Gizli Üye(18-24)1 yılaynı dert bende de var onlar annesinin prensiyse bizde baba evinde prensesiz biz prensesliğimizi bırakıp evleniyorsak onlar kral olurken biz neden kraliçe yerine köle olalım? 2 tarafta çalışıyorsa işler tabi ortak yapılacak ama sen çalışmıyor olsaydın sadece o çalışsaydı o zaman sen yapardın zaten ev işleri normal işte çalışmaktan çok yorucu ve haklısın kesinlikle beraber yapmak zorundasınız kabul etmiyorsa annesinin prensi olarak kalabilir ya da gitsin kendine çalışmayan bir eş tercih etsin bırak ömrünü çürütme iyi yapmışsın şimdi o sana tamam kabul ediyorum dese bile evlenene kadar evlenincede zaten evlendim der yine yapmaz he evlenirsende sakın tek başına yapma bırak pislik içinde yaşayın sonra mecbur yapacak ben nişanlımla 2 ay aynı eve çıktım çıkmadan önce yaparım diyordu çıkınca yapmadı yapamam ben dedi bir yaptım ikincide onun sırasında yapmadı tertemiz temizlediğim ev pislik içinde kaldı en sonunda dayanamadı bana ben bunları yapayım sen bunları olur mu dedi ve ortak yapmaya başladık yani ayarı baştan çekeceksin
37 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
Soran1 yılAma kendisi isteyerek yapmalıydı
Cevap sahibi1 yıltabi ki öyle ama bu yüzden ayrılmak nişan atmak büyük bir şeyde olabilir yani seviyorsan zaten yapamazsın ek çare olarak böyle yapabilirsin :) bende öyle oldu da
Soran1 yılDüzeldi mi aranız nasıl
Cevap sahibi1 yılbozulmadı ki 🥲
Soran1 yılİyisiniz yani
Cevap sahibi1 yılevet iyiyiz annesinin öğretmediği şeyleri öğretince yapmaya başladı 😂 eğitilebiliyorlar ama herkeste öyle olur mu bilemem
En İyi Cevaplar
Bir kadın evine bir şey yapıyorsa severek yapar hizmetçilik değil bu. Ama sen çalışan bi insansın iki iş birden yapmak çok zor. Öneride maalesef bulunamayacağım. Ben olsam çalışmam 😊 bu arada durumum çalışmamı gerektirmiyor o yüzden böyle rahatım çalışmam diyorum 😅
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Her iki tarafta çalışıyorsa mutlaka yardımlaşılmalı evde. Sen yemeği yaptıysan o mutfağı toplamalı. İkinizde yorgunsunuz. Ha ağır fiziksel güç gerektiren biir işte çalışıyorsa o zaman durum değişebilir. Pek yardım istenemez o durumda karşı taraftan
00 Yorumla
En doğrusunu yapmışsın nişanı atmakla. Günümüzde erkekler genelde kadını etinden, sütünden faydalanabileceği bir köle olarak görüyorlar.
Modern çağda bu şekilde erkeğe kölelik yapmaktansa tek başına olmak daha iyi.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılyanlış değil
00 Yorumla
1 yılEvde herkes sorumluluk sahibi olmalı, erkekte evdeki sorumluluklarını bilmeli. He kişinin elinin döndüğü yapabileceği işler vardır. Mesela süpürge tutabilir yerleri mobilya bilir toz alabilir, öğretildiği durumda çamaşırlar yıkanabilir sonuçta makine yıkıyor sadece ayrım yapacak bulaşıklar lavobaya konulması yerine makineye konulur çalıştırıla bilir. Bence en eğlenceli yer mutfak ordada zaman geçirebilir. Erkeğin sorumluluk alabileceği noktalar yapabileceği şeyler var. Ki olması da gerekiyor. Evlilik benlikten çıkıp biz olabilme noktasıdır. Kimse kimsenin üzerinde yük olmak değil yük almaktır.
Yüzük atmak yerine daha sert bir dille uyarılar ikazlar yapılmalıydı. Yüzük parmağından sadece gerçekten bitmesi için çıkmalı. Sakıza döner laçkalaşırsa labaileşir ciddi olunması gereken konular. Tek taraflı değil karşılıklı ciddiyet her zaman10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYa sen varya queensin. Dün bir kız burada nişanlım, eve bakarım ama senin ihtiyaçların beni bağlamaz ben senin baban değilim maddi ihtiyacını sen karşılarsın demiş bu normal mi gibilerinden soruyordu çok sinirlenmiştim. Senin bu olayın cidden çok iyi geldi. Aferin böyle gidin doğru yoldasınız kızlar böyle erkeklere az bile az. Bunların anlayacağı dilden konuşacaksınız. Ses çıkaran kız olunca daha değerli olursun.
70 YorumlaAile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. valla iyi yapmışsın ev işi yapmak cidden çok zor. işte çalışıyorsun en azından molaların tatilin oluyor önüne yemeği koruyorlar. ama eve gelince hiçbir şeyi bitmiyor ki. hadi çalışmasan anlarım ama hem çalışıp evi sen temizleyip yemeği yapacaksan birde çocuk oldu mu delirirsin herhalde. Bu kadar zorlanıyorsa temizlikçi tutabilir eve. yardım etmem diye bir şey yok
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İş bölümü yaptiktan sonra evde iş yapilir. Erkeklerin bunu niye bu kadar büyüttüğünu anlamıyorum. Bir gün biri yemeği yapsa ertesi gün diğeri yapar. Bunalr hep yetişme tarzından kaynaklı erkeğin prenses gibi büyümesinden, sorumluluk almamasindan kaynaklı. Ama o adamın tarzı oysa bencip bakacak evlenince değişmez söyleyeyim. Burada kararı verecek olan sensin..
10 Yorumla
1 yılHem sende işe gidip para getiricen birde ev işi yapacaksın oldu canım defolsun gitsin iyi yapmışsın kimse kimsenin kölesi değil annesi hiç değil ikinizde çalışıyorsanız ikiniz de ev işi yapacaksınız her şey eşit olmalı karı kocalık bu demek
40 Yorumla
1 yılDoğru olanı yapmışsın. İkiniz de çalışıyorsunuz o yüzden ev işi de ortak olmalı bu yüzden. İnsanlar birazcık empati yapmayı öğrense hayat daha güzel olacak ama empati konusunda büyük eksiğimiz var ülkece.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılİyi yapmışsın boş ver, yediği tabağı toplamayan çıkardığı çorabı sepete atamayan evlenmesin mağarasında yaşasın, ev işi dediği ne kapı baca dip bucak temizleyecek sanki kirlisini bile toplamaya üşenen insana hizmetçi olursun anca değmez
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBence yanlış. Seciminde söyleminde.
Sonra erkekler neden evlenmek istemiyor diye sorular sormayın kızlar.
Herseyi kendi yapan erkek evlenmez !
Çünkü o zaten becerikli oldugu için kendi değirmenini döndürüyor neden başka bi degirmene ihtiyac duysun ki 😃
031 Yorumla- 1 yıl
@cglakinin Hahhaa bana boş diyene bakarmısın.
Madem boşum niye beni kâle alıp cevap veriyorsun?
Birde üstüne soru sorup görüşümü merak ediyorsun?
Ben laf kalabalıgı yapmadım.
Senin bu şekilde söylenmen yanlış.
Adamın evlenecegi varsa bile bu şekilde bir söylemle kafasında sorular bırakırsın ama sen bunu anlamayacak kapasitede bir kızsın.
- 1 yıl
Böyle bir erkekle zaten kimse evlenmez sen rahat ol her işi kendi yapan kız evlenmez böyle terk edip gider yüzük atar. Erkek çalışmaktan başka ne işe yarıyormuş her işi kendi yapan diyor birde o dediğini kadın yapıyor ama kadınlarında artık gözü açıldı
- 1 yıl
@Kalplivceld Merak etme senin gibi biriylede aklı başında bi erkek zaten evlenmek istemez. her şey denge meselesidir.
Kimse köle olmayı secmez ama sizin gibiler
bi hıyar bulur onuda kullanır işiniz bitincede kocamı sevmiyorum ne yapmalıyım? mutlu degilim diye ortaya çıkarak buraya gelir o klişeleşmiş soruları sorarsınız.
Siz istiyorsunuz ki erkek hem çalışsın hem ev işine yardım etsin hem tüm maddi imkanlarını sizin ayaklarınıza sersin tam anlamıyla geyşa ruhlu olsun !
Oldu canım başka bir arzunuz?
Kadınların gözü açılmış olabilir evet ama benim gibi ne istedigini bilen adamlarında sayısı günden güne artıyor Evde kaldınız 😂😂 - 1 yıl
Sen kimsin ki tercih meselesi olasın kart zampara zaten 39 yaşında evde kalmışsın bu kafayla bu yaşa kadar 😂😂 ben evde kalmam merak etme hiçbir aklı başında kadında zaten seninle evlenmemiş 39 yaşında evde kalmışsın denge meselesi diyor ama kadından kendisi gibi para kazanmasını birde ev işi bekliyor
Kadında çalışma hayatı+ ev işi varken
Erkekte sadece çalışma hayatı var
Bak anlaman için tablo oluşturduk denge diyorsun anlamıyorsun ya senin gibiler evlenecek kadın bulamaz bu kafayla zaten. Zaten erkek öyle olmalı ev işi yapmalı ben çalışıyorsam birde ev işi yapıyorsam erkekte yapmak zorunda eşitiz ya hani bunu anlayacak kapasiten yok mu senin. Siz istiyorsunuz ki kadın hem çalışsın elime para saysın eşit ödeyelim masrafları hemde ev işi yapsın ben ev işi yapmam oturayım anamın evindeki gibi derdindesiniz e kadın çalışıp ev işi yapıyorsa tek başına geçindiriyor evi zaten siz evde yiyip içip yatan bir yüksünüz kadınla sen çalıştığın halde kadın niye arkanı toplasın. Merak etme senin gibi ne istediğini bilmeyen kendi bkunu temizlemekten aciz adamların sayısının artması kendilerine zarar veriyor malum 30 yaş üstü erkekler hep bu yaşıma kadar kimse olmadı evde kaldım diyor ahahahahah
Soran1 yıl@Kalplivceld sevdiğin için evlenirsin
- 1 yıl
@Kalplivceld Ben özel hayatımı burada paylaşmam ki. Benim evli olup ya da hiç evlenmemiş oldugumu nerden biliyorsun? Ayrıca evlenmek isteyen kim?😂
Sen müneccimin patlıcanınımı yedin?
Senin gibi bir ucuz karakteri hiç bir yerde görmedim. Benim yaşadıgım hayatı gördüklerimi senin o ezik ve kokuşmuş salyasından b.. k akan karakterin hayatta göremez ve erişemez.
Başka yerde reklamını yap.
Ucuz ürün almıyorum😎
- 1 yıl
Çalışan ev işi yapan herşeyi kendi yapan kadın evlenmez!
Zaten becerikli olduğu için kendi değirmenini döndürüyor başka değirmene neden ihtiyaç duysun ki 😂😂 - 1 yıl
@Esrademir3593 Bende aynı şeyi söylüyorum Kadını erkegi yok Hersey denge meselesi Kimse köle degil Yok erkek bunu yapacak yok kadın bunu yapacak kafasından çıkın Ama soruyu soran direkt yüzük fırlattıgı için onun tepkisine yorum yaptım Konu nerden nereye geldi
- 1 yıl
Viladayla mi sevisip aile oluo cocuk yapacak
- 1 yıl
Anlıyorum ama erkek diye belirtmeseydiniz iyi olurdu çünkü erkek yapmaz kadın yapar aksi halde evlenmezler gibi anlaşılmış. Keşke kadın-erkek diye yazsaydınız
- 1 yıl
Siz ev işi yapmam diyen bir kadınla evlenir miydiniz yüzüğü takmaya devam eder miydiniz ikili bakmak lazım olaya erkekler ev işi yapmayan ama çalışan kadından yüzük atmaz mı
- 1 yıl
@Kizlarsormazartik Yok arkadas daha memeler🤣Her evde Damacana vardır onu denesin🤣
Şaka bi yana tabiiki isteyen istedigiyle evlensin ne yaparsa yapsın banane bundan. Bi soru sordu herkes sorudan çok bana yorum yapıp sataştı😂 - 1 yıl
@Esrademir3593 Şimdi soruyu soran pembe üye olunca kadın erkek diye belirtmedim. Onun bu sebepten yüzük fırlatmasını mantıksız buldum. Kaldı ki insan birini tanır ne istedigini ne düşündüğünü bilir sonra nişanlanır. Hadi diyelim bu konular konusulmadı ve simdi konusuluyor. Yapması gereken sey basit. Karsısındaki erkek ya da kadın bunu söyliycek anlatıcak kabul ederse evlenicek Yok edilmiyorsa anlaşamadıgını söyleyip ayrılması en doğal Hakkı
- 1 yıl
Sanırım ne demek istediğimi anlamadınız. Ben erkekler ev işi yapmayan ama çalışan kadınlar olunca aynı bu şekil yüzüm atmaz mı diye soruyorum
- 1 yıl
@Esrademir3593 Gelelim sorunuza ben ev işi bilmeyen biriyle evlenmek istemezdim ve bunuda karsımdaki insanada söylerdim. Birlikte yapamıyacagım hiç bişeyi istemem ben ! Ev işi olsun film izlemek yemek yemek yani evleniyosam herseyi birlikte yapmak isterdim Tuvalet hariç tabii 🤣🤣
- 1 yıl
@Esrademir3593 Gayet iyi anladım. Çalışıyor olsun ya da olmasın ev işi bilmiyorsa yapmak ve ögrenmek istemiyorsa evlenmezdim. Hersey müşterek olmalı. Ayrıca Yüzük fırlatılmaz ! Anlaşılamadıgı guzelce soylenir ve ayrılırsınız
- 1 yıl
İşte bundan sebeple kadında ev işi yapmayan erkeği istememiş lakin yorumunuzda herşeyi yapmasını istiyorsunuz erkek herşeyi yapsa evlenmez demişsiniz kadında aynı sizin gibi herşeyi yaptığı için bu kişiyi uygun görmemiş evlenmek için
- 1 yıl
Nasıl bir döneklik lan bu :D Önce diyorsun ki, seçimin de söylemin de yanlış diyorsun. Yani ayrılma hakkını eleştiriyorsun, sonra da ayrılması en doğal hakkın diyorsun sana gelen yorumlar üzerine. 39 yaşında bir bunak olunca beynin arada bir sinyal kesiyor galiba, algılamakta çok sorun çekersen söyle hiç çekinme hemen sana bir doktor ayarlayalım. Ev işi ortaklık denilince bazıları niyeyse erkek yardım etmeli gibi algılıyor. Oysa erkeğin yaptığı kadına yardım etmekten çok, kendi görevini yerine getirmektir. Bunu anlamanız lazım. Eğer iş bölüşmesi yoksa, ikisi de çalışıyorsa paşa paşa o ev işlerini yapacak, hatta çalışmam diyorsa da sadece kendisi yapacak o ev işini. Kim ne yapsın böyle elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam diyen annesinin kuzusu yetişememiş erkeği ya.
- 1 yıl
Tamam neyse, öz eleştiri yapmak gerekirse birisini yaşı sebebiyle eleştirmek yanlış. Zaten sinirini bozmak için demiştim. Muhtemelen, ben yüzük atmasına laf söyledim ayrılmasına değil diyeceksin. Haklısın. Ama, bir kadının ani tepkisini şu açıdan içselleştirebildiğimi söylemem gerekirse, bazı erkekler gerçekten o kadar çocuk gibi ki, para kazanmak gibi toplumsal bir norm hariç hiçbir şeyi benimseyebilecek, asıl olanın veya doğrunun yanına yaklaşabilecek kadar sorumluluk sahibi olmadan çıldırtabiliyor. Bu tür meselelerin kadını erkeği olmamalı, kutuplaştırmaya karşıyım. Benim gözümde adam hâlâ haksız, sadece yorum sahibi olan kişiye karşı kaba tavrım incitici olduysa affola.
- 1 yıl
@cglakinin bende bunu diyorum ama kendisi bu sefer diyor ki konu ben değilim. Halbuki bütün erkekler adına konuşuyor. İşlerine gelmiyor ev işi yapmak ama hem çalışıp kendisini ekonomik olarak rahatlacak maddi anlamda destek olacak kira faturayı bölüşecek eş istiyorlar hemde evde kadından yemek temizlik bekleyip aynı iş bölümünü yapmıyorlar, yaparlarsa becerikli olup evlenmezlermiş o halde becerikli kadın neden evlensin?
- 1 yıl
@Esrademir3593 Gercekten siz benim yorumumu okumamıssınız ! Arkadas ne olursa olsun tepki vermenin bile bi adabı olur. YÜZÜK FIRLATILMAZ ! Kadını erkegi yok ! Herseyi yapan biri evlenmez zaten ! Bunu anlamıyorsunuz ! Milyon tane yorum yapıp yok şöyle dedin yok böyle olmalı diye konuşuyorsunuz
- 1 yıl
@Esrademir3593 Bundan bunu mu çıkardın? Gercekten okumadan İNSAN YARGILIYORSUNUZ YUHHH BEE
- 1 yıl
Bakın herşeyi yapan birisi evlenmez diyorsunuz o zaman bunca kadın evlenmesin herşeyi yapıyor zatemu
- 1 yıl
Zaten*
- 1 yıl
@cglakinin Gel ben sana bunagı göstereyim istersen ! Cok memnun kalırsın !
Sen önce bir insanla nasıl konusulur onu ögren lan gravyer !
Senden ve senin gibilerden akıl alacak degilim !
Herseyi çok bilen ama klavyeden atıp tutan zavallıdan baska hiç bişey degilsin !
- 1 yıl
@cglakinin Bana dönek diyene bak !
Önce bunak de kaba tavrım de sonra aff iste !
Sen önce aynada kendine bak lan ucuz kşr !
Karakterine bak lan ! Hade yallahh - 1 yıl
@Esrademir3593 Ben yorumumu yaptım ama siz benim hakkımda milyon tane şey yazdınız Yok şöyle demişim yok bunu soylemek istemişim Yok kirayo bölüşücek eş arıyormuşuz Ben bunlarımı yazdım? Siz benim yazdıgımın dısında oturup sanki ben yazmısım gibi beni eleştirerek yorum yapıyorsunuz Sonrada yok şöyle yok böyle
- 1 yıl
Tamam abicim
- 1 yıl
@cglakinin senin benle bi derdin mi var?
- 1 yıl
O kadar lafı söyleyeceksin sonra ben karsı taaruza gecince kaba olucam cahil olucam öyle mi? Gec gec bunları
Hadi sen git işine herkes kendi işine… @cglakinin
1 yılHaklı bir isyan ve güzel bir bakış açısı bunu sevdim. Ya da işten çıkıcağını sadece ev işlerini yapacağını ve sosyalleşiceğini tüm masrafları kendisinin karşılaması gerektiğini söyle belki o zaman daha iyi anlayabilir seni
10 Yorumla
1 yılHaklısın bence. Erkek evin maişeti ile geçimi ile sorumludur, kadının böyle bir vazifesi yoktur.
Asıl vazifesi Rabbine güzel bir kul, kocasına eş, çoluk çocuğuna iyi bir anne ve mürebbiye olmasıdır10 Yorumla
1 yılEv isi ortaktir. Yok oyle yapmam. Hayat müşterektir. Bastan birseyler belli oluyor zaten kardesim. Iyi dusun. Ev isi yapmamak yillar icinde daha buyuk soruna donusur.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek demek, eşine annelik/babalık yapmak demek değil. İki taraf da eve maddi destekte bulunuyorsa, ya ev işleri adil şekilde bölüşülür ya da temizlikçinin ücreti paylaşılır. Tepkinde oldukça haklısın. Duruşunu bozma, ne olacağına bir bak.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılİyi ettin adam hayatı paylaşmak değil de evde her şey hazır bekleyenlerden at çöpe bu adamı sen
20 Yorumla
1 yılİkinizde çalışıyorsanız ikinizinde ev işi yapması gerekir sen çalışmasan neyse
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Yüzüğü tamamen at geri barışma. Sen haklısın bu durumda.
10 YorumlaGo girllll bence sen en iyisini yapmışsın yüzük müzik bahane boşa gitsin hayat mı geçer böyle
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı.
1 yılHizmetçi mi alıyor yoksa evleniyor mu? Bu nasıl yobaz bir düşünce böyle.
11 Yorumla- 1 yıl
Valla çok iyi etmişsin hak etmiş. Ömür boyu sonra seni hizmetçi gibi kullanaca, k birde üstüne çocuk yapar bakımınıda sana bırakır bu, baba olarak sadece bankamatik olur bundan. Kaç kurtul tatlım arkana bile bakma.
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılBirlikten kuvvet doğar birlikte hareket edin
10 Yorumla
1 yılAferin iyi yapmışsın adam kendine hizmetçi arıyor belli ki
10 Yorumla
1 yılAranızda konuşup çözüm bulmayı deneyin bari. Çok ta sert yapma, ev işi kadının kontrolünde olmalı zaten. Erkek sıkılır ev işinden. Güzel sevse, sadakatinden şüphe duyurtmasa, huzur verse kâfi bence..
00 Yorumla
1 yılİyi demişsin ikisi de ortak gelirle evini geçindirmek için çalışıyorsa ikisi de ev işlerinin bölüşülmesi ve ortak yapılması lazım zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDoğmadan don biçmek gibi bir şey olmuş. Adam eve gelince kendini toplasın ve az da yardım etsin yeter. Ee bunları da yapmıyorsa ne anlamı kaldı hayat arkadaşı olmanın
02 Yorumla
Soran1 yılNiye azmış?
Cevap sahibi1 yılTamam ona göre koca bul o zaman. Bu kadar sıkıntı yapma kendine. Relax ol ve başka adam bul. Hayat böyle bir şey. Karşımıza çıkan insanlar genelde tam tamına istediğimiz insanlar olmuyor
Haklısın çalışmasan bile ev işlerine yardım etmeli ki sen çalışıyormussun bencil davranılmamali birlikte yaşanıyorsa ev işleride birlikte yapılmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır doğru demişsin ev işleri paylaşarak yapılmalı ev hanımı olsan tamamda kadın hem çalışsın hem ev işlerini yapsın zor oluyor madem nişanlın ev işlerini yapmak istemiyor 2 işte çalışsın maddi destek olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılDeğil tabii ki eğer bütün işi sen yapıyorsan yemek temizlik her şeyi sendeyse o da bütün gün işte olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEv işi kadının görevidir dicem de şimdi linççiler gelecek, ev işi yapmak isteyen erkeğe denk geleceğini sanmıyorum en ideal erkek olduğunu söyleyen erkek bile elini bi işe sürmez maalesef
012 Yorumla- 1 yıl
Linç etmek için gelmedim bizde kadının görevi dense de Peygamberimiz kendi yamasını bile yaparmış. Bir gün gelip erkeklerin bu hâle geldiğini görse utanırdı onların yerine. Görev kısmına bakarsak adamın para kazanıp kadının evde durması lazım. Yeni nesil erkeklerin çoğunda hem kadın çalışsın hem ben ama kadın evin işini mükemmel yapsın algısı var. Öyle yetiştirildiler ne yazık ki. İstisnalar var Allah'a şükür.
Cevap sahibi1 yılTürk erkekleri maalesef kadın çalışsın veya çalışmasın (çalışmayan kadın elbette ev işini yapacak bu arada) fark etmez ev işini sürekli kadın yapsın kafasındalar hep. İstisnası da pek farksız değil bence. Müşterek hayat isteyen Hristiyan erkeğe yönelmeli, hayır ben türk erkeğiyle geçinebilirim diyen buyursun evlensin.
Soran1 yıl@Morjinal esek gibi yapacaklar
Soran1 yıl@Morjinal ben net insanım taktik yapmayi sevmem
Cevap sahibi1 yıl@Morjinal aslında konu umutsuz olmak değil, türk erkeğiyle bal yemem hristiyan erkekle zehir bile içerim. Zaten türk kayınvalidenin yetiştirdiği (paşam benim, oğluşum benim, erkektir yapar, erkektir elinin kiridir, oğlum elini sallasa ellisi vs.) oğlandan da pek bir şey beklemiyorum açıkçası. Esasında genel olarak bir türkle yapılan evliliği doğru bulmuyorum, evlensem yabancı erkekle evlenirdim şahsen ama evlilik planım yok şu an.
- 1 yıl
Çalışmayan kadında hizmetçi değil. Erkek akşama kadar çalışıyor ama kadın yatana kadar. Bugün annelerimizin çoğu hala ev hanımı ve mecbur değiller bütün ev işini yapmaya çalışmasalar bile
Cevap sahibi1 yılHaklısın da peki evin işini kim yapacak? Ne güzel sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa. Ev işi yapmayan kadını babasının evine yollar türk erkeği. İnsaf var mı erkeklerde?
- 1 yıl
Ben yapmasın demiyorum en azından yardım edilir diyorum
Cevap sahibi1 yılAma o zaman da koca karısına ben çalışıyorum bi de evde sana yardım mı edicem diye dırdır yapıyor, sonra da kavga gürültü gırla.
Soran1 yılKadin da çalışıyorsa ne olacak?
1 yılNiye 2 işte çalışıyor? Zaten ikiniz çalışıyosunuz ortak parayla hizmetçi tutun?
023 Yorumla
Soran1 yılÇalışsın ise yarasin
- 1 yıl
İtaatkar köle mi arıyosun 😂
Soran1 yılO halde evlenmeyip aile evinde yaşayacak. Evlilik sorumluluk demek.
- 1 yıl
Adam zaten çalışıyo senin popişinin keyfine köle gibi iki işte çalışmak sorumluluk değil çok hevesliysen kendin iki işte çalış bebeğim 🤣
Soran1 yılEv isi yapmayacaksa çalışacak. Hizmetçi değilim ben.
- 1 yıl
Sana Türkçe bişey diyorum ikiniz de çalışıyosanız ortak para geliyo zaten gider onunla temizlikçi tutarsın bu kdr basit adam niye iki işe girsin? Kendin gir ozaman? Tabi senin paradan gitmesin diye demi tam şeytansın var ya 🤣
Soran1 yılNiye hizmetçi tutayım? Elimiz ayağımız tutuyor isleri kendimiz yapmalıyız.
- 1 yıl
Sen öyle dediğin için çünkü 😂 ne işle meşgulsün ki sen bu arada?
Soran1 yılMühendisim
- 1 yıl
İşinde iyimiş maaşın iyidir sanırım ne kdr maaşlar mühendislikte
Soran1 yılSenin meslek ne
- 1 yıl
Ben şu an çalışmıyorum ya
- 1 yıl
Ama belirli bi meslek yoktu özel sektör falan yani
Soran1 yılAnladım o halde ev isi yapiyorsun
- 1 yıl
Nasıl yani anlamadım? 😀
Soran1 yılÇalışmıyorsan her türlü ev işini yapıyorsun dur
- 1 yıl
Ben evli değilim henüz ama :)
Soran1 yılEvli olmakla alakası yok. İnsan utanır yapar. Yaşlı annesine hizmet ettirmez
- 1 yıl
Annem oldum olası benim arkamı toplamaz ki hiç? Ne kıyafeti mi ne kirli üstümü ne de banyo da traş olduktan sonra etrafı pis bırakırım, yatağımı toplatmam. Şu an mesela benim yemeğim bile ayrı olduğu için kendim yapıyorum ben yemeğimi, yazın bizimkiler memlekete gider mesela geldiklerinde evi aynı tertemiz bulurlar. Annem benim arkamı hiç bir zaman toplamadı yani 😀
Soran1 yılEe niye böyle diyorsun o halde
- 1 yıl
Senin düşüncen saçma çünkü, adam çalışıyor sen çalışıyosun eğer bu işler zor geliyorsa ikinizi de ozaman ikinizin ortak parasından verirsiniz birini tutarsınız. Adam neden ikinci işe girsin yani ne alaka? 😀 ben gelip burada işten gelip sen yapacaksın demiyorum ki
- 1 yıl
Sen soruma cvp vermedin mühendislikte maaşlar ne kdr oluyo?
- 1 yıl
Helal la ablam senin tam tersin annesi hizmetçisi
Gizli Üye(36-45)1 yılErkek ev işimi yapar iyice abarttiniz yaaa. Kiz arkadaşınla ev tut otur neden evleniyosun o zaman
15 Yorumla
Soran1 yılYapacak
Cevap sahibi1 yılKız arkadaşınla ev tut otur neden evleniyosun o zaman
Cevap sahibi1 yılErkek neslini iyice berbat ettiniz
- 1 yıl
'Erkek dediğin' ev işi yapmaya mı gocunacak, beceremeyecek? O açıdan bakarsak, eşi de kendisi gibi işte çalışıyorken kendisinin evdeki sorumluluklarını eşine itelemeyi kendine yedirebilir mi 'erkek dediğin'?
- 1 yıl
Kız dediğinde çalışıp eve para mı getirir kadından para bekleyen erkek midir erkek kadından yemek ev temizliği annelik bekliyorsa niye evleniyor otursun anasının evinde ona bakılırsa
1 yılHak etmiş. Doğru olanı yapmışsın erkekler nasıl ki çalışmayan kadınla evlenmiyorsa kadınlarda ev işini ortak yapmayan erkekle evlenmemeli yok öyle armut piş ağzıma düş
10 Yorumla
1 yılDüşüncenin farklı olması anlaşılır. Beklentiye girmen anlaşılır. Hadi kavga dövüş onu da anlayalım ama yüzük atmak nedir canısı. Sinirle kalkan zararla oturur. Erkekler böyle manevi hareketleri zor unutur.
13 Yorumla- 1 yıl
erkek mi yok lan ona mı kaldı
Soran1 yılBen de unutmam
- 1 yıl
Böyle erkekten koca olmaz zaten anasının evinde otursun o yemek yapar
İkinizde çalışıyorsanız yardım etmesini istemen cok doğal. Hayat müşterek...
40 Yorumla
1 yılBir işte az yoruluyor ya sanki, 2 işi de çok kolay yapar?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHaha iyi demişsin bence. Bir de pişkin pişkin ev işi yapmam nedir 🤣
00 Yorumla Hayat müşterek. İkinizde çalışıyorsa sana yardım etmeli.
00 Yorumla
1 yılOnun düşünce tarzı ne kadar yanlış ise sizinde tepkiniz yanlış olmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİyi yapmışsın hayat müşterek sonuçta ya sana yardım eder ya da sen evde iş yaparken gider ek iş yapar yok öyle herseyi kadının üstüne yıkmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen bir erkeğin temizliğini beğenmem o yüzden eşime yaptırmam ama yediğini içtiğini kaldırsın yani onu da yapmiyosa
00 Yorumla
1 yılİki tarafta çalışıyorsa eğer ev işleri ortak olmalı tabii ki ancak bi taraf çalışıp diğer taraf çalışmıyorsa bütün ev işlerini çalışmayan taraf yapmalı kesinlikle
10 Yorumlaİkinizde çalışıyorsunuz neticede elbette yardım etmesi lazım haa sen çalışmıyor olsaydın o zaman haklı olmuş olurdu bir nebze
03 Yorumla
Soran1 yılYardım değil is bölümü
Soran1 yılO kadar da. Erkek her işi yapacak.
Gizli Üye(18-24)1 yıl2 azmis sen 3 is de her birinde 8’er saat çalışır eve sadece pazar günü uğrasın 🤣
00 YorumlaSen de çalıştığına göre iyi demişsin :D
20 Yorumla
1 yılİyi yaptın destekliyorum seni
26 Yorumla- 1 yıl
@TRAKYALIKISÇE Trakyanin neresi beya
- 1 yıl
Ümit özdağa yakınım
- 1 yıl
Tahmin etmek zor değil
- 1 yıl
Genel kültür gündemi bilmek iyidir
İyi demişsinn!
Ne demek ya yardım etmeyeceğim?
Yüzüğü de takma ayrill bu mağara adamı düzelmez asla
00 Yorumlaİyi yapmıssın ayrılmakla cekilmez calısmayan erkek
00 Yorumla
1 yılAtmışsın yüzüğü haklısın zaten sakın barışma kendini kullandırtma
00 YorumlaÇok zor bi hayat hem çalış hem ev işi
Kocan da kaldirsin poposunu bi zahmet
00 YorumlaManken gibi Slav kızı değilsen boş. ben anca öyle bir kız için 2 işte çalışırım
00 YorumlaHaklisin. ikinizde calisiyorsaniz ikiniz de ev isi yapmak zorundasiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOnu sevmiyorsun , arzun yok , sevmedigin biriyle olma
015 Yorumla
Soran1 yılSeviyorum ama enayi degilim
Cevap sahibi1 yılSevdigin erkege yemek yapmak onun icin biseyleri yapmayi hizmet olarak goren biri sevmiyordur onu. Evlilik arkadasliktir ya. Yani ben esime hizmetci muamalesi yapmam veya oda bana calis para getir köle muamelesi yapmaz eger seviyorsa. Yani sizin aranizda sevgi saygi vefa ve güven bagi bence az veya yok.
Soran1 yılO halde erkek de yapsın ben bunu diyorum zaten. Siz erkekler tek taraflı istiyorsunuz. Sem de yap eşine yemek ve temizlik
Cevap sahibi1 yılGerekirse yapilir. Birde "siz erkekler " deme. Bize yapma zaten ama sozkonusu senin eşin. Cocuklarinin babası.
Soran1 yılGerekirse değil hep yapacaksın. Kadın hep yapıyor erkek gerekirse. Yok ya
Cevap sahibi1 yılBakın aranizda sevgi bagi olsa tahammul seviyeniz yuksek olur. En basta dedigim gibi bunlar sozkonusu degil. Kadinin kralligi evidir, derlemeyi toplamayi sever , esim zaten seviyorsa beni yoksa 2 iste calis yok ev isi yapmazsan oyle boyle. İktidar savasi veriyorsak en bastan bitmistir o iliski
Soran1 yılHizmetçi arıyorsunuz yok öyle dünya. Kralligi eviyse evin tapusunu kadının üstüne yapın. Evi tek gecindirin. Ama yok.
Cevap sahibi1 yılNarin naif sakin ve az ılımlı olun. Bazi seyleri farkederek baslayin. Kendi mutlulugunuz icin
Soran1 yılKadin narinse ev işlerini erkek yapmali
Cevap sahibi1 yılBisey diyemiyorum sana kardesim
Soran1 yılÇünkü haklıyım
Cevap sahibi1 yılBakin anlamiyorsunuz. Ev isi yapip yapmamak muhim degil, fakat sozkonusu olacak kadar bir olay degil bu. Yani şoyle bi durum bu , benim eşim benden kiyafet almak icin para istiyicek bende ona git kendin kazan diyicem, bunu demem biricik karıma. Veya o bana dememeli şunu"git çayini kendin al kendin yemegini pisir ye" e bu durumda ev arkadasligindan baska ne oluyor. Birbirine derin sekilde baglanmis eşlerde bu durumlar cok cocukta ve sozkonusu olmayacak kadar basit seyler. Mesela sevgilim bana kek börek yapmisti yani ben oyle guzel yedimki kurban olurum ya ona. O mesela durupta tartismaz sen yap sen getir diye sacma sapan sekilde. Kurban olurum sana bebegim benim , canim cigerim sevgilim.
Cevap sahibi1 yılOnun her dokunusu her hareketi nefes alis verisi, bakisi , saclari beni benden aliyo mesela. Oda bana sarilirken omuzlarimi oyle kavrarki erkek oldugumu hissederim. Ölurüm sana sudem omrum benim. Geri gel istemiyorum ama gecirdigim zaman kisa olsada cok guzeldi. İcimdeki duygulari uyandirdin.
Soran1 yılSevgililik ve evlilik farklı şeyler
Cevap sahibi1 yılSevgililikte de ayni bag vardir. Sevgi varsa tahammul vardir
1 yılE sende yapma
11 Yorumla- 1 yıl
Son soruma bakar mısın bebiss 🎀
Gizli Üye(30-35)1 yılSen evde kalırsın bu gidişle bu düşünceyle
28 Yorumla
Soran1 yılNe alaka
- 1 yıl
Fake kadın hesabı açmış erkek daha
Cevap sahibi1 yılÇok alaka çünkü eğer calismicaksan ev işi yapabilirsin nişanlın da işte çalışır ha yok beraber işte çalışırsanız ortak iş yaparsınız
Cevap sahibi1 yılEvlilik birlik beraberlik demektir sen ev işi yapınca hizmetçisi olmuyorsun onun. Sen evinin hanımı oluyorsun ev senden sorulur temizliği yemeği evin hanımından sorulur erkekde müsait olduğunda yardım ederr
- 1 yıl
O eskiden di hayat müşterek erkekte yapmalı
Cevap sahibi1 yılErkekte yapar tabi ama full erkek ev işi yapamaz nasıl yapsn adam yemek detaylı temizlik
- 1 yıl
Kadın nasıl ki erkek gibi çalışıyorsa Eve para getiriyorsa erkekle eşitse erkekte yapar. Nasıl yapsın derken engelli mi sakat mı bu adam aklı başı yerinde bizde anne karnında öğrenmiyoruz
1 yılİki işte çalışmak kolay mı, böyle bir şey istenmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArkandayım geri adim atma ev isi yapmayan ata erkil tiplerler ömur gecmez sakın geri adım atma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılYanlışlıkla yüzük mü atılır oyuncak değil o yüzük
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılPara gerek aynen doğru
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlilik pişmanlıktır
01 Yorumla
Soran1 yılSorumluluk sahibi olunmalı
Gizli Üye(25-29)1 yılTatlı dille yaptırırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYanlış değil çok iyi demişsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖfke ile kalkan zararla oturur.
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat