşin problem çıkaracağını sanmam çünkü eşi işte olacağı için akşam arkadaşının eşi evde diye düşünüp kıskanmış olabilir bu gayet normal bir şey eşinin kızması özür dile birdahada gündüz vakti hafta içi gitmeye bak gitmeden gidecek diye haber vermek yerine gidebilir miyim diye sor ilişkiniz açısından daha sağlıklı olur
00 YorumlaHaklı olan sensin ama evliliğinize de zarar vermiycek tavırda konuşabilirsin anlayışlı biri değil gibi bilemiyorum eşini tanımadığım için ama malum bir evlilik kolay kurulmuyor hele ki çocuk varsa her şeyden önce onları düşünmen gerek konuşabiliyorsun bu durumu Bi konuş istersen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Evli bir kadın tek başına evli ir kadının evine gitmesi sakıncalı , şeytan doldurur.
12 Yorumla
Soran1 yılNe alaka en yakın arkadaşım o benim
Benim babamda kızar ya şimdi sana göre iyi bir şey gelebilir ama yine de onun mantıklı bir açıklaması vardır
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılsen haksız değilsin ama kesinlikle eşin haklı haksız yok bunda bence sadece onu anlamaya çalış kıskandığı için öyle tepki vermiş arkadaşının eşi evde olmadığını bilemez ki evde değilse bile bence de alşam akşam gidilmez öyle alttan al tamam aşkım birdahakine sormadan gitmem de tatlıya bağla
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılnasıl özür diledi? alttan aldığın için mi yoksa tamamen kendiliğinden mi yaptı merak ettim 😅
Gizli Üye(25-29)1 yılAkşam vakti ve tek olman onu rahatsız etmiş. Düşündüm hatamı anladım affet bir daha yapmayacağım de. Evlilikte olur böyle şeyler. Tersine gitme gülüm. Olan var olmayan var keşke benim de olaydı 😂
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı.
1 yılsakince arayip olayi detayli anlat tepkisini anladigini soyle ve neden gittigini da izah edersen biraz daha anlayisli olabilir
00 Yorumla
1 yılUzakta olduğu için davranışları böyle sanırım ve muhtemelen arkadaşının eşi de evde sanmış olabilir. Bence barışın uzatmanın bir anlamı yok
00 Yorumla- Devamını Gör (206)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat