Eşimle severek evlendik ama her şey tam 1 sene içinde oldu. Nişanlılık sürecinde sürekli tartışıyorduk. Gözardı ettim hep. Birden hayatıma girdi. Çok edepli namusudur. Hiçbir yanlışını o anlamda görmedim. Ama benim 25 yaşında atandıktan 6 ay sonra evlenmem bana çok saçma geldi. Şimdi 26 yaşındayım. Eskisi gibi bakamıyorum ona bazen. Evlendikten sonra tartışmalar giderek arttı. Kavgalarımız o unutsa da ben unutamıyorum. Napacagımı bilmiyorum. Aile evimi çok özlüyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yıl26 yaşındayım. Güzel bi kariyer oturtturmaya gayret ettim. Senelerimi okumaya ve kendimi geliştirmeye verdim. Evlenmek istiyorum karşıma niteliklerimi karşılayacak, bak kriterlerimi demiyorum, sadece sahip olduğum nitelikleri karşılayacak adam çıkmıyor. Çıkan da belki beni beğenmiyor.
Çok isterdim aklı inceliklere, güzelliklere çalışan.. Olaylara insanlara iyi yanından bakmayı tercih eden, yaşamayı seven.. Pozitif enerjisiyle birbirimize iyi geldiğimiz birini.. istediğim şey akşam eve heyecanla gelmek, birinin en sevdiği yemekleri yapmak, beraber bir hobi bir amaç edinmek.. haftasonu için plan yapmak, yaz için, 5 yıl sonrası için, emekli olduktan sonrası için, bir amacı bir ortaklığı olmak.. En basitinden birinin kokusunu özlediği olmak, sabah ilk göz göze geldiği olmak, yatağa girdiğimde sımsıkı sarılıp uyumak. Ruhun, bedenin her türlü sevgiye alakaya doyması. Sana basit gelen bu şeyler inan benim yaşama enerjimi kaybetme sebebim. Bazı hislerimi artık yalnız taşımaktan çok yoruldum, baya etimle kemiğimle hissediyorum ağırlığını.
Kendimden 15 yaş büyük birine de fırsat verdim, okumamış birine de. Beğenmediğim biriyle de oturdum, dünyanın bir ucunda yaşayacağımızı söyleyen biriyle de. Mesleğini oturtamamış, arkasında ailesinin 5 kuruş güvencesi olmayan birine de fırsat verdim. İnan her şekilde denedim. Şu hayatı paylaşabileceğim, anlayıp anlaşılabileceğim sıcak yürekli biri olsun diye her ihtimale buyur dedim.
Tanıştığım insanlarla ailemi de tanıştırdım. Ailem de her zaman destekledi kararlarıma saygı duydular. Desem ki ben tutturamıyorum doğru insanları, ailemin tanıştırdığı insanlarla da o aradığım hissi yakalayamadım..
İnan ne kadar zorlarsam zorlayayım olmuyor. Ve ben dehşet bir şekilde imtihan oluyorum isteğimin olmayışıyla. Her denememde daha büyük yıkılıyorum. Bir şeyin olmaması mı daha zor, yoksa neden oldu diye pişmanlık duymak mı dersen.. bence yokluğu daha zor. Bu toplumda bekar olmak da, dul olmak da çok zor. Üzerine yüklenen baskıdan tut da, sana bakan iğneleyici gözlere varana kadar.
Boşanırsan hiçbir şey bekar zamanlarındaki gibi olmayacak. Bir şey hissetmiyor da değilsin, bana kalırsa geçinmenin bir yolunu arayın. Bir terapiste gidin, yeni bir şeyler deneyin. Bir hobiye başlayın, bir şey bulun yani sizi kurtaracak.. Alttan almakla kimsenin bir yeri incinmez. Bazı yerde susmak gerek, hak vermesen de sessiz kalmak gerek. Bir şekilde bu gemiye bindiyseniz, ileriye götürmeye bakın derim.
Ve bilmeni isterim ki sana monoton ve sıkıcı gelen o hayat, birilerinin keşkesi, hayali. Belki bu açıdan bakınca içinde sevilmeye değer bir şeyler bulabilirsin.
51 Yorumla- 1 yıl
Boşuna anlatma anlamaz gözü çoktan dışarı kaymış
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılSize gordugum, yapilan bir arastirmayi aktarmak istiyorum.
"Son arastirmalar 2030 yilina kadar 25-44 yas araligindaki kadinlarin %45 inin bekar olacagini gösteriyor. Bu, bazilari tarafindan kadinlar icin zararli olacagi yonunde gosterilse de gercek boyle degil. Arastirmalar bekar kadinlarin daha huzurlu, mutlu olduklarini gösteriyor. Kadinlarin destekleyici olmayan iliskilere yerlesmek yerine, kendi refahlarini oncelik haline getiren kadinlarin daha iyi zihinsel ve fiziksel saglik yasadiklarini tutarli bir bicimde gosteriyor. Gunumuz erkek nesli fiziksel, entelektüel ve duygusal kapasitelerde kronik yetersiz performans gosteriyor. Mevcut erkek nesli genellikle kadinlarin bir iliskide ihtiyac duydugu temel guvenli alanlari saglamada basariz oluyor."
Kendi yorumuma gelecek olursak. Kadinlar kendini cok gelistirdi. Is hayatina, araba surmeye, sosyal hayatta olmaya uyum sagladi. Artik kadinlarin bircogu para kazaniyor. Ve erkeklik, koca olmak gunumuzde eve para getirmeyle olculmuyor. Erkeklerin eve para getirmekten cok daha fazla seyler koymasi lazim ortaya. Bu da maddi degil manevi seyler. Duygular, hassasiyet, is paylasimi, sorumluluk alma gibi.
Kadinlar gittikce şu noktaya geliyor. Param var evim arabam var, kendime ait bir hayatim var. Bir erkek hayatima bir sey katmayacaksa, tam tersine beni daha da yoracaksa, para kazanma dahil tum sorumluluklari uzerime yikacaksa olmasin daha iyi dusunuyor. Bu yukaridaki arastirmanin asıl konusu bu. Kadinlar kendini gelistirdi, para kazandi, kendi isini kendi halleder oldu. Erkege artik muhtac degiller. Kadinlar caga ayak uydurdu, parayi kazanmayi bildi, onune gelen firsatlari degerlendirdi.
Ama bu sirada da erkekler kendilerini hic gelistirmedi. 50-100 yil onceki erkeklerin kafasi neyse simdikilerde de o. geldigimiz şu noktada modern caga 200 yil onceki kafayla ayak uydurmaya calisinca olmadı. Kadinlarin geldikleri noktayi bir turlu farkedemediler.
Kadinlar buyuk bir atilim ve degisim gecirirken, sosyal ve is hayatina girerken erkekler işe gidip geldi, sadece calisti para kazandi, isten sonra gecip tv izlemeyi tercih etti. Hala da bu boyle. Bu da kadin erkek arasinda catisma ve ayriliklar olusturdu.
Suanda turkiye dahil dunyada "erkekler icin yalnizlik pandemisi" var. Yukarida bahsettigim arastirmada bunu destekliyor. Kadinlar evlenmek istemiyor. Kadinlar duygularinin, bedeninin tatmin edilmedigi bir evlilik istemiyor. Kadinlar bir evlilikte sadece cinsel ihtiyac gideren, yemek yapan, temizlik yapan, bir de ustune erkege maddi destek sunan, surekli veren ve fedakar olan bir tur olmak istemiyor. Verdigi kadar da almak istiyor. Alamadigi icinde ayriliklar oluyor.
Verdigi kadar almadigi icin, erkegine maddi destek dahil bircok konuda destek oldugu halde, kendisi erkeginden destek gormedigi icin kullanilmis, yalniz ve maddi manevi ihtiyac gidericiden baska bir sey degilmis olarak hissediyor kendini. Ve bu sadece evli kadinlarin farkettigi bir sey degil. Bekar kadinlarda bunu fazlasıyla gozlemledigi icin evlenmek istemiyorlar.
Erkekler icin yalnizlik pandemisi yillar gectikce artmaya devam edecek gibi gorunuyor duzelmedikleri, sorumluluk almadiklari surece. Arastirmalarda bunun olacagini gosteriyor zaten. %45 oran buyuk bir oran. nerdeyse yari yariya.
Kadinlar yalnizliga alismis, bundan mutluluk duyar haldeler. Kadinlar bu noktaya kendi kendine gelmedi, erkekler tarafindan desteklendi. Buyuklerimiz bile buyuk bir kiz neslini oku, calis kocana muhtac olma kizim diye yetistirdi. Bosuna da boyle yetistirmemisler. Bekar kadinlar evlenmekten cekiniyor, evli kadinlarda bu soruda oldugu gibi kisa evliliklerde dahi pisman oluyor. Bu kadinlar evlilikten neden bu kadar uzaklasti, neden pişman oluyorlar bir oturup karsi cinsin dusunmesi lazim diye dusunuyorum.
Kadinlarin bekarligi tercih etmesinin oraninin gittikce yukselmesi, erkeklerde yalnizlik pandemisi olmasinin sebeplerini artik tek tarafli kadin uzerinden degil de erkek uzerinden de dusunmek lazim.
Yillardir kadinlar suclaniyor , yuvasina kocasina sahip cikmadi, bosandi yuvayi dağıttı, erkegine gerekli destegi, cinselligi vermedi cart curt vs diye kadinlar suclaniyor. Kadinlar neden bunlari tercih ediyor ya da bu kadar evlenme, gelinlik giyme, yuva kurma meraklisi olan kadin cinsiyeti neden gittikce evlilikten, erkeklerden uzaklasiyor bir oturup bir dusunmek lazim. Erkekleri de isin icine alarak, bu kadinlar neden evlenince pisman oluyor, bu kadinlar neden bekar kalmak istiyor bunu cozmek lazim. Mesele kadindan coktan cikti artik. Kadin uzerinden degilde erkek uzerinden dusunmenin vakti geldi de geciyor sanki.
816 Yorumla- 1 yıl
Evli misin?
- 1 yıl
Şu cevabın alnı olsa da öpsem keşke. O kadar doğru bir cevap ki bu...
- 1 yıl
Üstüne yazacak bir şey kalmamış.
- 1 yıl
Gizli üye ne kadar güzel yazmışsınız. Fakat bu yazdıklarınız bu soru için güzel eminim bu soru sahibi eğer kariyer yapıp evlenmimis olsaydı ve sorusu pişman oldum keşke kariyer değil doğru erkeği bulup evlilik yapma mutlu bir yuva kurma çocuk sahibi olma gibi şeylerden bahsetse bu defa aşk, sevgi, evlilik, mutlu olma konularını yazıp gene tüm alkışları alacaktın.
Peki hiç düşündün mü madem kadınlar kendilerini o kadar geliştirdi neden doğru erkeği bulamıyor? Demek ki dediğin gibi geliştirme olmamış. Diyelim ki erkekler hatalı peki bu erkekleri kim doğurup büyütüp eğitiyor? Gene bir kadın yapıyor bu işi 👍 yani olay hiçte öyle yazdığın gibi kadınlar kendini çok güzel geliştirdi biz erkekler tunç devrindeki gibi kaldık gelişmedik şeklinde değil. - 1 yıl
Bu soruda @birazoyleyimdir kullanıcısı gibi yapıcı olmak gerekir.
Cevap sahibi1 yıl@Kawasaki_Ninja dogru erkek yoktur ya da kalmamistir belki? Her erkek dogru kadini secemedigi gibi kadinlarinda buna hakki vardir degil mi? Erkekleri kadinlar egitiyor evet ama peki baba nerede? Baba neden cocuguna ornek, rol model olamiyor da tum cocuk yetistirme surecini anneye birakiyor? Baba destek olsa, cocuguma bende bakacagim, ona guzel rol model olacagim dese ve bunun icraatinda olsa kac tane kadin buna itiraz eder? Bu ulkenin evlatlari babasi hayatta olup babasizlik ceken evlatlarla dolu. Bu gercehi atlamayalim. Bir turk erkegi neden koca ve baba olarak kendine sadece calisma ve para kazanma sorumlulugunu aliyor? Bugun yapilan arastirmalarda cocuk gelisiminde babaninda cok onemli rolu oldugu daha fazla ortaya cikmis durumda. Peki babalar nerede? Babalarin biraktigi boslugu anneler tamamlaya calistigi icin, annenin uzerine yikildigi icin bu erkek cocuklari da otomatikmen anneler yetistiriyor olabilir mi? Ben erkegin annesinden şu lafi duydum. Oglum cocuguyla oynamiyor, oynasin diye ben israr ediyorum dediğini duydum. Babanne bile oglunun kendi cocuguyla vakit gecirmedigini farkinda. Yetistirme dedigimiz seyde tamamen anneye yikilmamasi gereken bir sey. Baba nerede? Ve her iyi yetistirilen cocuk iyi mi oluyor? Her cocugun kendi fitrati var. Dindar bir ailenin oglu ateist olabiliyor. Madde kullanmayan bir ailenin evladi madde kullanabiliyor. Zina yapmayan bir ailenin evladi buna duskun olabiliyor. Cocuklar evet etkimizde kaliyorlar yetistirilis olarak ama bir noktada da her birey kendi yolunu da ciziyor. Anne istedigi kadar iyi bir sey ortaya cikarmaya calissin. Bazen olmuyor. Ama bu demek degil ki baba elini kolunu cocugundan ceksin, bakiminda, gelisiminde destegi olmasin. Annelere sucu atmak yerine siz beyleri/babalari cocuk yetistirmede saha da gorsek, bir de oyle denesekte sonuclara baksak daha iyi olur sanki.
- 1 yıl
Doğru erkek kalmamıştır derken karnınızda taşıyıp ilk eğitimini bizzat verdiğiniz oğullarınızın eğitim temelini yanlış attığınızı mı söylüyorsunuz. Yanlış insan seçme konusunda haklısınız ama biz erkekler teklif ederiz oysa gerçekten seçimi yapan yani o işin olacağına veya olmayacağına siz kadınlar karar veriyor. (Realist olalım) Çevremde çok erkek var eşi doğum yapınca ilk 3 ay sürekli eş ve bebekleri ile aşırı derecede ilgililer. Emzirme, gaz çıkarma, alt değiştirme, bebeği yıkama, devam sütü gibi gibi şeyler duya duya çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bir kursa maruz kaldım. Yani iddia ettiğiniz gibi siz kadınlar mükemmel gelişim gösterip biz ilk çağlarda olduğu gibi avlanip avımızı çiğ çiğ yemiyoruz. (burada abartma sanatı var ekstradan bunun için cephe açmayın lütfen) sahada görmek istediğiniz erkeklerden biri benim 👍 hocada dahil olmak üzere (25 kişilik) hepsi kadın çocuk gelişimi ve eğitimi kursuna gittim (ctesi pazar) 936 saat bu konuda kendimi geliştirdim ve kursta bana uygun olduğunu düşündüğüm bir kursiyere ilgimi belli edip bir erkekten beklentisini sordum. Hiç senin gibi düşünmüyordu. Çalışıp para kazansın ev işi yapmasın dominant olsun gerekirse bana sert davransın şeklinde cümleler kurunca birden soğudum ve iletişimi azaltıp kestim. Yani uzun lafın kısası dediğiniz gibi her insanın fıtratı farklı deyip neden bütün erkekleri aynı kefeye koyma yoluna gidiyorsunuz? Tüm kadınlar kendini mükemmel derecede geliştirdi bizler hala elimizde mızrak kıçımızda yaprakla dolaşıp ateşin bulunmasınan bihabermişiz gibi yorumlar yapmayın lütfen. Ben evde bazen mutfağa girip keyfime göre bir şeyler yapayım diyorum annem kızıp mutfağı dağıtma ne istiyorsan bana söyle der. Kendi annemde olsa hatanın çoğu siz kadınlarda 👍 bu konuda biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz fakat gerçek ortada ve hiç kimse kusura bakmasın hatanın büyüğü siz kadınlarda..
Cevap sahibi1 yıl@Kawasaki_Ninja ben toplumdan genelden bahsediyorum sen ise kendi kucuk cevrenden ve kendinden. Sizler gibi insanlarda var ama cogunlugu olusturmuyorsunuz. Karnimizda cocuk tasidigimiz icin kusura bakma. Allah boyle yaratmis. Ha o cocuk icerdeyken babanin anneye davranislarininda cocugu etkiledigini egitim sirasinda gormussundur sanirim. Is yine sadece kadinda bitmiyor, erkeginde bu surecte cok etkisi var ama anlamak istemiyorsun. Biz kadinlar neden dogru erkek kovalamaya mecbur birakiliyoruz? Siz erkekler dogru olmaya calissanizda bizde samanlikta igne aramasak ne dersin? Siz erkekler dogru, duzgun erkekler olsanizda bizimde elimizdeki secenekler bollassa, yanlis erkek secme riskini sizinde sayenizde azaltsak nasil olur? Ama bu kafaya anlatacak cokta bir sey yok. Biz kadinlar bu dunyaya gelmekte sucluyuz zaten. Hatanin en buyugu kadin olmak zaten, ozellikle bu ulkede. Disari ciksak suc, sacimizi acsak suc, kapatsak suc, giyinsek suc, giyinmesek suc, hamile kalsak suc, kalmasak suc, tek basimiza kucucuk bir bebegi yetistirmeye calissak suc, iyi anne olmaya calissak suc, olmasak daha buyuk suc, cocuk istemesek suc, istesek suc, o cocugun skrumlulugunu alip elimizden geldigince yetistirirkende (ki cogu zaman buyuk oranda bu asamada yalniz oluyoruz) yine suc. Siz erkeklerin hicbir sucu yok. Bizim hatamiz dunyaya gelmek ve kadin olarak gelmek zaten. Senden kadin oldugumuz icin, dogurma yetisine sahip oldugumuz icin, cocugumuzu bir sekilde yetistirmeye calistigimiz icin, anne oldugumuz icin ozur diliyorum. Annelerin bie sozu vardir imkani olan baba olsun, anne olmak her seyiyle cok zor diye. Keske baba olabilseydik. Babalarımız, erkeklerimiz mukemmel. Bu ulkede babasi hayatta olup, babasizlik ceken hic kimse yok. Alinan terapilerde baba boslugu yok. Anne boslugu var o yuzden terapi alıyorlar. Haklisin. Anneler anneliklerini yapamiyor. Biz hataliyiz haklisin. Diyecek soz yok...
- 1 yıl
Benim çevremin küçüklüğünü size şöyle tarif edeyim; internet bütün dünyayı global bir köy haline getirdi ve benim yabancı dilim var. Çevremden kastım yaşadığım coğrafi konum değil, kendini geliştirirmiş, doğru yanlışı bilen ve doğru yolda olan kişiler. Yani bu çevremdekiler farklı farklı ülke hatta kıtalarda 👍 daha biraz önce siz kadınlar mükemmeldiniz tüm hata erkeklerdeydi. Şimdi ne oldu tüm suçu neden kabul ediyorsunuz? Ortada bir sorun varsa objektif bir şekilde teşhis edilmeli ki çözüm bulmak mümkün olsun.
Gelelim doğru kişiyi aramaya, çarşıya pazara veya avm'ye giden bir kadın ihtiyacı olan bir şey olunca ilk gördüğünü alıp çıkıyor mu? Yiyeceği domatesi, patatesi bile seçip seçip alıyor. Alış verişteki gibi Titiz olup ömür geçireceğiniz insanı incelerseniz yeterli olur. Doğru düzgün insan olma konusu sadece erkekler için geçerli değil kadınlarda doğru düzgün insan olmak zorunda 👍 beş parmağın beşi bir mi ki insanların aynı şekilde değer yargıları olsun? Örnek olarak Müslümanlıkta nikahsız birliktelik zina oysa budistler özellikle kadın egemen olan Tayvanda cinsellik konusunda aşırı rahatlar. Hal böyle olunca erkek veya kadın evlenip ömür geçireceği kişiyi iyi araştırıp seçmek zorunda değil mi? Türkiye büyük bir ülke her milletten insan var ve her birinin düşüncesi farklı farklı. Sırf sen istedin diye hepimiz senin istediğin gibi tek tip erkek olmak zorunda mıyız? Sen bu kafadaysan zaten bana hiç bir şey anlatma 👍
Cevap sahibi1 yıl@Kawasaki_Ninja hakli oldugunu kabul etmedim. Ironi yaptim ama anlamamissin... aldigin egitimlerinde pek işe yaramamis. Egitim fakultesi okul oncesi ogretmenligi ve psikolojik danismanlik rehberlik mezunuyum. Suanda da meslegimde ve cocuklarim oldugunda gelisiminde iyi olmak icin aciktan cocuk gelisimi okuyorum. Okul oncesi ile derslerimizin bazilari ayni ama cocugun gelisimini dogum oncesinden aldigi icin, egitim formasyon dersleri olmadigi icin okumayi tercih ettim. Insanlarin psikolojisine, toplumun sosyolojisine hakimim. Hem okudugum bolum geregi hemde sahada calistigimdan dolayi. Bu isler kursla vs olsaydi bu bolumler fakültede olmazdi. Kurs almak yerine fakultede yabda aciktan okumanizi tavsiye ederim. Dedigim seyleri anlamadiginizi dusunuyorum. Simdi baska seyler diyecegim yine anlasamayacagiz. Ironi, kinaye yaptigim yerleri dahi anlamiyorsunuz çünkü. Daha da konusmaya gerek yok. Son yorumumda da diyecek bir sey yok demistim. Size diyecek bir seyim yok. Iyi gunler.
- 1 yıl
Özrünüz kabahatinizden büyük derler ya aynı o durum gerçekleşti. Ben çocuk sahibi olma ihtimalime binaen o kursa gittim ve gittiğim için kendimi çok iyi hissediyorum sen erkek olmadığın için bilmezsin çünkü annelik iç güdüsel olarak yüklenir oysa babalık sonradan öğreniliyor. Bende ileri yönelik yatırım yaptım fakat anlamanı beklemiyorum çünkü biz erkekler sana göre ateşi daha bulamadık.
İroni yapmak yerine gerçekleri görüp hatalı olduğunuz noktaları bulup düzeltin ki mutlu olabilesiniz. Anladığın şekilde yazayım, Böyle sizlanan bir kadın etraftaki avcılara bir av olduğu hissini veriyor. Olaylara objektif olarak bakmıyorsanız bir şey söylemezseniz daha iyi olur zaten ve sizede iyi günler. - 1 yıl
@wouldliketobeLulu tamam da mesele sadece o değil meseel biraz da ekonomik anlamda değişen toplum. eskiden abd filmlerinde hep erkekler kaçardı baba olmak dan korkarlardı henüz hazır değilm derler di. Bizim kültürümüzde de herkes evlen der senin de evde bir çorba kaynasın hesabı bu bakış açısı biraz da böyle. birde sosyal medya ve tv ler insanalra farklı şeyleri empoze ettiler bunun neticesinde bir çoğumuz hayatından memnun değil zira hep daha fazlası isteniyor
- 1 yıl
@forrestman bakın siz kendinizi bahsedilen erkek kategorisine eklemiş olabilirsiniz ama bu daha çok şimdiki nesil erkeği için bir çıkarım. Sizin zamanınız için geçerli olan doğrular şimdi için geçerli değil. Olaylara kişisel bakmamanızı tavsiye edeceğim çünkü 2 nesil arasında dağlar kadar fark var.
Kadınların ekonomik özgürlüğü sebeplerden biri olabilir ancak tek problem bu olsa bu kadar yaygın yaşanan bir sorun olmaz bu. Sizden sonra gelen nesil erkeklerin çoğunluk kısmı hem hiçbir şey yapmıyorlar hem de kadınların rollerini çalıyorlar. Muhatap olduğumuz kitleyi bilmediğiniz için kendi açınızdan yorum yapıyorsunuz. - 1 yıl
@wouldliketobeLulu yok kadınların ekonomik özgürlüğü sebeb demedim. kadın zaten ekonomik özgür olmak zorunda sağlıklık il, işki için o şart bence. benim dediğim makro ekonomik ve sosyolojik olaylar. önceden vahşi kapitalizm bu kadar da acımazsız işleyemezdi. şimdi her şey popüler kültür üzerine ve popüler kültür düşünceleri yönetiyor. bu anlattığım şey sadece erkek ve kadın bireyler için değil tüm bireyler için gecerli. bugün dilan polatlar gibileri çıkıyor bir an milyonlarca takipcisi oluyor ve herkes onlar gibi yaşamak istiyor erkek de kadında hatta gençler de ellerinde ki ile yetinmek yerine (ki bu bir yere kadar da doğrudur aslında yetinmemeli) ulaşabileceiğinin de üzerini istiyor üstelik bunu da emek harcama dan , çalışmadan yorulmadan becermek istiyor. dolayısıyla günümüzde yapılan evliliklerin bir çoğu popüler kültürm evlilikleri gibi en ufak bir yokuşta rolelr değişiyor. zira sevgi tükenmişliği başlıyor. yani sorun biraz da insanlara pompalanan emeksiz kancaç olabiliecği lüks yaşamım aslında kolay yollarla elde edilebilceği pohpohlamasıdr. dolayısyla benim yorumum kedni açımdan yorum evet zira ülkeye baktığım da z kuşağına baktığımda gördüğüm bu. herkes emeksiz kazanç peşinde tabii herkes çalışma hakkını alacak o ayrı. ikincisi dediğim gibi kadın kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış olmalı
- 1 yıl
Katılıyorum güzel bir yorum olmuş. Erkekler yıllardır ne yaptı hakikaten hala geçip tv karşısında göbeğini kaşıyıp yemek beklemeye devam...
- 1 yıl
@GİDENLERDENN Allah aşkına nasıl bir çevreniz var çok merak ediyorum. En son tüm erkekler öküz diyen biriyle buluşmaya karar verdiğimde beni ahıra çağırmıştı. Acaba siz mağarada yaşıyor olabilir misiniz? Çünkü diğer ihtimal tarif ettiğiniz erkekleri hakkettiğiniz anlamına geliyor.
1 yılAile evin artık eskisi gibi olmayacak. Anladığım kadarı ile eşinden kaynaklı büyük sıkıntıkar yok. Senin sorunun eşinle değil evlilik kurumu ile olabilir. Bir de duygusal boşluğun olabilir. Ancak kiminle evlenirsen evlen eşine olan aşkın sevgin hep canlı kalmayacak. Bazen ölü rolü yapacak, bazen bayılacak bazen uyuyacak bazen de çok diri olacak. Bu süreç kiminle evlenirsen evlen yaşama ihtimalin yüksek olan bir süreç. Bu nedenle ilk etapta boşanma ağır bir sonuç olabilir. Ama psikolojini ciddi şekilde olumsuz etkiliyorsa, şiddet varsa (ekonomik, cinsel, fiziksel, psikolojik) bekleme boşan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkağıt üzerinde devam eden ama fiilen biten bir evlilik.
hayat bazen belli kararların yanlış olduğunu zaman geçince gösterebilir. önünde uzun bir hayat var ve stresle üzüntüyle geçmesi bence kaos olur.
çocuk da yok nasılsa, medeni bir iletişim kurun ayırın yolları sen de kendi hayatına odaklan yazık etmeyin kendinize. yarın bir gün çocuk olur ya da farklı bir hayat samimiyeti olur boşanmak daha zor hal alır.
evlilik herkese göre olmayabilir her ilişki mutlu sonla bitmek zorunda değil, dünya boşanmış milyonlarca insandan oluşuyor04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılhem bunlardann şikayetçi olup hem de ayrılmak istemiyorum demek de seni bu ilişkinin hatalı tarafı yapmaya yeter ayrıca onu da söyleyeyim. parayı atayım hem yazı hem tura gelsin diye bir seçenek yok hayatta.
Soran1 yılÇok haklısınız ama sevgi var. O da seviyor. Bunu hissediyorum. Hissetmediğim zamanları biliyorum çünkü eski sevgilimden. Ama cidden kararsızım.
Cevap sahibi1 yılseven insan eşine orp demez bence kusurabakma da.
bence ailen tarafında kafanı karıştıran bir durum var onun etkisindesin biraz da.
Soran1 yılBen de dedim. Sevgimle alakası yok onu dememin diyor. Akşam geldikçe ondan soğuyorum kimseye de anlatamadım. Dışarıdan o kadar iyi ki birine onunla tartıştım desem direkt seninkinin bir suçu yoktur. Büyütme derler. Dışarıdan o kadar iyi. Namazında. Sigarası Bile olmayan biri ama
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle duygularını paylaşman ve bu konuda samimi olman gerçekten önemli. Sevgiyle başlayan bir ilişki bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşabilir, bu çok insanın yaşadığı bir durum. 👫 Her ilişkinin kendi içinde mücadeleleri oluyor. Senin de hissettiğin gibi, bazen beklentiler gerçekleştirilmediğinde veya yanlış iletişim olduğunda sorunlar büyüyebilir.
Öncelikle, kendine şefkatli olmayı dene. Bu dönemde eşinle samimi bir şekilde konuşarak hislerini paylaşmak, duygularını ve beklentilerini anlatmak önemli. İkinizin de duygularını ve ihtiyaçlarını anlamak için profesyonel destek almak, bir çift terapisine katılmak da yardımcı olabilir. 💬 Evlilik, karşılıklı anlayış ve saygı temelinde şekillenir; bu süreçte unutulmaması gereken en önemli şey karşılıklı iletişimin gücüdür.
Unutma ki yeni yıl yeniliklerle dolu olabilir. Belki 2025’de ilişkiniz adına yeni bir sayfa açma şansı yakalayabilirsiniz. Dilerim bu süreçte iç huzurunu bulursun! 🎄❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
70Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,1b cevap paylaştı.
1 yılBoşanmak çözüm değil ki gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanabilirsiniz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s 1 yıl3 aylık evliyim, eşim harika biri hiç tartışmamız bile yok ama bazen keşke evlenmeseydim diyorum. Yalnız yaşardım kedi alırdım.. sonra kedi alerjim olduğu geliyo aklıma, sonra eşimi görüyorum "ağzını yirim" moduna giriyorum. Biz de 1 yıl içinde tanıştık söz nişan düğün hatta düğünü yaptık tanışma yıldönümümüz 20 gün sonraydı. Bunalmak bazen normal olabilir kendini suçlama. Tartışmaların sebeplerini bilmiyorum ama saçma nedenler ise kendini frenlemeye çalış. Abuk subuk şeylere kızıyorum bazen sonra da kendime kızıyorum falan. Zor işler
50 Yorumla
1 yılSonucta iki farklı hayat yaşamış bireyler aynı çatı altında yaşayınca tam anlamıyla birbirini tanımaya başlar. Yani bu taşlar oturması deniliyor
Taşlar 2 sene içinde anca oturuyor. Bu asamada yine de çocuk yapmayın.
Ayrıca herkesin kendine özel alanları olmalı
Kimseyi değiştiremezsiniz. Sizde degismeyin
Olduğu gibi kabul edin
Yoksa zaten evlilik yürümez22 Yorumla
Soran1 yılAma kalbim çok kırık. Nasıl düzelecek
- 1 yıl
Sorunları virgül atarak ertelemeyin.
Açık acik konuşun iletişim kurun. Ve sorunu noktalayin
Geçmişi yani sonucu değişmeyen şeyleri düşünmek sana birsey kazandırmaz sadece kendini uzersin
Evlenen genç kızların çoğunda bu düşünce oluyor. Çok doğal. Çünkü babalarının evinde sorun yoksa gayet rahat yaşıyorlar. Sorumluluk yüzdesi bile düşük. Evlilik hayatında öyle değil. Ev iş birde varsa cocuk... evlenen erkeklerde ise tam tersi. Anne evinden daha özgür bir alana geçtiklerinden kaplan kesiliyorlar. O yüzden bu pişmanlık çok doğal. Sevgi olmadığını ve kavgalarınızın kaldırılamayacak kadar ağır olduğunu düşünüyorsan evliliğini çocuk yokken gözden geçir derim. Ama keşke evlenmeseydim düşüncesi dönemlik bence sakin ol🙂
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. boşan sende bosan kanka. evlilikler artık oyle zaten.
neyse tabi kişisel neler yasadın bilmiyorum ama devir bozuldu onu kastettim aslında.
bu devirde gizli üye korumak zor. kararını ver. bosanmak basit kolay. sonra pişman olma. 2ci pişmanlık olur. bence daha yeni. sor cevrene. cok kişi der. işte su zaman tartıstık vs diye. 2 insan mutlaka bunları yasıcaktır. dünya böyle. illa olur. ben yerinde olsam kurtarmaya bakardım diyim. 6 ay sonra evlenmenın sacmalıgını da anlamadım sanırım ıcınde kalmıs bekarlık. gezcem tozcam mı dedin icinden bilmiyorum ama. 25 yas güzel bi yas evlenmek icin bence. neyse karar senin bro
20 Yorumla
1 yılbence hazır olmadan ve de gerçek sevgi olmadan evlenmişssin aslında nişanlılıkda bu kendini belli etmiş karşıda ki kişi ile anlaşamamak başlamış fakat görmek istememişssin ya da değişir diye umdun. Belki de briaz geç kaldım diye düşündün bilemiyorum ama neticede sen evlilikden değil karşı da ki kişi ile olan beraberlikden mutsuzsun. Sana tavsiyem şudur zararın neresinden dönsen kardır. ilişki daha da toksit hale gelmeden kendini kurtar. Ayrıl git biraz dağ bayır orman gez biraz rahatla şöyle bir kendini dinle bir süre de yeni bir ilişki kurma iyice kendini rahatlat sonrasına bakarsın
10 Yorumlabu. konuda. oturup. konuşmalısın. önce. sevgin. var mı. ona. karşı. hala. ona. bak. eviliğin. ilk. yıllarında. tartışmaların. şiddeti. çok. büyük. oluyor. zamanla. oturtuyorsun. sakinleşiyorsun. ve. bazı. şeyleri. aşıyorsun. yani. bu. aslında. normal. önemli. olan. çözebiliyormusunuz. sonundagönlünü. almayı. biliyormu. ya da . sen. biliyormusun. o. var. zaten. aynı. evin. içinde. çok. fazla.. küs. kalınmıyor
23 Yorumla- 1 yıl
Abla cevap güzel olmuş ama nokta komasına girdim
- 1 yıl
@Yutfiyutre boşluk. tuşum. bozuk
- 1 yıl
Doğrudur anladım
Gizli Üye(30-35)1 yılEvliyken baba evinde gördüğün muamele ile bekar veya dul iken baba evinde gördüğün muamele aynı olmaz. Baba evine dönsen bir zaman sonra huzurun kaçar, ayrı eve çıkmak istersin. Veya ayrılmakla hata mı ettim diye düşünmeye başlarsın. Tartışsanız da 4. gün seni özleyen kocanın kıymetini bil bence. Bu işin yaşlılığı da var. Bugün kadınlar evlenmek istemiyormuş ya da evlenen boşanıyormuş diyorlar. Hayır, bekar iken evliliğe evli iken bekarlığa hasret duyuyor. Ve boşanan günümüz kadınları henüz yaşlılığı tecrübe etmedi. Yaşlanınca yalnızlık daha zordur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik sorumluluk ve sadakat ve sevgi ister. Sen bunların bilincinde degil miydin? Eskisi gibi bakamıyorum ne anlamda söyledin? Aileni ve evini özlemen çok normal herkes özler, özleyebilirsin bu normaldir. Aileni ziyaret etmeye git. Bence sen evliligin ne oldugunu bilmeden evlenmişsin. Evlendigin adamı sevmiyor musun? Bu senin ve hislerinin karar vermesi gerekiyor. 25 yaşında atanmışsın ve hemen evlenmişsin. Kimse seni zorlamadı sen kendi isteginle evlenmişsin bizim senin için yapabilcegimiz bir şey yok. Biz ne yapalım? Eşinle mutlu degil misin? Eşinle problemlerin var bunu bizimle degil , Evli oldugun adamla konuşman gerekiyor. birlikte çözüm yolu bulman gerekiyor. Burada ki insanlarla bir şey çözemezsin eşinle konuş ve anlaş , artık çocuk degilsin bunun farkında ol
00 YorumlaBu kadınların sürekli 'özgür' olmak istemesi bana artık rahatsızlık veriyor çünkü amaç burada özgür olmak değil hepimiz çok iyi biliyoruz kadın çalışıyorsa hiçbir erkeğin çerçevesine girmek istemiyor her şeyi yapayım edeyim ama bana kimse karısmasın istiyor eyv peki ama 30-35 yaşına kadar böyle yaşayıp her türlü boku yeyip biyolojik saat alarm verince de evlenecek erkek mi var deyip küçük evlerde, yanlarında 2 kedi ile antidepresanlarla yalnız başınıza (aralarda sadece sizi götürmek isteyen fırsatçıları saymıyorum) yaşayan çaresiz kadınlar olarak yaşarsınız tercih sizin erkek her anlamda tek başına yaşar da bir kadının ne gücü ne de genetik içgüdüsü tek başına yaşamaya müsait değildir siz bilirsiniz
10 Yorumla
1 yılBoşanmalisin diyemem ama önce bir yol bulun aranızı düzeltin sonrasında eğer hala buna rağmen pişman oluyorsan saygı görmüyorsan durumu aile büyüklerine bildirin onlar çözmeye çalışsın hala işler çözülmüyorsa ilişki terapisi falan görebilirsiniz ama ikinizde bu durumu devam ettirmek istemiyorsanız boşanmak Rabbimin en sevmediği helaldir bosanmanizda dinen bir sakınca yoktur. Fakat acele etmeden işleri bir çözüme kavuşturmaya çalışın belki güzel günler gecireceksin. Herşeyin hayırlısını dilerim hakkınızda.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
s 1 yılEvlenınce insanların ayrılmalarının nedeni, evlenmeden once yasanan sorunlardır. Bunlar goz ardı edilmemesi gereken onemli ayrıntılardır
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik sana göre değil. ya da o adam sana göre değil. Arzu yoksa , çocukta yoksa ayrıl derim. Yol yakın sayılır. 40 ında boşanmanın anlamı yok. Gençsin güzelsin. O gider daha iyisi gelir. Onla evlenirsin. 40 ından sonra boşansan kim gelir o yaştan sonra
00 Yorumla
1 yılHahahah classic woman ☕️
Yaşın biraz geçmiş evlenmişsin bakire de değilsin duygusallığını kontrol altına alamıyorsun kocan senin için herşeyi yapıyor mutlusun ama gözün dışarı kaymış senin başka tatlar almak istiyorsun ama bunu bil ki yaşın 30 u geçince yaşlanacaksın be üstelik hem boşanmış hem de bakire olmayan ve yaşlanmış bir kadını kimse kabul etmeyecek ve seni kullanacaklar ayrıca evde kedilerinle tek başına yaşayıp öleceksin bu ihtimali düşün ve öyle kararını ver00 Yorumla
1 yılEğer gerçekten mutsuzsan ve artık bu ilişki seni daha fazla yıpratıyorsa kendin için en doğru kararı vermelisin kimse hayatını sürekli mutsuzlukla geçirmek zorunda değil bazen bitirmek en doğru olanı olur çünkü huzur ve mutluluk her şeyden daha önemli sonuçta bu senin hayatın ve kendi mutluluğunu öncelik yapmalısın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Nişanlılık döneminde aslında tehlike çanları senin için çalmış ama o zaman görememişsin sanırım. Daha yaşın çok genç ve ne olursa olsun bu da bir şiddet şeklidir. Kimse üzülmeden karşılıklı olarak kendinizi düzeltme yoluna girmeyi deneyin illa ki düzelecek bir tarafı vardır he baktın hiç olmuyor, yolları ayırmak en mantıklısı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Nişanlılık sürecinden belliymiş zaten göz ardı etmesen o zaman ayrılsaydın bunları yaşamayacaktın... şimdi onun hayatınıda bağladın zora soktun...25 yaş evlilik için doğru bir yaş şimdi boşansan ne olacak daha iyisinimi bullacağını sanıyorsun..
12 Yorumla- 1 yıl
25 ideal falan değil günümüz şartlarında erken
- 1 yıl
Birini bulmak zorunda değil bulsa bile evlenmek zorunda değil. Evlenip pişman olunabilinir. Sonuç ayrılabilir ve hayatına bakabilir olayı dramatize etmeyin seninde kızın var ilerde istemezse kocasının yatağına görmesini. isteyeceksin yoksa huzurmu dileyeceksin
Gizli Üye(30-35)1 yılAile evini özlemeyen yoktur kendi anne babandan pay biç, yanlarına gitmek için can atar insan sürekli. Sevmiyorsan ayrıl ne diyim, beterini bulma da sonra. Erkekler bana kalırsa asla mükemmel varlıklar olamazlar. Dışarıdan çok iyi sandığın da ya karısını boynuzluyodur ya içi sapıktır. Ya zor komplike varlıklar. Kadınlar gibi net değiller. Seveni de deli gibi sever, sevildiğini anlamazsın pişman eder.
10 Yorumla
1 yılMerkezinden çok uzaksın seni sürekli kırıp üzen kalbini yaralayan biriyle yaşaman imkansız üstelik neden tartıştığınız bile belirsiz bu kadar acı çektirmesi hiç normal değil çok agresif birine benziyor böyle bir adamla ömür cekilmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmediğime şükrediyorum. Maalesef bu olaylar tam ibretlik ya. Allah sabır versin. Kararı verecek olan sensin.
10 Yorumla Maalesef bu şekilde başlamışsa sonrası da böyle gidecektir hiçbir zaman sevgiyle ona bağlı kalamazsin Eğer çocuk yoksa çocuk olmadan Yollarını ayırmanı tavsiye ederim Eğer çocuk olursa işin daha da zorlaşacak daha çok çıkmaza gireceksin.
14 YorumlaKadınlar doyumsuz tatminsiz ne istediklerini bilmiyolar. Her kabahati erkekde arıyorlar. Önce kendilerini sorgulasınlar. Evlilik yükünü kaldıramayacak olan kadınlar evlenip erkeğin hayatını heba etmesinler
10 Yorumla
1 yılÇoğu kiz yanginli gibi 25 i görür görmez evlendi direkt atanıp evlenen arkadaşlarım vardı senin gibi insan bir gezer tozar hayatını yaşar tabi pişman olursun koca ölene kadar koca ama bekarlık bir daha gelmiyor 😃
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yıleğer çocuk yoksa mutlu değilsen hayatının geri kalanında mutlu olacağına inanmıyorsan ayrıl bazı ilişkiler vardır evlenince biter bitmek zorundadır. belki de sizinki de öyledir...
06 Yorumla
Soran1 yılUmarım öyle değildir. Çocuk yok
- 1 yıl
umarım değildir. bence ikinizde sakinken karşılıklı bir oturun konuşun çözüm arayın baktınız tek çözüm ya da son çözüm boşanmak o zaman bu kararı alın
Soran1 yılSöyledim. Açıkçası bana 4 5 defa "o... pu" Bile dedi. Neymiş sinir anında demişmiş. Altı boş bir kelimeymiş. Bunu unutamıyorum mesela
- 1 yıl
Sinir anında bile olsa insan sevdiğine öyle bir şey dememeli.
Soran1 yılKesinlikle.
- 1 yıl
iyi düşünün taşının. aile evini özlemeniz normal o bir şekilde atlatılır ama sizin aranızda yaşananlar böyle devam ederse sonuç belli gibi.
- Aile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılİkilemde kalmak kötüdür. Ya durumu anlatıp bosanacaksin, ya da sevmeye çalışacaksın adamı.
10 Yorumla Of Cok kotu bir durum her evlenen insanin yasadigi keske evlenmeseydim sözü
10 Yorumla
1 yılEvlilik çocuk oyuncağı değil. Eşini al karşına ve konuş. Boşanmak bir çözüm değil.
40 YorumlaEvlenene kadar seviyorum bitiyorum ölüyorum onsuz olamıyorum evlendikten sonra toz pembe hayaller bitiyor tabi çocukta hata neden evlendiyse sevgili olarak takılıp canı sıkılınca gitmesi lazım
00 Yorumla
1 yılEvliliklerin oturması en az 3 yıl alıyor. Ama eğer çok bunaldiysaniz çift terapisine gidip psikolojik destek alabilirsiniz. Bir uzman desteği her zaman daha yardımcı olur 🌸
00 Yorumla
1 yılMaalesef sevgililikte nişanlılıkta nasılsa evlilikte de öyle olur hatta daha fazlası bunun bi tık üstü çocuk olunca duzelir geçer kafası. Kesinlikle olmayınca olmuyor
00 Yorumla
1 yılHerşeyi zamana bırak. Ben umut ediyorum ki bu sorunlar düzelecek ve her şey yoluna girecek.
Sakına arkana bakma ve çevredekilerin lafına bakıpta yuvanı dağıtma ve bekle.00 YorumlaAnladım ataninca toton kalktı her şey gözüne batmaya başladı. Sizin gibilerden tiksiniyorum ya insanı evlilikten soğutuyorsunuz
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKavgaları unutan biriyle olmaz bence. Çünkü kavgadan kaostan besleniyor ve aile evinde öyle görmüş olabilir.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Çocuk ta yoksa yol yakınken ayrıl. Zaten atanır , atanmaz evlenerek çok acele etmişsin. Muhtemelen kocan seni etkiledi bu konuda
10 Yorumlabir insan eşine içinden bile o. pu demeyi yakıştıramaz... Bu unutulacak bir şey değil tabi ki ukte kalır boşansan haklısın yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılSen bunalmışsın, ailenin yanına gidin ve takılın biraz. O güvenceyi hisset. Birde anlayış hiç göstermiyormu, haklısın dahi demiyor mu?
00 Yorumla
1 yılCook yanlış düşünüyorsun karım olsaydı şimdi kölesi olurdum illa kavga olacak ama şiddet olmayacak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. Sineye çekilebilen şeyler değilse sadece oturup konuşulmalı ama yapılabilecek şeyler yapıldıktan sonra hala bir şey değişmiyorsa boşanmalısın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılEvli biri olarak neden bu kadar acele ettiğini merak ettim
10 Yorumla Kocası asker olup valorant oynayan adamın karısı mısın?
00 YorumlaSen severek degil meraktan evlenmissin bence
00 Yorumlaİçinde kalmışlık olduğu için böyle hissediyorsun. Anlıyorum seni
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Tartışmak aşkı sevgiyi bitirmez. Adamı sevmiyor musun? Yâda huylarını mi
00 Yorumla
1 yılHer şey göze batar artık. Kendini değil onu da düşünerek ayrılmalısın...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılTartışma vars olmaz zaten uyum yok drmekdır. Boşa hayatını daha cok karartm
00 Yorumla
1 yılEşin ve sen ne işi yapıyorsunuz? Statü farkı var mı? Görücü usulü evlendiniz sanırım.
00 Yorumla
1 yılEvlilik böyledir zaten annem babamda hep küfürlı kavga eder alışığız
00 Yorumla
1 yılNasıl tanıştınız? Evlenmeye nasıl karar verdiniz?
00 Yorumla
1 yılproblemi kavga nedenlerinizi tespit etmeniz lazim konusun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 641 cevap paylaştı. karşılıklı merhamet gösterin zamanla düzelir
00 Yorumla
1 yılBence sizde ten uyumu yok. O yüzden iten bir güç oluyor sizi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 861 cevap paylaştı. Hangi konularda tartışıyorsunuz
Seni kısıtlamaya mı başladı
Bekarken daha mı özgürdün013 Yorumla
Soran1 yılKısıtlamaz aslında. En ufak şeyden dünyanın kavgası çıkabiliyor. Aslında gerçekten iyi biri. Her şeyini bilirim asla bir şey saklamaz. Çevresindeki herkes onun ne kadar temiz biri olduğunu söyledi. Ama bekarlıgımı özledim ve nedenini bilmiyorum
Soran1 yılBilmiyorum artık. Oyun oynarken kendini çok kaptırıp küfür eder. Ben de uyarınca kötü oluyorum. Sigarası Bile yok ama işte beni çok çabuk kırıyor. Kalbimi talan etti
Soran1 yılBirbirimize özel alan bırakıyoruz. Bazen evde 6 7 saat oyun oynar. Karışmam. Başlarda çok takıyordum artık takmıyorum
Buyrun anlatın tanii
Soran1 yılÖzelden konuşursam aldatmış gibi hissederim bunu hissetmek istemiyorum
Soran1 yılAynen bu dedikleriniz oldu. Şimdilik bir şey yok gibi.
Gizli Üye(30-35)1 yılcocuk olmadan ayril. nafaka durumlarina girme.. takiydi suydu buydu varsa dugun masraflarini cikartip bolusun sonra herkes yoluna.
05 Yorumla
Soran1 yılBen ayrılmak istemiyorum ama böyle de mutlu değilim. Nafaka olayına niye gireyim zaten mesleğim var. Hiçbir şey talep etmem ama asla ayrılmak istemiyorum da
Cevap sahibi1 yıliste cocugunuz vs olunca isler daha karisik olcak nafaka da mecbur alirsin. kac cocugun olacagi da belli degil... kavga ediyoruz dedigin icin bunu diyorum yoksa sorun sadece senlik olsa alisirsin vs derdim.
Soran1 yılNafaka istemem ben Allah korusun ileride ayrılırsak. Ayrılmışım niye para alayım? Aynı maaşı hatta daha fazlasını alıyorum ben.
Cevap sahibi1 yılcocuklarin olunca nasil caliscaksin acaba kim bakacak onlara?
babasina mi vercen. o yuzden islerin karmasik hale gelmesi senin icin iyi olmaz. bir cocuk derken 2. de gelir. aileler ne kadar kavga etsede bu cocuk dogurma olayi gelir... ya kavga etmeyin ya da ileride boyle karisik seyler ile ugrasirsin. kendine saygin olsa nisanlanmasaydim senden ayrilirdim dedigin an isi bitirirdin. cok agir... kadin bana bunu dese o an katil bile olabilir böyle bir lafta..
Soran1 yılÇocuk istemiyorum ben. Olur da kazayla olursa annem bakar. Ya da bakıcı tutarım. Maddi yönden sıkıntım yok
1 yılGöz ardı etmeyecek ve hemen evlenmeycektin ne tavsiye verelim şimdi sana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEr geç boşanırsin herkes gibi, demişti dersin sakın çocuk yapayım deme, onunda hayatını mahvetme
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen de senin yaşında evlendim ve pişman oldum aşk başka bişey. Erken karar vermişsin sen de
23 Yorumla
Soran1 yılSen hala evli misin peki
Cevap sahibi1 yılMaalesef
- 1 yıl
Neden maalesef dedin ki? Eşini sevmiyor musun? Ben de hâlâ bekârım, evlenemediğim için üzülüyorum. Yaşım 38. Gezmek, tozmak, hayatı yaşamak güzel ama benim yerimde olsaydın, daha iyi anlardın beni.
Gizli Üye(18-24)1 yılİlişkide tolere etmemek çok önemli ona net bir şekilde durumu anlat ne hissettiğini ona göre ayrıl veya onarın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYartısmaların sebebi ne yani hep mi terslersiniz hep zıtsınız
017 Yorumla
Soran1 yılİkimiz da biraz zıttız. Ama o daha zıt bence durduk yere çok şeyi büyüttü. Bana geçen gün "hemen nişanlanmasaydık senden ayrılırdım" bile dedi. Sırf nişanlandık diye ayrılmamış
Masraf etmişmiş
Cevap sahibi1 yılMasraf etmiş mi ahahah o kadar mı cimri yaa senin eşin yuh yani o laf söylenir mi bu ne demek yaa :( sizin olay sıkıntı
Soran1 yılİçimde bir şeyler kopuk düzelmiyor. Bunun sebebi bana 1 senelik evlilikte 4 5 defa o... pu demesi. Sinir anında kaç defa söyledi. Çok zoruma gidiyor aklıma geldikçe. Ona sok şansı verdim. 1 daha dersen seni asla affetmeyip ayrılacağım dedim. Neymiş sadece öfkelendiği için demişmiş. Aslında gerçekten içinden geçen o değilmiş
Cevap sahibi1 yılOro.. pı hayatta denilemez bir kadına bende küfür ederim bazen çok sinirlenince ama o kadar saçma şeyler değil kalbini kırınca da hemen alırım ama bu kadar yıpranman normal değil onu biliyorum
Soran1 yılBiliyorum asla dememesi lazımdı. Kaç defa evi terk ettim durdurdu beni. En son dediğinden 1 ay kadar geçti. Hala içim acıyor
Cevap sahibi1 yılYaaa kıyamam hala içim acıyor ne demek ben bile üzüldüm:( özür dilerim yaranı deştim
Soran1 yılSıkıntı yok
Yara hep var zaten
Cevap sahibi1 yılKonuşmak istersen dinlerim :( yaralar çok kötü zaten yıprattı iyice ama neden bu kadar erken oldu senin ki
Soran1 yılHiç bilmiyorum
Bana o iğrenç kelimeyi nasıl söyleyebildi hala aklım almıyor. Hem de tartışma ortasında.. Sizce bunu diyen erkeğin karısını sevme ihtimali nedir
Sevgisizliğini de hissetmiş aslında
Cevap sahibi1 yılEvet bence haklısın hissedersin zaten onu demesene erken evlendik niaşnlamasam ayrılırım demesi zaten hiç sevmediği anlamına gelmez mi
Soran1 yılGaliba öyle. Ben de o cümlesine karşılık "neyse masrafın öderdim nişan için evlenmeseydin" Dedim. O ise bana o... pu dedi. Direkt ağlamaya başladım. Kalbimde çok büyük bir şey kırıldı ama neydi bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılAnladım o laf çok ağır yaa :( sen ağlarken o ne yaptı?
Cevap sahibi1 yılDm den konuşmak ister misin yanlış anlamazsan bu durumu
Soran1 yılPişman oldu. Yok teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılBizim çok şiddetli oluyor ama hiç bu kadar olmaz senin içinden birşeyler gitmiş
Soran1 yılKesinlikle gitti. Çok soğudum ondan çok
Cevap sahibi1 yılO zaman geleceğinizi iyi görmüyorum sizin canım yanlış anlamada
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocuk yapma. En büyük pismanligin olur. İkinci büyük pismanligin
10 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 1 senelik evliyim. 26 yaşındayım. Evlendiğime pişmanım. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler