Merhaba herkese. Kendimi nereye atacağımı kiminle konuşacağımı bilemediğim için burada aldım soluğu. 2 yıldır evliyim 5 aylık bi bebeğim var. Eşimi artık sevemiyorum çevremde kimseyi bırakmadı herkesten uzaklaştırdı tek görüştüğüm annem babam onlarlada farklı şehirdeyim gitmek istediğimde gideceksek birlikte gideriz diyo ama 2 yıldır daha 1 kere bile gitmedik. Sıkışıp kaldım ne yapacağımı bilmiyorum. Başta böyle bi adam değildi daha anlayışlı ılımlıydı şimdi bebeği uyutmaya çalışıyorum ondan tek istediğim sessiz olması onu bile yapmıyo. Sonrada sen yanlış çocuk yetiştiriyosun diyo uyutamadığımda. Boşanma konusu bi defa açıldı ne bana ne bebeğim için 5 kuruş vermem diyo. Bende daha öncesinde çalışıyodum ama şu an bebeğim çok küçük ve bana ihtiyacı var çalışamıyorum. Elimden hiç bişey gelmiyo çıkış yolu arıyorum.
+1 yılÖncelikle merhabalar. Yorumları ne kadar dikkate alırsın bilmem ama durumun gerçekten iyi değil. 5 aylık bir bebek. Yorulmuş yıpranmış bir eş. Tahammülü kalmayacak serzenişte bir anne.. Bunu anlamayacak kadar umursamaz bir kişi var karşında. Her ne olursa olsun , eşine sahip çıkmalı insan. Sana evlat vermiş , o acıları yaşamış bi kadın bunları hak etmiyor. Hoş karşı taraf neden böyle yapıyor neden böyle tepkide onu bilmiyoruz.. benim ilk tavsiyem kendine biraz uğraş bul. Örneğin evde boyama yap , örgü işleri uğraş. Bir ikinci seçenek al eşinin suratını ellerinin avcuna lütfen de. Lütfen.. bizi bu kadar yıpratma de. Hiç mi olmuyor? Dön evine. Merak etme sana hiç bişi yük olmaz gerekirse çocuk biraz daha büyüyünce çalışır eve yardım edersin bunu ilk yapan sen değilsin. Böyle değersiz yaşamaktansa kendi ailenle olursun..
07 Yorumla
Soran+1 yılKonuşacak kimsem kalmadığı için kendimi burada buldum. Evlenip farklı bi şehire geldim bi kaç arkadaşım oldu ama hepsiyle aramı bi şekilde bozdu. Yalnız kaldım. Dünyalar güzeli bi kızım var ona herşeyin en iyisini yaşatmak istiyorum eşimlede defalarca kez konuştum. Beni gerçekten gören seni çok özledim diye. Şimdi eve geldiğinde beni görmüyo otel gibi yemek yiyo ve uyuyo. Arada kızını seviyo o kadar. Ben yokmuşum gibi ne hissettiğimi nasıl olduğumu görmüyo anlatıyorum abartıyosun diyo
- +1 yıl
Saçmalık! Kendi yemeğini kendin yap gitsin kendi nerde yerse yesin bi insana bu denli terbiyesizlik yapılmamalı ! Ben yapamam mesela.. bana göre değil ! Bir kadın bize Allah’ın emanetidir. O emanete sahip çıkmak gerekir..
Soran+1 yılBebeğimle yapayalnız kaldım alıp başımı gitmek istiyorum bazen ama kızım var onsuz 1 saat duramam onunla gidemem kendimle birlikte onuda sefil etmeye hakkım yok. O mutlu olsun istiyorum sadece hayatta tek amacım onu mutlu etmek
- +1 yıl
Haklısın.. seni çok iyi anlıyorum ama , en iyisi anne evi gerçekten
Soran+1 yılOrayada sığamıyorum ki. Onların kapısı hep açık bana ama o kapıdan bi defa çıkınca yıllarca yaşadığım ev yabancı geliyo artık. Misafir gibi hissediyorum kendimi bi bardak suyu alırken tereddüt ediyorum sanki annem babam değilde bi yerde sığıntı gibi hissediyorum
- +1 yıl
Diğer Türlü daha kötü konumdasın ama. Bunu unutma.
Soran+1 yılHaklısınız 😢
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanıp boşanmama durumuna bir şey diyemem ev içi durumlarınızı bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Boşanma durumunda nafaka vermem diye bir şey söyleme durumuna sahip değil. Mahkeme verir kararını.
00 Yorumla
+1 yılO zaman sizde ona aynı psikolojik şiddeti uygulayın. Madem bana yaşayacağım bir hayat bırakmadın o zaman sende benden başka kimseyle vakit geçirmeyeceksin iş dışında hiç bir yere gitmeyeceksin, sadece ben ve çocuğumuzla çıkacaksın, bizle ilgileneceksin , bizi gezdireceksin... Bana evde yardım edeceksin... Gibi kurallar getirin. Tahammül edebilirse etsin de görelim. Sizi dinlemezse sizde onu dinlemeyin çıkın dışarı arkadaşlarınızla görüşün. Açık ceza evi değil orası kimse size kaçak muamelesi yapamaz dışarı çıktınız diye. Bebeğiniz 1.5 yaşlarına geldiğinde de mutlaka tekrar iş hayatına geri dönün , kendi ayaklarınızın üzerinde durebilecek gücünüz olsun mutlaka
03 Yorumla
Soran+1 yılİşim gereği insanlarla görüşüyorum bende çok meraklı değilim onlara diyo ama nasıl bi iş gereğiyse oturup oyun oynayıp alkol alıyolar sabahlara kadar
- +1 yıl
Yani hem sizi eve mahkum ediyor hemde kendi sabahlara kadar dışarda duruyor iş bahanesiyle.. sizin yerinizde olsam ona boyun eğmem. Siz bir bireysiniz ve yasal haklara sahip birisiniz size bu zulmü yapmasına müsade etmeyin. Erkek arkadaşlarinizin olmamasını istemesini anlarım ama kız arkadaş olmasına bile engel oluyorsa bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Siz o evin evcil kedisi değilsiniz , insansınız ve sosyal bir varlıksınız sizi bu şekilde kapatma hakkı yok. Ya sizinle vakit geçirip aktive hayatı kazandirsin ya da sizi kisitlamasin başka şans tanimayin duruşunuzu koyun bir ömür böyle geçmez ciddi psikolojik sorunlar yaşamaya başlarsınız
Soran+1 yılYaşıyorum zaten iyi değilim diyorum psikiyatri ye gidelim ilaç versinler çok abartıyosun herşeyi diyo dünyada işini bırakıp çocuk büyüten bi sen değilsin otur evde bak çocuğa canın sıkılırsa temizlik yap diyo
Ailenle konuş bu durumu veya onun ailesine anlat durumu bi ayar versinler. Baktın hala aynı boşan. Büyütürsün bebeğini düşünme bunları. Birazcık cesaretli ol, ömür boyu böyle birini nereye kadar çekeceksin. Ayrıca nafakasını eşşekkk gibi ödeyecek. Dötünü yırtsın o istediği kadar.
02 Yorumla
Soran+1 yılCesaretli olmak yetmiyo ki sadece kendimi düşünerek hareket edebiliyo olsam 5 dk durmam bu evde. Ama bi kızım var
- +1 yıl
Ailenle konuş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Öncelikle durumunuza çok üzüldüm Rabbim yardımcınız olsun bu erkek milletine çok şey sayılır ama sırf sizi üzmemek için yazmıyorum. Gerçekten zor durumdasınız inşallah Rabbim bir yol gösterir size. Size boşanın kesinlikle diyemem çünkü bu haddime asla değil aile işlerine karışamam ama öncelikle kendiniz iyi hissetmeye çalışın hem psikolojiniz için sağlığınız için hemde bebeğiniz için. Mesela bebeğinize yelek örme pembe minik patik örme gibi ya da farklı bir uğraş bulabilirsiniz kafa dağıtmak için. Sıkıntı stres üzüntü gerçekten insanı bitirir kardeşim şu an benim annem babam abim yüzünden kavga ettiler ben kendimi derslerime verdim diğer türlü kafayı taksam gerçekten kafayı yerim stres yüzünden kalbim sıkışıyor bazen 22 yaşında olmama rağmen ama bir uğraş bulunca en azından kafa bir süreliğine rahatlatabiliyor. İnanınki kavga gürültü inat konuşmamayla hiç bir şey çözülmez bunu size kesinlikle söylemiyorum genel olarak söylüyorum. Mesela eşinizin en sevdiği şey ne ya da illa bi ikinizinde sevdiği ortak bir şey vardır. Mesela bir gün eşinizle piknik yapın o mangal yapsın siz salata yapın sofrayı hazırlayın tam aile etkinliği ya da siz evde bir iş yaparken eşinizin kendisinden yardım isteyin onun yapabileceği ya da o iş yaparken sizin yapabileceğiniz bir şey varsa eşinize yardım etmeye çalışın onun sevdiği yemeği tatlıyı yapın mesela bugün sana en sevdiğin yemeği ya da tatlıyı yaptım deyin onunda illaki size jestleri olacaktır yani birbirinizle iyi olmaya çalışın ailenize gitme fikrini eşinizin en mutlu olduğu bir zamanda söylemeye çalışın benim bütün bunları yazmamda ki amaç size bir fikir verebilmek eşinizle belki aranız daha da iyi olur diye düşündüklerimdir. İnşallah eşinizle daha iyi olursunuz kardeşim inşallah eşiniz sizi anlar Size dua edicem 🌸💖
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Gerçekten böyle şeyleri burada okudukça hem üzülüyorum hem sinirleniyorum ! Böyle adamlara nasıl aşık oluyorlar anlamıyorum. Anlattığın kadarıyla tahmin ettiğim eşin seni aladatıyor da olabilir ! Bi şekilde ailene ulaş sen gidemiyorsan onlar gelsin seni sahipsiz sanmasın eşin ! Bundan cesaret alıyor olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılGünahı onun boynuna eğer öyle bişey yapıyosa.
+1 yılO istedigi kadar vermem desin nafaka hakkin var soke soke alirsin sonucta ilgisiz adam.. hoş geldin dostum aramiza hayat guclu bir kadin olmalisin cocuguna vakit ayirman guzel ama bir guzellik salonunda ise girmeni oneririm ya da pasta borek satmani ese dosta gunlere yemek yap gizli gizli kendi ekonomini kur.. ama adam seni sevmiyor mu onu anlamadim
01 Yorumla
Soran+1 yılAilemden farklı bi şehirdeyim ve burada arkadaşım bile yok şu an herkesten uzaklaştırdı. Bebeğimi bırakabileceğim kimse yok o yüzden işe gidemiyorum
Geçmiş olsun.
Evlenirken neyine tav oldun da evlendin?
Boyu falan uzundu ona mı kandın?
Ya da parası boldu?
Sahte sevgi sözcükleri?
Söyler misin neye aldanıp evlendin
011 Yorumla
Soran+1 yılNe uzun boylu ne çok paralı nede dış görünüşü çok cezbedici. Çok iyiydi vicdanlı düşünceliydi
Soran+1 yılBasit şeyler aslında gözlemciydi neyi sevdiğimi ben söylemeden beni gözlemleyerek bulurdu küçük sürprizler yapardı. Ben severim diye yapardı bişey yaparken. Bi yere gideceksek benim gitmek istediğim yerleri öncelikli tutardı. Hayal kurardı benimle
Soran+1 yılEvlenme düşüncesi olan bi adam değildi benimle tanıştığında ki bende öyleydim gezip tozma derdindeydim bi baktım nikah masasında buldum kendimi. Yaşıda çok küçük değil 37 yaşında istese çoktan evlenirdi başkasıyla
Soran+1 yıl29
Soran+1 yılEşim cafe işletmecisi bende muhasebeciyim
Çıkış yolu ayrılık o köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş biran evvel kurtar kendini bu birinci yol ikinci yol ona Allah'tan korkmasını hatırlat
12 Yorumla
Soran+1 yılOnuda yapıyorum sabah uyandırmaya çalışıyorum namaza kalksın diye. Allahı hatırlasın diye. Hamileliğimin 5. Ayından beri insan yerine koymuyo beni çok zor gerçekten. Doğumuma 2 gün kala bile içip eve gelmedi. Ya sancım tutsaydı diyorum bişey olmadı olsaydı o zaman söylenirdin diyo
- +1 yıl
Allah'la uyar derken namaza kaşdırmaktan bahsetmiyorum ona Allah tan kork hallerini düzelt bu gidişat iyi değil eskiden böyle değildi artık beni sevmiyormusun de ona nasihat et buda fayda vermez ise ailevi ilişkiler olan ayetleri Google yaz ona at Türkçe meal olarak ona deki bak Allah bu ayetin de ailevi ilişkiler böyle olmalı diyor diye hatırşat ona inşallah Allah yuvana şenlik versin umarım durumunuz düzelir mutlu bir aile olursunuz
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çocukla baba evine dönmek içinde bulunduğun durumdan daha zor değil. en kısa sürede boşanman lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle 1 defa gittim baba evine hiç bi yere sığamadım yıllardır yaşadığım evde otursam oturduğum yer battı sanki. O kapıdan bir defa çıkınca bi daha girmek hiç kolay değil
Aile & Toplum konusunda 846 cevap paylaştı. Gidemiceğini bildiği için bunu yapıyo. Ailenle konuş destek olurlar hiç bir aile kızını böyle bir durumda mutsuz bir evlilikte bırakmaz.
05 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce 1 defa gittim ailemin beni bırakmayacağını gördü. Ama şimdi ailemede düşman sen gittin onlarda yanlış yaptı yerin kocanın yanı demediler sana diyo. Baba evine sığamıyorum bebeğimle çok ağır geliyo
Soran+1 yıl3 yıl bebeğim için çok kıymetli daha 5 aylık onu böyle kendim için ordan oraya sürüklemeye hakkım yok
- +1 yıl
şu an huzurlu bir ortamda mı? Babanın evinde daha huzursuz mu olur bunları iyice düşün. Ayrıca nafaka vermek zorunda bebeğine. Kimse sana para versin demiyor ama şimdi nasıl bezini ek gıdasını ödüyorsa ödeyecekse boşanınca da ödemek zorunda. Baba evinden mi getirdin o çocuğu sen nasıl saçma bir mantık nafaka vermem demek ya
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlendikten sonra aklın başına gelmeyecek evlenmeden önce gelecek erkek delisi olursan öyle olur işte annenle konuşacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılErkek delisi değilim. 30 yaşıma geldim evlenmek için hiç aceleci davranmadım. Lütfen yorum yaparken kırıcı olmayın.
- +1 yıl
Olmuyorsa boşanacaksın yapacak bir sey yok başka yanlış seçimin seni bu noktaya gitirdi aslinda hakediyorsun sonuna kadar sen ama ortada çocuk var işte ona kıyamıyorsun onun suçu vebali yok
+1 yılNe mezunusun peki bir mesleğin var mı ayrılsan
04 Yorumla
Soran+1 yılMesleğim var üniversitesi mezunuyum ama şu an 5 aylık bebeğim varken işe gidemem bakacak kimse yok ona
- +1 yıl
Nedir mesleğin
Soran+1 yılİşletme mezunuyum muhasebeciyim aynı zamanda medikal malzeme satış pazarlama belgem mevcut sağlık bakanlığından onaylı onu kiralıyorum
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
+1 yılÜzüldüm yaa yrminle, çok zor bir durum, konuşmayı denemedinmi hiç
03 Yorumla
Soran+1 yılDenedim denemez olur muyum ama duygularım ona abartı ve saçma geliyo
- +1 yıl
Problemli biri yani
Soran+1 yılAynen maalesef
Biraz büyüsün boşanırsın bence en güzeli, dümdüz birisi bu bence
02 Yorumla
Soran+1 yılYolun sonunda o var farkındayım. Bebeğim için duruyorum bu evde
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. aşırı baskıcı galiba ama evlenmeden önce iyice tanımadan ve daha yeni olmana rağmen çocuk yapmakla zaten hata yapmışsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aranızda bir şey kapmamış sanki ayrılığı bile göze almış eşin ama adam değilmiş
00 YorumlaSenin durumun zor keşke biraz daha bekleseydin çocuk icin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuğu yaptıktan sonra niye pişman oldun 2 yıl geçmiş yazık değilmi çocuğa falan diye ahkam kesicek değilim mutlu değilsen boşan Allah yardımcın olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu tip erkekler gerçek yüzünü göstermek için iyice elinin kolunun bağlanmasını bekliyo. Hamileliğimin 5. Ayından itibaren böyle davranmaya başladı
Cevap sahibi+1 yılAynen
Hesaplamalar yanlış.
Güven sevgi saygı yok
O iş olmaz00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAilene durumu söyle mutlaka Allah yardımcın olsun gerçekten zor
00 Yorumla
+1 yıleşin gerçek yüzünü tüm düzen oturduktan sonra gösterdi ne de olsa hevesini aldı artık böyle içten pazarlıklı insanların geldiği yer budur işte kaçınılmaz son
04 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef tamda öyle oldu iyice bağladı elimi kolumu
- +1 yıl
vermek zorunda nafaka onun vermem demesiyle olmuyor yani
Soran+1 yılNapıyım bıçak mu dayayım boğazına vereceksin diye. Sen bana yanlış yaptın ben iyi adammışım sana bişey yapmadım diyo. Bana zarar vermek onun hakkı gibi görüyo
- +1 yıl
kanunen vermek zorunda vermem dese de devlet bağlıyor nafakayı. sen ona ne yanlış yapmışsın saçmalıyor
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. biz ne desek boş adam aşırı derecede kısıtlamış seni alıp karşına konuşcan başka çaresi yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılZor bir durum Allah kolaylık versin öncelikle bebeğini büyüt sonrasında çalışıp kendi ayakların üstünde durmaya çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocandan sana hayir gelmiycek en iyisi ayrilmak
00 Yorumla
+1 yılBende aynı durumdayım sanki bu yazıyı ben yazdım 😞
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah yardımcımız olsun çekilir dert değil ama
+1 yılOnu evlenmeden önce düşünecektin. Hadi evlendin neden çocuk yaptın
00 YorumlaAllah kahretsin böylesini
01 Yorumla
Soran+1 yılKimseye güven olmuyo işte evlenip hamile kalana kadar melek gibi göründü şimdi ne hale geldi 😢
Ailen ile konuşman sağlıklı olur
04 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle konuştum çık gel diyo ama çocukla tekrar baba evine dönmek çok zor
Soran+1 yılDaha önce gittim düzeleceğini söyledi geri geldim. Biraz normal davrandı sonra yine eskisi gibi
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSabirli ol biraz alttan al bence duzelir
03 Yorumla
Soran+1 yılHamileliğimde başladı bunlar içip içip eve gelmedi sabahlara kadar. Şimdi de böyle
- +1 yıl
Allah yardimvin olsun
Soran+1 yılSağol
+1 yılYapacak bişey yok bakıcaksın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılHergün öleceğine bir kere öl boşan
00 Yorumla
+1 yılİstek attım dertleşeliriz
00 YorumlaEvlenmeden önce aklın neredeydi
00 Yorumlaiyi tanımadan evlenirseniz böyle olur
00 Yorumlaİşin zorr keşke acele etmeseydin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevismeye ve zevk almaya bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen sahip çıkmaz mı
00 Yorumlayatkda peki nasıl sana
00 Yorumla