Dün market alisverisi yaptık. Bir kaç poşet vardı bazıları bayagi ağırdı deterjan felan vardı çünkü. Eşimle poşetleri aldık ama benim elimdekiler çok ağırdı düşürdüm bi anda taşıyamadım. Esim herkesin içinde bana bağırdı. Bir işi de becer, taşıyacağın 2 poşet onda da naz yapıp duruyorsun s. ktir git şu önümden dedi. Herkes bize baktı ben utancımdan yerin dibine girdim resmen. Ağlamamak için zor tuttum kendimi. Dünden beri konuşmuyorum kendisiyle. Bugün de annemlere gitmeyi düşünüyorum. Çok kötüyüm 🥺
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılSizin adınıza gerçekten çok üzgünüm , bu tip erkekler o kadar varki , bence bu konuda tepkini koy bunu şimdi yapmazsan ileriki zamanlarda da buna benzer olaylar kaçınılmaz olur bazı durumlarda dis göstermek gerekiyor eşini burdan şiddetle kınıyorum biran önce değişmesi dileğiyle
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılNe ab olursa olsun toplum içinde ki bu davranışı kesinlikle yanlış, düşünmeli taşıyamıyorsan bir tane bana ver demeli madem denmiyor neden bu şekilde davranıyor oraya gelicem, bence eşinin kafasında başka bir düşünce vardı daha önceden stres yaptığı bişey ve sana patladı çünkü böyle birşeye böyle bir tepki verilmez önemli değil denir toparlanır.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEşin baya ağır bir tepki vermiş poşetleri taşıyamamış olabilirsin bunda kızılacak en ufacık bir sebep bile yok. Seni beceriksiz olarak görüyorsa kendi çok becerikli mi söylediği hiç bir şeyi kafana takma
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Boşansan yeri... Ben o rezilliği yaşadıktan sonra özür dilese ne dilemese ne? Beni rezil edecek adamı değil, vezir edecek adamı isterim ben şahsen.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, öncelikle çok üzgün olduğunu hissedebiliyorum, yaşadıkların gerçekten çok kırıcı olmuş. 💔 İnsan sevdiği birinden böyle tepkiler alınca çok sarsılır. Öncelikle, şunu bil ki bu durum ne senin elindeydi ne de senin suçun. Ağır poşet taşımak oldukça zor olabilir; bunu anlayışla karşılamak gerekirdi.
Eşine hata yaptığını ve bu şekilde kırıldığını anlatmaya çalışmalısın. Onu dinlerken de ne hissettiğini içtenlikle paylaşırsan daha sağlıklı bir diyalog kurabilirsiniz. 💬 Bazen insanlar anlık öfkelerle yanlış davranışlar sergileyebilir, ama önemli olan bu hataların farkına varmak ve bir daha tekrarlanmaması için çaba sarf etmektir. Lütfen kendini daha fazla üzme, haklı olsan da öfkeyi kısa tutmaya çalış. Unutma, herkes hata yapar ve bu hatalar bir ilişkiyi onarmak için fırsat da olabilir. 🌟 Ramazan ayı sabır ayıdır, belki bu süreci bir barışma fırsatına dönüştürebilirsiniz. 🙏10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
49Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanabilirsin öyle eş olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHamileyim demişsin ve eline dünya kadar poşet veriyor + küfür ediyor
burada senin değil onun utanıp yerin dibine girmesi gerekiyor
iyi ki gidebilceğin bi ailen var git ve çok iyi düşün geri dönmem için ben hiç sebep göremiyorum
12 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın..
Cevap sahibi1 yılSimdi nasilsin? Geldinmi aile evine
Gizli Üye(30-35)1 yılSen burada bu olayı paylaşmışsın madur gibi ancak bence olayın daha önceside var, eşin sana muhtemelen başka şeylerden dolayı sinirli olduğunu düşünüyorum, kimse elinden poşeti düşürdü diye kimseye bağırıp kızmaz, bence bu olaydan önce eşinle aranda geçen şeyleri düşünüp kendi yaptıklarını değerlendir.
22 Yorumla
Soran1 yılÖncesinde sinirli olacağı bisey yapmadım. Markette herkesin içinde rezil edecek kadar ne yapmış olabilirim. Üstelik 2 aylık hamileyim
Cevap sahibi1 yılHamile olduğun için belkide duygusal bir dönemden geçiyor olmalısın, sakin kalmaya çalışıp, olayları ilişkinizi yıpratacak kadar abartmamaya çalışmanızı öneririm.
Geçen böyle bir soru açtım. Nerde okuz insan var bunları buluyorlar diye yine haklılığım cıktı. Koca markette biriai de çıkıp laf yapmadı mı kocana. Uşan ne hıyarlar var gerçekten ben ayar oldum. Lan kadına bagırılır mı, vurulur mu ya cidden yazık
13 Yorumla
Soran1 yılYa o kadar bagirdi ki millet korkusundan bisey diyemedi
- 1 yıl
Herkes senin gibi adam degil be abim durduk yere bir erkek tanimadiga kiza vuruyor kimse ses cikartmiyor buna mi karisacakalar yapma gözünü seveyim
1 yılÜzüldüm senin adına kıyamam ya.
Git annene pişman olur öküz herif zaten özür diler.
Böyle yapıyorsa sürekli, bu evlilik yürümez. Eş•şek herif sanki düşürünce ne oluyorsa, kendi hiç hata yapmıyor sanki12 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle. Çok düşürmememi istiyorsa ağır poşetleri o tasisaydi hafif olanları aldı gitti bana da agirlari verdi böyle oldu sonunda da
- 1 yıl
Kadına poşet taşıranda nebiliyim. Düşüncesiz
Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. zırt pırt ağlayıp durmayın ya sığrn tekiyle evliysin belle hatdini bildir ne işin varki onun yannd daha çek git annenin evine halen düşünüyorum diyosun, nasıl açıklayacak bu davranışı sana, sen bunun malımısın
10 YorumlaGunaydin. Oncelikle yasadigin talihsiz bir olay. Fakat lutfen annene gitmeden once kendisiyle konus. Hatasini anlamistir muhtemelen ve pzir dileyecektir. Erkekler zaman zaman morali bozuk oldugunda hakim olamiyoruz kendimize tepki verdikten sonra hata yaptigimizi farkediyoruz. Onun icin once bir konusmalisin esinle
13 Yorumla
Soran1 yılHatasını anlasa dün ya da sabah özür dilemez miydi? Dün ben koltukta uyuya kalmışım hiç gel bile demedi ya da ne bileyim üzerime bir battaniye bile örtmemis. Bu kadar mı degersizdim gözünde bilmiyorum ki
Soran1 yılSagolun
1 yılSessiz trip atmaktansa bence konuşmayı denemelisin. Duyduğun rahatsızlığı dile getirmelisin. Sorunları konuşarak çözmeye çalışmalısınız. Anlaşamıyorsanız birbirinizi daha fazla yormadan üzmeden ayrılma kararı alabilirsiniz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 531 cevap paylaştı. Böylelerini çok mu ariyorsunuz yaa anlamıyorum sana küfür ediyorsa zaten sorun en başında var
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. oha ya cidden üzüldüm. burdaki soruları görünce iyi ki yalnızım diyorum. dünyanın en nazik insanı bile evlenince canavara dönüşüyor
02 Yorumla
Soran1 yılCidden yalnızlık en iyisi
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Yıllar önce markette ben de böyle bir hanzoyu görüp ters ters baktım az daha ileri gitse kavga kaçınılmaz olurdu bence ayrılın
02 Yorumla
Soran1 yılAyrılmak öyle kolay değil. 2 aylık hamileyim:(
1 yılboşa direk düzelmez ilerde daha beter olur bunlar ben utandım erkeyim diye gezeler
00 Yorumla
1 yılcanımsın adam insan karısına böyle der mi bir de milletin içinde vallahi o kadar üzüldüm ki ayaklarına kapanıp ağlamak istedim şu an
02 Yorumla
Soran1 yılDimi yani bari milletin içinde yapmasaydı böyle. Yerin dibine girdim o an..
- 1 yıl
Bunu yapabiliyor sa bu gücü senden alıyordur biliyorsun dimi neden ezdiriyorsun böyle kendini
1 yılDirek boşan bu adamdan hem sana ağır poşetleri tasitiyor hem hakaret ediyor üstelik hamilesin
10 Yorumla
1 yılSen de hala ona eşim mi diyorsun?
Toplum içinde böyle davranan baş başa neler yapar Allah bilir.14 Yorumla
Soran1 yılEsim olduğunu belirtmek için buraya esim yazdım.
Baş başa durunca da zaten iyi değiliz- 1 yıl
Allah yardımcın olsun. Psikolojik veya fiziksel şiddet uyguluyor mu?
Soran1 yılPsikolojik olarak çok yıprandım zaten. Herseye bağırıyor. Fiziksel şiddet uygulamıyor ama uygulayacak sanıyorum. Yani mesela en ufak bir konuda tartışıyoruz hemen üstüme yürüyor kolumdan tutup sıkıyor elini kaldırıyor felan vuracak sanıyorum o an korkuyorum. Gözlerim doluyor hemen
- 1 yıl
Gayet de fiziksel şiddet uyguluyor işte. Destek almanı öneriyorum.
Aferin kız onu pesinde pervane ettir sakın yüz verme
20 Yorumla
1 yılEvet çok çirkin olmuş. Başka birşeye sinirlenip hıncını senden almış tipik bir kekoyla evlenmişsin anlaşılan.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çocuk yoksa sit. ... et bu kocayı narsist belliki ömür geçmez böyle bir adamla sana yazık olur..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılMaalesef bu erkeklerim çoğunda var… kadını milletin yanında rezil etmek 😒 çok var çevremde gördpgüm … gerçekten değe eliyle bilen bunu yapmaz. Ya işyerinde kızmıyorlar ya başka yerde sonra karısina yükleniyorlar..
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBenim eşimde öyle Neyazikki, özellikle ailemin yanında yapar bunu. İstemediğini göstermek için 😏 Burada saçma sapan yazanalrar aldıris etme. Hayat müşterek tabiki… kadinalrin calsimasini çocuk bakmasını istiyor sonra kendileri bir işine gidiyor. Temizlik yaptırıyoruz diye laf ediyorlar birde 🙄 hepsi ayni b.. laciverti
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir anlık sinirle söylenmiş söz sonra özür dilemedimi
09 Yorumla
Soran1 yılHayir hiç konuşmadık dünden beri
Soran1 yılPişman olan dün özür dilerdi. Ya da sabah işe giderken demeliydi
Soran1 yılBen daha o markete gitmem bile. Alt tarafı poşet düşürdüm diye marketi ayağa kaldırdı resmen. Çok şeyse agirlari kendisi taşısaydı bana bırakacağı yere
Soran1 yılKendisine de zaten demiştim ben bunları tasiyamam ağır diye. Ki soruda da bahsetmemisim ama 2 aylıkta hamileyim. Kendisi hafif poşetleri aldı gitti tabi. Sonra düşürünce bana esip gürlüyor
Soran1 yılHem suçlu hem güçlü işte..
Gizli Üye(25-29)1 yılSen ona çok yüz vermişsin. Bence sen degil o evden gitsin. Üzülecek bir şey yok ama aglamak istiyorsan agla iyi gelir. Bence çok samimi olma seni incitmesine gönlünü kırmasına izin verme
10 Yorumla
1 yılBu nedir yaa böylemi davranmaliydi sana
Çok kötü olmuş ama
00 YorumlaAyıp valla, o kadar yanlış ki. İnşallah kurtulursun bu adamdan ablam
00 Yorumla
1 yılBoşardım ben onu senin yerinde olsam pis saygısız neyse daha sövemiyorum maalesef
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
1 yılO kadar çok şey söyleyebilirim ki. Öküz diyip geçiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeni adam yerine koymuyor miler orada sana gülmüştür hep
11 Yorumla
Soran1 yıl😔😔
Trip yap biraz gelsin köpek gibi senden özür dilesin. Eğer özür dilemezse sonrasına sen karar verirsin. Boşan diyenleri dinleme. Evliylen ayrılmak bu kadar kolay olmamalı. Neticede bu hayatı paylaşıyorsunuz.
00 Yorumla
1 yılAnnenlere gitmemelisin.
Ancak sınırlarını güzel çizmelisin. Tekrarı olursa dönüşünün olmayacağını hissettirmelisin. Hamileymişsin.
Lohusalık zamanların olacak daha çok kırılıp, öfkelendiğin, sana bu şekilde davranmamalı.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİyi olmuş, iki poşeti taşımayı beceremeyip hayat müşterek diyerek erkeklere ev işi yaptırmaya çalışan kadınların hak ettiği karşılığı almışsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılOlabilir insanlık hali bağirip çağirmak neyi çözer
02 Yorumla
Soran1 yılAh bi bilsem herseye esip gürlüyor
- 1 yıl
Şeker hastasi filan olmasin bence şekerini ölçtürmesi lazım
1 yılçok haklsin ben okurken kırıldım bide ortamda o kadar insanın içinde yapması ne kadar onur kırıcı ve sevgisiz kaba bir hareker nasıl evlenirsin bu adamlar hiç mi anlamadın ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKarısına poset tasıtıp birde bagıriyor adama bakyaaa
10 YorumlaÇok arıyor musunuz böyle eşleri ilginç bir şey ya kimisi döver kimi rezillik çıkartır kimisi eşini baska erkeklerle paylaşır
02 Yorumla
Soran1 yılÇok aramıyoruz ama geneli öyle demek ki
- 1 yıl
Bilemem burada gördüğüm kadarıyla
1 yılUlan bu tür denyolar evleniyor biz yanlız kalıyoruz bende buna tutuluyorum insan nerde nasıl davranacağını bilmeli özellikle toplum içinde
00 Yorumla
1 yılNormalde de böyle davranıyo mu abartı tepkiler falan? Karşısında pasif durmaman lazım. Yanlış bir şey yapmadın sonuçta
00 Yorumlamllarıtercih etmeninsonucu budur mal kendi neden taşımamış
00 Yorumla
1 yılOna bunu söyle anlamazsa da boş ver üzme kendini git
00 YorumlaEşler affedici olarak sevgiyi büyütür onu affet ve olmamış gibi davranıp güzelce konuş derim
00 Yorumla
1 yılSevgiyi hakeden biriyle evli olsaydın bunu yasamazdin
00 YorumlaAbla kusura bakma ama tam s*ktır edip boşanmalık
114 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum. Soruda bahsetmemisim ama 2 aylikta hamileyim. Kafam karmakarışık
Soran1 yılBen 26 esim 30
Peki yazayım
Soran1 yıl3 yıllık evliyiz. 1,5 yılda sevgili
Soran1 yılEvet yani aslında evliliğin ilk aylari iyiydik ama sanki su düşünce oldu onda. Ne de olsa evlendik artık esim oldu düşüncesi...
Ve boyle olduğu içinde o sevgililik dönemlerinde ki gibi ilgisi, düşüncesi kalmadı
Soran1 yılEvet zaten kavga ediyoruz. En ufak şeyde tartışma çıkarıyor. Evde esip gürlüyor
Ne nazlanmasi yanında durmuyorum bile. Bisey yapsam ya da bisey desem acaba kızar mı yine tartışır miyiz ne der diye düşünceler oluyor hep
Soran1 yılKendi işini halledip yatanlardan. Öyle söyleyeyim
Soran1 yılBen istemedim çocuk felan
Mesaj attım zaten
- Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılcok uzuldum cocuk var mı
02 Yorumla
Soran1 yılHamileyim 2 aylık:/
- 1 yıl
hakaret etme karsilik verme kendi hatasini anlar diye umit ediyorum
1 yılo ne yapıyo o sıra hiç konuşmayı denemedi mi
02 Yorumla
Soran1 yılHiç konuşmadık
- 1 yıl
yuh ya
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılhaklisin. ama esini aldatmaya kalkma
04 Yorumla
Soran1 yılşu an aldatmak ne alaka
- 1 yıl
her zaman senin bu eksikligini farkeden bir erkek karsina cikacaktir
Soran1 yılÇıksın. Aldatmam yani. O karakterde biri degilim
- 1 yıl
Tamam simdi duygusal dusunmeden ciktin. Kocan konusunda haklisin. En iyisi tavir gostermek ve alisveris cantalarini tasimamak.
1 yılHuysuzun teki belli ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 680 cevap paylaştı.
1 yılBoşa koy kapıya
00 Yorumla öküzden boşan aileevine git
00 Yorumla
1 yılEşiniz size pek saygı duymuyor.
00 Yorumla
1 yılKaç yıllık evlisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşin kaç yaşında?
06 Yorumla
Soran1 yıl30
Cevap sahibi1 yılGelişimini tamamlamamış.
Soran1 yılMarkette belli etti bunu
Cevap sahibi1 yılDaha önce buna benzer bir şey olmadı mı?
Soran1 yılOluyordu ama böyle toplum içinde degil
Cevap sahibi1 yılTepkini koy aksi takdirde sesini çıkarmadığın sürece daha kötü davranır.
Gizli Üye(36-45)1 yıloda çok abartmış tepkiyi
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBaşka bir şeye kızmış olmalı. Ne kadarlık evlisin? Çocuk var mı?
Soran1 yılKızacak bisey de yok ki.
3 yıllık evliyiz
2 aylık hamileyim
Cevap sahibi1 yılSeni çok iyi anlıyorum. Annenin evine falan gitmeden sana elimden gelen her şeyi anlatmak isterim. Umarım işe yarar. Bu kavga ve evliliğin devamı için. Sonrasında karar senin. Belli ki desteğe ihtiyacın var. Ve bunu başta eşin olmak üzere sağlayacak biri yok karşında.
Cevap sahibi1 yıl?
Cevap sahibi1 yılSonuç ne oldu?
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılGörgüsüz erkek şekli diyelim
00 Yorumla Oruç muydu eşin
02 Yorumla
Soran1 yılEvet ama iftardan sonra gitmiştik
Başka zaman nasıl peki
02 Yorumla
Soran1 yılYani başka zaman da da beni çok düşünen, değer veren ya da ilgi gösteren biri değil ama dün son nokta oldu yani
1 yılMalmış eşin
02 Yorumla
Soran1 yılDün ki olaydan sonra evet...
- 1 yıl
Neyse bir şey diyesim gelir ama olmaz buradan
Boşan arkandayım boşan
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Üzüldüm
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
1 yılKonuşmak istersen..
00 Yorumla
1 yılBoşa sen de
00 Yorumla
1 yılH*van herif
00 YorumlaSüper bir kere
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim markette bağırıp beni rezil etti. Kötü hissediyorum, ne yapsam?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler