Arkadaşlar hukuk kazanmayı her şeyden çok isteyen bir öğrenciyim. Okulumda gerçekten iyi bir okul,özellikle eşit ağırlık bölümündan her yıl bir sürü hükük kazanan çıkıyor. Bende eşit ağırlık okuyorum. 9.sınıfım pek iyi geçmedi,karnemde zayıf yokt fakat drslerimde yeteri kadar iyi değildi. 10.sınıfı ana dersler bakımından iyi geçirdim,özellikle mat edeb gibi dersleri. Şimdi 11e geçiyorum,bu iki seneyi gerçekten iyi değerlendirmek istiyorum neler yapmalıyım,önerilernz nelerdir? Özellikle hukuk kazanmışlardan öneri beklyorum,gözümde çok büyüyor ama çok istiyorum..
Cevabın nedir?
+1 yılHukuk kazanmak için tavsiyeler;
Hukuk kazanmak istiyorsan öncellikle Türkçe dil bilgisi ve paragraflara hakim olmalıdır. Eğer hukuk kazanmak istiyorsan, düzenli kitap okumalısın. Roman okuyan kişiler sonunda ne olacağını merak eder, düşünce kitabı okuyan kişiler okuduğu cümlelerde gizli savları kendi fikirleri ile kıyaslar. Eğer LYS ve YGS’de başarılı olmak için kitap okurken, sıradan bir okuyucudan ziyade, kendinizi “yazar” veya “editör” olarak konumlandırmalısın.

kitap okumak kesinlikle çok önemli. Yukarıda da belirttim ne kadar çok kitap okursan, o kadar çok bilgili olursun. Kendini çok fazla da kasma. Hukuk kazanmak için

hukuk kazanmak için Soruları çözebilmek için aklına takılacak soruları bir kağıda yaz ve öyle çözmeye çalış.
Sosyal Bilimler ile ilgili soruları çözebilmenin püf noktası ise okudukların ile neden sonuç ilişkisi kurabilmek, farklı konular arasında mantıklı ve çabuk bağlantı kurabilmektir. YGS ve LYS sınavlarında bilgi ezberlemeden ziyade sınav esnasında mantığınızı kullanarak çözebileceğiniz sorular çıkmaktadır.
Bu şekilde kitap okumak sınavda hızlı okuma, hızlı görme, hızlı anlama ve hızlı ilişkilendirme sağlayacaktır.
Okurken hem konuyu anlamaya çalışmalı hem de bunları tespit etmeye çalışmalısın.Hukuk kazanmak için nelere uymalısın?
- Günde en az 6-7 saat uyumalısın. Yani uyku düzeni çok önemli.
- Ders çalışırken mola vermeye çalış. Sürekli derse odaklanırsan bir süre sonra yorulur ve çalıştığından bir şey anlamazsın. Bu yüzden her 40 dakikada bir mola vermeye çalış.
- Çalıştığın konuları gün içerisinde yarım saatte bir tekrarlamaya çalış.
- Sınav stresini mümkün olduğunca en aza indirmeye çalış.
- Çözdüğün soruları sürekli aynı kaynaktan çalışma, farklı kaynaklarda dene.
- Felsefe derslerinde bol bol soru çözmeye çalış.
81 Yorumla- +1 yıl
Bende lise 3. sınıfa gidiyorum ve hukuk okumak çok istiyorum. Gerçekten tavsiyeleriniz çok iyi yardımcı olacağına inanıyorum yeniden teşekkürler.
bizim zamanımızda okuldan gelecek ek puan çok önemliydi ama şimdi hiç etkisi yok desek yeridir.
hukuk için matematik ve edabiyata iyi çalış ve hukuk fakültesini kazan. zaten hukuku kazanmak ayrı bir dert, bitirmek ayrı bir dert.
inşallah istediğin olur ve hukuku kazanırsın. ama şunu da unutma, bir bayan için Avukatlık yapabilmek biraz daha zordur.27 Yorumla
Soran+1 yılBaska bir meslek yapabilecegimi sanmiyorum severek.. Mat ve edebiyatim gercekten iyi ve sevdgim dersler ama su duzenli calismayi bir turlu oturtamadim
- +1 yıl
önemli olan mesleğini sevmek zaten, ama bizim meslek biraz şans işidir. şansın iyi gider, paraya para demezsin, şansın kötüdür, beş parasız emekliye ayrılırsın.
çevre faktörü de bir o kadar önemli.
neyse sen bunları kafaya takma, derslerine düzenli olarak çalış, istediğini mutlaka elde edeceksin. yolunda başarılar dilerim.
Soran+1 yılUmarim elde ederim! Hayalim istanbul uni.hukuk.. Tesekkurler tavsiyeler icin!
Soran+1 yılDogru fakat istanbulda okumak enim icin daha konforlu olacak..
- +1 yıl
illaki avukat olmak zorunda değilsin avukatlar yalandan yemin edip haklıyı haksız yapanlardır ama savcılar ve hakimler öylemi ben zaten kesin kararımı verdim bende 11. sınıfım ve zaten bende bu yüzden araştırma yapıyorum hukuğu nasıl kazanırım diye
Çok da fazla büyütme bu işi gözünde.. Ama 11. sınıfı es geçme. En azından 12. sınıfta tekrar edrken çok fazla zaman kayıp etme. 12. sınıfa geçerken ki yazı boş geçirme. Yavaş yavaş çalışmalara başla. Dershane başladığı zaman da sistemli ve sıkı bir çaalış.. Dershane konusuna gelince Final yada Fem'e git. Bence..
14 Yorumla
Soran+1 yılFeme yazildim bu sene. 11in yazinda 9un eksiklerini kapatamazsam zaten hukuk kszanabilecegmi sanmiyorum gercekten eksigim var ama 2sene biyo fizik falan gormedktrn sonra nasil oturup calisicam hic bilmiyorum..
Soran+1 yılHaklisin,cok tesekkur ederim!:)
- +1 yıl
benim kuzenimde son döneme bıraktı gece gündüz yatmadan çalıştı şu an hukuğu tutturdu bana dediki sakın son seneye bırakma yoksa çok zorlanırsın
ben bu sene kazandım:) öncelikle gözünde büyütme. bak ne güzel olayın ciddiyetinin farkındasın. dershanenle / okulunla aynı anda konuları tamamlarsan, konu biriktirmezsen yapmaman için hiçbir neden yok. edebiyatta ayrıntı kısımlara dikkat et, bu sene çıkan cumhuriyet edebiyatı sorularına bak mesela, o tip sorular seni önüne atıcak rakiplerinin. coğrafyayı tarihi sallama, matematik yapıcam diye onları boşlama. temelin sağlam anladığım kadarıyla zaten.panik yapma yeter:)
37 Yorumla
Soran+1 yıl9degil fakat 10saglam cog ve geo disinda:/ geo hocamzn sucu hic ders islemddi sene icinde fakat cografyada ciddi bir sorunum var. Tebrim ederim ayria hangi okulu kazandin?:) birde ders notlarin lisede nasildi hep taktir falan mi aliyordun?
Soran+1 yılBenim hayalimda istanbul universitrsi hukuk:) ya acikcasi dershanrde iyi dereceler yapamazsam,okuldaki notlarim iyi olmazsa kazanamazmisim gibi geliyor.. Tersi olursa daha br guven gelir :) peki gunde kac saat calismaliyim?
Soran+1 yılCok sagol,senin gibi hukuk kazanmislardan boyle seyler duymak beni cok rahatlatiyor:)
Soran+1 yılUmarim!:)
Bunu tıp içinde soran çok oldu. Önemli olan azim ve plan. Şurada hukuk kazanan biri tavsiyelerde bulunmuş incele istersen
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
gözünde büyütme al kitabı oku bitir hocalara sor internette bi sürü eğitim adına ücretsiz kaynak var sürüce hemde oo bunuda bize soruyosan çok işin var demektir kızım hiç bişey zor değildir emin ol boş işlerle kankaymış faecbookmuş gezmeymiş hiç uğraşma 5 sene sonra kafanı duvarlara vurursun sonra diyim bu işin püf noktası felanda yok 2 sene boşa geçirmişsin ama üzülme 2 senede halledersin herşeyi merak etme
10 Yorumla2 sene dershaneye gitmelisin mümkünse sıkı bir dershane olsun. Yavaş yavaş seneyenin konularını tekrarlarsın seneyede adam akıllı çalıştınmı al hepsi senin olsun. Mat çok önemli katsayı falan kalmadı artık.
13 Yorumla
Soran+1 yılMatim iyi ama cografyam cok kotu yapamiyorum. Bu sene baslayacagm detshaneye fem e yazildim..
Soran+1 yılHrkes mati edebiyayi yapip cog yapamadmi duyunca sasiriyor fakat harta bilgimin olmamasi bni bu drsten sogttu
matematik sınavlarda her zaman belirleyici etken olmuştur
sürekli ve planlı çalışırsan kazanabilirsin istemek başarmanın yarısıdır diğer yarısada çalışmaktır;))10 Yorumlamatematik yap çatır çutur. üstüne koydugun her geometri neti ve fen bilgisinden koyacagın 10-12 net seni kademe kademe hukuka taşıyacaktır
20 Yorumla
+1 yılergen bu sitede ne işin var :D kızım cidden çok kolay sayısal olmama rağmen hiç edebiyat çalışmadım sıram 17 bindi .
08 Yorumla
Soran+1 yılTavsiye icin geldim cunku gercrkten "sunu sunu yap" diyecek birine ihtiyacim var.
- +1 yıl
şaka yaptım kızım zaten eğer zeki birisen düzenli programlı çalış yaparsın aptalsan biraz daha çok düzenli programlı çalış kazanırsın kolay cidden.
Soran+1 yılZekiyim,kapasitem var fakat isin ona baktigini hic sanmiyorum. Zekiysen calismanin karsilgni alirsin bence,
- +1 yıl
zaten çalışmadan birşey olmaz ki çalışırsan kıçınla bile çalışırsan alırsın karşılığını :)
Soran+1 yılYok ya bizim okulda ne salaklar var kitapla uyuyolarda bir sey yapamiyorlar :D
- +1 yıl
yok yaparlar onlar sen o amk sınav zamanı gör :D
Soran+1 yılAhah bakalim
- +1 yıl
ben 130 net yaparken 110 netlerde sürünenler beni geçtiya o bana koydu :D
Hukuk kazanmakta ne var ya..Türkçe Matematik iyiyse bitti zaten iş...
00 Yorumlamatematik iyi bilmen lazım tıp veya diş hekimliği kazann biri 1 tane edb sorusu yapsa bile hukuk kazanıyor
10 Yorumla
+1 yılya okul derslerin yüzde 10 önemli sen gir sınavına yap çatır çatır matematik o zaman istediğin hukuğa gir
02 Yorumla
Soran+1 yılMatematgim cok iyi ama cografyam kotu:/
- +1 yıl
yerim coğrafyasını matematiğin iyiyse sorun yok
Dikkat inek çıkabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılKeske:)
Soran+1 yılBen 9da hic alamadim. 10da iyiydi puanim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne