AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
akıllı adamsa o da atmıştır inş yüzüğü
Esek gibi ev isi yapacak
o adamın kendine saygısı varsa sana kendini ifade itmesine bile gerek yok. Sende kurduğun hayal dünyasında çalıp oynarsın
Ev isi yapmak zorundasınız
ev işi zaten yapıyorum evli olmama gerek yok. Anlatmak istediğim şey senin karakterinde birine yardımcı olacağı varsada yardım etmek istemez insan
Ne alaka? Evlenmeden önce açıkça konuşulmalı.
doğru düzgün bir üslupla bunu dile getirirsin olur biter. ev işi yapmazsa yüzük atarım zaten ben evlenmeyi şu an düşünmüyorum demek ne alaka bu kadar mı basit senin için
Onun için basitmiş
Yanlış seni ilgilendirmez ne yaptığı
Ne alaka
Şansını dene ve senden kurtulsun 🫵🏻
Ev isi yapmak zorundasıniz
Kim zorlayabiliyor 😏
Kadinlar hizmetiniz değil. O halde birini tutacaksınız. Şu anda kim yapıyor?
O şansını denemiş ve kız şutlamış kurtulmuş prensesten 😂😂😂
Eskidi o akım kızlar. Sektörü de takip edemiyorsunuz artık. Tam olarak hizmetim
Yok öyle
Kız prenses erkekten kurtulmuş
Avunmak için güzel yöntem. Sonra ne olmuş…
Bak bakayım avunmuş mu yüzüğü atıp kurtulmuş mu kadın düşmanı incel
Ne inceli yahu. Hep özentisiniz. Bir hikaye uydurup kendiniz inanıyorsunuz 😂
Zengin olup hizmetçi tutacaksınız o halde
Kim zengin kim fakir kim fhucker, tanımadan bilemezsiniz
Yok bunlar gerçekler bilimsel olarak inceler böyle
Woke kültürüne fazla kapılmışsınız.
Bilimsel araştırmalar ortalama kazançlı kadınların mutsuzluğuna vurgu yapıyor. Neyse artık bukadar detay yeterli 👋. Bilimsel yuvarlamalar değil net çıktılardan konuşalım
Net çıkarlar sizin çıkarlarınıza göre olmuyor. Sen şimdi alfa beta erkek saçmalıklarınada inanıyorsundur
Hep hatalı öngörüler, işine gelen, gerçekten bir haber çıkarımlarla bir noktaya varamazsın. Önyargıların çok fazla
Benim işime gelen senin işine gelmez
Senin ölümüne inanman gerçeği değiştirmez ☺️
Ölmemi bu kadar çok mu istiyorsun gökten kemik yağmıyor oysa
Yoo sana karşı nörtüm. Ne olduğunun hiç bir önemi yok
O zaman yorum yapma
İyi yapmışsın sen haklısın
2 is ne alaka
Ya ev isi ya 2. Eş
Sonuna kadar haklisin 2. Hizmetcisi yok kimsenin
ıkınızde yapın
Yanlış istemiyorsan evlenme
at çöpe gitsin öyle erkeği mala bak
Yüzük stmsk bence fazla olmuş halledilebilirdi
Ağzına sağlık
Haklısın
İyi demişsin
Hayır doğru söyle de ki çalış köle
Hayır haklısın
Toplumsal olarak hepimiz birbirimize ihtiyaç duyarız. Birisi, günümüzde "yaşamak" için tek ihtiyaç duyduğunu, ekonomik gelire ve ev işlerine bağlarsa, o kişinin gerçekten ihtiyaçlarını sorgulamak zorunda kalırım. Durum bundan ibaret olsaydı inanın ki insanlık bugün mağara döneminde yaşamaya devam ederdi. Birisinin evlenmek için tek ihtiyacı, temel zorunlulukları gidermekse, o kişi zaten topluma hiçbir katkısı olmayan birisi olacağından isterse yalnız başına geçirsin bütün yaşamını. İşin içerisinde düşünceler, bilgi, incelik yoksa ev işi var olmak için o kadar da gerekli mi, bilemedim. O yüzden arkadaşın bahsettiği "her şeyini karşılayan neden evlensin biriyle" cümlesini yanlış buluyorum.
Sizin dediğinize gelecek olursak, kesinlikle hak veriyorum @Esrademir3593 Genelde bunun zayıflık psikolojisi ile ilgisi olduğuna inanıyorum, bir kadına gereğinden fazla sorumluluk yüklemek aciz bir erkeğin, kendi kafasında çizdiği "ben para getireceğim sen de yemek yapacaksın" diyerek oluşturduğu otorite figürünün arkasına sığınmasıdır. Oysa, bir kadın da para getirebilir ve bir erkek de yemek yapabilir. İnatla bunu savunmak, aslında kadınları toplumun dışına iterek tüm iş/sosyal yaşamın döndüğü erkek egemenliğinin olduğu bir konumda, onu daha da pasifize etme ihtiyacıyla kendi egosunu tatmin etme uğraşından başka bir şey olamaz. Kadınların da en az erkekler kadar toplumda olma, iş paylaşımında güçlü konumlarda durma, temizlikçisinden şirket yöneticisine varana dek varolma hakkı vardır. Hiçbir erkeğin, iş hayatındaki ve evi arasındaki rol değişimindeki, iki yüzlü tavılarını çekmek zorunda değildir. Bu sebeple ev işi yapmanın da kadınla özgünleştirilip, olayı tamamen edilgen bir durummuş gibi lanse edilmesine de karşıyım. Bir erkek eline toz bezi ve bulaşık süngeri almaktan çekiniyorsa gerçekten psikolog randevusu alması gerekir.
Arkadaş beni engellemiş, o yüzden buradan yazmak durumunda kalıyorum. Beni engellemesini gerektirecek hiçbir şey yoktu üstelik ama tabii kendi kararı, saygı duyarım.
@KaptanMagaralı
Yalnız o kadının çalışmasına zaten karşı değil kadın çalışmalı diyor ama aynı zamanda ev işide yapmalı diyor. Ancak erkek ev işi yapmaz herşeyi yaparlarsa evlenmezlermiş. Demek ki kadın herşeyi yapsın yüklensin ama erkek yapınca evlenmez zora gelemezler öyleyse bu kadın hizmetçide değil resmen köle. Hem çalışsın hem ev işi yapsın diyor çünkü
Türkiye’de kadın olmak eskisinden de zor eskiden en azından ev işi yemek beklerlerdi şimdi birde çalışıp para vermelerini bekliyorlar çalışmayan kadın istemiyorlar üstüne ev işi yapmayıp yemek bekliyorlar ilk buluşmada çalışan kadın yoksa gidiyorlar diyelim çalışıyorum dedin bu seferde yemeği ev işini ortak yaparız dedin bunun için giderler birde çünkü Türk erkekleri herşeyi kadın üstlensin kendisi rahat olsun derdindeler
@Esrademir3593 İşte cahil olduğu için öyle diyor :D Ev işi yapmayı pasif bir eylem olarak algıladığından gururuna yediremiyor, ya da kendisine bir anne arıyor. Kimse oğlu gibi gördüğü bir adamla yaşamak istemez. Kimse evlendiği kişiye çocuk bakıcılığı yapmak istemez. Akılsız adam ya. Bir de, her şeyi yapmaktan kastının, yani bir kadına ihtiyaç duyabileceği alanların bu denli sığ olması çok ilginç değil mi? Kadın olmayı bir temizlik paspasından ibaret görüyor herhalde, akılsız diye boşuna demiyorum çünkü başka hiçbir şeyi fark edebilecek bir farkındalık geliştirememiş. Yazık onun kafasına. Böyle insanlara acıyorum. Eğer bir erkek, hem temizliği/hem de ekonomik geliri hallettiği için bir kadına ihtiyaç duymuyorsa, kadınlar da duymaz çünkü hiçbirimiz temizliğe programlanmış robotlar değiliz.
Bana kaşar demiş bir de. Ben ona söylediğim kaba şeylerden dolayı kusura bakma diyerek çok üstüne gitmek istemediğim hâlde bunları söylüyor olması, söylediğim her şeyin bin katını hak ettiği anlamına gelir. Yemin ediyorum şu adamı ülkeden kovsak IQ ortalamamız artar ya. Böyle insanlarla bırak aynı siteyi, aynı ülkede yaşamak bile can sıkıcı.
O bunların hiçbirini düşünmüyor aslında kafasından geçen şey ev işi yapmak zor, işine gelmiyor düşünsene erkekler iş hayatına hergün zorla giderken birde hergün yemek temizlik mi yapacak? Zor gelir zaten öyle erkeklere yetenekli diyor kısaca kendine hem yemek temizlik yapacak hemde çalışıp para verip ekonomik yükten kurtaracak bir sağ kol arıyor hayat ne güzel olur bu erkekler için be düşünsene hem sana para veren hemde evini çekip çeviren biri var ama senin tek yaptığın şey kendi çapında çalışma eve gelince yatıyorsun önüne her şey geliyor evin temiz Türk erkekleri bulmuş rahatlığı bu yüzden evlenemiyorlar zaten bu kafayla yurt dışında da evlenemezler çünkü yurt dışında erkekler iş yapıp birde çocuk bakıyor
Kendisi ne peki kadın eline bakan biri kendi işini göremediği için kadına muhtaç biri böyle erkeklerin ciddi engel sorunu var
@Esrademir3593 Neyse ki bizler öyle erkeklerle birlikte olmayarak onların soyunu kurutacağız :D Artık hiçbir kadın baba evinden zorla koparılıp da ev işini kendisine yıkacak adamlara kölelik etmek zorunda değil. Böyle yaşamak durumunda kalanlar var maalesef günümüzde bile, ama artık devir değişiyor.
İnanki şimdi daha sıkıntı kadınlara hayat müşterek çalış diyip öbür yandan ben ev işi yapmam diyorlar
@Esrademir3593 Allahım Gercekten ne yazdıgımı bile okumamıssınız Ben kadında erkekte calıssın herseyi ortak yapsınlar dedim Kadın ev işi bilmiyorsa yapmak istemiyorsa ögrenmiyorsa ben o kadınla evlenmem dedim Kadında evlenmez dedim Çünkü herseyi ben yapacaksam niye evleneyim Cocuk yapmak için mi? Bunu yazdım siz ne anladınız ne yorumladınız
Sen herseyi çok iyi bildigini zanneden insanları asagılayıp sözde alay eder gibi aff dileyip sonra hiç bişey yapmadıgını düşünen bir karaktersin Senin önce bir insana konuşma uslup adabı muaşeret dersi alman şart Bana ilk yorumunuda buraya bırakıyorum !
Boş birisin. Laf kalabalığı yapma. Her işi kendi yapan kız niye evlensin peki?
Sen kendinle çeliş sonra benim zekamla alay et Senin pskolojinde ideolojinde objektifinde sorun var Önce bunu tami ettir Adap öğren sonra ben sana bir kadına nasıl davranılır anlatayım olur mu?
@KaptanMagaralı Ben kaba tavrımdan dolayı zaten kusura bakma diyerek bir öz eleştiri yapmıştım, ama sen buna rağmen bana kaşar falan demeye başladın, buruşuk görmek istiyorsan gel sana bir şeyler göstereyim diyerek bel altı imalar yaptın. Alay eder gibi de af dilemedim, bu yine senin her şeyi yanlış anlamanla ilgili bir durum. Eğer, herkes işleri ortak yapmalı diyorsan, öyleyse neden soru sahibine yanlış seçimin ve söylemin diyorsun çünkü belli ki, erkek ev işi yapmıyorsa bunu dengelemek için gidip iki işte birden çalışmalı, ya da kadının en az 2 katı kadar kazanmalı.
@cglakinin önce bir insana yaklaşımına bak sonra o insana hakaret et sonrada cahil de VALLAHA TEBRİKLERR 👏👏👏
Secimi erkekten kastım olamaz mı?
Ayrıca yüzüğü fırlatmak karşı tarafıda rencide eden bi durum olamaz mı?
Birisi sana yüzüğü fırlatsa sen ne düşünürsün?
@KaptanMagaralı tamam kadın ev işi yapıp çalışıyorsa neden çalışan ama ev işi yapmayan erkekle evlensin?
Şurda anlaşamıyoruz sizle
Ben erkeğin profilini anlattım
Kadının yanlış secim ve davranışını çizdim
Sonuç kimse köle degildir. Herseyi kadından ya da erkekten beklemek yanlış.
Eger siz ev işi yüzünden daha evlenmeden tartışıyorsanız kadında erkekte hiç evlenmesin !
@Esrademir3593 Seviyor olabilir Başka bir neden olabilir Cocuk sahibi olmak isteyebilir Yani evlenmeyedebilir Ben evlensin demiyorum ki
@KaptanMagaralı Öyleyse yanlış anlaşılma olmuş diyorum ve kabalığım için tekrardan kusura bakmayın. Yüzüğü fırlatmak, karşı tarafı rencide eden bir tutum olsa bile bence anlayışsız bir insanla, onun anlayacağı kadar kaba bir dilde konuşmak o kadar da problem olmamalı. Eğer kadın anlaşmaya çalıştığı hâlde anlamıyorsa, bir anlık sinirle şiddete varmayan davranışlarda sorun bulamam. Tıpkı sizin bana kaşar dediğiniz gibi veya benim size ettiğim hakaretler gibi. Birisi bana yüzüğü fırlatsa ilk önce durumu analiz ederdim.
@cglakinin Bende bunak kelimesine kızıp kabalaştıgım için söylememem gereken bir kelime kullandıgım ve sizi kırdıgım için sizde kusura bakmayın. Kötü biri degilim ama işte insanız Nasıl iletişim kurarsak öyle tepkiler verip alıyoruz. Tekrardan kusura bakmayın.🙃
Ben şimdi daha iyi anlaştıgımızı düşünüyorum.
Yani şimdi yüzük refleksi o anki konuşmada önemli olur etkisi olabilir evet.
@KaptanMagaralı ev işi yapmayı reddetse yapmak istemese bir erkek neden kadın onunla evlensin peki bakın erkekte öğrenebilir ama reddediyor yapmak istemiyor niçin becerikli bir kadın evlensin?
@KaptanMagaralı o halde sizde sevince ev işi yapmayan bir kadınla evlenir misiniz
@KaptanMagaralı Bu arada, önceki yazımda da belirtmiştim aslında bunak deme sebebim tamamen sizi kızdırma amaçlıydı, gerçekten yaşlı olduğunuzu düşündüğümden değil. Anna Hathaway gibi bir şaheser sizden 3 yaş büyükken, böyle bir yaşa yaşlı demem büyük patavatsızlık. Siz de kusura bakmayın lütfen. Yanlış anlaşılma ve aceleci söylemler için de ayrıca özür dilerim. Anlaştığımıza göre, şimdi halletmem gereken işler var. Herkese iyi akşamlar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.
Anlaştık☺️
Bende sizden o kelimeyi kullanarak hakeret ettigim için ve kaba bi imada bulundugum için özür dilerim.
Sizede iyi aksamlar arkadaslar🤗
@Esrademir3593 Bu çok bi soru olur. Yani büyük konuşmamak gerek. Bazen duygular mantıgın önüne gecebilir şu an mantıksız gelsede sevince iş degişebilir
@KaptanMagaralı çok açık bir cevap bekliyorum
Evey söyle
Oha artık sen de yok doğru!
Ayrıldın ne diyor peki şimdi
Haklısın kesinlikle