Yeni evlendim fakat hayatımın en zor zamanlarını yaşıyorum?

Merhaba arkadaşlar ben 29 yaşındayım. 4 ay önce evlendim, eşimi çok sevdiğim için ve aşık olduğum için bazı şeyleri görmek istemiyordum bana herzaman şuanki yaptığı davranışların hep zıttını söyledi sizleri içimi dökmek istiyorum.

-Eşimde temizlik takıntısı var evlenmeden öncede biliyordum fakat bana herzaman ben kendimi frenleyebiliyorum öyle yapamazsam zaten evlilik gitmez farkındayım diyordu evlenme üzeri ise takıntıları yok gibiydi fakat evlendikten sonra tamamen değişti evde artık sürekli diken üstündeyim.

-ben çok sosyal bir insanım aile ve arkadaş bağlarına çok önem veririm. Benim eşim ise çekirdek bir ailede yetişmiş düğümüzde bile kız tarafından 20 kişi vardı eşim herzaman bana aile bağlarınız çok güzel bende böyle bir aile ve arkadaş ortamı istiyorum diyordu fakat evlendiğinden beri ailemle çok kötü oldular eve birini çağırmaya davet etmeye korkar oldum birkaç kişi çağırdım fakat hep diken üstünde ailem ile inanılmaz problemler yaşadılar şimdi kimse kimseyi görmek istemiyor.

-Evlenmeden önce eşimin çalışmasını ve sosyal bir çevre edinerek aile, temizlik takıntısı gibi konuların üzerinden gelmesi için çalışmasını istiyordum bana hep evlenince 1 2 ay evimde kalayım sonra çalışmaya başlayacağım diyordu fakat şimdi sana iş bakalım dediğimde ben çalışmak istemiyorum senin maaşın yeter rahat bir iş bulursan çalışırım yoksa çalışmam gibi tepkiler alıyorum.

-Evlendiğim günden beri problemler bitmedi sosyal ol biraz yeni evlenen iş arkadaşlarımın eşleri ile oturun Muhabbet edin tanışın diyorum ben evde yalnız daha mutluyum diyor.

Dayanacak gücüm kalmadı boşanmayı bile birçok kez aklımdan geçirdim hatta bir zaman niyetlendim bile fakat araştırdığımda bu kanunlarla boşanmanın yoksulluk nafakası tüm zinet eşyaları gibi konularla erkeği cezalandırmaktan başka bir şey olmadığını gördüm.

Son çahre olarak bir psikologtan eşimin temizlik takıntısı için destek almaya başladık belki tüm bu yaşananlar bundandır diye düşünüyorum ama umudum gün geçtikçe azalıyor.

Sizce ne yapmam gerek ne zamana kadar sabretmem gerek?

Yeni evlendim fakat hayatımın en zor zamanlarını yaşıyorum?