İçiniz de asker olan var mı arkadaşlar ve mesleğin zorlukları neler? Öğrenmek istiyorum da?
Cevabın nedir?
+1 yılAskerlik meslek değildir. gider yapar tezkereni alır dönersin. Astsubay ve subaylık meslektir. babam karacı astsubay olarak yaklaşık 30 sene görev yaptı. askeriyedeysen işin zor. cuma namazına bile göndermiyorlar. Takip ediyorlar. eşin kapaliysa zorla başını açtırıyorlar. Kendi kurallarını koyup uyguluyorlar mantık yok. ben orduevine kapri ile gidince almıyorlar ama kızlar süper mini şortlar ile giriyorlar mesela. askeriye subaylara rahat. herkese emir veriyorlar. çok fazla çalışmıyor paralarını kazanıyorlar (kurmay değillerse) sonra askeri kamplara istedikleri zaman gidebiliyorlar. Benden tavsiye subay astsubay olacaksan hava kuvvetlerine katıl
15 Yorumla- +1 yıl
inan inanma mk babam karacı astsubay yalan borcum mu var sana, değişik!
Soran+1 yılNiye yalan söylesin ki Allahım ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılIrak sınırları içerisinde yaptı abim askerliğini tim çavuşuydu acayip psikolojisi bozulmuştu ilk 2 ay ve batıya gelince yapamamaya başladı. ve şu an tuncelide görev yapıyor uzman olarak gönüllü istedide kaldı. ne sevgisi var ne sevdiği var hiç kimseyi istmeiyor yabanileşti gibi birşey yani. annem falan yok mu birileri evlendirelim diyor mesela ben böyle gider böyle ölürüm kimseye gerek yok diyor :)
37 Yorumla
Soran+1 yılHımm tam tırlatmış ya Allah sabır versin :(
Cevap sahibi+1 yılaynen tırlattı canım orası kesin yani kendiside söylüyor zaten bütün şehitler hep onun taburundan cıktı gözünün önünde oldu birde herşey ister istemez bir tırlatma var yani.
Çektiği resimleri falan göstersem iyice kafayı yersin demekki kulak kesme hobisi var yakaladığı pkk ların kulaklarını kesermiş hep :)
Soran+1 yılAllah sabır versin :(
Cevap sahibi+1 yılEyvallah kardeşim.
- +1 yıl
Yav he he ben de Afganistan da savaşa gittim
- +1 yıl
Bende tuncelide gorev yaptim ve askerim hangi tabur bu benim neden haberim yok. Abin salliyor olmasin. Tuncelide kac yildir dogru duzgun olay olmuyor. Semdinli desen tamam anlarim ama bir havaya sikma isi var burada, ya abin sizi kekliyor, ya da biz baska bir ordunun askeriyiz.
- +1 yıl
Bu gereçkmi ya
Bir kere eğer bir asker talim malim tayin zor diyorsa defolsun özel sektörün askeri olsun onları geçelim bir kere.. bunun dışında
Egoistliğini mümkün mertebe kısabilmek zorundalar bundan kendilerini kasıyorlar
Çok alınganlar karşıdaki her kişi ondan sorumluymuş gibi algıladıklarından alınganlık bebeden fazla oluyor bunla başa çıkabilmek..
Çok gururlu olmalarından ötürü sevgisiz kalmak , tekdüze yaşamı benimsemek ama gerçek bir askerse bunu aşar..
Güncel haberler karşısında algı bombardımanına karşı durabilmek..
En zoruda insan ilişkilerinde eğitimci rolünü bırakmaları lazım..
Daha sayıyım mı sana?213 Yorumla
Soran+1 yılSenin yaşın 28 mi sevgilin asker herhalde?
Soran+1 yılSevgilinin adı ne? Merak ettim
Soran+1 yılAdı ne yaa merak etdim nerden tanym BN snn sevgilinin sanki
- +1 yıl
yazdığın cümleler anlamlı bir bütün dahi oluşturmuyor senin sevgilin asker diye bu kadar savunmanı anlarım ama bende 12 ay rütbeli askerlik yaptım ablacım yani uzaydan gelmedik dediğin doğudakiler için kısmen geçerli olabilir sen kalanına bir bak bakalım
Soran+1 yılKavga etmeyin yeter ya aaaa offf ben gidiyom :b
Soran+1 yılSevgilin mi var dedim askerlikle ilişkin var Diyon abla sende aaa offff anamm sıstım vallaha şiştim patlıyacam
Soran+1 yılÇok doldu kızlar yeter artık benim için kavga etmeyin daha fazla yaa yeter gittiğim her mekanda böyle oluyor yeter artık ama yaa gidiyorum ben...
+1 yılHer mesleğin zorlukları vardır da askerlik daha da zor gibime geliyor. Psikolojik açıdan falan..
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
78Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu işi yapabilmek için dağ gibi bir yürek ve psikoloji gerekir... Tamamıyla hazır bir sistemin parçasısın, kurallar dışı bir şeye iznin yok... Hayatın en zor parçası olan ast-üst ilişkisinin en yüksek olduğu yer... Ve daha da garip ve önemlisi kesinlikle mantığın bittiği yerdir askerlik...
01 Yorumla
Soran+1 yılVe kaskalkık bir g*t Xdfdf
Suriye sınırımdan kobene diye bilinen yerde askerim. Son 58 günüm ve bulunduğum yer beni çıldırtmak üzere. Geç gelmeninde vermiş olduğu bir etkide var tabi ama esas sorun bulunduğum yer. Gerçekten kimsenin buraya gelmesini istemem 2 gün öncesine kadar savaşın içindeydim...
20 Yorumlamesleğin en zor yönü bence komutanlardan yani üst düzeylerden azar işitmek onlarla uğraşmak ha döversin o başka ama yapamıyorsun onuda işte sıkıntı orda abim asker ordan biliyorum çok sıkıcı bir meslek özellikle ben koçum bana uymaz ben döverim ama abim işte sabrediyor çok zor bir meslek diyeyim sana ha diyer yönleri iyi devriye ye felan çıkması ya da gezilmesi başka ama hep şikayete geliyorlar tutanak mahkeme felan zor bir meslek diyebilirim ama parası güzel :) en az 2.500 :)
01 Yorumla
+1 yılbenim abim komutan timi var yurtdışında bütün operasyonlara katıldı somalide operasyonlar düzenledi, 6-7 ay dışarıda kaldı bu süre zarfında araçları bombalandı kursuna dizildi allahtan zırhlıaraç. yani birçok şey yaşadı hala sapa sağlam çok şükür.. şimdi yatışta bişi yapmıyor..
00 YorumlaHarp Okullarina hazirlaniyorum ve arastirmalar yaptim. Askerlik meslegi kumar oynamak gibi su donemde adi ustunde askersin yani savas zamaninda degerin ve nufuzun herseyden fazla ama baris zamani sadece verilen emirleri yerine getiren bir kopek olagiz. Kisacasi bizlere pek dusunme imkani verilmeyecek hayatimizin sonuna kadar rutbe alip gorevlerimizi yerine getirecegiz ve bunu yaparken iyi miktarda maas alacagiz. Ama teror olaylari pstlak verir ve buyurse bizler daha farkli nufuzlar kazanacagiz.
00 Yorumlaasker değilim ama psikolojilerini bilirim
sürekli ordan oraya tayin
sivil hayatta dahi as üst ilişkisi (assubayın hanımı subayın hanımına gak guk edemez vs)
tek eğlenceleri tv karşısında çekirdek çitlemek
erkeklerin içinde zaman geçirdikleri için aşırı kıskanç olurlar01 Yorumla
+1 yılYerleşik düzenin olmaz. Üstündeki üniformaya omzundaki apoletin seksiliğine aldanıp bir hevesle olursun ama olduktan sonra ailen yanında olmaz. Olaganüstü hal durumunda olan kritik iller vardır o illere aileni götüremezsin. Tavsiye etmem kardeşim. Ama ben yalnız kurdum diyorsan bulunmaz hint kumaşı :D Kısacası duygusalsan olma. Ama yok ben katlanırım diyorsan yolun açık olsun kardeşim
10 Yorumla
+1 yılen zor yonu cok yatmaktan kamuflajin poposu eskiyor birde herseyi erlere yaptirip kendin yapmis gibi yapma zorlugu var.
herkesi hizmetcin gibi gorup emekli olunca fos diye olayin bitmesi var varda var27 Yorumla- +1 yıl
@Sigyy daha neler gördüm ama bu TSK nın değil kişilerin sorumsuzluğu iş yapmak istememesinden kaynaklı hiçbir şekilde bir grup için tamamı öyleymiş düşüncesi oluşmasın çok iylerde vardı
- +1 yıl
@Sigyy o iyilerin oranı çok az yalnız onu söyleyim :(((((
- +1 yıl
@Sigyy ben senden daha milliyetçiyim ama seninde askere bir gidip görmeden bu ortamı anlaman imkansız oyle dizilerde filmlerde gördüğün gibideğil bu memleket 1960 model L2A MAN kamyonlara emanet sana da iyi geceler
Her mesleğin kendine göre zorlukları olmakla birlikte, askerlik diğerlerine nazaran biraz fazla fedakarlık isteyen bir meslek. Daha doğrusu meslek değil bir yaşam tarzıdır askerlik. Sadece para veya üniforma için yapılmaz, yapılamaz. İnsanın içinde vatan sevgisi de olmalı.
00 Yorumlaaskerlik meslek değil ki eşek yükü hamallık bence vatan borcu namus borcuymuş bunlarda hep fakirlere anlatılan masallar
11 YorumlaSinif farkliliklarinin en ust seviyede oldugu meslek. Baban yasinda adama firca atabildigin ya da 18 lik korpe den emir alabildigin vakit olmussun demektir. Kaldiramicaksan bulasma.
00 Yorumla
+1 yılHer mesleğin zorluğu vardır diyenler, siz doğada her an gelebilecek bir tehdide karşı canınızı ortaya koymuyorsunuz bilin istiyorum. Ofis başında çalışıp gün boyu oturmak da zor ya tabi.
01 YorumlaKardeşim asker değilim ama asker çocuğuyum , konuyada gayet hakimim , askerliğin zorluğu buluduğun Kuvvet ve rütbene siciline göre değişir , senin kafanda ne bar o da önemli
00 Yorumla
+1 yılKardeş 2 ay oldu geleni kobani sınırında mürşitpınarda yaptım çatışma videoları bile çekmedim değil... psikolojik olarak gidiyor insan çünkü kolu kopan kafası kopan vurulanları görüyorsun 50 m önünde oluor herşey !!! gerisini sen düşün !
10 YorumlaHic bir iş kendi işin gibi değildir. üst ast ilişkisi her yerde sorumluluk gerektirecegi için, mesleğin sıkıntısıda ciddiyetine göre olur ve askerlik en ciddi mesleklerden biridir . herşeye karsi bir sorumluluğun var o meslekte!
00 Yorumlaaskerden 3 gün önce geldim hala askerim bir hafta daha.. askerlik farklı bir sanat dostum bunu öğrendim.. ben bu sanatı sevdim... ama çok sıkıntı çıkaran tipler oluyo. işin asıl zor kısmı meslek değil, dış mihraklar..
00 Yorumla
+1 yılsadece iş zorluğu olsun diye tam örnek vercem bir p*rno yıldızının bile işinde zorluklar var. kalkmıyo fırça yiyo hatta bazen fırçayı harbiden yiyo :P
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben hafta sonu asker oluyorum..
Askeri bir hobim var..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbordo bereli olma yolunda ilerliyorum az kaldı ve gayet iyi askerlik vtanım için burdayım ve vatanım için ölürüm duyun bizi hainler türk bayrağımın altında dinmeycek şehadetimiz inmeyecek bayrağımız bir mehmettler gder 1000 mehmetler doğar...
20 YorumlaKardeşim ben şu an bingöl de askerim ben sana su sekil anlatiyim sivil de askeri ücrete çaliş ama Sakin bu mesleği yapayim deme bin pişman olur cikarsn benden söylemesi :)
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle diyorsunuzda neden peki bende askerde kalmak istiyorum?
Kardesim askere gidiceksen takma ogrenirsin ogretirler
meslek olarak yapiyim dersen ne hava ne deniz ne piyade
olcaksan jandarma ol
Derle00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak kocum ben kuzey Irak'ta ozel kuvvetlerdeyim vatanını seviyosan gel yap para icin yapcaksan adım atma ha tabi herseyin bedeli var ama once vatan dostum ;) not acimasizlar
10 Yorumla
+1 yılDevletin malı olacaksın asker olursan. Komutanın ağaca karşı saatlerce selam verdirebilir sana. Ben gitmedim ama gidenlerden biliyorum...
01 Yorumla- +1 yıl
yanlış biliyorsun ;) yok öyle şeyler insanları korkutmak için uydurulan hikayeler...
Kardeşim meslekcilere getiriyorlar haberin ola ama şoför güzel tabi %100 doğu değilsen onun dışında bir özlem bide gurbet sıkıntın olur şafak 169 sevgili arkadaşım darsi başına
00 YorumlaAsker bu milletin evladıdır dostum bu milletin kahramanı ülkenin bölünmez bütünlüğünün yegane bekçisidir dostum Asker olmak şereftir namustur Ne mutlu şerefli namuslu olanlara
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcemilik Erzincan - Krklareli sonra usta birlik Şırnak Uludere Namaz Dağı
14 Yorumla
Soran+1 yılRütbn ne?
Cevap sahibi+1 yılOnbaşı bitirdim ben ama
Soran+1 yılHımm geçmiş olsun.
Cevap sahibi+1 yılSağol
Ailem asker kökenli keşke olmasaydi belki şu an hepsi yaninda olurdur, zor cok zor aileye daha zor ama bende asker olmayi dusunuyorum bordo bereli olma hayali kuruyorunm
10 Yorumla
+1 yılAskerlik yapılmaz ya
Hiç çekilmez11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın (Y)
Askerim şu an ama meslek degil kanka mecburiyetten geldim :)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,4b cevap paylaştı. Mesai kavramının olmaması-Her an emir altında olman.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilemde general albay var general olarak kolay subay açısından birde bölgeye göre değişiyor
10 Yorumla
+1 yılbabam asker ve haftaya suriyeye operasyona gitme ihtimali var. bundan daha zoru olamaz bence
10 Yorumla
+1 yılhiç gerek yok saygın gözüken ama hiç saygın olmayan bir meslek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsağlam ve dirayetli bir psikolojin yoksa asker olmamanı tavsiye ederim,, gidenlerin hepsinin psikolojisi bozuluyor çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısn
Vakıfbank Nişantaşı şubesinde yaptım askerliği. En zor yanıda 18000 canlı parayı bırakıp gitmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılasker olduğun halde devletin, terör örgütüne karşı silah kullandırtmaması
00 Yorumla
+1 yılBizim komutanlar yatarak dunyanin maasini aliyodu iy is valla
00 Yorumlaevet personellim iyi bilirim oraları 2012 berri ordayım
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 514 cevap paylaştı. hakkari daglıcada görev yaptım gerci oaraları görmek degilyasamak lazım
00 Yorumla
+1 yılvatan müdafası kolay değil ben mutlu olan ilişki yerine mutsuz vatan savunması yapmayı tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılBen kuzey irakta askerim zorlugu yok bence ama gencligin gidiyor
00 YorumlaHersey cok abarti olmus. Askerlik anlatlmaz yasanir. Artisida eksiside coktur.
00 YorumlaBen varim biladee rr sabaha kadar gözler tetikte olacak
00 YorumlaSıkıntı olacak bir durum yok 1095 gündür devam ediyorum akıllı olursan güle oynaya geçer.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasker kıyafetini sadece partnerim istediğinde giyiyorum :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuyrun askerim. En zor yanı; görevker (görevi yaomak değil, uzakta bulunmak)
00 Yorumla
+1 yılHer mesleğin zorluğu vardır
33 Yorumla- +1 yıl
eksileyenleri anlayamadım doğrusu..
- +1 yıl
Alakasız yorum yapmışsın sana burada farklı bir soru sorulmuş. Her mesleğin zorluğu var fakat zorluk katsayısına bacaksın sonuçta iğnenin batmasıda acı verici bir olay, kolunun kopmasıda. Sen her acı birdir diyemessin yani.
+1 yılhiçbir meslek kolay değil ki
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen (Y)
Coook isterdim askere gitmek
210 Yorumla
Soran+1 yılNiye hız sapuh
Soran+1 yılSapuh musun gız?:)))
+1 yılAskerlige adayiz reis ;)
00 YorumlaBen Uzman Albay'ım tam ne öğrenmek istiyorsun :)
00 Yorumlaen zor yönü sevmediğiniz insanların emir etmesi
00 Yorumlauzman çavuş abim var zormuş
00 Yorumla
+1 yılDeniz harp okulunda okumak isterdim
00 YorumlaAğustosda veya Kasımda askerim :)
00 YorumlaBilmem ki
@__alice__00 Yorumla
+1 yılözgürlüğüne düşkünsen hiç bulaşma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sene kısmetse astsubay olucam
00 Yorumla
+1 yılZenginlerin savaşına çocukları gitsin.
00 Yorumla
+1 yılBen askerim mevzu nedir.. Kuzey ıraktan selamlar
21 Yorumla- Devamını Gör (23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası